plain vanilla wrote:costacurta wrote:cove41 wrote:
Napomena: Tuzlak nece nikad Tuzlu nazvati bosnjackim gradom! Propao bi u zemlju (Tuzlak) kad bi mu se to 'omaklo' pred nekim...
Nema toga. Ko to osim ovih iz Dodikistana kaze za Sarajevo da je Bošnjački grad?
Problem je to sto se Jasmin ustručava svog porijekla. Tipični bošnjo komunjara s kraja osamdesetih a samo zato da na hator ne dodje Nadi, Jozi i Slavki. Tako on neće na bajram otići u dzamiju, niti fatihu proučiti niti baklavu donijeti da počasti kolege, ali zato Slavko i Jozo obavezno na Božić organizuju teferiče na kojima se redovno isti pojavljuje i Nada i Slađan časte kolačima koje isti maštrafi bez ustezanja.
Ok poštujem tvoje oprjedjeljenje da si ateista ali budi dosljedan. On zarad jeftinih političkih poena i priče o multikulti će se bez ustezanja posrati po nikabu i marami al će s Kčavendom mezetiti na otvaranju crkve u Požarnici.
Hinjo.
drag si mi s druge teme, ali ovo je brdo budalastinja
sta sad treba Jasmin, gurat se u prvi saf da ga malo kamere snime da bude narodu drazi?
sita sam ja tih 'muslimana po duznosti', kad je spreman glumiti vjernika, onda Boga pitaj na sta je sve spreman
vecina Tuzlaka je odgajano bas onako kako se Jasmin i ponasa, a to sto u medjuvremenu nismo dosli tobe kao vecina, to je druga prica
i Tuzla nije bosnjacki grad i nadam se da nikad nece ni biti

Islamske sam vjeroispovijesti, klanjam, kelime-i šehadet su mi u srcu. Bio sam u crkvi na krštenju prijateljovog djeteta, bio sam u crkvi i na vjenčanjima, zapalio svijeću za zdravlje bolesnog djeteta.
Poslije vjenčanja i krštenja meni pravoslavni pop prilazi i kaže ovo je za tebe spremljeno, ovo ne jedi to je na masti pečeno. Inače se sve dešavalo u Čikagu, ako je neko iz Amerike onda zna o čemu pričam. Isto tako je taj pop bio kod mene "na prijemu" za bajram.
Jasmin osim što nosi muslimansko ime čime još pokazuje da je musliman? Jel misliš da ga u Bijeljini vole što ga stid reći "mezarje", ili "šehidi" i što kenja o partizanima?! Hoćeš da ti kažem šta misli o njemu Mićo Mićić?
Ne smije dalje od Banj Brda, niti od Gračanice, more samo vidi na youtube-u, a koliko ga poštuje Dodik najbolje kazuju njegovi istupi vezano za "tuzlansku kolonu" i Kapiju.
Ako hoćeš da te poštuju moraš sebe prvo poštovati. Ok ateista si, nemam problem s tim, ali odjebi i od nikaba i hidžaba. O kojem multikuturnom gofnetu pričaš kad Arape spominješ u negativnom kontekstu a istovremeno ti isti Arapi tresu Srbijom (Etihad, Bg na vodi).
Samo smo mi u Tuzli navučeni na tu priču da nas vole zato što smo mutikulturalni. I htjeli mi to priznati ili ne ali Tuzla jeste grad sa dominantno bošnjačkim stanovništvom i tu se priča završava, ali ono što se hoće spočitati u predizbornoj kampanji je da je nešto "biti bošnjački/moslimanski" prijetnja po čovječanstvo, mislilm fak of Jasmine ba i tebe mi je više preko one stvarke. Jebeš i Poskok i Kurir kakve bljuvotine suču ovi iz PR službe tuzlanskog SDPa.