dragma wrote:quarterback wrote:
ako se ne varam negdje sam procitao da je štrosmajerova upravo reakcija na kontinuirano nepostivanje propisanih gabarita basti od strane vlasnika istih
sto se tice ove cheers grupacije meni nije jasno kako su uopste dobili priliku da izbace i jedan stol na trotoar s obzirom na lokaciju samih kafica, niti bih uopste dozvolio da se otvore izlozi prema trotoaru, a prvi dan kada bih vidio da ljudi stoje na ulici, kao sto je to bio slucaj tamo, bi vodio do toga da izdam zabranu rada tog objekta
ali ja sam radikalan, stavljam funkciju javnog prostora ispred interesa pojedinaca, jebiga, naopak
Vidi, postoji more sličnih lokala u gradovima širom svijeta i koji mogu poslužiti kao presedan ovim našim s tim što je kod njih (i što se mora poštovati) tačno izdefinisano koliku površinu javnog prostora smiju zauzimati, u kojem dozvoljenom vremenskom terminu smiju raditi, kolika maximalna glasnoća muzike u istim smije biti itd.
Drugi je problem što su se kod nas godinama iz ovih ili onih razloga zatvarale oči pred javašlukom gazda pomenutih kafića pa se sad nastoji preko noći i na najgori mogući način ispraviti sve to.
mora se negdje i nekad presjeci, opet kazem, procitao sam da su upozoreni vise puta pa posto su se oglusili napravljeno je kako je napravljeno
dakle preko noci - nije
tako bar kazu novinari, kome je vjerovati - ne znam, siguran sam da svako ima svoju pricu mada sam prilicno siguran, poznajuci nas mentalitet, da je upravo tako bilo - e gazda stiglo od opstine da nam je basta prevelika! ma ta će on, moze mi se .... nego vidi, docu ja veceras sa rajom pa nas malo zagotivi, pripazi mi onog celavog, on mi je bitan, zavrsice mi ono ...
a onda je od opstine doslo po glavi
i neka je
jedno vrijeme je poslovni prostor firme gdje sam radio bio upravo tu, u strosmajerovoj...
100 puta sam pomislio - jadni ljudi koji tu zive