Tolerancija govora mržnje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
almir90

#276 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by almir90 »

¤ jelena ¤ wrote:Izvinjenje na mjestu, treba ispoštovati.

Iako mislim da je njegov samo ovaj P. S. tekst, ali...šta je tu je i taj trud nešto govori...prpa...

što znači da ipak vrijedi reagovati na govor mržnje i verbalno nasilje na društvenim mrežama.
Kakva korist od izvinjenja?

Da je normalan, ne bi ovako ni razmišljao. Ni on, ni oni njemu slični.

Dakle, ovo tzv. izvinjenje je samo maska i prodavanje magle, zbog velike mogućnosti da će dobiti nogu iz Oružanih snaga.
tututuuuu

#277 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by tututuuuu »

ali kada vidim da državljanka BiH omalovažava veću skupinu žena...
a tip poziva na silovanje... :lol: a ove tuke sto su u stanju braniti poziv na silovanje me stvarno ostavljaju bez rijeci. Gdje je ta zenska solidarnost. :D
Bodkin

#278 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Bodkin »

Vidim po slikama da mu je sestra pokrivena. Dakle razumijem na pacijenta. Jebiga, sestra mu spada u grupu opisanih. Al jedno je reci lejli da je pacijent pa makar i porukom, a drugo pozivati na silovanje
Kat

#279 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Kat »

Promoe wrote:

:lol: :lol:
joj cirkusa
Sto je trazila , to je i dobila, medijsku paznju, sad ce jos i Dodo da joj obezbjedi radno mjesto na bastionu slobode, PTPC.
Nesto ala expert za vere iz dzamahirije, po ugledu na Dzevdu.
azurna_obala

#280 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by azurna_obala »

Lejla jest zasrala, ali nije nikome prijetila niti pozivala na različite oblike zlostavljanja i ubijanja :oops:

A sloboda govora je precijenjena i svako se poziva na nju, čak i oni koji narušavaju to isto tuđe pravo, pa tako čujemo, majku ti, treba te zaklati...ali i to je njegova sloboda govora, koja zapravo predstavlja pređenu granicu i krivično djelo. Kad ljudi skontaju šta zapravo znači sloboda govora i da i ta sloboda ima svoje ''granicu'' i dalje ćemo čitati kurvo, treba te politi i zapaliti, pregaziti i ostale gadosti ''ljudskog uma''.

A ovaj Mirza se vjerovatno zabrinuO za lični posaO, pa ga je neko nasavjetovao da se pokunji... :-)

Ne treba mu halaliti! :run:
summerwine

#281 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by summerwine »

Pravda za moje prijatelje (ukupno 3 komada) koji su u svojim komentarima spomenuli dildo i bili trajno izbrisani sa klix portala.

Kažu, ako treba, izviniće se dildu ili kome treba, samo da im ponovo aktiviraju profil.
tututuuuu

#282 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by tututuuuu »

Bodkin wrote:Vidim po slikama da mu je sestra pokrivena. Dakle razumijem na pacijenta. Jebiga, sestra mu spada u grupu opisanih. Al jedno je reci lejli da je pacijent pa makar i porukom, a drugo pozivati na silovanje
pa ima majku i jos uz to i sestru i kako onda razumiti osobu koja poziva na silovanje? Ali stvarno me najvise bune zene koje mu daju podrsku... to mi je ono nevjerovatno... A jos kad uzmes u obzir da su to sve vjernici, je l, topla rijec, ne mrzi itd... :D
cyprus

#283 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by cyprus »

Iako mislim da je njegov samo ovaj P. S. tekst, ali...šta je tu je i taj trud nešto govori...prpa...

što znači da ipak vrijedi reagovati na govor mržnje i verbalno nasilje na društvenim mrežama.
Po meni je to najvažnije u ovoj priči... Nažalost, govora mržnje na internetu ima i previše, pa jednostavno nije moguće vršiti konstantan pritisak, ali bar eto u ovako drastičnim slučajevima...
kockica_kockica

#284 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by kockica_kockica »

cyprus wrote:
insomnia78 wrote:Evo oglasio se i soldat
ImageImage
Iako mi se ne čini kao naročito iskreno izvinjenje, ipak je izvinjenje :thumbup:
Ovo nije izvinjenje vec opravdavanje svojih postupaka
¤ jelena ¤

#285 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by ¤ jelena ¤ »

almir90 wrote:

Kakva korist od izvinjenja?

Da je normalan, ne bi ovako ni razmišljao. Ni on, ni oni njemu slični.

Dakle, ovo tzv. izvinjenje je samo maska i prodavanje magle, zbog velike mogućnosti da će dobiti nogu iz Oružanih snaga.
U pravu si, zato i kažem šta je tu je i prpa oko gubljenja posla, a što se tiče normale...pa ne možeš nekog preko noći unormaliti i promijeniti ga, tako da je i ovo nešto, bar formalno. Vidiš da bar nekakve sankcije postoje i da vrijedi reagovati, čak i ovako preko foruma.

Da se ja pitam letio bi s posla...takva nesposobnost kontrole emocija i mentalni sklop s puškom u ruci je .... :run:
ali mi ionako o tome ne odlučujemo.

I jbt, rade li se kakvi testovi prilikom tog nekog zapošljavanja u OSBIH?
almir90

#286 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by almir90 »

¤ jelena ¤ wrote: I jbt, rade li se kakvi testovi prilikom tog nekog zapošljavanja u OSBIH?
Kao i svako javno zapošljavanje, koliko je teška koverta. :D
Tarzo

#287 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Tarzo »

Promoe wrote:

:lol: :lol:
joj cirkusa

PTPC u zaštiti slobode govora i ugrožene sarajevske novinarke - neprocjenjivo! :lol: :lol:
tututuuuu

#288 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by tututuuuu »

A evo i gospodje Amele sto podrzava silovanje i gospodina Mirzu koji poziva na silovanje. Isto velika vjernica, na putu istine kaze. :D

Image

https://www.facebook.com/amela.rebihic
cyprus

#289 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by cyprus »

kockica_kockica wrote:Ovo nije izvinjenje vec opravdavanje svojih postupaka
Svejedno. Priznanje je da je napisao nešto što nije trebao... Po meni je to najvažnije...
pirmin

#290 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by pirmin »

Vjernici moraju da nauce kako da se nose sa blasfemijom tako sto ce jednostavno ignorisati tudje mudrolije kakve god one bile.
Ako naidjes na ovakav komentar idi dalje, skrolaj, okreni stranicu. Islam, krscanstvo, budizam...su daleko veci od svih ovih komentara zajedno.
Ako vidis i cujes na TV-u nesto ovako imas daljinski i xyz-kanala pa biraj.

mario001

#291 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by mario001 »

ne odobravas ni jedno ni drugo al samo jednu stranu pljujes i osudjujes :lol:

daj prodaji kome drugom maglu bolan
Posto ti 2+2 ide losije da ti objasnim, ja kritikujem ono sto je dovelo do ove teme, glupost se veze na glupost.
mario001

#292 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by mario001 »

cyprus wrote:
kockica_kockica wrote:Ovo nije izvinjenje vec opravdavanje svojih postupaka
Svejedno. Priznanje je da je napisao nešto što nije trebao... Po meni je to najvažnije...
Pametniji od Lejla
KB9

#293 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by KB9 »

mario001 wrote:

Posto ti 2+2 ide losije da ti objasnim, ja kritikujem ono sto je dovelo do ove teme, glupost se veze na glupost.
jedno je mozda glupost, drugo je zlocin i poziv na isti

al ne kontas ti to izgleda
Ludzak

#294 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by Ludzak »

tututuuuu wrote:A evo i gospodje Amele sto podrzava silovanje i gospodina Mirzu koji poziva na silovanje. Isto velika vjernica, na putu istine kaze. :D

Image

https://www.facebook.com/amela.rebihic
Ma bjež' budalo jedna!! izaći će mi na san... :run:
mario001

#295 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by mario001 »

KB9 wrote:
mario001 wrote:

jedno je mozda glupost, drugo je zlocin i poziv na isti

al ne kontas ti to izgleda
Ona je novinarka, zavrsila neki fax i pise onakve gluposti, ja ne odobravam nikakve pozive na silovanje, ali mi je jasno zasto je tako reagovao na prvu, nejasno mi je kako je ona dosla do svojih glupih stavova.
Ali ako ovakva novinarka oblikuje kroz svoj rad javnost onda je jasno zasto imamo ovakve pozive na silovanje, puno jasnije
KB9

#296 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by KB9 »

garant joj leptirici pletu burku oko glave pa zato podrzava
¤ jelena ¤

#297 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by ¤ jelena ¤ »

cyprus wrote:

Po meni je to najvažnije u ovoj priči... Nažalost, govora mržnje na internetu ima i previše, pa jednostavno nije moguće vršiti konstantan pritisak, ali bar eto u ovako drastičnim slučajevima...
Upravo tako. Ne može se mnogo, ali nešto ipak može. :thumbup:
almir90

#298 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by almir90 »

Došli su i mali zeleni u borbi za ljudska prava. Da malo šupljiraju! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by almir90 on 28/08/2016 22:28, edited 1 time in total.
KB9

#299 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by KB9 »

mario001 wrote:
Ona je novinarka, zavrsila neki fax i pise onakve gluposti, ja ne odobravam nikakve pozive na silovanje, ali mi je jasno zasto je tako reagovao na prvu, nejasno mi je kako je ona dosla do svojih glupih stavova.
Ali ako ovakva novinarka oblikuje kroz svoj rad javnost onda je jasno zasto imamo ovakve pozive na silovanje, puno jasnije
tvoj problem je taj sto ti poziv na silovanje moze bit jasniji, tvoja strana je ocita ovde, dzaba je kamufliras
mario001

#300 Re: Tolerancija govora mržnje

Post by mario001 »

KB9 wrote:
mario001 wrote:
tvoj problem je taj sto ti poziv na silovanje moze bit jasniji, tvoja strana je ocita ovde, dzaba je kamufliras
Ne vrijedi coravu namigivati.. :zzzz: :zzzz:
Post Reply