pa da malo pročitaš šta sam napisao dijete moje, vidio bi da sam napisao da nevjerujem je HV i HVO uzimao toliko od armije prije izbijanja sukoba, ali da je nakon toga vjerovatno tako biloTacticus wrote:nevjeruju u gore navedeno sa razlogom sto bi dozvolili da se nauruzava neprijatelj, pa ukljucite mozak ako od 4 oruzija koja kupi i dovuce neprijatelj ti dobijes 3 pa koja budala nebi nastavila sa tom praksom, pogotovu kada ga ti sa drugim neprijateljem de facto drzis u okruzenju i onemogucujes mu dotok municije za to isto oruzije
opet nema nikakve logike da se na glavu popneš da naoružavaš neprijatelja, pa mi smo mogli uvoziti i uvozili smo sami, tako da i uzmu 70% nema nikakvog smisla
napisao si jasno i još ti gore stoji, da je 5 korpus izbacio 2000 vojnika krajine , što su teške nebulozeTacticus wrote: ili jos bolje kada ja kazem da je 5 korpus 1994-95 izbacio 2000 neprijateljskih vojnika ili kako sam tacno napisao izgubio, on me negira sa brojkama koje premasuju 2000 jer ocigledno misli da je izgubljeni vojnik samo mrtvi vojnik, a da se teski ranjenici ili ranjenic koji nisu tesko povredzeni ali opet kojima treba duza rehabilitacija mogu boriti ili zarobljeni vojnici, naravno ni unistavanje morala neprijatelja poslje takvih gubitaka nema veze za borbenim operacijama
i navodim ti lijepo da je 5 korpus uglavnom ratovao protiv abdićevaca i VRS i da je nemoguće da je toliko SVK vojnika izbacio iz stroja
ali ti kao da si neki klinac pa ne kužiš ništa
ne, napisao si jasno i pogledaj opet šta si pisao, da je 10000 vojnika krajine tj VSK-a bilo protiv 5 korpusaTacticus wrote: zatim kada sam rekao da se mogu puno tome zahvaljivati 5 korpusu sto je postojao jer bi onda vrs mogla poslati minimalno preko 10 000 dobro nauruzanih veterana u pomoc krajini, one me kao demantira da 70 (brojem i slovom) vojnika koje je vrs poslala u bljesak nije nesto pokazalo
opet loše vidiš, napisao sam da ih je poginulo 70 u Maslenici u par dana a ne da ih je 70 bilo u bljesku
tebi trebaju naočale prijatelju
Hrvatska bi bila itekako u svojim granicama, neću reči da si budala, nego podcjenjuješ snagu i volju Hrvata koji bi ratovalo još 100 godina da je bilo potrebnoTacticus wrote: ili kada napisem da su bosnjaci mogli daleko bolje proci da nisu proglasili neovisnost i da tada hrvatsk sigurno nebi bila u ovim granicama proglasavaju me budalom
ne, tebi trebaju naočale pod hitnoTacticus wrote: i sa ovim moja diskuija sa vama dvojicom zavrsava jer ste pokazali koliko znate i/ili sta pokusavate, a uvjek se drzim stare poslovice ne prepiri se sa ludim (ili mozda u vasem slucaju lukavim) jer ce te spustiti na svoj nivo i unistiti svojim velikim iskustvom
da vidiš šta si napisao i šta drugi pišu