Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ned071

#276 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by Ned071 »

Clio fiesta corsa punto... Sta god uzmes valhace ti
amar1994

#277 Re: RE: Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by amar1994 »

kiki-miki wrote:Razmišljam o kupovini

http://www.olx.ba/artikal/22845892/opel-astra-1-7-cdti/

Pro i kontra? Je li ovo fakat model 2011?
Jeste , to je astra classic [emoji6]
Samo ja bi za iste pare uzeo 1.6 16v sa duplo manje km, da znas zbog cijena da je nova benzin bila 20500KM ,a dizel 22500KM [emoji106]
Evo je ko dusa [emoji41]

http://www.olx.ba/r/23119077/175297

Rijesis se briga oko egr-a, dpf filtera, mozes i plin u njega, odlican motor za plin, protegni se ako mozes za jos 1000KM [emoji6] [emoji106]
Lost_Found

#278 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by Lost_Found »

ljuspica wrote:Molim vas odgovorite mi...ipak sam zensko pa se bas i ne razumijem. Htjela sam kupiti auto ali izgleda da ce mi odobriti samo 3000 KM u banci. Hocete li mi reci sta je dobro sto bi mogla kupiti za 3000 KM? U obzir dolaze otprilike ova auta: polo, seat, fiat punto(sta mislite o francuskim vozilima da li su im dijelovi skupi?)....dalje jel kad uzimam motor 1.0 registracija jeftinija? sta mislite koji je najbolje motor da uzmem? da li je okej 1.4? Koje autokuce nude polovne automobile na otplatu a da su jeftini :D Uzela bih ja i škodu do 5000 ali banka mi neda kredit toliki (imam vec jedan) tako da se moram za kredit boriti na drugi nacin.:)

http://www.olx.ba/artikal/23377125/rena ... eso-97000/
probook

#279 Re: RE: Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by probook »

amar1994 wrote:
kiki-miki wrote:Razmišljam o kupovini

http://www.olx.ba/artikal/22845892/opel-astra-1-7-cdti/

Pro i kontra? Je li ovo fakat model 2011?
Jeste , to je astra classic [emoji6]
Samo ja bi za iste pare uzeo 1.6 16v sa duplo manje km, da znas zbog cijena da je nova benzin bila 20500KM ,a dizel 22500KM [emoji106]
Evo je ko dusa [emoji41]

http://www.olx.ba/r/23119077/175297

Rijesis se briga oko egr-a, dpf filtera, mozes i plin u njega, odlican motor za plin, protegni se ako mozes za jos 1000KM [emoji6] [emoji106]
Ova druga astra je automatik i bila je test vozilo sto znaci da je sigurno bolje ocuvana ova prva gore sa duplo vise km i od prvog vlasnika (znamo svi kao se voze test auta, rent auta, itd.).

Za ove pare ja bih kupio peugeot 308 ili novi citroen c4 :wink:
amar1994

#280 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by amar1994 »

Sta ima veze, nece divljat sa automatikom [emoji1] , duplo manje km je duplo manje km [emoji1]
Ja znam sta bi za manje love i malo starije [emoji6][emoji1]
probook

#281 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by probook »

'ebo ti sto je malo presao ako su ga raznorazni divljaci drndali...taman se test vozilo pazi k'o svoje.
almirony

#282 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by almirony »

Eh, doslo vrijeme za drugo auto, Audi A4 B5 vozao deset godina i zasluzio je zamjenu. Posjedujem onu invalidsku povlasticu i samim tim sam ogranicen do 30k markica bez PDV-a, doduse toliko bih i dao max love, gore/dole par milja. Buduci da ne prelazim puno kilometara godisnje, top 10 milja, birao bih benzinca, a i srcu je draži :D mada ne bih bjezao ni od dizela kad bi bila dobra ponuda. Sta odabrati, hmmmm, srce, glava, cijena, novo, polovno (sa sto manje kilometraze), uvoz Njemacka, Kramar itd itd.

Napravio sam neku kraću listu trenutno. Bilo kakav prijedlog i savjet bi dobrodošao, mane auta, motori itd.

Polovno: MB C W204, Audi A4 B8, BMW 3

Novo: Octavia, Megane, 308 - doduse ne znam isplati li mi se novo kupovati, necu prelaziti puno km, a nikad nisam voz(l)io kompaktnu klasu.

Thx
Tomahawk11
Globalni moderator

#283 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by Tomahawk11 »

Imas za cca 30 milja novu Toyotu Corollu benzin.
autoskolee

#284 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by autoskolee »

almirony wrote:Eh, doslo vrijeme za drugo auto, Audi A4 B5 vozao deset godina i zasluzio je zamjenu. Posjedujem onu invalidsku povlasticu i samim tim sam ogranicen do 30k markica bez PDV-a, doduse toliko bih i dao max love, gore/dole par milja. Buduci da ne prelazim puno kilometara godisnje, top 10 milja, birao bih benzinca, a i srcu je draži :D mada ne bih bjezao ni od dizela kad bi bila dobra ponuda. Sta odabrati, hmmmm, srce, glava, cijena, novo, polovno (sa sto manje kilometraze), uvoz Njemacka, Kramar itd itd.

Napravio sam neku kraću listu trenutno. Bilo kakav prijedlog i savjet bi dobrodošao, mane auta, motori itd.

Novo: Octavia, Megane, 308 - doduse ne znam isplati li mi se novo kupovati, necu prelaziti puno km, a nikad nisam voz(l)io kompaktnu klasu.

Thx
Promjeni na Mercedes sad dosta si se nagledao Audia haha i pusti se ovih sepeta sto su novi oko 20.000 da valja ne bi nov bio toliko
amar1994

#285 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by amar1994 »

@autoskolee
:lol: :lol:

kad si vec kod toga, jbo mercedes za 30000KM :wink: :run:
ElRe

#286 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by ElRe »

almirony wrote:Eh, doslo vrijeme za drugo auto, Audi A4 B5 vozao deset godina i zasluzio je zamjenu. Posjedujem onu invalidsku povlasticu i samim tim sam ogranicen do 30k markica bez PDV-a, doduse toliko bih i dao max love, gore/dole par milja. Buduci da ne prelazim puno kilometara godisnje, top 10 milja, birao bih benzinca, a i srcu je draži :D mada ne bih bjezao ni od dizela kad bi bila dobra ponuda. Sta odabrati, hmmmm, srce, glava, cijena, novo, polovno (sa sto manje kilometraze), uvoz Njemacka, Kramar itd itd.

Thx
Od navedenih A4 ima najbolji enterijer i najkvalitetnije je izradjen. Ja sam imao priliku da vozim W204 2010 god i bio sam razocaran enterijerom. To sam negdje i pisao, da mi je Citroen C4 na nekim mjestima kvalitetniji od W204.
Serija 3, E91 je negdje izmedju, bliza A4 B8.
almirony

#287 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by almirony »

Hvala na prijedlozima. Zanimljive opservacije. Zajebano je napraviti kompromis :D
almirony

#288 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by almirony »

ElRe wrote: Od navedenih A4 ima najbolji enterijer i najkvalitetnije je izradjen. Ja sam imao priliku da vozim W204 2010 god i bio sam razocaran enterijerom. To sam negdje i pisao, da mi je Citroen C4 na nekim mjestima kvalitetniji od W204.
Serija 3, E91 je negdje izmedju, bliza A4 B8.
Zato se ja neprijatno iznenadim kad u bilo koje drugo auto sjednem, kvalitet Audi enterijera je :thumbup:
almir90

#289 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by almir90 »

Od ta tri navedena, ja lično bih izabrao B8. Moje subjektivno mišljenje je, da ima najljepši dizajn od ta tri navedena. Što se održavanja tiče, vjerujem da su tu svi negdje.
inspiron

#290 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by inspiron »

Treba izmisliti neke kockice za odabir auta :lol:

A jesi ti zadovoljan tim audijem? Kontam da jesi, ne bi ga gOnjao deset godina. Ako si se "nasao" sa audijem - onda A4 B8.

Ako si se navikao na tu ponudu prostora (ili ako ti realno treba malo prostranije auto zbog porodice, kolica, sjedalice gluposti...), onda ce ti kompakt biti....mali. Finansijski ima najvise smisla kompakt, ali zapamti da to nije par cipela koje ako ti se ne svidjaju mozes ostaviti u cipelaru. Dobro se skontaj.

Ako si u fazonu da bi da probas nesto drugo jer si "prekucao" audija, a ne bi da gubis na prostoru onda:

Stuttgart: Benzinci kompresori u W204 su 2010 godine zamijenjeni sa C180 i C200 CGI BlueEFFICIENCY (pretpostavljam da te ne zanima 350) benzinci sa klasicnim turbom. Ovo sve ako mozes da uklopis u budzet! Kompresor - zaobidji: blago zastarjeli, komplikovaniji, zedniji, da je valjao usavrsavali bi ga, ovako su presli na CGI i vozdra. Ja ciko u godinama vise volim automatik.

Minhen: Odlicna auta, mislim da je raspon 316-320 atmosferci, konstrukcijski jednostavni, neko drugi ce ti reci oko redizajna i tih stvari....

Otidji, sjedi, pogledaj, obidji krug...razlicite su filozofije, imao priliku (kratka test voznja par km oko salona) voziti oba, jako su kvalitetni i lijepo se voze...pa vidi u kojem ce ti srce zaigrati kad sjednes :thumbup:

A mozda i ne zaigra, neces znati dok ne probas....
zforumas

#291 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by zforumas »

Potrefi na temu u pravo vrijeme. I kod mene je dilema izmefju F31 (320d) i W204 (C200T). Oba 2013., automatik, diesel, karavan i ispod 100k na satu. Cijena je skoro pa ista. BMW sam vozio prije i opticki mi se puno vise svidja.

Sad ne znam sta me ceka dalje, servisi, poznati problemi i sl. Ako ko ima iskustava kakvih neka napise.
corsa

#292 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by corsa »

inspiron wrote:Treba izmisliti neke kockice za odabir auta :lol:

A jesi ti zadovoljan tim audijem? Kontam da jesi, ne bi ga gOnjao deset godina. Ako si se "nasao" sa audijem - onda A4 B8.

Ako si se navikao na tu ponudu prostora (ili ako ti realno treba malo prostranije auto zbog porodice, kolica, sjedalice gluposti...), onda ce ti kompakt biti....mali. Finansijski ima najvise smisla kompakt, ali zapamti da to nije par cipela koje ako ti se ne svidjaju mozes ostaviti u cipelaru. Dobro se skontaj.

Ako si u fazonu da bi da probas nesto drugo jer si "prekucao" audija, a ne bi da gubis na prostoru onda:

Stuttgart: Benzinci kompresori u W204 su 2010 godine zamijenjeni sa C180 i C200 CGI BlueEFFICIENCY (pretpostavljam da te ne zanima 350) benzinci sa klasicnim turbom. Ovo sve ako mozes da uklopis u budzet! Kompresor - zaobidji: blago zastarjeli, komplikovaniji, zedniji, da je valjao usavrsavali bi ga, ovako su presli na CGI i vozdra. Ja ciko u godinama vise volim automatik.

Minhen: Odlicna auta, mislim da je raspon 316-320 atmosferci, konstrukcijski jednostavni, neko drugi ce ti reci oko redizajna i tih stvari....

Otidji, sjedi, pogledaj, obidji krug...razlicite su filozofije, imao priliku (kratka test voznja par km oko salona) voziti oba, jako su kvalitetni i lijepo se voze...pa vidi u kojem ce ti srce zaigrati kad sjednes :thumbup:

Odavno nisam pricitao bolji savjet za kupovinu auta. Svaka cast! :thumbup:
almirony

#293 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by almirony »

inspiron wrote:Treba izmisliti neke kockice za odabir auta :lol:

Za post :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Kockice će izgleda na kraju i odlučiti :D

Zadovoljan, tacno tako, ne bi bio deset godina kod mene, prodan, a i dan danas unutra bez ijedne packe, cvčka, 250 na satu. Redovni servisi. Navikao na Audi, mada ima i one da je svaka promjena dobro došla.

Imam porodicu koja je prevazišla sjedalice, tako da mi je prostor bitan, toga me ja malo strah kod kompakta (dva-tri puta godisnje duze putovanje, preko 1000 km). Vozam službenu Octaviu i stvarno je zahvalno auto, međutim osjetno se primjeti da nije premium, a i pozadi nije bas za dugih putovanja, a za sve ostalo nemam primjedbe. Vjerujem da je best buy danas na tržištu.

Stuttgart ili Mihneh, hmm, u pravu si, sjesti, osjetiti i provozati i vidjeti gdje ce srce zaigrati :D

I da, zalazi se u godine i stvarno ozbiljno razmisljam o automatiku, skoro pa odluceno.
inspiron

#294 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by inspiron »

Nisu ti ni ova dva neka raskos sto se tice prostora nazad...
almirony

#295 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by almirony »

inspiron wrote:Nisu ti ni ova dva neka raskos sto se tice prostora nazad...
Vise sam mislio na udobnost i komfort, ne samo prostor...a svega navedenog nema bez veće klase ipak :D
530i

#296 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by 530i »

Isprobaj Corollu, novu. Auto je dobar i između nje i nove Octavije izabrao bih Corollu bez mnogo razmišljanja. Ako ćeš nešto iz VW koncerna gledaj 2.0 TDI motor, ostali nisu toliko pouzdani.
amar1994

#297 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by amar1994 »

1.6 valvematic sa 132 ks mu je idealan , a i bolje izgleda sada 8-)

Image

:thumbup:
Last edited by amar1994 on 15/11/2016 14:13, edited 3 times in total.
UterivacDugoga

#298 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by UterivacDugoga »

Ja dumao,dumao i dumao...i skontam nista bolje od A6 allroad.

Sve u jednom. 3 u 1,ko kapucino :)
amar1994

#299 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by amar1994 »

UterivacDugoga wrote:Ja dumao,dumao i dumao...i skontam nista bolje od A6 allroad.

Sve u jednom. 3 u 1,ko kapucino :)
nov ili polovan ispod 100 hiljada km :?
KB9

#300 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by KB9 »

njemu treba octavia vrs :mrgreen:
Post Reply