Pa legne jednostavno tako slano sa rostiljem,posebno cevapima i pljeskavicama.Ja sam jednom smoto pljesku u somun stavio kajmaka kolko sam se zanjeo pola ruke pojo.Connaisseur Karlin wrote:
meni je taj domaci masni i slani zuti kajmak odvratanmiris je uzasan
![]()
ali sa krompirom je logicna kombianicja
![]()
ali i dalje ne mogu razumjeti kombinaciju cevapcica sa kajmakom
Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
- radiša
#276 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#277 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Veli mi jedan kolega, inace blizak mesarskom esnafu, da je obrada mesa glavni razlog. Tj. nacin na koji se stoka usmrcuje.Fudo387 wrote:
Do svega, mesa, recepta, strucnjaka...
Qrcu ne valjaju, al' eto, malo nostalgiju zavaravas i na kraju se useres.
Mene su vodili u njakvu cevebdzinicu u Frankfurtu i dan danas me presjece u zelucu kad se sjetim
-
Fudo387
#278 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Ma usmrti ga kako hoces, cuskijom, satarom, puskom, djaba...neki mu djavo fali._BataZiv_0809 wrote:Veli mi jedan kolega, inace blizak mesarskom esnafu, da je obrada mesa glavni razlog. Tj. nacin na koji se stoka usmrcuje.Fudo387 wrote:
Do svega, mesa, recepta, strucnjaka...
Qrcu ne valjaju, al' eto, malo nostalgiju zavaravas i na kraju se useres.
Mene su vodili u njakvu cevebdzinicu u Frankfurtu i dan danas me presjece u zelucu kad se sjetim
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#279 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Ma u tudjini sve ima drukciji ukusFudo387 wrote:
Ma usmrti ga kako hoces, cuskijom, satarom, puskom, djaba...neki mu djavo fali.
Ali cinjenica jest da su mnogi mislili da ce uzet lovu na konto nostalgije otvarajuci pitare i cevabdzinice po dijaspori.
-
Fudo387
#280 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
To je vec druga prica,_BataZiv_0809 wrote:Ma u tudjini sve ima drukciji ukusFudo387 wrote:
Ma usmrti ga kako hoces, cuskijom, satarom, puskom, djaba...neki mu djavo fali.![]()
Ali cinjenica jest da su mnogi mislili da ce uzet lovu na konto nostalgije otvarajuci pitare i cevabdzinice po dijaspori.
Cinjenica je da su neki postali milioneri na pitama, cevapima, kafi...
Jbg, ko zna zna.
Ima onaj Berix, jaci je od BH Telekoma.
- Connaisseur Karlin
#281 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
nema to veze iskljucivo sa nsotlagijom , sirom SAD psotoji milion etnickih kuhinja, ili ces reci da su i China Towns sirom SAD Kanade rezultat nostalgije,a ne drzavno usmjeravanje imigranata u geto komune prije njihove eventulane uspjesne integracije_BataZiv_0809 wrote:Ma u tudjini sve ima drukciji ukusFudo387 wrote:
Ma usmrti ga kako hoces, cuskijom, satarom, puskom, djaba...neki mu djavo fali.![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#282 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Kao i u svakom biznisu. Neki uzmu milione, drugi zatvore. Ali cinjenica je da mnogi misle da je ugostiteljstvo lagan posao ili da su cevapi svi istiFudo387 wrote:
To je vec druga prica,
Cinjenica je da su neki postali milioneri na pitama, cevapima, kafi...
Jbg, ko zna zna.
Ima onaj Berix, jaci je od BH Telekoma.
-
Fudo387
#283 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Odlicni cevapi._BataZiv_0809 wrote:Cuveni zenicki cevabdzija Salcinovic
Jel jos ima one medvjede iz titine vile sa kupresa?
- Connaisseur Karlin
#284 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
ma dobro,ti si tako naucio,ali jednsotavno je kombiinacija kriticna , pored intenzivnog mirisa kajmaka, to je nezdrava kombinacijaradiša wrote:Pa legne jednostavno tako slano sa rostiljem,posebno cevapima i pljeskavicama.Ja sam jednom smoto pljesku u somun stavio kajmaka kolko sam se zanjeo pola ruke pojo.Connaisseur Karlin wrote:
meni je taj domaci masni i slani zuti kajmak odvratanmiris je uzasan
![]()
ali sa krompirom je logicna kombianicja
![]()
ali i dalje ne mogu razumjeti kombinaciju cevapcica sa kajmakom
- MyTao
#285 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Ne svidja mi se miris... zakljucak je da taj miris ne valja za zdravlje ljudi

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#286 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
On ima tradiciju i ime, ali sad su ga pretekli oni koji su cuvali ovce po okolnim brdima dok je on bio najpoznatiji cevabdzija srednje Bosne.Jbga covjeku je preko 70 godina, a junior nije njegov kalibarFudo387 wrote:
Odlicni cevapi.![]()
Jel jos ima one medvjede iz titine vile sa kupresa?
A dje si vidio te medjede, nesto se ne mogu sjetiti.
- Connaisseur Karlin
#287 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
sastav kajmaka i mirisMyTao wrote:Ne svidja mi se miris... zakljucak je da taj miris ne valja za zdravlje ljudi![]()
![]()
![]()
znas li sto je kajmak, kako se pravi
-
Fudo387
#288 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Nisam ih ja vidio, to mi neko od raje pricao da su kod njega zavrsili, mozda je i suplja._BataZiv_0809 wrote:On ima tradiciju i ime, ali sad su ga pretekli oni koji su cuvali ovce po okolnim brdima dok je on bio najpoznatiji cevabdzija srednje Bosne.Jbga covjeku je preko 70 godina, a junior nije njegov kalibarFudo387 wrote:
Odlicni cevapi.![]()
Jel jos ima one medvjede iz titine vile sa kupresa?![]()
A dje si vidio te medjede, nesto se ne mogu sjetiti.Bilo je svakakvih eksponata u Nacionalnom restoranu u centru grada.
- radiša
#289 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Ne peres noge godinu i stavis ih u mljeko pa prokuhavašConnaisseur Karlin wrote: sastav kajmaka i miris![]()
znas li sto je kajmak, kako se pravi
http://www.sirikajmak.rs/index.php?page ... ski-proces
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#290 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Inace te cevabdzinice po dijaspori su ponekad otvarali ljudi koji se izgleda nikad prije toga ugostiteljstvom nisu bavili.
Zadesimo se tako jedne prilike u jednoj cevabdzinici/bosanskom restoranu u okolici Lucerna. I haj bili gladni, vozimo se vec deset sati pa da stagod prezalogajimo.
Doceka nas neki frajer, po drzanju evidentno gazda i odmah se ocepi pricat. Te Ibisevic strasan igrac (kad je Hofenhajm harao onu polusezonu), te fali mu Bosna, te odakle smo, otkud tu, znamo li tog i tog.... Nikad kraja.
I dodjose vapasi, mi nako umorni i gladni krenuli da pasemo te balvane, a frajer i dalje stoji nad nama i melje i cuska nas po ramenima
Jasno mi je da mu se uobicajena klijentela pozeli takvih razgovora, ali brate pravi ugostitelj cita na licu gostiju raspolozenje i prilagodjava se.
Zadesimo se tako jedne prilike u jednoj cevabdzinici/bosanskom restoranu u okolici Lucerna. I haj bili gladni, vozimo se vec deset sati pa da stagod prezalogajimo.
Doceka nas neki frajer, po drzanju evidentno gazda i odmah se ocepi pricat. Te Ibisevic strasan igrac (kad je Hofenhajm harao onu polusezonu), te fali mu Bosna, te odakle smo, otkud tu, znamo li tog i tog.... Nikad kraja.
I dodjose vapasi, mi nako umorni i gladni krenuli da pasemo te balvane, a frajer i dalje stoji nad nama i melje i cuska nas po ramenima
Jasno mi je da mu se uobicajena klijentela pozeli takvih razgovora, ali brate pravi ugostitelj cita na licu gostiju raspolozenje i prilagodjava se.
Nije nemoguce.Fudo387 wrote:Nisam ih ja vidio, to mi neko od raje pricao da su kod njega zavrsili, mozda je i suplja.
- insomnia78
#291 Re: RE: Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]Fudo387 wrote:To ni pite, ni cevapa u putu nije srelo.Connaisseur Karlin wrote:Fudo,pa zar nisi mogao naci dobru prociju cavapa u St. Louis-uFudo387 wrote: Do svega, mesa, recepta, strucnjaka...
Qrcu ne valjaju, al' eto, malo nostalgiju zavaravas i na kraju se useres.za Chicago ti ne garantujem [emoji38]
al u St. Louis imaju dobre domace piteprovjereno
Doduse, izgleda k'o pita i cevap, al' nije to to.
Sto je najgore, i janjad su nekakvi mutanti, kad ga vidim isto da rasica dzemper nataknem na razanj.
-
Fudo387
#292 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
A jarane, ti po Lucernu pored milijarde restorana trazis dje ces cevape spucat, k'o da Bosne nisi deset godina vidio._BataZiv_0809 wrote:Zadesimo se tako jedne prilike u jednoj cevabdzinici/bosanskom restoranu u okolici Lucerna. I haj bili gladni, vozimo se vec deset sati pa da stagod prezalogajimo.
Nisi ti dobar
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#293 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Ma jok ba, cak stavise otvoreno izbjegavam "nase" objekte u inostranstvu.Fudo387 wrote:A jarane, ti po Lucernu pored milijarde restorana trazis dje ces cevape spucat, k'o da Bosne nisi deset godina vidio._BataZiv_0809 wrote:Zadesimo se tako jedne prilike u jednoj cevabdzinici/bosanskom restoranu u okolici Lucerna. I haj bili gladni, vozimo se vec deset sati pa da stagod prezalogajimo.
Nisi ti dobar
Ali nuzda zakon mjenja
-
Fudo387
#294 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Ok, kontam, ne znate jezik i onda trazite nekog Muju da vas ugosti._BataZiv_0809 wrote:Ma jok ba, cak stavise otvoreno izbjegavam "nase" objekte u inostranstvu.Fudo387 wrote:A jarane, ti po Lucernu pored milijarde restorana trazis dje ces cevape spucat, k'o da Bosne nisi deset godina vidio._BataZiv_0809 wrote:Zadesimo se tako jedne prilike u jednoj cevabdzinici/bosanskom restoranu u okolici Lucerna. I haj bili gladni, vozimo se vec deset sati pa da stagod prezalogajimo.
Nisi ti dobar
Ali nuzda zakon mjenja
A sve dijaspora ne valja...eee
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#295 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Fudo387 wrote:
Ok, kontam, ne znate jezik i onda trazite nekog Muju da vas ugosti.![]()
Konobarica dodje da pokupi sudje, a moj tanjir pun, nisam dva cevapa mogo pojest
Kae on sto to nisi pojo, haj da ti zapakujem
- Edin H.
#296 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Jesi li pojeo kajmak?_BataZiv_0809 wrote:Fudo387 wrote:
Ok, kontam, ne znate jezik i onda trazite nekog Muju da vas ugosti.![]()
A sve dijaspora ne valja...eee![]()
Konobarica dodje da pokupi sudje, a moj tanjir pun, nisam dva cevapa mogo pojest![]()
Kae on sto to nisi pojo, haj da ti zapakujem
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#297 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Ma jok nije zdrav, ne valja mu mirisEdin H. wrote:
Jesi li pojeo kajmak?![]()
- Connaisseur Karlin
#298 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Fudo hahahhaFudo387 wrote:Ok, kontam, ne znate jezik i onda trazite nekog Muju da vas ugosti._BataZiv_0809 wrote:Ma jok ba, cak stavise otvoreno izbjegavam "nase" objekte u inostranstvu.Fudo387 wrote:
A jarane, ti po Lucernu pored milijarde restorana trazis dje ces cevape spucat, k'o da Bosne nisi deset godina vidio.
Nisi ti dobar
Ali nuzda zakon mjenja![]()
to je tako kad pojedinci odu u posjetu negdje iz BiH, ne znaju uzivati u balgodatima insotranstva
-
Fudo387
#299 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Nesta si ti mene pocela plaho ljubakat, nece ovo na hajr...Connaisseur Karlin wrote:Fudo hahahha![]()
- Edin H.
#300 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Blagodetima je rijec.Connaisseur Karlin wrote:
to je tako kad pojedinci odu u posjetu negdje iz BiH, ne znaju uzivati u balgodatima insotranstvakriticno
Mislis na Burger King ili KFC?