nista Svica_BataZiv_0809 wrote:+1Ludzak wrote:Ratujte do milje volje al samo mi recite dan i datum kada ćete početi sa ratom da znam kada započeti sa spremanjem za Njemačku.
More vala i Svecka.
Rat u BiH zbog referenduma?
-
sha_ba
#276 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
- edo_79
#277 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
prog321 wrote:Tako cete pricati i kad stave rampu kod Vrace . Pa pasos vadi da dodjes do vikendice
- kombajn
#278 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
neko_sa_strane wrote:Zanimljivo je da svi vi pjenite zbog referenduma, etnoreligijskih tenzija, Milanovićevih izjava, političkih nota iz Srbije i koje čega iako vjerovatno znate da je to sve u svrhu predizborne kampanje. Političari iz regiona odlično sarađuju i međusobno se pomažu u predizbornim kampanjama.
Uostalom meni je bespredmetno raspravljati o nečemu na šta nemam uticaj. Keep calm and chill out!
Ako već izlazite na izbore dobro pazite na broj koji zaokružujete.
Ko do sad nije skontao da svih ovih godina zajednicku kampanju vode SDA, HDZ i SNSD, nije ni zasluzio da bolje zivi
- Dozer
#279 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Drug, bez uvrede, ali ti nemas pojma sta se sve nalazi po kucama. I oko njih.Tomahawk11 wrote:Sve bi to bilo dobro kad bi se moglo ratovati s par puskica.edo_79 wrote:Jao majko koja paranoja ..... koliko ima u srpskoj budi sigurna da ima i kod nas u federejšn, a ako nema rado će nam ''braća'' srbi i hrvati prodat za dobru paruExodia wrote:Mene čudi što ova naša Armija ne podijeli višak naoružanja narodu kako bi bili spremni u svakom trenutku da reaguju. A ne kao '92. Ko je tada lovaru imao dobar je bio. Mislite da srbende nemaju zakopano oružje na svakom koraku i samo čekaju znak da ga upotrijebe, a ti onda narode moj gledaj kako ćeš glavu spašavati i hoće li te metak pogoditi. Ko može sa sigurnošću reći da SNSD ne naoružava tajno vojno sposobna lica? Pa ne ide bezveze dodo u BG kod kučića. Sigurno osigurava neke tajne pošiljke oružja. Ja mislim da svaka kuća u srpskoj (neću da kažem republika jer za mene to nikad neće biti) posjeduje neki komad.
Pa kad sutra dodo iz neke zemlje u kojoj je sklonio dupe namigme, eto "komšija" srba sa nožem među zubima i puškom u ruci da kolje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#280 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Kolega, figurativnoDozer wrote: Drug, bez uvrede, ali ti nemas pojma sta se sve nalazi po kucama. I oko njih.
Ili mislis da je sve to sto je zakopano dovoljno za neki otvoreni sukob?
- Dozer
#281 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
U BiH nisu imali ni blizu teritorije kao sada. Necemo lupetati, jbg...freeme1 wrote: Imali su oni teritoriju, mnogo vise nego danas ali im je opet falilo teritorijalno povezivanje kao i danas i bas zbog toga je i pokrenuta agresija. Znaci imali su teritoriju , mnogo bogatije i vrijednije firme i podrucja pod svojom kontrolom, mnogo vec budzete pod svojom kontrolom pa opet krenuli u agresiju , opet su izvrsili genocid. Zato ta tvoja teorija ne pije vode.
A ovo za trljanje ruku, trlja ruke SDA ali i SDP , kao sto je trljao i 1992 kada su se pravili kao i danas da se to njih nista ne tice i da ce samo drzeci se po strani sacekati svoju priliku da se dokopaju vlasti. Nismo djeca, znas ti dobro o cemu pricas ti i o cemu pricam ja , samo ja ne koristim ovo za kupljenje politickih poena, isto to sto ti danas pricas se pricalo i pocetkom 1992 i svi znamo kako se to zavrsilo. Situacija je ozbiljna i nije za zajebanciju ili bacanje blata na druge stranke samo da bi se skupio neki politicki poen.
Sto se SDP-a tice - oni su meni danas samo jos jedan ogranak SDA, tj. bosnjacke strane, pa ma sta oni pricali.
A ovo sto ja pricam se nije pricalo '92... Ne znam gdje si ti tada bio i sta si slusao, ali ja se vrlo dobro sjecam kako je sve to islo, od '90 do '92, a i kasnije, pa sve do danas.
- Banksy
#282 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Kakav idiotski, infantilni naslov teme koja, inače, već postoji...
- Dozer
#283 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Hizo, ne dije vnago, matere ti.hizo ramidovic wrote:Опет на површину излази скривени муслимански радикализам и фундаментализам, који је лепо описан у Алијиној Исламској декларацији. Тај фундаментализам и радикализам има за циљ да од тзв. БиХ направи исламску државу и калифат са шеријатом као врховним законом.
Срби и Хрвати имају потпуно легитимно право да се отцепе од тзв. БиХ јер су и РС као и ХР ХБ настале демократском вољом ова два народа. Ако се тзв. Бошњацима не свиђа нека беже у матичну Турску или неку другу арапску земљу.
Zasto ti isti Srbi i Hrvati ne traze otcjepljenje od Amerike, ili Australije, ili Kanade? I tamo ih ima po par stotina hiljada, zar ne?
- edo_79
#284 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Dozeru nemoj tako, vidiš ti da su ovo sve vojni analitičari i stručnjaci, toliko su dobro upućeni da znaju šta se pričalo '92Dozer wrote:U BiH nisu imali ni blizu teritorije kao sada. Necemo lupetati, jbg...freeme1 wrote: Imali su oni teritoriju, mnogo vise nego danas ali im je opet falilo teritorijalno povezivanje kao i danas i bas zbog toga je i pokrenuta agresija. Znaci imali su teritoriju , mnogo bogatije i vrijednije firme i podrucja pod svojom kontrolom, mnogo vec budzete pod svojom kontrolom pa opet krenuli u agresiju , opet su izvrsili genocid. Zato ta tvoja teorija ne pije vode.
A ovo za trljanje ruku, trlja ruke SDA ali i SDP , kao sto je trljao i 1992 kada su se pravili kao i danas da se to njih nista ne tice i da ce samo drzeci se po strani sacekati svoju priliku da se dokopaju vlasti. Nismo djeca, znas ti dobro o cemu pricas ti i o cemu pricam ja , samo ja ne koristim ovo za kupljenje politickih poena, isto to sto ti danas pricas se pricalo i pocetkom 1992 i svi znamo kako se to zavrsilo. Situacija je ozbiljna i nije za zajebanciju ili bacanje blata na druge stranke samo da bi se skupio neki politicki poen.
Sto se SDP-a tice - oni su meni danas samo jos jedan ogranak SDA, tj. bosnjacke strane, pa ma sta oni pricali.
A ovo sto ja pricam se nije pricalo '92... Ne znam gdje si ti tada bio i sta si slusao, ali ja se vrlo dobro sjecam kako je sve to islo, od '90 do '92, a i kasnije, pa sve do danas.
- edo_79
#285 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Zato što je Obama dao posao, dao prosperitet, dalo zeleni dolari da gi braća srbi zarađivaju ...... Ovdje više ni lišća zelenog nema a kamoli deviza.Dozer wrote:Hizo, ne dije vnago, matere ti.hizo ramidovic wrote:Опет на површину излази скривени муслимански радикализам и фундаментализам, који је лепо описан у Алијиној Исламској декларацији. Тај фундаментализам и радикализам има за циљ да од тзв. БиХ направи исламску државу и калифат са шеријатом као врховним законом.
Срби и Хрвати имају потпуно легитимно право да се отцепе од тзв. БиХ јер су и РС као и ХР ХБ настале демократском вољом ова два народа. Ако се тзв. Бошњацима не свиђа нека беже у матичну Турску или неку другу арапску земљу.
Zasto ti isti Srbi i Hrvati ne traze otcjepljenje od Amerike, ili Australije, ili Kanade? I tamo ih ima po par stotina hiljada, zar ne?
- Dozer
#286 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Vjeruj mi, ima tu dovoljno svega za bar 2-3 mjeseca zestokog krkljancaTomahawk11 wrote:Kolega, figurativnoDozer wrote: Drug, bez uvrede, ali ti nemas pojma sta se sve nalazi po kucama. I oko njih.![]()
- mO k3
#287 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
i onda?? nozevima jedni na drugeDozer wrote:Vjeruj mi, ima tu dovoljno svega za bar 2-3 mjeseca zestokog krkljancaTomahawk11 wrote:Kolega, figurativnoDozer wrote: Drug, bez uvrede, ali ti nemas pojma sta se sve nalazi po kucama. I oko njih.![]()
-
junior3
#288 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
I onda nama Srbima kažu kako krijemo oružje po kućama i štalama.Dozer wrote:Vjeruj mi, ima tu dovoljno svega za bar 2-3 mjeseca zestokog krkljancaTomahawk11 wrote:Kolega, figurativnoDozer wrote: Drug, bez uvrede, ali ti nemas pojma sta se sve nalazi po kucama. I oko njih.![]()
-
sha_ba
#289 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
sibe i odavlejunior3 wrote: I onda nama Srbima kažu kako krijemo oružje po kućama i štalama.
-
junior3
#290 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Još malo.sha_ba wrote: sibe i odavle![]()
- Pismonosa
#291 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ja vala ništa zakopano nemam
Imam nunčake obješene na zidu

-
sha_ba
#292 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
e nek sam i otebe pametnu docekalajunior3 wrote:Još malo.sha_ba wrote: sibe i odavle![]()
-
freeme1
#293 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Jesu i te kako. U jesen 1991 BIH kao republika nije mogla da sakuplja poreze na preko 60 % svoje teritorije, tj SDK iz tih podrucja nisu placivale pare na racune republickih organa a republicki oragni nisu mogli da ih natjeraju. A da o vojsci, policiji, DB, osptinskim organima ne pricamo. Kontrola preko 60 % jesen 1991, bez ijednog ispaljenog metka, svih financijckih transkacija ta tom podrucju, zamisli samo to a da ovo drugo ni ne spominjem.Dozer wrote:U BiH nisu imali ni blizu teritorije kao sada. Necemo lupetati, jbg...freeme1 wrote: Imali su oni teritoriju, mnogo vise nego danas ali im je opet falilo teritorijalno povezivanje kao i danas i bas zbog toga je i pokrenuta agresija. Znaci imali su teritoriju , mnogo bogatije i vrijednije firme i podrucja pod svojom kontrolom, mnogo vec budzete pod svojom kontrolom pa opet krenuli u agresiju , opet su izvrsili genocid. Zato ta tvoja teorija ne pije vode.
A to sto ti pricas se pricalo 92 i te kako. Ja ne znam ni jednog da je pricao da zeli rat vec su svi pricali kao ti i @tomahavk, svi su izmisljali razloge ili su prenosili razloge koji su drugi izmisljali za njih zasto ne moze biti rata i zasto ga nece biti, namjerno ili nenamjerno, svjesno ili nesvjesno su zavaravali sami sebe a i druge da ih nece snaci ono sto je snaslo.
- madner
#294 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Normalno da se moze ratovati sa puskama kada svi imamo puske.
Nezgodno je kada jedni imaju avione, tenkove i kamione a drugi ne.
Nezgodno je kada jedni imaju avione, tenkove i kamione a drugi ne.
- jasko_ba
#295 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Call of Duty ili Battlefield? Izaberite mape slobodno, pa na miru.

-
freeme1
#296 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Nece Hrvatska ??? Pa ko onda astoji iza Covica i citave one poltike koje vode od 1991 ? Ko stoji iza onog njegovog pisma od prije par dana, od njegovog velicanja onog UZP, od saveznistva sa velikosrbima?? Djeda Mraz i Kvazulu Natal ?Tomahawk11 wrote:Sad ce ovo biti kao ono....labudovi nisu garant....tako i ovo....freeme1 wrote: Srbi i Hrvati, njihova zvanicna politika iz Beograda i Zagreba.
Ma koliko mali naveo sam ti primjer kada je primarni strateski cilj u pitanju moze se toleriasti i manjak para i manjak investicija i sve to sto je kratkorocno.
I sta poslije, ko je jamio jamio. Onaj ko prvi zauzime , taj je ostvario svoj cilj, i da onaj koji zeli da ga onemoguci treba da angazuje artiljeriju, tenkove, brigade i divizije ali kao sto znamo nije vise 1992. U tome je i poenta svega ovoga , da bi ostvario svoj cilj onaj koji prvi udari moze to da ostvari bez artiljerije ili tenkova. Onaj ko bude donji treba sve to da bi preokrenuo situaciju. Ali tu ce se MZ da uplete i da glumi mirotvorce i da zamrezne situaciju, priznanjem stanja na terenu. I ko je jamio , jamio je. Budu li preuzeli kontrolu nad Brckom i Gorazdem srbi bi ne samo ostvarili svoje viljeve o teritorijalnoj poveznosti vec bi time natjerali hrvate da i oni pokusaju da iskoriste sansu a time bi Bosnjaci bili svedeni u najboljem slucaju na rezervate a-la indijanci ili Palestinci. U najboljem slucaju, sta je gore znamo iz Prijedora, Srebrenice pa cak i iz tog Brckog.
P.S Znas li da su na zvanicnom zasjedanju Skupstine one genocidne stvorevine 1993 ili 94 imali sjednicu na kojoj se raspravljalo da li da ostave 3 % ili 5 % ne-srba u Brckom ? I da su donijeli zakljucak da je najsigurnije da to bude 3 %, 5 %bi bilo previse.
Hrvati niks....EU, fazoni, oni su s tim zavrsili. Sa mijesanjem u podjelu BiH.
Srbija ima svojih problema. A i oni poslusno klece kraj skuta Merkel, tako da....tesko.
Zvanicna politika Zagreba, bar trenutno nije u duhu podjele BiH.
Beograda...Vucko i kompanija to kao nesto zamotavaju u papir, ali da, itekako su naklonjeni Dodiku. No, kazem ne vidim kako mogu nesto uciniti. Dakle, suplja prica. Ne sto ne zele, nego sto ne mogu.
Vidi, tokom sukoba '90-tih, cak ni tad nisu uspjeli uzeti Gorazde. Zasto? A nije bilo Bog zna nekog naoruzanja. Vise su Focaci donijeli bjezeci iz svojih domova nego sto su Gorazdaci imali.
Pazi, bilo je Bosnjaka i u BL tokom rata. To o postotcima nista ne govori. Govori cinjenica da se islo na masovno istrijebljenje (genocid).
Presjeku put preko Grepka i Trnova i da vidim kakvu to buducnost ima Gorade da se ravija i da metka ne opale ? I jos da uz to orgaznuju upade " neorganizovanih pojedinaca " u sela oko Gorazda, pljacku i otimacinu na putevima kroz nezavisnu srpsku drzavu,sta bi bilo tada ? Stampedo do Sarajeva i tu bi ih ti i @dozer onako domacinski docekali , zar ne...ili bi im dali sut kartu sto dalje od vas ?
- Dozer
#297 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ne bas. Vrijeme iz '92 i danas je drasticno razlicito po tom pitanju. Onda je jedna strana bila totalno nespremna, nenaoruzana i nepripremljena na svaki moguci nacin. Danas - da li je bas tako...?mO k3 wrote:i onda?? nozevima jedni na drugeTomahawk11 wrote:
Kolega, figurativno![]()
Jok, ne krijete. Sve ono nadjeno nakon poplava je bilo u federalnom dijelu Samca, Modrice, Doboja, B. Broda, itd.junior3 wrote: I onda nama Srbima kažu kako krijemo oružje po kućama i štalama.
-
dezurni_ucenik
#298 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pismonosa wrote:Ja vala ništa zakopano nemamImam nunčake obješene na zidu
![]()

Moze li ovo pomoci, u podrumu zastekano
-
freeme1
#299 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Poslije izbjeglica iz Sirije, Afganistana, Malija, Iraka, Jemena, Somalije, Eritreje u ovih par godine i najvece krize zbog njih u samoj Evropi samo cekaju izbjeglice iz Bosne i Hercegovine. Eno Merkelova sjedi i sama kuha svinjske nozice sa kupusom a njemice skinule gacice samo za vas...kazu malo im ostalih izbjeglica pa samo navrite sa svih strana.sha_ba wrote:nista Svica_BataZiv_0809 wrote:+1Ludzak wrote:Ratujte do milje volje al samo mi recite dan i datum kada ćete početi sa ratom da znam kada započeti sa spremanjem za Njemačku.
More vala i Svecka.![]()
- Dozer
#300 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Izvini, ali imas ozbiljan konceptualni problem - kada se kaze da su imali kontrolu nad upravljackim pozicijama i funkcijama, to ne znaci da su imali kontrolu nad teritorijom, pobogu...freeme1 wrote: Jesu i te kako. U jesen 1991 BIH kao republika nije mogla da sakuplja poreze na preko 60 % svoje teritorije, tj SDK iz tih podrucja nisu placivale pare na racune republickih organa a republicki oragni nisu mogli da ih natjeraju. A da o vojsci, policiji, DB, osptinskim organima ne pricamo. Kontrola preko 60 % jesen 1991, bez ijednog ispaljenog metka, svih financijckih transkacija ta tom podrucju, zamisli samo to a da ovo drugo ni ne spominjem.
A to sto ti pricas se pricalo 92 i te kako. Ja ne znam ni jednog da je pricao da zeli rat vec su svi pricali kao ti i @tomahavk, svi su izmisljali razloge ili su prenosili razloge koji su drugi izmisljali za njih zasto ne moze biti rata i zasto ga nece biti, namjerno ili nenamjerno, svjesno ili nesvjesno su zavaravali sami sebe a i druge da ih nece snaci ono sto je snaslo.
S druge strane, porez se nije placao jer je cijela Juga bila u debeloj ekonomskoj krizi i recesiji, pa se BiH, logicno, nije izdvajala iz toga.
A vezano za price - to su pricali Alija i SDA. Ne sjecam se da su isto pricali Srbi i Hrvati. Cak sta vise, Srbi su otvoreno time prijetili, dok su se Hrvati, po ustaljenom obicaju, hinjski drzali po strani i cekali svoj momenat za zabijanje noza u ledja onima za koje im se ucini da ce preko njihovih ledja najvise profitirati. Ispostavilo se da su to bili prvo Bosnjaci, a onda, kad su skontali da ce im Bosnjaci ipak bolje pomoci u datom momentu da se rijese Srba, opet se preokrenuse.
Da budemo nacisto - i sada rade isto.
Last edited by Dozer on 30/08/2016 13:55, edited 1 time in total.