A sve što je imao da kaze rekao je u ovom klipu to je to
Balkanski nazovi "youtuberi"
-
nema me tamo
#276 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Ma jok rece mi drug koji zna momka koji zna kockara
-
beobasket
- Raigor Stonehoof
#278 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
citajuci ovu temu odlucih da malo pogledam pokojeg lika sto se spominje... kao prvog i zadnjeg, naletih na tog omcu...tito dragi sta je ono
kakvo kreveljenje, gori je od izeta fazlinovica, a mislio sam da ne moze gore
iritantno do bola, ne mogu da vjerujem da postoji osoba koja se na ono moze nasmijat
naletih na nekakvu curu, jasmina, ovako nekako... pogledah video gdje prica o svojim avanturama u srednjoj
haman pola sata prica, i ako je istina sve, fakat je tuga ko nam sve obrazuje djecu
taman kontam nesto zanimljivo, otvorih joj drugi video u kojem ona daje svoje "strucno misljenje" o patikama, nekakvim trendovima
i reko zatvaraj, nije ovo jutjubanje za mene 
naletih na nekakvu curu, jasmina, ovako nekako... pogledah video gdje prica o svojim avanturama u srednjoj
-
nema me tamo
#279 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Evo ti gleda Omcu i pise komentar kako su bosanci najluđiRaigor Stonehoof wrote:citajuci ovu temu odlucih da malo pogledam pokojeg lika sto se spominje... kao prvog i zadnjeg, naletih na tog omcu...tito dragi sta je onokakvo kreveljenje, gori je od izeta fazlinovica, a mislio sam da ne moze gore
iritantno do bola, ne mogu da vjerujem da postoji osoba koja se na ono moze nasmijat
![]()
naletih na nekakvu curu, jasmina, ovako nekako... pogledah video gdje prica o svojim avanturama u srednjojhaman pola sata prica, i ako je istina sve, fakat je tuga ko nam sve obrazuje djecu
taman kontam nesto zanimljivo, otvorih joj drugi video u kojem ona daje svoje "strucno misljenje" o patikama, nekakvim trendovima
i reko zatvaraj, nije ovo jutjubanje za mene
https://yt3.ggpht.com/-cV85wQEu6dA/AAAA ... /photo.jpg
-
Vega_Brothers
#280 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Omčo i Meca smetaju jer su Krajišnici i jer pričaju kao Krajišnici
-
nema me tamo
#281 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Nemoj se sad na moje vadit, smetaju zbog toga što su ružni i nemaju 1 % humora. 
- Raigor Stonehoof
#282 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Ne mogu da ocjenim jel se zajebava il ovo ozbiljno tvrdiVega_Brothers wrote:Omčo i Meca smetaju jer su Krajišnici i jer pričaju kao Krajišnici
ps svojevremeno sam imao trebu iz krajine, pravo sam volio naglasak
- Dinostula
#283 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Ko god kaze da se od youtuba moze zaraditi laze.Pregledao sam par klipova gdje ljudi sa Balkana pokazuju stvarno stanje zarade.
Jednostavno koeficijent po kojem se racunaju pregledi na Balkanu su cista mizerija za razliku od UK ili US.
Od svih youtubera pogledam Amira jer je cista kopija Pervana (kojeg inace smatram najboljim komicarem na Balkanu)
Amir smeta vecini onih koji glasaju za SDA jer momak se gotovo u svakom klipu potrudi da tu stranku kvalitetno popljuje.
Po meni solidan samo da jos izbaci jebetanje i prepucavanje sa nekim youtuberima i bice nesta od njega.
Jednostavno koeficijent po kojem se racunaju pregledi na Balkanu su cista mizerija za razliku od UK ili US.
Od svih youtubera pogledam Amira jer je cista kopija Pervana (kojeg inace smatram najboljim komicarem na Balkanu)
Amir smeta vecini onih koji glasaju za SDA jer momak se gotovo u svakom klipu potrudi da tu stranku kvalitetno popljuje.
Po meni solidan samo da jos izbaci jebetanje i prepucavanje sa nekim youtuberima i bice nesta od njega.
- Hasan006
#284 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Nije istina. Dokaz - Muđa. Lik je bio sirotinja, jedino mu baka u cijeloj porodici imala posao i to radila kao čistačica u školi i tako hranila njih četvero, jedva je plaćao internet i često mu se znalo desiti da mu isključe struju ili vodu. A pogledaj mu sada room tour. 4K monitori i televizori, najnoviji iPhone-ovi, dron od 500€, hrpa novih igrica, vrhunske opreme na bacanje. Vi pojedinci morate shvatiti da je ona direktna zarada od YouTube-a samo pola zarade (najčešće i manje) koju YouTuberi ostvaruju. Tu su i mnogobrojni sponzori, da ne spominjem one što ih plaćaju da im dolaze na festivale, otvaranja radnji i sl.Dinostula wrote:Ko god kaze da se od youtuba moze zaraditi laze.Pregledao sam par klipova gdje ljudi sa Balkana pokazuju stvarno stanje zarade.
-
nema me tamo
#285 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Još izbacuju odjecu koja mala djeca kupuju--Hasan006 wrote:Nije istina. Dokaz - Muđa. Lik je bio sirotinja, jedino mu baka u cijeloj porodici imala posao i to radila kao čistačica u školi i tako hranila njih četvero, jedva je plaćao internet i često mu se znalo desiti da mu isključe struju ili vodu. A pogledaj mu sada room tour. 4K monitori i televizori, najnoviji iPhone-ovi, dron od 500€, hrpa novih igrica, vrhunske opreme na bacanje. Vi pojedinci morate shvatiti da je ona direktna zarada od YouTube-a samo pola zarade (najčešće i manje) koju YouTuberi ostvaruju. Tu su i mnogobrojni sponzori, da ne spominjem one što ih plaćaju da im dolaze na festivale, otvaranja radnji i sl.Dinostula wrote:Ko god kaze da se od youtuba moze zaraditi laze.Pregledao sam par klipova gdje ljudi sa Balkana pokazuju stvarno stanje zarade.
Dino nije svjestan koliko mudja ima para sad..
Na dnevnoj bazi koliko sam primjetio ima po 200k pregleda nis svjestan koje su to pare...
Pa ovi sto imaju po 10 k prezivljavaju fantasticno..
- bersK
#286 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
nema me tamo wrote:Još izbacuju odjecu koja mala djeca kupuju--Hasan006 wrote:Nije istina. Dokaz - Muđa. Lik je bio sirotinja, jedino mu baka u cijeloj porodici imala posao i to radila kao čistačica u školi i tako hranila njih četvero, jedva je plaćao internet i često mu se znalo desiti da mu isključe struju ili vodu. A pogledaj mu sada room tour. 4K monitori i televizori, najnoviji iPhone-ovi, dron od 500€, hrpa novih igrica, vrhunske opreme na bacanje. Vi pojedinci morate shvatiti da je ona direktna zarada od YouTube-a samo pola zarade (najčešće i manje) koju YouTuberi ostvaruju. Tu su i mnogobrojni sponzori, da ne spominjem one što ih plaćaju da im dolaze na festivale, otvaranja radnji i sl.Dinostula wrote:Ko god kaze da se od youtuba moze zaraditi laze.Pregledao sam par klipova gdje ljudi sa Balkana pokazuju stvarno stanje zarade.
Dino nije svjestan koliko mudja ima para sad..
Na dnevnoj bazi koliko sam primjetio ima po 200k pregleda nis svjestan koje su to pare...
Pa ovi sto imaju po 10 k prezivljavaju fantasticno..
Navodno Mudja je imao sponzora i ponuda pun kurac, al poslije nekog vremena svi raskinuli jer previše psuje u klipovima. Dakle ono što on radi je čistaka zarada od Jutjuba i nešto sitno od Instanta. I da, Cile vozika Seata od sedam milja. Od čega? Ma hajte molim vas
- Raigor Stonehoof
#287 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Nedim ima 500-700 km mjesecno od jutjuba, iz njegovih usta
+ sponzori
- sagosen
#288 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
https://www.youtube.com/watch?v=E_HooekFOJk
Koji nivo debilizma je ovo? Udrite djecu što jače možete
Koji nivo debilizma je ovo? Udrite djecu što jače možete
-
Mega Man X
#289 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
90% njegove zarade je uz pomoć clickbaita o kojem djeca veze nemaju.Raigor Stonehoof wrote:Nedim ima 500-700 km mjesecno od jutjuba, iz njegovih usta+ sponzori
-
nema me tamo
#290 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
To ti je netacno.
Jer zadnjih mjesec gledam i uvijek manje više ima isto pregleda..
Da je sve do clickbaita imao bi prije 5 dana 90, a prekjucer recimo 30 hiljada pregleda..
To do clickbaita se više gledaju Ameri znaš jer je veca scena i imas vece šanse da odeš viral.
Jer zadnjih mjesec gledam i uvijek manje više ima isto pregleda..
Da je sve do clickbaita imao bi prije 5 dana 90, a prekjucer recimo 30 hiljada pregleda..
To do clickbaita se više gledaju Ameri znaš jer je veca scena i imas vece šanse da odeš viral.
-
Mega Man X
#291 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Ne znam vala.. na osnovu njegovih smorova zvani klipovi, definitivno clickbait koristi kao npr:
"OPET SU IZGORILE" - Misli se na one retardirane LED sijalice ispod farova, tek blizu kraja klipa on pokazuje kako su izgorile.
"LED JE IZUDARAO GOLFA" - Čovjek bi rekao: Nema, eno otišla šajba i sl. Ispadne fazon da mu je led skinuo mali dio farbe kod gepeka.
I tako dalje, i tako dalje..
A to što Nedim ima God complex, to je već drugo.
https://en.wikipedia.org/wiki/God_complex
"OPET SU IZGORILE" - Misli se na one retardirane LED sijalice ispod farova, tek blizu kraja klipa on pokazuje kako su izgorile.
"LED JE IZUDARAO GOLFA" - Čovjek bi rekao: Nema, eno otišla šajba i sl. Ispadne fazon da mu je led skinuo mali dio farbe kod gepeka.
I tako dalje, i tako dalje..
A to što Nedim ima God complex, to je već drugo.
https://en.wikipedia.org/wiki/God_complex
-
nema me tamo
#292 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Ma ne zna sta ce stavit ko naslov, pa dramatizuje bacio se na Amere.
- Hasan006
#293 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Nisu sigurno svi sponzori raskinuli ugovor zbog psovanja, možda jedan ili dva. Kao da je on jedini YouTuber koji psuje.bersK wrote: Navodno Mudja je imao sponzora i ponuda pun kurac, al poslije nekog vremena svi raskinuli jer previše psuje u klipovima. Dakle ono što on radi je čistaka zarada od Jutjuba i nešto sitno od Instanta. I da, Cile vozika Seata od sedam milja. Od čega? Ma hajte molim vas
- bersK
#294 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Hasan006 wrote:Nisu sigurno svi sponzori raskinuli ugovor zbog psovanja, možda jedan ili dva. Kao da je on jedini YouTuber koji psuje.bersK wrote: Navodno Mudja je imao sponzora i ponuda pun kurac, al poslije nekog vremena svi raskinuli jer previše psuje u klipovima. Dakle ono što on radi je čistaka zarada od Jutjuba i nešto sitno od Instanta. I da, Cile vozika Seata od sedam milja. Od čega? Ma hajte molim vas
Znam da je sto posto imao ugovor sa Asusom i Monitor.rs itd itd i vjerovatno im to 'šteti ugledu kompanije', pa su ga odlučili raskinut.
- dječak sa šibicama
#295 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Da, na rijeci Grzi neki ranc, jos dok su bili anonimusi primjetio sam ih. I kontaktirao.ferratilis wrote:Ne mogu vjerovat da je AlmazanKitchen iz SrbijeProdukcija im je odlicna
Sova je njihova
Sova je glavna, mister Remzi, nasli ga prosle godine u sumi, beba bio. Sad je veliki, najveci hit na kanalu, cesto sudjeluje u snimanu klipova
- dječak sa šibicama
#296 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Ovaj lik je car, u koje god auto je usao da ga testira, plastike su malo mekane malo tvrde, bocna potpora bas i nije nesto, aaaaliDadulino wrote:
najjaci lik
- dječak sa šibicama
#297 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Inace, doticni Omco je za neku tv kucu, ja se vise ne sjecam tacno koju, dao izjavu zapravo uradili su prilog o njemu.
Roditelji su mu tesko bolesni, ja mislim oboje, a on rece (ako ne laze) da od snimanja klipova ima finu zaradu, spomenu nekakav ugovor sa YT i dvije tri hiljade km koje dobije svaki mjesec ako ispuni normu. Ja se ne razumijem u tu pricu pa prenosim mozda krivo, ali spomenuo je da ga placaju.
Kao, bitno je da ima pratioce, dosta pratilaca, dosta lajkova, i redovne klipove.
A da se od toga moze zivjeti, dokaza je bezbroj, eno je Hana glava konja, nije ni na YT vec na instagramu, sponzorusa u pravom smislu rijeci. Reklamira modne detalje, influenserka, pi materina. Ali zaradjuje tako.
Roditelji su mu tesko bolesni, ja mislim oboje, a on rece (ako ne laze) da od snimanja klipova ima finu zaradu, spomenu nekakav ugovor sa YT i dvije tri hiljade km koje dobije svaki mjesec ako ispuni normu. Ja se ne razumijem u tu pricu pa prenosim mozda krivo, ali spomenuo je da ga placaju.
Kao, bitno je da ima pratioce, dosta pratilaca, dosta lajkova, i redovne klipove.
A da se od toga moze zivjeti, dokaza je bezbroj, eno je Hana glava konja, nije ni na YT vec na instagramu, sponzorusa u pravom smislu rijeci. Reklamira modne detalje, influenserka, pi materina. Ali zaradjuje tako.
-
nema me tamo
#298 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
dječak sa šibicama wrote:Inace, doticni Omco je za neku tv kucu, ja se vise ne sjecam tacno koju, dao izjavu zapravo uradili su prilog o njemu.
Ravnaj se po tome da za svaki milion nakucan na klipu dobiju 3 hiljade dolara...
Tako je prije bilo, eh desilo su se one stvari s jutubom napustile ih neke kompanije pa se manje para dobija sad...
+ Youtube uzima sebi dio i to..
Evo ti ovako 600k+ views a week, will end up with around $1-3k a week from CPMs.
Što znaci s sponzorom zaradi hladno preko 2 hiljade...
I to 2 sto kazem je minimum jer gledam preglede i Omco ne izadje ispod 4 s sponzorima i cime sve ne..
- Corleone_7
#299 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Ma kakvih 3 hiljade dolara na 1 milion pregleda
ni blizu, upravo gledam sliku zarade kanala iz srbije koji je za 10 miliona pregleda zaradio $1635. Mizerna zarada.
-
nema me tamo
#300 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"
Corleone_7 wrote:Ma kakvih 3 hiljade dolara na 1 milion pregledani blizu, upravo gledam sliku zarade kanala iz srbije koji je za 10 miliona pregleda zaradio $1635. Mizerna zarada.
a video creator will earn $2,000 for every million views.Feb 10, 2014
ovo je 2014ta prije te 2014 se i do 3 guralo...
Sad zbog kompanija koje su napustile youtube predpostavljam da je oko hiljadu.