Zašto mrzimo Izrael?

Post Reply
AleksoMKD

#276 Re: Zašto mrzimo Izrael?7

Post by AleksoMKD »

Vizionar 1985 wrote: :-)
OK, hiljade tenkova i stotine migova su Arapi napravili od peska i vode. Niko im ne pomaze, ceo svet je protiv njih.
AleksoMKD

#277 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by AleksoMKD »

Jadne palestince ne voli niko, ni komsije Arapi. Jadni ljudi.
Itsoktobealone

#278 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Itsoktobealone »

Zato sto su cionisti.
Zato sto su cifuti.
Zato sto su proklet narod.
Zato sto ubijaju paletinsku djecu na obalama dok ovi sutaju lopte po plazi.
Zato sto unistavaju palestinske domove, stabla narandzi, skole, bolnice, dzamije.
Zato sto raseljavaju, ubijaju, maltretiraju i muce palestince na dnevnoj bazi.
Zato sto drze palestince pod opsadom.
Zato sto su napravili Gazu najvecim otvorenim logorom na svijetu.
Zato sto im uskracuju osnovna ljudska prava.
Zato sto brane ulazak u Al-Aqsu.
Zato sto su sumanut narod koji svake dvije godine trazi povod za novi rat. (America calling)
Zato sto kroje sudbinu citavog svijeta.
Zato sto biraju kako ce svijet da igra.
Zato sto postavaljaju globalnu politicko ekonomsku sliku kako oni hoce.
Zato sto imaju najjaci lobi na svijetu.
Zato sto imaju najjace obavjestajne agencije na svijetu.
Zato sto za svako zlo na ovom svijetu, oni su birali, kreirali i izveli epilog iz istog.
Bosanski_kralj

#279 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Bosanski_kralj »

Koliko god Izrael bio napredan u odnosu na okruženje, dugoročno neće moći opstati ako se ovako nastavi ponašati.
Kikibombona

#280 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Kikibombona »

Bosanski_kralj wrote:Koliko god Izrael bio napredan u odnosu na okruženje, dugoročno neće moći opstati ako se ovako nastavi ponašati.
Sve da danas prestanu, da pristanu na dvije drzave, nad njima ce bdjeti arapska/muslimanska prijetnja. Za 50-100 godina moze doci na vlast mocan arapski/islamski vladar koji ce pozeljeti osloboditi Kuds i svetu zemlju od Zidova. Isto tako se moze potrefiti evropski/krscanski vladar koji ce pozeljeti osloboditi 'svetu zemlju' od naroda koji je izdao Isusa.

Iz te perspektive, mogu razumjeti ponasanje Zidova, iako zlocine koje cine nikako ne mogu opravdati. Progonjeni su od kada postoje. Shvatili su da ih moze zastiti samo jaka drzava i jaka vojska. Nad njima ce visiti prijetnja sve dok postoje islam i krscanstvo, religije koje govore ruzno o zidovskom narodu, koje ga dehumaniziraju i oznacavaju kao narod prokletnika i izdajnika.

Tuzno je sve to.
zagortenej

#281 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by zagortenej »

Khaleel Mohammed is a Guyanese-born professor of Religion at San Diego State University (SDSU), in San Diego, California. Mohammed's specialties are Islam, Islamic Law, and Comparative Religion. His research interests include Islamic and Arabic studies, Islamic law (classical and modern), comparative religion, Jewish/Christian/Islamic encounter, Qur'anic exegesis (classical and modern), hadith, gender/sex issues and sexuality in Islam, terrorism, antisemitism in Islam, Arab-Israeli relations, and reform in Islam.
Mohammed attracted attention for a 2004 interview in which he stated that Sura 5 verse 21 of the Qur'an, and the medieval exegetes of the Qur'an, say that Israel belongs to the Jews. He translates it thus:

"[Moses said]: O my people! Enter the Holy Land which God has written for you, and do not turn tail, otherwise you will be losers."

Mohammed said that the Quran never mentions Jerusalem as a holy city, and added, "It's in the Muslim consciousness that the land first belonged to the Jews. It doesn't matter if the Jews were exiled 500 years or 2000 years, the Holy Land, as mentioned in Quran belongs to Moses and his people, the Jews."

Mohammed says he has convinced many of his Muslim students to see things his way, but they tell him they are afraid of speaking up at their mosque.

He states that he was once accused of being racist, for having stated that "95% of contemporary Muslims are exposed to anti-Semitic teachings". He has received hate mail for his statements.
Image
VCorp

#282 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by VCorp »

Itsoktobealone wrote:Zato sto su cionisti.
Zato sto su cifuti.
Zato sto unistavaju palestinske domove, stabla narandzi, skole, bolnice, dzamije.
Zato sto su sumanut narod koji svake dvije godine trazi povod za novi rat. (America calling)
Zato sto za svako zlo na ovom svijetu, oni su birali, kreirali i izveli epilog iz istog.
Nisu svi Židovi cionisti, većina je protiv toga.

Čifuti ? Čifut je svako kome je para draža od svega ostalog, pa s obzirom da ih Izetbegović toliko krade i sakriva a njegova je familija perjanica Bošnjaka nažalost, dođemo onda i mi čifuti. Pogotovo jer bi rođenog brata i ćaću ubili za pare i među.

Ubijaju i Palestinci njihovu djecu, šta ti misliš da Fatah i Hamas gađaju samo vojnike ? Bez obzira na to što su Palestinci žrtve a Izraelci okupatori i agresori, ubijaju i otimaju Palestinci mlade Židove i Židovkinje.

Na dnevnoj bazi su i Arapi koji su bili u većini za Hitlera isto radili Židovima za vrijeme WWII. Ili ti taj dio historije hodža nije spomenuo ?

Gaza najveći otvoreni logor ? Jeste, kao što je i Aušvic, Dahau i mnogi drugi bio zatvorenog tipa.

I mi u BiH uskraćujemo Židovima osnovna ljudska prava. Šta je sa presudom '' Sejdić - Finci '' ?

Ko brani ulazak u Al-Aqsu ? Bio sam tamo, imam muslimanskog ime i nikakvih problema. Vi sebi predstavljate stanje tamo kao vjerski sukob a ne kao nacionalni, odnosnu borbu za teritorij ...

Nagađanja, nagađanja i bubanja za povod za rat. Nemaš pojma kao ni ja, niti bilo ko drugi šta se tamo događa. Za razliku od tebe, bio sam tamo pa mi je još manje jasno. Zato šuti.

Kroje sudbinu citavog svijeta ? Je li se opet gledalo glupih teorija zavjere po YT i slušalo debile poput Zakira ?

Cuj postavljaju kako oni hoće, kad je tako što ih je onda 6 miliona izginulo kad stoje iza svega ?

Je li pogrešno imati dobar lobi ? Nije. To što smo mi kite pa ne znamo lobirati ne znači da oni ne moraju. Ljudi se okrenuli Americi a mi kreteni Turcima, pa se vidi kako je ko prošao. Eno i Albanaca na Kosovu, a vi drkajte na Erdogana.

Mossad je jači od CIA,FBI, NSA ? :lol: :lol: :lol:

Da, da. Kreirali svako zlo na ovom svijetu :lol: :lol: :lol: Sigurno su oni krivi i za svakodnevno stanje u Bosni, globalno zagrijavanje, Srebrenicu, to što si ti isfrustriran jer ti šef nije isplatio platu dok on vozi BMW -a itd ...

Sine, svijet i život je onakav kakav ga sam ti sebi izgradiš. Najlakše je mrziti druge, a kladim se da Židova nisi uživo vidio u životu.
Papastadopulos

#283 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Papastadopulos »

usracese kad iran napravi nuklearku
Itsoktobealone

#284 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Itsoktobealone »

VCorp wrote:
Zato sto su cifuti.

Čifuti ? Čifut je svako kome je para draža od svega ostalog, pa s obzirom da ih Izetbegović toliko krade i sakriva a njegova je familija perjanica Bošnjaka nažalost, dođemo onda i mi čifuti. Pogotovo jer bi rođenog brata i ćaću ubili za pare i među.

Ubijaju i Palestinci njihovu djecu, šta ti misliš da Fatah i Hamas gađaju samo vojnike ? Bez obzira na to što su Palestinci žrtve a Izraelci okupatori i agresori, ubijaju i otimaju Palestinci mlade Židove i Židovkinje.

Na dnevnoj bazi su i Arapi koji su bili u većini za Hitlera isto radili Židovima za vrijeme WWII. Ili ti taj dio historije hodža nije spomenuo ?

Gaza najveći otvoreni logor ? Jeste, kao što je i Aušvic, Dahau i mnogi drugi bio zatvorenog tipa.

I mi u BiH uskraćujemo Židovima osnovna ljudska prava. Šta je sa presudom '' Sejdić - Finci '' ?

Ko brani ulazak u Al-Aqsu ? Bio sam tamo, imam muslimanskog ime i nikakvih problema. Vi sebi predstavljate stanje tamo kao vjerski sukob a ne kao nacionalni, odnosnu borbu za teritorij ...

Nagađanja, nagađanja i bubanja za povod za rat. Nemaš pojma kao ni ja, niti bilo ko drugi šta se tamo događa. Za razliku od tebe, bio sam tamo pa mi je još manje jasno. Zato šuti.

Kroje sudbinu citavog svijeta ? Je li se opet gledalo glupih teorija zavjere po YT i slušalo debile poput Zakira ?

Cuj postavljaju kako oni hoće, kad je tako što ih je onda 6 miliona izginulo kad stoje iza svega ?

Je li pogrešno imati dobar lobi ? Nije. To što smo mi kite pa ne znamo lobirati ne znači da oni ne moraju. Ljudi se okrenuli Americi a mi kreteni Turcima, pa se vidi kako je ko prošao. Eno i Albanaca na Kosovu, a vi drkajte na Erdogana.

Da, da. Kreirali svako zlo na ovom svijetu :lol: :lol: :lol: Sigurno su oni krivi i za svakodnevno stanje u Bosni, globalno zagrijavanje, Srebrenicu, to što si ti isfrustriran jer ti šef nije isplatio platu dok on vozi BMW -a itd ...

Sine, svijet i život je onakav kakav ga sam ti sebi izgradiš. Najlakše je mrziti druge, a kladim se da Židova nisi uživo vidio u životu.
Otišao si jednom u Jeruzalem kao turista i konta on nešto zna. Decko, glup si ko noć. Sjaši mi sa leđa i ne citiraj me više. Usput čitaj, uči i izučavaj, jer malo znaš, a Bogami, puno pričaš.
BarbaDue

#285 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by BarbaDue »

Bosanski_kralj wrote:Koliko god Izrael bio napredan u odnosu na okruženje, dugoročno neće moći opstati ako se ovako nastavi ponašati.
Baš me interesuje obrazloženje tvoje teorije, zašto to misliš?
valjuga

#286 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by valjuga »

Bodkin wrote:To sve turska radi ili je radila kurdima. I genocid su pocinili nad armenima pa ih ne mrzimo onako iz principa :mrgreen: i sadam je tamanio ljude. Pa ga niko ne mrzi. I u singapuru su pobili stotine hiljada komunista pa niko ni da trepne.
Ili nemamo vremena za sve pa se odlucimo za jedan :)
Samo da dodam da nas Sadam tj.Irak tadašnji nikad nije priznao kao državu za razliku od Izrael-a.
Horcrux

#287 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Horcrux »

.
VCorp

#288 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by VCorp »

Itsoktobealone wrote:
VCorp wrote:
Zato sto su cifuti.

Otišao si jednom u Jeruzalem kao turista i konta on nešto zna. Decko, glup si ko noć. Sjaši mi sa leđa i ne citiraj me više. Usput čitaj, uči i izučavaj, jer malo znaš, a Bogami, puno pričaš.

U nedostatku argumenata ti meni govoriš da sam glup ? Šta čitaj ? Vaše smijurije i teorije zavjera ? JA JESAM BIO TAMO, ti NISI. I nisam bio jednom već zbog prirode posla kojim se bavim sedam puta u zadnjih pet - šest godina. Nemaš pojma šta se tamo dešava kao ni ja tačno, ali te tvoje smijurije koje si napisao proizlaze iz klasičnog balinluka. Ja sam stari Bošnjo, ali brate vidi se na tebi da si onaj Alijin iz H.I. 93će. Sigurno ga bacaš i na Erdogana, zar ne ? :lol: :lol:
fakat

#289 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by fakat »

Moenx wrote:Hajd ovako posteno. Ima li na izraelskom forumu tema tipa Zasto mrzimo Palestinu ili Bosnu
:-D lukavo, zar ne?
Bosanski_kralj

#290 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Bosanski_kralj »

BarbaDue wrote:
Baš me interesuje obrazloženje tvoje teorije, zašto to misliš?
Natalitet, okruženje u kojem se Izrael nalazi nikako im ne ide u prilog. Ova dezorijentiranost Arapa neće vječno trajati, doći će pameti jednoga dana i onda će sve frustracije koje se kupe istresti na Izraelu.

I zato relaksacija odnosa, stvaranje okruženja gdje će Palestinci biti zadovoljni kao i Jevreji treba biti cilj Izraela, a ne ovo što imamo sad.
BarbaDue

#291 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by BarbaDue »

osim tog nataliteta koji je jedini izvjestan, mada se i na njega može uticati, ništa više.

ponadao sam se da imaš neke jače argumente.
General War

#292 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by General War »

Malo je falilo da se i to poglavlje zavrsi... :sad:

Image

Mr Rabin then addressed the crowd: "We who have fought against you the Palestinians, we say to you today in a loud and clear voice, enough of blood and tears, enough."

Mr Arafat said: "The difficult decision we reached together was one that required great courage."
Last edited by General War on 28/07/2016 00:10, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#293 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Bosanski_kralj »

BarbaDue wrote:osim tog nataliteta koji je jedini izvjestan, mada se i na njega može uticati, ništa više.

To ti je sve stvar čiste logike.

Je li ti stvarno misliš da će ovakvo stanje vječno trajati?
BarbaDue

#294 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by BarbaDue »

ne mislim, naprotiv.

ali da se nešto promjeni na u svijetu treba da se desi neka velika stvar, tipa "pad meteora na zemlju" i sl.
Zgoljo

#295 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Zgoljo »

Svaki normalan covjek mora mrziti Izrael,nema nikakve potrebe objasnjavati razloge,svako ih zna.

To pitanje moze biti savrseno za nekakav test normalnosti svakog pojedinca.Ako na pomen Izraela reagujes sa gadjenjem normala si,ako se uhvatis da imas razumijevanje za postojanje jedne takve aparthejd-fasisticko-teroristicke drzave onda se trebas ozbiljno zabrinuti i potraziti strucnu pomoc.
General War

#296 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by General War »

Zgoljo wrote:Svaki normalan covjek mora mrziti Izrael,nema nikakve potrebe objasnjavati razloge,svako ih zna.

To pitanje moze biti savrseno za nekakav test normalnosti svakog pojedinca.Ako na pomen Izraela reagujes sa gadjenjem normala si,ako se uhvatis da imas razumijevanje za postojanje jedne takve aparthejd-fasisticko-teroristicke drzave onda se trebas ozbiljno zabrinuti i potraziti strucnu pomoc.
...oklen si ti taki pametan i normala :-) :roll:
dobojlija81

#297 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by dobojlija81 »

reko hodžica na džumi da se mrzi :lol:
Bosanski_kralj

#298 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Bosanski_kralj »

BarbaDue wrote:ne mislim, naprotiv.

ali da se nešto promjeni na u svijetu treba da se desi neka velika stvar, tipa "pad meteora na zemlju" i sl.
Ili jedan rat širih razmjera
cyprus

#299 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by cyprus »

Zgoljo wrote:Svaki normalan covjek mora mrziti Izrael,nema nikakve potrebe objasnjavati razloge,svako ih zna.

"Mrziti" i "normalan" su riječi koje ne smiješ trpati u istu rečenicu :roll:

@Bosanski_kralj, ima tu još jedna stvar... Dok se god Arapi budu primarno vodili vlastitim frustracijama, neće doći pameti... Put do razuma vodi preko odbacivanja frustracija... A to nije lako....
Bodkin

#300 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Bodkin »

Bosanski_kralj wrote:
BarbaDue wrote:osim tog nataliteta koji je jedini izvjestan, mada se i na njega može uticati, ništa više.

To ti je sve stvar čiste logike.

Je li ti stvarno misliš da će ovakvo stanje vječno trajati?
Onog dana kad jevreji vide da se arapi priblizavaju pa makar i 3 stepenice iza, naprave ofanzivu i polupaju sve sto treba. Onog dana kad im se priblize na jednu, pokrenuce opsti rat. Mogu ovo stanje vjecno drzati. Ako/kad jednog dana nafte nestane i taj dio svijeta se vrati ne samo mozgom nego i svim ostalim u srednji vijek, izrae ce biti dozivotni gospodar dole
Post Reply