Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja znam jednog Patrola koji je prije 10 godina ful restauriran, 3.2 dizel. Čovjeku je to jedino i stalno auto. I danas sem malo korozije na vratima nema mana, 10 godina se vozi bez kvara. Ali da vidite kakav je to majstorluk i detaljisanje bilo pri restauraciji. Ono samo čovjek može sam sebi raditi. Ima 50 kila zaštite minimum, šasija i karoserija su i sada bez tačke korozije. Ovih dana urađena zamjena motora, radi se atest. Biće 1.8 turbo benzin.
Jedno vrijeme je bila popularna medju SA taksistima, mislim da su je povoljno kupovali kao novu.
Onda su mislili da ide loza u njih bez problema i jebali su joj majcinu majku.
Kod mene tetak kupio novu,1.6 benzin. Dao je unuku da sad vozi. Nije je htio prodati kad je kupio novi auto.
Ovaj kamion nisam vidio u pokretu jos od rata - tu i tamo negdje u Hrvatskoj ili Srbiji, uglavnom stoji negdje kraj ceste ili u nekom dvoristu u jako losem stanju. Ne sjecam se da sam ih vidjao u BiH.
Poznat kao "bombarder". Dizajn karoserije licenciran od Saurera koji je isti licencirao od OM-a.
Uglavnom su to prezivjele ustekane prijeratne. Neposredno prije rata ih je bilo dosta jer ih je poceo uvoziti sarajevski Comex, bile su 323 sedan, 323 liftback i 323F. Neda Ukraden je imala crvenu F. Comex je prodao i 626-ica sarajevskoj eliti tipa Hasanbegovic dir. Skenderije (gdje je i bila ustekana) i to 4WD, Hasan "Imaju svoj voz" Cengic itd...
trambusek88 wrote:Jeste da nisu bile među vladarima BH cesta, ali dale su se vidjeti.
U odnosu na većinu auta koja su vladala 90-tih bile su pravo atraktivnog izgleda.
Iako većinom ne gotivim Japance, s ovom Mazdom to nije slučaj.
Uglavnom su to prezivjele ustekane prijeratne. Neposredno prije rata ih je bilo dosta jer ih je poceo uvoziti sarajevski Comex, bile su 323 sedan, 323 liftback i 323F. Neda Ukraden je imala crvenu F. Comex je prodao i 626-ica sarajevskoj eliti tipa Hasanbegovic dir. Skenderije (gdje je i bila ustekana) i to 4WD, Hasan "Imaju svoj voz" Cengic itd...
[emoji106]
323 lantis, kakav je to auto bio, tada vrhunski dizajn, a meni je ljepsa i od vecine novijih mazdi [emoji41]
Ima jedna fina, voza se po gradu bas ove boje, neke felge ala bbs i sl. [emoji2]
Kad sam bila dijete u neposrednoj blizini zgrade su bile čak 3 bube.
Ne znam koliko su bile popularne, ali sjećam se da sam se zaljubila u istu ovaku žutu
Sad ih ima. Ali su rijetke. Mada mi je uvijek drago kad vidim stari dobro očuvan model.