Samo da te priupitam je li uvođenje "demokratije", podržavanje i naoružavanje raznih militantnih grupa, bombardovanje Libije i tzv. "arapsko proljeće" to ta "skoro nikakva odgovornost EU" i to taj "dio odgovornosti SAD-a?TomANDJerry wrote:Ove teorije su mi najboljeDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ma može se lijepo i prije izbjeglica pratiti rast ekstremno desnih, nije to od jučer. Austrija ima "lijepu" tradiciju biranja "pravih" još od osamdesetih godina prošlog vijeka...kako se zvao onaj prikriveni nacista...Kurt Valdhajm?Bodkin wrote:Nije tacno. Ovaj rast bi trajao duze da nije izbjeglica. Trebalo bi im 10 godina da dodju na ovaj nivo. Do tad bi se mozda neke stvari mijenjale. Ovako preko noci na ove debile
A da su ksenofobi, jesuIsto tako izbjeglice nisu došle tek tako same od sebe, Evropa je doprinjela tome barem 50%, ostalih 50% krivice otpada na Ameriku i Englesku.
.... dakle imas situaciju u kojoj jedna grupa ide i kolje sve zivo sto nije istih uvjerenja kao oni (ustvari ne samo to , vec i Siite , Kurde i umjerene Sunite) , druga grupa spada pod diktatorsku vlast koja protiv vlastitih ljudi koristi bojne otrove (recimo Japanci u WW2 nisu zeljeli koristiti bojne otrove protiv USA jer su smatrali da je to napada na cijelo covjecanstvo) , treca grupa koja se bori za neku svoju drzavu itd itd ... onda dodje lik na gradski trg , opase se eksplozivom i raznese da ubije sto vise ljudi --- prave se automobili bombe itd itd (da ne nabrajam
)
i tko je kriv za sve to : Amerika , Austrija , EU , Jevreji , CIA , Masoni , Mossad , Disney (bila je izjava neke Egiptske ili Saudijske budale ministar neki koji je bukvalno rekao da su nasilni crtani filmovi kao Tom i Jerry krivi za porast nasilja na bliskom istoku) --- samo nisu krivi ovi sto ubijaju sve druge koji se imalo razlikuju od njih ... ustvari te ubojice su zrtve
![]()
Podsjeca me na Srpsku politiku za vrijeme rata ... prave koncentracione logore u Prijedoru , pucaju na bebe iz snajpera u Sarajevu , rade GENOCID u Srebrenici i cijelo vrijeme govore " tko nas bre zavadi , vidi sta nam Amerika uradi"
EU je pogrijesila sa izbjeglicama na nacin da ih je previse primila (trebalo je pomoci , ali ne mozes ti pomagati do te mjere da ugrozavas vlastiti narod) , EU ne snosi skoro nikakvu odgovornost za ono sto se desava na Bliskom Istoku ---- dio odgovornosti je na SAD , ali je najveca odgovornost na onim ljudima tamo koji ne mogu da se pomire da postoje i drugi i drugaciji
Austrija
- Drvosjeca iz Dejcica
#276 Re: Austrija
- hrle1976
#277 Re: Austrija
Dzes ba Igore, kako celjad?stakasa wrote:hrle ti je zviz, nije on balkanac nego frankestajnbh.tornjak wrote:eto....godinama ovde....nisam vidio osim u posebnim slucajevima i kada dodje do potrebe da dejstvuje "Einsatzkommando Cobra " ili WEGA ( Wiener Einsatzgruppe Alarmabteilung) sto bi trebalo da je sasvim normalno u jednom gradu od gotovo 2 mil. stanovnika.hrle1976 wrote:Ja sam prije nekog posebnog maha fundamentalizmu u po Beca vidio kako na zeljeznickim, te u gradu patrolira policija sa dugim vatrenim oruzijem. Isto sam nesto vidio na glavnom aerodromu u Prahi. Sve ovo datira iz perioda 2002-2004. Danas nemozes Parizom i Briselom proci da ne vidis skoro na svakom cosku vojsku i policiju sa dugim cijevima.
Fino je pomoci ali ako pomazes pogresnim onda sam sebi jamu kopas. Kad je tako fino ziviti u totalnom kolapsu i krimosu zasto onda ljudi iz BiH bi rado se odselile negdje gdje takvih stvari nema.
Nisu pare jedini faktor, jer na njih se mozes popisati ako ces svaki dan biti presretan na cesti i reketiran jer koristis trotvar od grupe ZNJ koja misli da je to njihova cacevina.
Schengen dogovor je najveca greska u istorij EU, koja ce je kostati na kraju krajeva. Ta sloboda kretanja rada i te otvorene granice su dovele do nacionalizma. Radnicka klasa je u svakoj drzavi najjaca ako je rijec o demokratij i izborima, pa cak i u Svicarksoj ih je vise nego bankara i direktora. Tako isto i u Luksemburgu. Jednostavno srednji sloj je glas nove desnice, dok najdonji ce vecinom glasati za ljevicu a klasa za neke liberale koji obecavaju vise od poreza.
Schengen vise ne postoji, mozda u mislim ljudi ali to je zvanicno umrli projekt. Pitanje je dana evt. godine do dvije dok sve drzave uspostave granice.
a Balkanac ko Balkanac zna sta se deasva na Antarktiku.......prico mu brat od jednog poznanika tetke Habibe koji ce to cuo kad je bio na vasaru u Derventi od dobrog jarana iz Sabca
- bh.tornjak
#278 Re: Austrija
hrle1976 wrote:Slabo ti izgleda izlazis bilo gdje, pa mozda i do lokalnog ducana.bh.tornjak wrote:eto....godinama ovde....nisam vidio osim u posebnim slucajevima i kada dodje do potrebe da dejstvuje "Einsatzkommando Cobra " ili WEGA ( Wiener Einsatzgruppe Alarmabteilung) sto bi trebalo da je sasvim normalno u jednom gradu od gotovo 2 mil. stanovnika.hrle1976 wrote:Ja sam prije nekog posebnog maha fundamentalizmu u po Beca vidio kako na zeljeznickim, te u gradu patrolira policija sa dugim vatrenim oruzijem. Isto sam nesto vidio na glavnom aerodromu u Prahi. Sve ovo datira iz perioda 2002-2004. Danas nemozes Parizom i Briselom proci da ne vidis skoro na svakom cosku vojsku i policiju sa dugim cijevima.
Fino je pomoci ali ako pomazes pogresnim onda sam sebi jamu kopas. Kad je tako fino ziviti u totalnom kolapsu i krimosu zasto onda ljudi iz BiH bi rado se odselile negdje gdje takvih stvari nema.
Nisu pare jedini faktor, jer na njih se mozes popisati ako ces svaki dan biti presretan na cesti i reketiran jer koristis trotvar od grupe ZNJ koja misli da je to njihova cacevina.
Schengen dogovor je najveca greska u istorij EU, koja ce je kostati na kraju krajeva. Ta sloboda kretanja rada i te otvorene granice su dovele do nacionalizma. Radnicka klasa je u svakoj drzavi najjaca ako je rijec o demokratij i izborima, pa cak i u Svicarksoj ih je vise nego bankara i direktora. Tako isto i u Luksemburgu. Jednostavno srednji sloj je glas nove desnice, dok najdonji ce vecinom glasati za ljevicu a klasa za neke liberale koji obecavaju vise od poreza.
Schengen vise ne postoji, mozda u mislim ljudi ali to je zvanicno umrli projekt. Pitanje je dana evt. godine do dvije dok sve drzave uspostave granice.
a Balkanac ko Balkanac zna sta se deasva na Antarktiku.......prico mu brat od jednog poznanika tetke Habibe koji ce to cuo kad je bio na vasaru u Derventi od dobrog jarana iz Sabca
naravno da ne izlazim.....strah jbg....policija na svakom cosku s dugim cijevima......do njih desnicari sa baseball palicama.....a po parkovima izbjeglice vrebaju kad ce ko na naidje da mu kozu zgule...
- bh.tornjak
#280 Re: Austrija
levana wrote:VDB GEWONNEN!!!!!! JUHUUUUUUU!!!!!
- animals
#281 Re: Austrija
Odkud znas..jos nista nije javljeno..levana wrote:VDB GEWONNEN!!!!!! JUHUUUUUUU!!!!!
-
TomANDJerry
#282 Re: Austrija
Demokratiju nije uvodila EU nego SAD (premda ne vidim nista lose u uvodjenju demokratije u drustvo , valjda je to pozitivna stvar --- problem je nacin na koji se to radi) .... koju to militantnu grupu naoruzava EU , a neke bi cak trebalo naoruzati (kao Kurde u Siriji kada ih je napao ISIL - zar nemaju pravo da se brane od genocida ... ako mi nismo imali pravo , ne znaci da i drugima treba to uskratit) , bombardovanje Libije je bilo vise uvodjenje no-flying-zone , na terenu nije bilo nikakve strane vojske (pogotovo ne neke od EU drzava) vec samo placenici (i to u 90% slucajeva na strani režima) , cijelo Arapsko proljece jeste slucaj pobune naroda protiv diktatora na vlasti - i tu se prica prekida .... USA jeste razjebala Irak , ali sve ostalo (Sirija , Libija , Egipat itd) su razjebali sami stanovnici tih drzava i njihovi diktatori koji bi radije ubijali vlastiti narod nego da se 2016-te godine se povuku sa vlasti i namaju vile ukrasene zlatom + 100 milijadi na racunima diljem svijetaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ove teorije su mi najboljeTomANDJerry wrote:Ma može se lijepo i prije izbjeglica pratiti rast ekstremno desnih, nije to od jučer. Austrija ima "lijepu" tradiciju biranja "pravih" još od osamdesetih godina prošlog vijeka...kako se zvao onaj prikriveni nacista...Kurt Valdhajm?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nije tacno. Ovaj rast bi trajao duze da nije izbjeglica. Trebalo bi im 10 godina da dodju na ovaj nivo. Do tad bi se mozda neke stvari mijenjale. Ovako preko noci na ove debile
A da su ksenofobi, jesuIsto tako izbjeglice nisu došle tek tako same od sebe, Evropa je doprinjela tome barem 50%, ostalih 50% krivice otpada na Ameriku i Englesku.
.... dakle imas situaciju u kojoj jedna grupa ide i kolje sve zivo sto nije istih uvjerenja kao oni (ustvari ne samo to , vec i Siite , Kurde i umjerene Sunite) , druga grupa spada pod diktatorsku vlast koja protiv vlastitih ljudi koristi bojne otrove (recimo Japanci u WW2 nisu zeljeli koristiti bojne otrove protiv USA jer su smatrali da je to napada na cijelo covjecanstvo) , treca grupa koja se bori za neku svoju drzavu itd itd ... onda dodje lik na gradski trg , opase se eksplozivom i raznese da ubije sto vise ljudi --- prave se automobili bombe itd itd (da ne nabrajam
)
i tko je kriv za sve to : Amerika , Austrija , EU , Jevreji , CIA , Masoni , Mossad , Disney (bila je izjava neke Egiptske ili Saudijske budale ministar neki koji je bukvalno rekao da su nasilni crtani filmovi kao Tom i Jerry krivi za porast nasilja na bliskom istoku) --- samo nisu krivi ovi sto ubijaju sve druge koji se imalo razlikuju od njih ... ustvari te ubojice su zrtve
![]()
Podsjeca me na Srpsku politiku za vrijeme rata ... prave koncentracione logore u Prijedoru , pucaju na bebe iz snajpera u Sarajevu , rade GENOCID u Srebrenici i cijelo vrijeme govore " tko nas bre zavadi , vidi sta nam Amerika uradi"
EU je pogrijesila sa izbjeglicama na nacin da ih je previse primila (trebalo je pomoci , ali ne mozes ti pomagati do te mjere da ugrozavas vlastiti narod) , EU ne snosi skoro nikakvu odgovornost za ono sto se desava na Bliskom Istoku ---- dio odgovornosti je na SAD , ali je najveca odgovornost na onim ljudima tamo koji ne mogu da se pomire da postoje i drugi i drugaciji
Samo da te priupitam je li uvođenje "demokratije", podržavanje i naoružavanje raznih militantnih grupa, bombardovanje Libije i tzv. "arapsko proljeće" to ta "skoro nikakva odgovornost EU" i to taj "dio odgovornosti SAD-a?
-
levana
#283 Re: Austrija
animals wrote:Odkud znas..jos nista nije javljeno..levana wrote:VDB GEWONNEN!!!!!! JUHUUUUUUU!!!!!
Znam. Jes' tužan?
- hrle1976
#284 Re: Austrija
bh.tornjak wrote:
naravno da ne izlazim.....strah jbg....policija na svakom cosku s dugim cijevima......do njih desnicari sa baseball palicama.....a po parkovima izbjeglice vrebaju kad ce ko na naidje da mu kozu zgule...
Pripazi se tetka iz Nigerije sa racunom na banci, te ostalih afrikanaca da te kaki ne safata...
- animals
#285 Re: Austrija
Zasto bi bio..levana wrote:animals wrote:Odkud znas..jos nista nije javljeno..levana wrote:VDB GEWONNEN!!!!!! JUHUUUUUUU!!!!!
Znam. Jes' tužan?
Mislim da je bolje za Austriju da pobijedi VDB..
evo jos par minuta i javice pobjednika..
- animals
#286 Re: Austrija
Kazu ostalo im jos jedno gemeinde za pobrojati..
nisu normalni..jos se ne zna
-
levana
#287 Re: Austrija
Nije mi tako izgledalo čitajući te... Naročito kako zdušno tumačiš FPÖ i njihovu politikuanimals wrote:
Zasto bi bio..
-
levana
#288 Re: Austrija
Zna se, zna se... Ti se džaba još nadašanimals wrote:Kazu ostalo im jos jedno gemeinde za pobrojati..
Last edited by levana on 23/05/2016 16:20, edited 1 time in total.
- HardcoreMX
#289 Re: Austrija
ma to je predstava za narod.koja to budala jos vjeruje u "izbore"...mos misliti bas se utrefilo 50-50
nego sta misle za ideju "dvoglavo predsjednistvo"? 
Last edited by HardcoreMX on 23/05/2016 16:24, edited 1 time in total.
- animals
#290 Re: Austrija
Eto i ti ne citas..levana wrote:Nije mi tako izgledalo čitajući te... Naročito kako zdušno tumačiš FPÖ i njihovu politikuanimals wrote:
Zasto bi bio..
ne branim ja FPÖ, vec opravdavam razloge Austrijskog naroda,
i njihovo glasanje..
nesposobna EU..
izbjeglice..
nezaposlenost..
svi znaju da FPÖ, ne moze nista bolje napraviti, ali to je poruka vladajucim strankama,
da ne ide vise ovako..
- animals
#291 Re: Austrija
Pobijedice VDB sa dva glasa prednosti..levana wrote:Zna se, zna se... Ti se džaba još nadašanimals wrote:Kazu ostalo im jos jedno gemeinde za pobrojati..
zna se
- animals
#292 Re: Austrija
Evo kazu da VDB, vodi, i najvjerovatnije ce pobijediti..
nebitno ko pobijedi, vise nece biti nista isto..
i Hofer je jucer rekao da sumnja u brojanje karti..
vjerovatno zna da ce se smuljati malo
-
levana
#293 Re: Austrija
Idi bolan kondoliraj hoferu na fb, eno ti ga cmizdrianimals wrote:Evo kazu da VDB, vodi, i najvjerovatnije ce pobijediti..
- animals
#294 Re: Austrija
Eno ga tebi, posto si sirov, i nisi za diskusije..levana wrote:Idi bolan kondoliraj hoferu na fb, eno ti ga cmizdrianimals wrote:Evo kazu da VDB, vodi, i najvjerovatnije ce pobijediti..
- pirmin
#295 Re: Austrija
levana wrote:VDB GEWONNEN!!!!!! JUHUUUUUUU!!!!!
- bh.tornjak
#296 Re: Austrija
umjesto da ko ljudi ....otegnu jedno par mjeseci.....oni pozurili za dan-dva da rijese stvar...animals wrote:Kazu ostalo im jos jedno gemeinde za pobrojati..
- Drvosjeca iz Dejcica
#297 Re: Austrija
Da, da, isto je bilo i 1938...izbjeglice, nezaposlenost, nesposobnost vldajućih stranaka...i tada su nalazili opravdanje za ono što je slijedilo kasnije.animals wrote:Eto i ti ne citas..levana wrote:Nije mi tako izgledalo čitajući te... Naročito kako zdušno tumačiš FPÖ i njihovu politikuanimals wrote:
Zasto bi bio..
ne branim ja FPÖ, vec opravdavam razloge Austrijskog naroda,
i njihovo glasanje..
nesposobna EU..
izbjeglice..
nezaposlenost..
svi znaju da FPÖ, ne moze nista bolje napraviti, ali to je poruka vladajucim strankama,
da ne ide vise ovako..
U listopadu 1938. godine, 15.000 Židova poljskog podrijetla protjerano je iz Njemačke i iskrcano na poljskoj granici.antisemitska poljska vlada, koja je govorila o vlastitome "židovskom pitanju", odbila ih je primiti. Njih oko 5.000 ostalo je na ničijoj zemlji.
- animals
#298 Re: Austrija
Ovi par pojedinaca ne kontaju da su plavi pobjednici..
pola drzave glasalo za plave, a pola za sve ostale stranke..
sta ce biti na parlamentarnim izborima..
ovo je najveci poraz za postojanja druge Republike za SPÖ, ÖVP,i GRÜNE..
- Sancho Panza
#299 Re: Austrija
Jeste strasno, ali ipak zbog politicke korektnosti: nije pola drzave glasalo za Hofera, vec pola glasacaanimals wrote:Ovi par pojedinaca ne kontaju da su plavi pobjednici..
A sto se tice parlamentarnih izbora, ukoliko novi kancler nastavi kako je zapoceo - onda ce ipak krenuti ka boljem. Uvjeren sam da bi Hofer pobjedio da nije doslo do smjene na celu SPÖ-a.
- Drvosjeca iz Dejcica
#300 Re: Austrija
animals wrote:Ovi par pojedinaca ne kontaju da su plavi pobjednici..
Kako god...
Van der Bellen je odnio tijesnu pobjedu u odnosu na svog rivala, a cijela Evropa je s nestrpljenjem čekala rezultate izbora. Prema navodima BBC-a, Van der Bellen je pobijedio Hofera zahvaljujući glasovima pristiglim poštom. Naime, Hofer je jučer imao prednost nad Van der Bellenom 51,9 naspram 48,1 posto, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije.
Turci i Bošnje bili jezičak na vagi?