Sarajevo - velike i male tajne

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Juni

#276 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by Juni »

julisiz es grant wrote:
drndalo wrote: Koliko mene pamcenje sluzi, tu je bilo prilicno strogo i uci i izaci... Uci nama naravno nemoguce, izaci sportistima lakse, ali mislim da je to uvijek bilo organizovano, ali prije kao obilazak grada i tako to. Sumnjam da su bas isli "kod Kibeta" ili tako nesto... Posebno prije takmicenja... Mozda kada je neko zavrsio 6-i dan sa takmicenjem, pa je bio tu jos sedmicu... Nocni provod tipa klub/disko je najprije bio u Holiday Inn-u, ostalo bas i ne znam. Mozda Hotel Evropa takodjer...

Ono sto se ja sjecam od Olimpijade je da je i pored metar i po snijega, gradski saobracaj radio, i to cijelu noc, ljudi su setali do rano ujutro, izlazilo se u grad i iza ponoci, sto za Alipasino nije bilo inace normalno, kamara stranaca koji isto tako setaju i druze se po cijelu noc, razmjenjuju suvenire, itd...
Evo recimo ovaj klip iz dokumentarca sa Džon Denverom...vidimo američki tim kako derneči sa Johnom u, kako voditeljica na samom početku klipa reče "mađarskom restoranu zvanom "Mađarska", nedaleko od Zetre"...gdje je to bilo, pojma nemam.

Madjarski restoran je bio u Pionirskoj dolini, slatka gradjevina bila. Podsjecala na one kucice iz Diznijevih crtanih.
E kad smo vec kod tog dijela grada-Jezero. MEeni je mama pricala da je tamo fakat bilo jezero i da se islo na kupanje. Cudno mi je da nikad nisam naletila ni na jednu sliku...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#277 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by bitanga_sa_otesa »

koliko se sjecam ima slika jezera na temi slike starog sarajeva :thumbup:
exliberal-ex

#278 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by exliberal-ex »

eh kad se sjetim olimpijade, i jure franko kad je dobio medalju....dodjela medalja bila na platou skenderije.
a snijeg pao dan poslije otvaranja, znam da su bili vojsku podigli da pravi staze od umjetnog snijega i taman navukli snijeg i utabali ono kjamet, napada preko noci pola metra, sutra sklanjaj snijeg....a grad cist, nigdje nanosa, sve ocisceno, prodavnice radile do ponoci ako se nevaram, znam da smo jedno vece kupili kupili cizme, kanadjanke, bilo skoro 10 nama to bilo dozivljaj.

nego jedno pitanje...dal je to samo kod mene ali vise nemou da vidim kad stavite video , samo se pojavi crna linija....???
quarterback

#279 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by quarterback »

exliberal-ex wrote:
nego jedno pitanje...dal je to samo kod mene ali vise nemou da vidim kad stavite video , samo se pojavi crna linija....???
i drugima
dječak sa šibicama

#280 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by dječak sa šibicama »

julisiz es grant wrote: Evo recimo ovaj klip iz dokumentarca sa Džon Denverom...vidimo američki tim kako derneči sa Johnom u, kako voditeljica na samom početku klipa reče "mađarskom restoranu zvanom "Mađarska", nedaleko od Zetre"...gdje je to bilo, pojma nemam.
Cuveni madjarski restoran u sklopu Pionirske doline, danas vise ne postoji.
Seawolf

#281 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by Seawolf »

drndalo wrote:... Nocni provod tipa klub/disko je najprije bio u Holiday Inn-u, ostalo bas i ne znam. Mozda Hotel Evropa takodjer...
Za učesnike Olimpijade je bila otvorena diskoteka "Turbo", na Dobrinji 2.

Za vrijeme trajanja Olimpijade, ispred nje je bio parkiran/izložen Mitsubishi Starion, po kojem je i dobila ime.
muha_sa

#282 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by muha_sa »

Juni wrote:
julisiz es grant wrote:
drndalo wrote: Koliko mene pamcenje sluzi, tu je bilo prilicno strogo i uci i izaci... Uci nama naravno nemoguce, izaci sportistima lakse, ali mislim da je to uvijek bilo organizovano, ali prije kao obilazak grada i tako to. Sumnjam da su bas isli "kod Kibeta" ili tako nesto... Posebno prije takmicenja... Mozda kada je neko zavrsio 6-i dan sa takmicenjem, pa je bio tu jos sedmicu... Nocni provod tipa klub/disko je najprije bio u Holiday Inn-u, ostalo bas i ne znam. Mozda Hotel Evropa takodjer...

Ono sto se ja sjecam od Olimpijade je da je i pored metar i po snijega, gradski saobracaj radio, i to cijelu noc, ljudi su setali do rano ujutro, izlazilo se u grad i iza ponoci, sto za Alipasino nije bilo inace normalno, kamara stranaca koji isto tako setaju i druze se po cijelu noc, razmjenjuju suvenire, itd...
Evo recimo ovaj klip iz dokumentarca sa Džon Denverom...vidimo američki tim kako derneči sa Johnom u, kako voditeljica na samom početku klipa reče "mađarskom restoranu zvanom "Mađarska", nedaleko od Zetre"...gdje je to bilo, pojma nemam.

Madjarski restoran je bio u Pionirskoj dolini, slatka gradjevina bila. Podsjecala na one kucice iz Diznijevih crtanih.
E kad smo vec kod tog dijela grada-Jezero. MEeni je mama pricala da je tamo fakat bilo jezero i da se islo na kupanje. Cudno mi je da nikad nisam naletila ni na jednu sliku...
Image

Image
shandrprcSA

#283 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by shandrprcSA »

Seawolf wrote:
drndalo wrote:... Nocni provod tipa klub/disko je najprije bio u Holiday Inn-u, ostalo bas i ne znam. Mozda Hotel Evropa takodjer...
Za učesnike Olimpijade je bila otvorena diskoteka "Turbo", na Dobrinji 2.

Za vrijeme trajanja Olimpijade, ispred nje je bio parkiran/izložen Mitsubishi Starion, po kojem je i dobila ime.
ovo sam skroz zaboravio :D
julisiz es grant

#284 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by julisiz es grant »

exliberal-ex wrote:eh kad se sjetim olimpijade, i jure franko kad je dobio medalju....dodjela medalja bila na platou skenderije.
a snijeg pao dan poslije otvaranja, znam da su bili vojsku podigli da pravi staze od umjetnog snijega i taman navukli snijeg i utabali ono kjamet, napada preko noci pola metra, sutra sklanjaj snijeg....a grad cist, nigdje nanosa, sve ocisceno, prodavnice radile do ponoci ako se nevaram, znam da smo jedno vece kupili kupili cizme, kanadjanke, bilo skoro 10 nama to bilo dozivljaj.

Ne mogu nija vidjeti, prvo sam mislio i ja da je do mene. Do Klixa je. Dok se ne riješi jedina je opcija da pritisneš "reply with quote" na dotični post, i kad se otvori kopiraš adresu YT klipa.
karanana

#285 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by karanana »

pa free shop u skenderiji a zatim i u jugokomercu na malti i u hotelu igman.
finog mirisa tih free shopova se sjecam
exliberal-ex

#286 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by exliberal-ex »

karanana wrote:pa free shop u skenderiji a zatim i u jugokomercu na malti i u hotelu igman.
finog mirisa tih free shopova se sjecam
onaj na malti je imao dobru opremu za tadasnje uslove....a nikad guzve u njemu
do olimpijade si imao filipsov prodajni salon preko puta ferhadije I to je to ako se nevaram
karanana

#287 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by karanana »

ono nesto ko nije svako mogao tamo da kupuje? nesto se ne sjecam principa free shopa u sred grada.
sjecam se da sam iz onog na malti dobio video igricu onu rucnu, fudbal, kad lopta izlazi s jedne strane a ti dajes golove.
Qler

#288 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by Qler »

Ja znam da je moj stari u Jugokomercu negdje kupio Siemens video rekorder :D strašan bio :) dizajnom ispred vremena, ali sad sam prerovio google ne mogu da ga nadjem...

Evo nasao sam :)

Image

Image

samo nije ovakav daljinski bio
dezurni_ucenik

#289 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by dezurni_ucenik »

Qler wrote:Ja znam da je moj stari u Jugokomercu negdje kupio Siemens video rekorder :D strašan bio :) dizajnom ispred vremena, ali sad sam prerovio google ne mogu da ga nadjem...

Evo nasao sam :)

Image

Image

samo nije ovakav daljinski bio

Video sa cetiri glave, vrh tehnologije to bilo prije rata :D. Premda nikad nisam konto svrhu tolikih glava, jedna ili cetiri, zar nije svejedno?

Ne mogu da pronadjem sliku svog videa, goldstar, cetiri vugle takodjer :) , kad se sjetim snimanja na lp umjesto sp, kad ti zafali mjesta za snimanja na kaseti.
exliberal-ex

#290 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by exliberal-ex »

karanana wrote:ono nesto ko nije svako mogao tamo da kupuje? nesto se ne sjecam principa free shopa u sred grada.
sjecam se da sam iz onog na malti dobio video igricu onu rucnu, fudbal, kad lopta izlazi s jedne strane a ti dajes golove.

To su bile vojne magaze, toga se samo muha moze sjecat :)...
Taj na malti je bio dobar jer je oficirka bila iza a I grbavica je bila blizu pa je imao dobrih kupaca
drndalo

#291 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by drndalo »

Kod Hotela Evropa je bila Philipsov-a konsignaciona prodavnica, tj. uvoznika u SFRJ. Dio cijene u NLG (guldeni), a dio u dinarima...

O free-shopovima mozda malo vise sutra...
exliberal-ex

#292 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by exliberal-ex »

drndalo wrote:Kod Hotela Evropa je bila Philipsov-a konsignaciona prodavnica, tj. uvoznika u SFRJ. Dio cijene u NLG (guldeni), a dio u dinarima...

Bingo!!...tacno tako sad se sjecam kako su pokazivali dvije cijene koje si morao da platis :thumbup:
Doda37

#293 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by Doda37 »

exliberal-ex wrote:
drndalo wrote:Kod Hotela Evropa je bila Philipsov-a konsignaciona prodavnica, tj. uvoznika u SFRJ. Dio cijene u NLG (guldeni), a dio u dinarima...

Bingo!!...tacno tako sad se sjecam kako su pokazivali dvije cijene koje si morao da platis :thumbup:
Hitachi iza caffe Estrada
Seawolf

#294 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by Seawolf »

Doda37 wrote:
exliberal-ex wrote:

Hitachi iza caffe Estrada
Technics, Pioneer i Whaferdale (zvučnici) u Danijela Ozme, preko puta Rudarskog instituta. Cijena uređaja u BFRs (belgijski franci), a davanja u dinarima.

U prodavnici iza Estrade, pored Hitachija, bio je i JVC i Yamaha (hi-fi). I gitare Maya (japanske).
cyprus

#295 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by cyprus »

Pade mi na um danas pitanje... RTV Sarajevo je nastala prije izgradnje RTV doma, jel tako? Ako jeste, gdje su joj bile prostorije prije preseljenja?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#296 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by bitanga_sa_otesa »

cyprus wrote:Pade mi na um danas pitanje... TV Sarajevo je nastala prije izgradnje RTV doma, jel tako? Ako jeste, gdje su joj bile prostorije prije preseljenja?
mislim u danijela ozme
muha_sa

#297 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by muha_sa »

cyprus wrote:Pade mi na um danas pitanje... RTV Sarajevo je nastala prije izgradnje RTV doma, jel tako? Ako jeste, gdje su joj bile prostorije prije preseljenja?
u zgradi Radio Sarajeva u ulici Danijela Ozme
muha_sa

#298 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by muha_sa »

bitanga_sa_otesa wrote:
cyprus wrote:Pade mi na um danas pitanje... TV Sarajevo je nastala prije izgradnje RTV doma, jel tako? Ako jeste, gdje su joj bile prostorije prije preseljenja?
mislim u danijela ozme
dobro misliš :-D
dječak sa šibicama

#299 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by dječak sa šibicama »

Tacno, tamo smo mi `89 kupili Phillipsov tv, dio para mama platila u guldenima, sjecam se isli u mjenjacnicu.

To je tad bio televizor da padnes na dupe, radi on i dan danas ali sam ga bacio nedavno jer sad su tu plazme a on nije ni imao VHF :D ne hvata sve kanale ove danasnje. Ali radi mrcina, ko da je nov.

Kasnije na Mokrom kupimo i drugi Philips, nekakav free shop bio ali bas na Mokrom :D taj je u ratu stradao.
muha_sa

#300 Re: Sarajevo - velike i male tajne

Post by muha_sa »

moglo se i u slobodnoj prodaji kupit tv u boji--RIZ--EI Niš---Gorenje
Post Reply