HobotnicaPLus wrote:Sto se ovog opsijedanja i lijecenja istog tice, jeste li kad culi za placebo?
Šta čuli za njih, slušali ih
HobotnicaPLus wrote:Sto se ovog opsijedanja i lijecenja istog tice, jeste li kad culi za placebo?
kakav logički lapsus.Pa on tvrdi da je Allah istina....dadinjo33 wrote: Ako Allah postoji, onda je njegova istina-istina, a ne neka ideološka "istina". Ne odgovaraš ti iz obaveze prema Allahu nego iz želje za odbranom svoje ideološke istine.
Ma nisi skont'o, a jednostavno je...HardcoreMX wrote:kakav logički lapsus.Pa on tvrdi da je Allah istina....dadinjo33 wrote: Ako Allah postoji, onda je njegova istina-istina, a ne neka ideološka "istina". Ne odgovaraš ti iz obaveze prema Allahu nego iz želje za odbranom svoje ideološke istine.
Pa ne baš to, ali i to, između ostalog, a temeljem kur'anskog ajeta da uvijek postoji neka skupina vjernika između ostalih koja će se više uputiti u izučavanje vjerskih propisa kako bi se drugi posvetili drugim stavrima u životu: molekularnoj biologiji, pitanjima energetske efikasnosti, programiranju, sadnji malina, stranim jezicima, itd.dadinjo33 wrote:Jer imaju institucionalne hodže i fakihi na braniku njihove, tj. jedine valjane interpretacije islama, postavljenje kao posrednik između Boga i ispravnog razumijevanja islama od strane vjerničkih masa?arzuhal wrote:Niko ti, naravno, ne brani da trajno jačaš svoju moć kritičkog promišljanja u traganju, de ti...Samo se probaj suzdržat od pretjerane brige za islam, razumijevanje Kur'ana i hadisa, itddadinjo33 wrote: Ako Allah postoji...
O tome se radi ili?
pa predješ na Islam i nemaš problema sa džinima.fatamorgana wrote:
ovdje na temi lete džini k'o
Pa sudeći po onome što se priča i čuje problemi s njima tek tad počinju ....HardcoreMX wrote:pa predješ na Islam i nemaš problema sa džinima.fatamorgana wrote:
pa kako je Muhamed imao?HardcoreMX wrote:pa predješ na Islam i nemaš problema sa džinima.fatamorgana wrote:
čuj to,a ko priča i otkud mu problemi?!fatamorgana wrote: Pa sudeći po onome što se priča i čuje problemi s njima tek tad počinju ....
Pa vjernici koji svako malo otvore temu a ti džini dolaze iz nevidljivog svijeta izgleda!HardcoreMX wrote:čuj to,a ko priča i otkud mu problemi?!fatamorgana wrote: Pa sudeći po onome što se priča i čuje problemi s njima tek tad počinju ....
Koji Muhamed i šta je imao?!zagortenej wrote: pa kako je Muhamed imao?
prema hadisima šejtan bježao od Omera, a od Muhameda nije?!?
Ma čudan je ovaj tvoj upis. Prije svega zamijenio si teze, jer pozicija "Ako Allah postoji..." koja ne mora biti debatni stav, nego hipotetiziranje, je prije svega-vjernička. Vjernici su oni koji ne znaju da li Allah postoji, ali vjeruju da je tako i ponašaju se tako s nadom da je tako. Poznata vjernička krilatica "Ako Allaha nema, ništa nisam izgubio što sam postupao po šerijatu, a ako Ga ima, onda ću, nadam se, u džennet". Dakle, prije svega su vjernici u "ako" što se tiče znanja, jer ne znaju ima li ili nema, nego se nadaju.arzuhal wrote:Pa ne baš to, ali i to, između ostalog, a temeljem kur'anskog ajeta da uvijek postoji neka skupina vjernika između ostalih koja će se više uputiti u izučavanje vjerskih propisa kako bi se drugi posvetili drugim stavrima u životu: molekularnoj biologiji, pitanjima energetske efikasnosti, programiranju, sadnji malina, stranim jezicima, itd.dadinjo33 wrote: Jer imaju institucionalne hodže i fakihi na braniku njihove, tj. jedine valjane interpretacije islama, postavljenje kao posrednik između Boga i ispravnog razumijevanja islama od strane vjerničkih masa?
O tome se radi ili?
Nego, prije svega, ne trebaj im posrednik između Ničeg i njih, na to sam mislio.
patriot_1 wrote: Jedan mladi bračni par iz Tuzle,pravoslavci,dobili su sina koji je noću vrištao mjesecima.Nije to bio normalni plač djeteta nego vrištanje u strahu.Doktori nisu mogli pomoći pa je išla kod Hodže .Dao joj je neke zapise na arapskom,vodu koju je trebala staviti u kadu punu vode i crveni konac koji je trebala vezati sinu oko ruke.Stanje se još pogoršalo.Saznala je preko rođakinje za mene i pitala savjet.Rekao sam joj nek sve to baci što je od hodže dobila i nek uzme djete u ruke i pomoli se Isusu,otprilike ovako:"Isuse,molim te da oslobodiš mene i ovo djete od zla.Molim te da krvlju tvojom opereš naše grijehe i da nas čuvaš!"
Napravila je to i djete od tada mirno spava.Njen muž,inače inžinjer i ateista nije mogao vjerovati da je u kuću,zahvaljujući Isusu došao mir.Prezivali su se Toromanović!
Haj se odluci Isusa ti.patriot_1 wrote: Koliko ja znam,vi okultisti ste najveće žrtve!
Zatim ateisti i hindusi.Pa tek onda ovi koje si spomenuo!
Iz priče o djetetu je jasno da su roditelji bili ateisti!
Hahaha al ga nadje.. a jos pored toga prva nelogicnost u prici roditelji pravoslavci odmah potrcali hodzi po lijekshbc wrote:patriot_1 wrote: Jedan mladi bračni par iz Tuzle,pravoslavci,dobili su sina koji je noću vrištao mjesecima.Nije to bio normalni plač djeteta nego vrištanje u strahu.Doktori nisu mogli pomoći pa je išla kod Hodže .Dao joj je neke zapise na arapskom,vodu koju je trebala staviti u kadu punu vode i crveni konac koji je trebala vezati sinu oko ruke.Stanje se još pogoršalo.Saznala je preko rođakinje za mene i pitala savjet.Rekao sam joj nek sve to baci što je od hodže dobila i nek uzme djete u ruke i pomoli se Isusu,otprilike ovako:"Isuse,molim te da oslobodiš mene i ovo djete od zla.Molim te da krvlju tvojom opereš naše grijehe i da nas čuvaš!"
Napravila je to i djete od tada mirno spava.Njen muž,inače inžinjer i ateista nije mogao vjerovati da je u kuću,zahvaljujući Isusu došao mir.Prezivali su se Toromanović!Haj se odluci Isusa ti.patriot_1 wrote: Koliko ja znam,vi okultisti ste najveće žrtve!
Zatim ateisti i hindusi.Pa tek onda ovi koje si spomenuo!
Iz priče o djetetu je jasno da su roditelji bili ateisti!
Hindusi? Hindusi?!?patriot_1 wrote:Koliko ja znam,vi okultisti ste najveće žrtve!
Zatim ateisti i hindusi. Pa tek onda ovi koje si spomenuo!
Pojedini Hindusi jedu svete krave, oni su stvarno čudni ....aurora313 wrote:Hindusi? Hindusi?!?patriot_1 wrote:Koliko ja znam,vi okultisti ste najveće žrtve!
Hinduizam je drevna azijska religija čiji početci sežu iz razdoblja od 16. do 15. stoljeća prije Krista, koja je započela svoj razvoj u Indiji, gdje je i danas glavna religija. Indijci, međutim, radije govore o vječnom učenju i zakonu (sanātana dharma), jer je naglasak na načinu života više nego na načinu mišljenja. Hinduizam se izdvaja medu svjetskim religijama po neuobičajenoj šarolikosti teoloških i filozofskih doktrina, svjetonazora i religijskih organizacija. Unutar njega postoje razlike cesto veće od onih među formalno različitim svjetskim religijama sto čini svaki pokušaj konciznog definiranja i opisivanja te religije teškim, pa i nemogućim.aurora313 wrote:Hindusi? Hindusi?!?patriot_1 wrote:Koliko ja znam,vi okultisti ste najveće žrtve!
Vikipedija je čudo.patriot_1 wrote:Hinduizam je drevna azijska religija čiji početci sežu iz razdoblja od 16. do 15. stoljeća prije Krista, koja je započela svoj razvoj u Indiji, gdje je i danas glavna religija....aurora313 wrote:Hindusi? Hindusi?!?patriot_1 wrote:Koliko ja znam,vi okultisti ste najveće žrtve!
I nisam katolik.Veća bena od tebe bi to do sada skužila!patriot_1 wrote:Mislim da je Judaizam kao religija nastao prije Hinduizma
I nisam katolik.Veća bena od tebe bi to do sada skužila!patriot_1 wrote:Mislim da je Judaizam kao religija nastao prije Hinduizma
Impresioniras nas googlanjem xDfatamorgana wrote:"Hinduizam" ne nastaje u Indiji već ima svoje korijene prije doseljenja i osvajanja indijskog potkontineta kod Arijevskih naroda, svijetle puti i plavooki, koji su prethodno nastanjivali prostore između Tigrisa i Eufrata i oni u Indiju donose Vede npr. Rig Vedu, Vedu himni kao i kult svete krave i potiskuju u Indiji prastari kult krvoločne boginje Kali, kult sa ljudskim žrtvama koji su njegovali tamnoputi prastanovnici indijskog potkontinenta.
Miješao ti ponekada ekavštinu ili ne, ti si moj najdrži biblijski apologeta i apokrif.patriot_1 wrote:I nisam katolik.patriot_1 wrote:Mislim da je Judaizam kao religija nastao prije Hinduizma