Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ned071
#276 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Clio fiesta corsa punto... Sta god uzmes valhace ti
- amar1994
#277 Re: RE: Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Jeste , to je astra classic [emoji6]kiki-miki wrote:Razmišljam o kupovini
http://www.olx.ba/artikal/22845892/opel-astra-1-7-cdti/
Pro i kontra? Je li ovo fakat model 2011?
Samo ja bi za iste pare uzeo 1.6 16v sa duplo manje km, da znas zbog cijena da je nova benzin bila 20500KM ,a dizel 22500KM [emoji106]
Evo je ko dusa [emoji41]
http://www.olx.ba/r/23119077/175297
Rijesis se briga oko egr-a, dpf filtera, mozes i plin u njega, odlican motor za plin, protegni se ako mozes za jos 1000KM [emoji6] [emoji106]
- Lost_Found
#278 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
ljuspica wrote:Molim vas odgovorite mi...ipak sam zensko pa se bas i ne razumijem. Htjela sam kupiti auto ali izgleda da ce mi odobriti samo 3000 KM u banci. Hocete li mi reci sta je dobro sto bi mogla kupiti za 3000 KM? U obzir dolaze otprilike ova auta: polo, seat, fiat punto(sta mislite o francuskim vozilima da li su im dijelovi skupi?)....dalje jel kad uzimam motor 1.0 registracija jeftinija? sta mislite koji je najbolje motor da uzmem? da li je okej 1.4? Koje autokuce nude polovne automobile na otplatu a da su jeftiniUzela bih ja i škodu do 5000 ali banka mi neda kredit toliki (imam vec jedan) tako da se moram za kredit boriti na drugi nacin.
http://www.olx.ba/artikal/23377125/rena ... eso-97000/
-
probook
#279 Re: RE: Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Ova druga astra je automatik i bila je test vozilo sto znaci da je sigurno bolje ocuvana ova prva gore sa duplo vise km i od prvog vlasnika (znamo svi kao se voze test auta, rent auta, itd.).amar1994 wrote:Jeste , to je astra classic [emoji6]kiki-miki wrote:Razmišljam o kupovini
http://www.olx.ba/artikal/22845892/opel-astra-1-7-cdti/
Pro i kontra? Je li ovo fakat model 2011?
Samo ja bi za iste pare uzeo 1.6 16v sa duplo manje km, da znas zbog cijena da je nova benzin bila 20500KM ,a dizel 22500KM [emoji106]
Evo je ko dusa [emoji41]
http://www.olx.ba/r/23119077/175297
Rijesis se briga oko egr-a, dpf filtera, mozes i plin u njega, odlican motor za plin, protegni se ako mozes za jos 1000KM [emoji6] [emoji106]
Za ove pare ja bih kupio peugeot 308 ili novi citroen c4
- amar1994
#280 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Sta ima veze, nece divljat sa automatikom [emoji1] , duplo manje km je duplo manje km [emoji1]
Ja znam sta bi za manje love i malo starije [emoji6][emoji1]
Ja znam sta bi za manje love i malo starije [emoji6][emoji1]
-
probook
#281 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
'ebo ti sto je malo presao ako su ga raznorazni divljaci drndali...taman se test vozilo pazi k'o svoje.
- almirony
#282 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Eh, doslo vrijeme za drugo auto, Audi A4 B5 vozao deset godina i zasluzio je zamjenu. Posjedujem onu invalidsku povlasticu i samim tim sam ogranicen do 30k markica bez PDV-a, doduse toliko bih i dao max love, gore/dole par milja. Buduci da ne prelazim puno kilometara godisnje, top 10 milja, birao bih benzinca, a i srcu je draži
mada ne bih bjezao ni od dizela kad bi bila dobra ponuda. Sta odabrati, hmmmm, srce, glava, cijena, novo, polovno (sa sto manje kilometraze), uvoz Njemacka, Kramar itd itd.
Napravio sam neku kraću listu trenutno. Bilo kakav prijedlog i savjet bi dobrodošao, mane auta, motori itd.
Polovno: MB C W204, Audi A4 B8, BMW 3
Novo: Octavia, Megane, 308 - doduse ne znam isplati li mi se novo kupovati, necu prelaziti puno km, a nikad nisam voz(l)io kompaktnu klasu.
Thx
Napravio sam neku kraću listu trenutno. Bilo kakav prijedlog i savjet bi dobrodošao, mane auta, motori itd.
Novo: Octavia, Megane, 308 - doduse ne znam isplati li mi se novo kupovati, necu prelaziti puno km, a nikad nisam voz(l)io kompaktnu klasu.
Thx
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#283 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Imas za cca 30 milja novu Toyotu Corollu benzin.
-
autoskolee
#284 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Promjeni na Mercedes sad dosta si se nagledao Audia haha i pusti se ovih sepeta sto su novi oko 20.000 da valja ne bi nov bio tolikoalmirony wrote:Eh, doslo vrijeme za drugo auto, Audi A4 B5 vozao deset godina i zasluzio je zamjenu. Posjedujem onu invalidsku povlasticu i samim tim sam ogranicen do 30k markica bez PDV-a, doduse toliko bih i dao max love, gore/dole par milja. Buduci da ne prelazim puno kilometara godisnje, top 10 milja, birao bih benzinca, a i srcu je dražimada ne bih bjezao ni od dizela kad bi bila dobra ponuda. Sta odabrati, hmmmm, srce, glava, cijena, novo, polovno (sa sto manje kilometraze), uvoz Njemacka, Kramar itd itd.
Thx
- amar1994
#285 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
@autoskolee

kad si vec kod toga, jbo mercedes za 30000KM

kad si vec kod toga, jbo mercedes za 30000KM
- ElRe
#286 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Od navedenih A4 ima najbolji enterijer i najkvalitetnije je izradjen. Ja sam imao priliku da vozim W204 2010 god i bio sam razocaran enterijerom. To sam negdje i pisao, da mi je Citroen C4 na nekim mjestima kvalitetniji od W204.almirony wrote:Eh, doslo vrijeme za drugo auto, Audi A4 B5 vozao deset godina i zasluzio je zamjenu. Posjedujem onu invalidsku povlasticu i samim tim sam ogranicen do 30k markica bez PDV-a, doduse toliko bih i dao max love, gore/dole par milja. Buduci da ne prelazim puno kilometara godisnje, top 10 milja, birao bih benzinca, a i srcu je dražimada ne bih bjezao ni od dizela kad bi bila dobra ponuda. Sta odabrati, hmmmm, srce, glava, cijena, novo, polovno (sa sto manje kilometraze), uvoz Njemacka, Kramar itd itd.
Thx
Serija 3, E91 je negdje izmedju, bliza A4 B8.
- almirony
#287 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Hvala na prijedlozima. Zanimljive opservacije. Zajebano je napraviti kompromis 
- almirony
#288 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Zato se ja neprijatno iznenadim kad u bilo koje drugo auto sjednem, kvalitet Audi enterijera jeElRe wrote: Od navedenih A4 ima najbolji enterijer i najkvalitetnije je izradjen. Ja sam imao priliku da vozim W204 2010 god i bio sam razocaran enterijerom. To sam negdje i pisao, da mi je Citroen C4 na nekim mjestima kvalitetniji od W204.
Serija 3, E91 je negdje izmedju, bliza A4 B8.
-
almir90
#289 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Od ta tri navedena, ja lično bih izabrao B8. Moje subjektivno mišljenje je, da ima najljepši dizajn od ta tri navedena. Što se održavanja tiče, vjerujem da su tu svi negdje.
- inspiron
#290 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Treba izmisliti neke kockice za odabir auta
A jesi ti zadovoljan tim audijem? Kontam da jesi, ne bi ga gOnjao deset godina. Ako si se "nasao" sa audijem - onda A4 B8.
Ako si se navikao na tu ponudu prostora (ili ako ti realno treba malo prostranije auto zbog porodice, kolica, sjedalice gluposti...), onda ce ti kompakt biti....mali. Finansijski ima najvise smisla kompakt, ali zapamti da to nije par cipela koje ako ti se ne svidjaju mozes ostaviti u cipelaru. Dobro se skontaj.
Ako si u fazonu da bi da probas nesto drugo jer si "prekucao" audija, a ne bi da gubis na prostoru onda:
Stuttgart: Benzinci kompresori u W204 su 2010 godine zamijenjeni sa C180 i C200 CGI BlueEFFICIENCY (pretpostavljam da te ne zanima 350) benzinci sa klasicnim turbom. Ovo sve ako mozes da uklopis u budzet! Kompresor - zaobidji: blago zastarjeli, komplikovaniji, zedniji, da je valjao usavrsavali bi ga, ovako su presli na CGI i vozdra. Ja ciko u godinama vise volim automatik.
Minhen: Odlicna auta, mislim da je raspon 316-320 atmosferci, konstrukcijski jednostavni, neko drugi ce ti reci oko redizajna i tih stvari....
Otidji, sjedi, pogledaj, obidji krug...razlicite su filozofije, imao priliku (kratka test voznja par km oko salona) voziti oba, jako su kvalitetni i lijepo se voze...pa vidi u kojem ce ti srce zaigrati kad sjednes
A mozda i ne zaigra, neces znati dok ne probas....
A jesi ti zadovoljan tim audijem? Kontam da jesi, ne bi ga gOnjao deset godina. Ako si se "nasao" sa audijem - onda A4 B8.
Ako si se navikao na tu ponudu prostora (ili ako ti realno treba malo prostranije auto zbog porodice, kolica, sjedalice gluposti...), onda ce ti kompakt biti....mali. Finansijski ima najvise smisla kompakt, ali zapamti da to nije par cipela koje ako ti se ne svidjaju mozes ostaviti u cipelaru. Dobro se skontaj.
Ako si u fazonu da bi da probas nesto drugo jer si "prekucao" audija, a ne bi da gubis na prostoru onda:
Stuttgart: Benzinci kompresori u W204 su 2010 godine zamijenjeni sa C180 i C200 CGI BlueEFFICIENCY (pretpostavljam da te ne zanima 350) benzinci sa klasicnim turbom. Ovo sve ako mozes da uklopis u budzet! Kompresor - zaobidji: blago zastarjeli, komplikovaniji, zedniji, da je valjao usavrsavali bi ga, ovako su presli na CGI i vozdra. Ja ciko u godinama vise volim automatik.
Minhen: Odlicna auta, mislim da je raspon 316-320 atmosferci, konstrukcijski jednostavni, neko drugi ce ti reci oko redizajna i tih stvari....
Otidji, sjedi, pogledaj, obidji krug...razlicite su filozofije, imao priliku (kratka test voznja par km oko salona) voziti oba, jako su kvalitetni i lijepo se voze...pa vidi u kojem ce ti srce zaigrati kad sjednes
- zforumas
#291 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Potrefi na temu u pravo vrijeme. I kod mene je dilema izmefju F31 (320d) i W204 (C200T). Oba 2013., automatik, diesel, karavan i ispod 100k na satu. Cijena je skoro pa ista. BMW sam vozio prije i opticki mi se puno vise svidja.
Sad ne znam sta me ceka dalje, servisi, poznati problemi i sl. Ako ko ima iskustava kakvih neka napise.
Sad ne znam sta me ceka dalje, servisi, poznati problemi i sl. Ako ko ima iskustava kakvih neka napise.
- corsa
#292 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Odavno nisam pricitao bolji savjet za kupovinu auta. Svaka cast!inspiron wrote:Treba izmisliti neke kockice za odabir auta![]()
- almirony
#293 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Za postinspiron wrote:Treba izmisliti neke kockice za odabir auta![]()
Kockice će izgleda na kraju i odlučiti
Zadovoljan, tacno tako, ne bi bio deset godina kod mene, prodan, a i dan danas unutra bez ijedne packe, cvčka, 250 na satu. Redovni servisi. Navikao na Audi, mada ima i one da je svaka promjena dobro došla.
Imam porodicu koja je prevazišla sjedalice, tako da mi je prostor bitan, toga me ja malo strah kod kompakta (dva-tri puta godisnje duze putovanje, preko 1000 km). Vozam službenu Octaviu i stvarno je zahvalno auto, međutim osjetno se primjeti da nije premium, a i pozadi nije bas za dugih putovanja, a za sve ostalo nemam primjedbe. Vjerujem da je best buy danas na tržištu.
Stuttgart ili Mihneh, hmm, u pravu si, sjesti, osjetiti i provozati i vidjeti gdje ce srce zaigrati
I da, zalazi se u godine i stvarno ozbiljno razmisljam o automatiku, skoro pa odluceno.
- inspiron
#294 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Nisu ti ni ova dva neka raskos sto se tice prostora nazad...
- almirony
#295 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Vise sam mislio na udobnost i komfort, ne samo prostor...a svega navedenog nema bez veće klase ipakinspiron wrote:Nisu ti ni ova dva neka raskos sto se tice prostora nazad...
-
530i
#296 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Isprobaj Corollu, novu. Auto je dobar i između nje i nove Octavije izabrao bih Corollu bez mnogo razmišljanja. Ako ćeš nešto iz VW koncerna gledaj 2.0 TDI motor, ostali nisu toliko pouzdani.
- amar1994
#297 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
1.6 valvematic sa 132 ks mu je idealan , a i bolje izgleda sada 

Last edited by amar1994 on 15/11/2016 14:13, edited 3 times in total.
-
UterivacDugoga
#298 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
Ja dumao,dumao i dumao...i skontam nista bolje od A6 allroad.
Sve u jednom. 3 u 1,ko kapucino
- amar1994
#299 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
nov ili polovan ispod 100 hiljada kmUterivacDugoga wrote:Ja dumao,dumao i dumao...i skontam nista bolje od A6 allroad.
- KB9
#300 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja
njemu treba octavia vrs