Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
- zli_hordas
#276 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Ko je levat nek mu uplacuje a ako uzima pare od bolesnih suvisno je komentarisati i nije mi jasno kome je on zanimljiv i interesantan kod nas u raji ne bi mogao po loptu ici.
- CaneBos
#277 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Neke teme na Humanitarnom PD nemaju niti jednog odgovora. Upravo ovakve situacije i jesu uzrok pomanjkanja volje ljudi da daju/ucestvuju. Zbog laznih humanista i laznih zrtvi, a sirokog neogranicenog i nekontroliranog polja na kojem mogu djelovati, ispastaju osobe kojima je pomoc drugih prijeko potrebna.Amazonka27 wrote:za 7 mjeseci
ova tema http://forum.klix.ba/090-291-075-pomozi ... 9s250.html ima
6058 pregleda
za 2 dana
tema na kojoj ovo citate da li je neko humanitarac ili prevarant
6911 pregleda
- dječak sa šibicama
#278 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Sto se tice ovog foruma, entuzijazma je nestalo nakon slucaja "laznog potrebitog siromaha" iz Bratunca (slucaj "Haram im bilo")
Ko ne zna o cemu je rijec, i bolje da ne zna.
Ko ne zna o cemu je rijec, i bolje da ne zna.
-
Tarzo
#279 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
dječak sa šibicama wrote:
Ne varaju u ovoj prici ljude Billy ili Batko, vec drzava.
Da je drzava normalna, ovakvi tipusi nebi mogli uzimati proviziju na "humanitarnom radu". Zivimo u drzavi u kojoj se vlastodrsci i doktori trude da sahrane sto vise gradjana, a ne da im pomognu, Batko i kompanija su samo iskoristitli situaciju.
Ja nigdje ne opravdavam doticnog Billyija ili Batka, naglasih da je sa moralne strane to ruzna prica, ali oni nikoga ne tjeraju da uplacuju novac na njihov racun. Ako sumnjas, a vecina sumnja, nemoj slati pare Batku/Billyju. Uplati direktno, odnesi na lice mjesta, posalji postom pa postoji jos uvijek vrijednosno pismo.
Oni su samo uletili u prazan prostor koji je sugava drzava ostavila, i malverzacija je prakticno legalna. Batko uplati obecani iznos oboljelom, pare dodju gdje trebaju biti, ali isto tako Batko uzme visak para sebi. Uzima proviziju dakle. I opet niko mu nista ne moze, jer on moze reci i da je ovo samo nagadjanje, i da je na racunu uvijek leglo tacno para koliko je trebalo leci. Ne moze niko provjeriti stanje na racunu osim njega. A on donese dokaz da je uplatio/podigao potreban iznos novca za oboljelog.
Zakonski, sve je cisto. Moja poznanica je odbila Batka, jer joj nije dao da ima uvid u stanje racuna, jednostavno rekao joj je "dobices koliko novaca trebas ako i kada taj iznos bude dostignut, drugo te ne zanima". Odbila ga i okrenula se drugom nacinu dolaska do sredstava za lijecenje svog djeteta.
U sustini ista prica kao sa humanitarnom pomoci u ratu, glavnina onoga sto treba doci na odrediste, dodje. A usput se viskovi preprodaju, svercuje se svoja roba pod humanitarnu, nagledao sam se toga u ratu. Lik recimo vodi konvoj 5 kamiona za Sapnu, u konvoj ubaci 2 ili 3 kamiona svoje robe koju ce dovuci do Tuzle kao humanitarnu robu, a onda ce je tamo prodati uz ekstra profit. I on humanitarac, roba namijenjena Sapni dodje na odrediste, niko ga i ne pita sta je sa ostalom robom. On u Hrvatskoj ili Sloveniji kupio po standardnim cijenama (brasno, secer, ulje itd nerijetko se radilo i o robi crvenog kriza ili karitasa koju su sverceri dobijali po simbolicnim cijenama, koliko je samo talijanski Karitas slepera i slepera, hiljada tona i tona robe poslao za BiH) a u Tuzli ga prodaje po ratnim cijenama odnosno nekom lokalnom dileru.
Je li iko ikada odgovarao zbog toga? nije.
- Amazonka27
#280 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Na žalost, tako je. Ali, kao što je neko ranije napsaio - tražili adresu da licno odnesu pomoc a ovaj nije dao - trazio da se uplati direkt na njegov ŽR. Ovdje ima medicinska dokumentacija, žiro račun Muamere (ne moj pa da proslijedim novac), humanitarni broj na njeno ime dobijen od crvenog krsta (gdje su se vršile provjere dijagnoze kako bi se broj dodijelio) a i poznata je adresa oboljele koju možete lično kontaktirati. I Muamerina tema bi davno potonula da je ne dizemo svakodnevno (uz pomoc divnih forumasa), pa eto, nadamo se da ce neko okrenuti barem broj. Koliko god je, sevap je. Ja sam Muameri rekla da smo prije na ovom forumu znali pravo brzo organizovati akciju, pa i ona divna ekipa sa dobro.ba je maksimum pomagala...i desila se jedna velika prevara koja je poljuljala povjerenje humanih ljudi i sve je otislo u nepovrat...a cak nije u pitanu bila ni bolest nego suza siromaha...CaneBos wrote:Neke teme na Humanitarnom PD nemaju niti jednog odgovora. Upravo ovakve situacije i jesu uzrok pomanjkanja volje ljudi da daju/ucestvuju. Zbog laznih humanista i laznih zrtvi, a sirokog neogranicenog i nekontroliranog polja na kojem mogu djelovati, ispastaju osobe kojima je pomoc drugih prijeko potrebna.Amazonka27 wrote:za 7 mjeseci
6058 pregleda
za 2 dana
6911 pregleda
- Amazonka27
#281 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Ljakan wrote:Bas sam se pitao zasto billy,dobrocinitelj,ne pomogne Mumameri.Ja kad sam god u mogucnosti okrenem onaj broj.Amazonka27 wrote:za 7 mjeseci
6058 pregleda
za 2 dana
6911 pregleda
- MJAU - da
#282 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Uber seljober kad izgovori, ali izgleda da mu nisu loše tetovaže?Partijaner wrote:Ovaj bi trebao biti.
- Matzan
#283 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
MJAU - da wrote:Uber seljober kad izgovori, ali izgleda da mu nisu loše tetovaže?Partijaner wrote:Ovaj bi trebao biti.
A ne bi se bilo loše ni malo provozati u GTI mašini?
- MJAU - da
#284 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Jok ba macane, ja u Golfa ne sjedam, osim ako nije Škoda i to moja.Matzan wrote:MJAU - da wrote:Uber seljober kad izgovori, ali izgleda da mu nisu loše tetovaže?Partijaner wrote:Ovaj bi trebao biti.
A ne bi se bilo loše ni malo provozati u GTI mašini?
- berenice
#285 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
@djecak: I kad se to sve zna, opet treba da se ne odgovara ili sta? Ono, kad su mogli drugi, pa pustite i njega...
Ne poznajem lika licno, ali poznajem takve likove... Neka, fala. A ti i edo serete ono bas. Cuj, drzava je kriva. Pa, ko je drzava, djecace? Ko?
Ne poznajem lika licno, ali poznajem takve likove... Neka, fala. A ti i edo serete ono bas. Cuj, drzava je kriva. Pa, ko je drzava, djecace? Ko?
- Dinostula
#286 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Gledam ovaj njegov zadnji klip na Spottedu.Kaze lik da je auto platio 55 000KM da ne pije i ne pusi.
AKo se sa 20 godina poceo baviti prodajom dijelova auta i da je promjenio mali milion auta od tada. Sa nekom cifrom od 460KM mejsecno je mogao i skupiti toliku lovu.Sto dovodi do zakljucka da je morao imati nekih 700-800KM primanja jer ne zivi se od have.
Uglavnom racunica i nije toliko nemoguca kad se sve uzme u obzir. Je li lik prevarant ili posten sad je po meni to vec postalo diskutabilno.
AKo se sa 20 godina poceo baviti prodajom dijelova auta i da je promjenio mali milion auta od tada. Sa nekom cifrom od 460KM mejsecno je mogao i skupiti toliku lovu.Sto dovodi do zakljucka da je morao imati nekih 700-800KM primanja jer ne zivi se od have.
Uglavnom racunica i nije toliko nemoguca kad se sve uzme u obzir. Je li lik prevarant ili posten sad je po meni to vec postalo diskutabilno.
-
Klotzina
#287 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Ima dosta ljudi iz dijaspore koji vise vole da pomazu nasima ovdje samim tim nisu u prilici da direktno daju,a plus takvo je vrijeme sve nesto brzo raja nema vremena da kafu normalno popije a ne da se recimo vozi u neko selo da direktno da pomoc,ovako im lakse.Ja ih znam takvih dosta.I jos jedan jako bitan faktor,pravi humanitarci,bar ovi koji se trude,oni provjeravaju te slucajeve jer nemali je broj laznih socijalnih slucajeva tako da im je to nekako sigurnije.Prica mi jedan takav,da 70 % njih koji traze javno su varalice i da dosta vremena gubi na provjerama raznih slucajeva.Svega ima...Dinostula wrote:Upravo to hoces nekom pomoci posajli lovu toj porodici direktno na racun ili uzmi 100KM uzmi namirnica kupi odnesi ljudima.Yahweh wrote:Svi ovi humanitarci sto kazu, uplati meni na racun pa cu ja to proslijediti je meni no sense. Ne vidim potrebu da novac prolazi kroz ruke posrednika i u 100% slučajeva može se direktno uplatiti na racun porodice za koju se novac sakuplja.
Ili onda to nije humanitarno? Nije mi novac prošao kroz ruke, nije to to.
Koja je poenta da preko nekog ide lova ? Kao sto kazes van svake pameti.
-
Kataklinger
#288 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Ja da sam Billy i da zaista nisam prevarant, digao bih na noge ekipu neke televizije, ekipu nekog portala, inspektore i policajce i od banke do banke. Sve racune, od deviznog pa nadalje. Da se sve moguce izvuce na njegovo ime u zadnjih 4-5 godina otkako je postao viralan. Da se to sve dokumentuje i snimi i da se ima crno na bijelo. Paypal accounte, za koje je ostavljao email za uplatu u onim silnim humanitarnim akcijama. Posebno onaj nesto ovako "[email protected]" ne znam ni ja tacno. Da se provjeri koji bankovni racun je linkan na njega. Jer je taj Paypal mislim bio najzastupljeniji. Kad vec ima novca,i kad je vec u stanju da digne pola Bosne na noge za neku akciju i skupi 100k followera na FBu, onda je vala i u stanju da angazuje iznad pomenute ekipe.
- cvrčak_na_hedonizmu
#289 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Izvodi iz Privredne Banke koje pokazuje ne dokazuju ništa kada se spominje i paypal račun [email protected], a koliko sam vidio u komentarima dosta uplata je išlo preko tog računa. Također je zanimljivo da ove pokazuje, dok paypal uopste i ne spominje kao što ne spominje uplate preko western uniona kojih je sigurno bilo.
Neko te optuzi da kradeš pare od bolesnih, ti se svađaš putem live streaminga sa hejterima i selektivno biraš račune koje ćeš da pokažeš.
Pomogao jeste, ali je i hajrovao i to dobro. Nasa klasika. Opet, ima i gorih, otimaju, a ne daju ništa. Dok je tako Agic i Batko su koliko-toliko pozitivni likovi u moralnoj bijedi koja nas okružuje.
Pošteni lopov, bosanski oksimoron.
Neko te optuzi da kradeš pare od bolesnih, ti se svađaš putem live streaminga sa hejterima i selektivno biraš račune koje ćeš da pokažeš.
Pomogao jeste, ali je i hajrovao i to dobro. Nasa klasika. Opet, ima i gorih, otimaju, a ne daju ništa. Dok je tako Agic i Batko su koliko-toliko pozitivni likovi u moralnoj bijedi koja nas okružuje.
- animals
#290 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Ja ne znam,jesu li ljudi toliko glupi da uplacuju pare ovakvim likovima..
ako ces pomoci,onda saljes direktno ili odneses lovu licno..
jel on posten..pa nikog ne tjera da mu uplacuje lovu..
krivi su oni koji mu daju..
-
Nadzorna_ploca
#291 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Dobro si zacvrčao sad.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Izvodi iz Privredne Banke koje pokazuje ne dokazuju ništa kada se spominje i paypal račun [email protected], a koliko sam vidio u komentarima dosta uplata je išlo preko tog računa. Također je zanimljivo da ove pokazuje, dok paypal uopste i ne spominje kao što ne spominje uplate preko western uniona kojih je sigurno bilo.
Otprilike mislim da svaki nepristrasan forumas ima slican rezon.
-
Nadzorna_ploca
#292 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Nemaju ljudi vremena. Niti volje. Ili su zauzeti dunjalukom i obavezama, ili je skuplja pita od tepsije da ides ganjati te ljude radi 50-100 maraka.animals wrote:Ja ne znam,jesu li ljudi toliko glupi da uplacuju pare ovakvim likovima..
Oni imaju najbolju mogucu gestu da pomognu i to sto pricas jest najrealnija i najbolja opcija, ali to ovdje ne ide tako. A vjerovatno ima dosta uplata iz dijaspore. To jos vise dobija na znacaju da je nemoguce. E to je prava situacija za likove kao sto je ovaj i slicne. Jednom sam ucestvovao kao organizator u nekoj akciji skupljanja i nikad vise. To je teroriziranje samog sebe.
- dječak sa šibicama
#293 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Kao prvo, takav rijecnik nije potreban, ja serem samo u wc-u.berenice wrote:@djecak: I kad se to sve zna, opet treba da se ne odgovara ili sta? Ono, kad su mogli drugi, pa pustite i njega...
Kao drugo, pokreni tuzbu protiv Batka i Billyja, imas moju podrsku.
Nego, eno ga sad Billy pise kako mu je neko sinoc provalio u kucu i odnio laptop i racunar ako sam dobro procitao, saga se nastavlja
-
ek0
#294 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
-
Last edited by ek0 on 08/11/2016 22:44, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#295 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Realno, ja mislim da i Svrakici uzimaju proviziju u svojim "Ispuni mi zelju" akcijama.
Ta emisija uopcenije pocela kao emisija humanitarnog karaktera, vec je zamisljena tako da prijatelji ili porodica obraduje nekog svog bliskog, nekim poklonom.
Danas je klasicna "Batko prica".
Ali opet ne rade nista protiv zakona.
Ta emisija uopcenije pocela kao emisija humanitarnog karaktera, vec je zamisljena tako da prijatelji ili porodica obraduje nekog svog bliskog, nekim poklonom.
- CaneBos
#296 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Skoro sam pa istog misljenja, sa cvrckom.Nadzorna_ploca wrote:Dobro si zacvrčao sad.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Izvodi iz Privredne Banke koje pokazuje ne dokazuju ništa kada se spominje i paypal račun [email protected], a koliko sam vidio u komentarima dosta uplata je išlo preko tog računa. Također je zanimljivo da ove pokazuje, dok paypal uopste i ne spominje kao što ne spominje uplate preko western uniona kojih je sigurno bilo.
Pošteni lopov, bosanski oksimoron.![]()
Otprilike mislim da svaki nepristrasan forumas ima slican rezon.
- Dinostula
#297 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Ni Batko nije poceo emisiju "Umri muski" kao nesto sto je trebalo imati humanitarni karakter sve dok se jednog dana nije javila zena i pocela da place u programu i da trazi pomoc. Tako je i pocela karijera Batka humaniste.Emisija je trebala da bude vezana samo za humor i zezanciju.dječak sa šibicama wrote:Realno, ja mislim da i Svrakici uzimaju proviziju u svojim "Ispuni mi zelju" akcijama.
- Donnie Smith
#298 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Što je najtužnije, pun svijet naivnih likova. Sakrio sam od sebe da izbjegne barem na kratko pokazivanje računa ili, šta već, nešto će skontati. Haj što krade već i lažedječak sa šibicama wrote:
Nego, eno ga sad Billy pise kako mu je neko sinoc provalio u kucu i odnio laptop i racunar ako sam dobro procitao, saga se nastavlja
I pritom ne zove policiju na uviđaj.
Kako ofirno. Ovdje na Balkanu kad god se neko za nešto prozove, jedina vadiona je: hakirali mi račun, nisam ja to pis'o i ukrali mi mob, laptop, tablet, računar, opet nisam ja pis'o.
Imal' iđe iko pošten na ovom dunjaluku
-
DonieBrasco
#299 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Nece on dugo.
- SpecialOffer
#300 Re: Billy Agić - prevarant ili veliki humanitarac?
Kako je uopste moglo da prodje toliko novca kroz racun fizickog lica a da se drzava ne ukljuci u sve to?