Jeste stajao Serbin crni e39, sa trokrakim felgama, ali on nije bio M5, cak mislim da je bio 520i.tempuser wrote: Kod Can-Cana je obicno stajao Serbin BMW, a ako me pamcenje dobro sluzi on je poslije crnog E36 kupio E39.
Za ovaj M5 i sa 2 x 2 rore sa Marindvora sam davno cuo da je "dupljak".
Prije 20+ god
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- corsa
#276 Re: Prije 20+ god
-
citroen xm
#277 Re: Prije 20+ god
Neka Alina B10 se prodaje na OLX-u u fabričkom stanju.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#278 Re: Prije 20+ god
pa eto...zaradilo se malo u ratumali_milojica wrote: Kolike su sanse da jedan odmah zavrsi u Sarajevu
- commendatore
#279 Re: Prije 20+ god
pa ako si bio strazar na tunelu samo dok je tunel trajao - mogo si milion uzet da niko ziv ne zna.... samo se sjecam vojne policije na tunelu.... svi u potpuno novim alfa uniformama + one sto bacaju na lila cizme - jebes neke generale kako su bili obuceni..... mene u sred tunela nasukaše za transportnu torbu - jebi ga mlad i naivan - kae coek daj da ti pomognem - haj reko - ja imo 3 jbt.... kad coeka nidje zumbitanga_sa_otesa wrote:pa eto...zaradilo se malo u ratumali_milojica wrote: Kolike su sanse da jedan odmah zavrsi u Sarajevu
u hrasnici litar nafte bio normalne cijene koliko toliko u sarajevu litar benzina i nafte cvancika
poneses 10 litara nafte kroz tunel dnevno jaca ti dnevnica nego danas.... 10 puta
a ljudi su nosili po 50 u ruksacima fina dnevnica - milja
sreca pa na vrijeme skontah neke stvari - ja konto bicu faca ako poginem - narodni heroj
- bitanga_sa_otesa
#280 Re: Prije 20+ god
radio sam 7 dana na tunelu i dovoljno sam vidio.zaustavi nas sto smo polagali kablove i uzemljenje ,zaustavi ranjenike,vojsku... da prodju alemkovi pilicicommendatore wrote:
pa ako si bio strazar na tunelu samo dok je tunel trajao - mogo si milion uzet da niko ziv ne zna.... samo se sjecam vojne policije na tunelu.... svi u potpuno novim alfa uniformama + one sto bacaju na lila cizme - jebes neke generale kako su bili obuceni..... mene u sred tunela nasukaše za transportnu torbu - jebi ga mlad i naivan - kae coek daj da ti pomognem - haj reko - ja imo 3 jbt.... kad coeka nidje zum
u hrasnici litar nafte bio normalne cijene koliko toliko u sarajevu litar benzina i nafte cvancika
poneses 10 litara nafte kroz tunel dnevno jaca ti dnevnica nego danas.... 10 puta![]()
a ljudi su nosili po 50 u ruksacima fina dnevnica - milja![]()
sreca pa na vrijeme skontah neke stvari - ja konto bicu faca ako poginem - narodni heroj
- commendatore
#281 Re: Prije 20+ god
da nisam sam vidio ne bi ti ni sad vjerovo..... samo sto su moju "smjenu" bile narandze i bananebitanga_sa_otesa wrote:radio sam 7 dana na tunelu i dovoljno sam vidio.zaustavi nas sto smo polagali kablove i uzemljenje ,zaustavi ranjenike,vojsku... da prodju alemkovi pilicicommendatore wrote:
pa ako si bio strazar na tunelu samo dok je tunel trajao - mogo si milion uzet da niko ziv ne zna.... samo se sjecam vojne policije na tunelu.... svi u potpuno novim alfa uniformama + one sto bacaju na lila cizme - jebes neke generale kako su bili obuceni..... mene u sred tunela nasukaše za transportnu torbu - jebi ga mlad i naivan - kae coek daj da ti pomognem - haj reko - ja imo 3 jbt.... kad coeka nidje zum
poneses 10 litara nafte kroz tunel dnevno jaca ti dnevnica nego danas.... 10 puta![]()
a ljudi su nosili po 50 u ruksacima fina dnevnica - milja![]()
a da..... baska je sto smo bili izlozeni neprijateljskoj vatri jer nas je gospoda "ustavljala" radi "prioriteta" - sreca pa su redovno kad ja naidjem cetnici bili merhametli
eh da - vis a vis ovih napisa kako je moguce 98e da udje bmw u bih M5.... ja bih postavio pitanje samo kako je moguce da nov BMW E36 Celo Delalic voza po sarajevu..... uredno parkiran u Ferhadiji u to vrijeme pored njegove kafane
- corsa
#282 Re: Prije 20+ god
Pa moguće je tako što je, na primjer, moj rođak '91 kupio nov e36 316i i u ratu tj, '93 ga prodao sa napunih deset hiljada pređenih gazdi Twina na Cengic Vili i ovaj ga uredno vozao. Tako je mozda i Ćelo kupio ili uzeo "za potrebe Armije BiH" od nekog sličnog.
-
tempuser
#283 Re: Prije 20+ god
Mati mog rah. prijatelja je uoci rata vozila metalik bordo E36 320i, bio je parkiran svaki dan ispred poslovnice Ljubljanske banke na Pofalicima. Ja mislim da su tu danas Konzum i/ili Moja Banka.
Na turnir u malom fudbalu na Otocim, mislim 93 godine, neko iz Starog grada, nisam siguran jel Taib Torakovic ili Celo Bajramovic, je dosao u S klasi W 140.
Na turnir u malom fudbalu na Otocim, mislim 93 godine, neko iz Starog grada, nisam siguran jel Taib Torakovic ili Celo Bajramovic, je dosao u S klasi W 140.
- corsa
#284 Re: Prije 20+ god
Jeli W140 zlatne boje 300 SE. Bio je poslije rata parkiran pored katedrale stalno i mislim da je i u ratu bio u Sa.tempuser wrote:Mati mog rah. prijatelja je uoci rata vozila metalik bordo E36 320i, bio je parkiran svaki dan ispred poslovnice Ljubljanske banke na Pofalicima. Ja mislim da su tu danas Konzum i/ili Moja Banka.
-
tempuser
#285 Re: Prije 20+ god
Nije, bio je tamno metalik sivi.corsa wrote:Jeli W140 zlatne boje 300 SE. Bio je poslije rata parkiran pored katedrale stalno i mislim da je i u ratu bio u Sa.tempuser wrote:Mati mog rah. prijatelja je uoci rata vozila metalik bordo E36 320i, bio je parkiran svaki dan ispred poslovnice Ljubljanske banke na Pofalicima. Ja mislim da su tu danas Konzum i/ili Moja Banka.
- corsa
#286 Re: Prije 20+ god
E tog nisam vidjao.tempuser wrote:Nije, bio je tamno metalik sivi.corsa wrote:Jeli W140 zlatne boje 300 SE? Bio je poslije rata parkiran pored katedrale stalno i mislim da je i u ratu bio u Sa.tempuser wrote:Mati mog rah. prijatelja je uoci rata vozila metalik bordo E36 320i, bio je parkiran svaki dan ispred poslovnice Ljubljanske banke na Pofalicima. Ja mislim da su tu danas Konzum i/ili Moja Banka.
-
tempuser
#287 Re: Prije 20+ god
Kad smo vec kod tih novih modela do 1992. godine, prvi put sam vidio Golfa III u oktobru ili novembru 1991. godine ispred svog ulaza na Otoci. Bio je crveni na zelenim Graz zoll tablama. Ako se dobro sjecam dovezao ga je jedan od brace Reljica koji je bio (su)vlasnik prodavnice oruzje Beretta na Zetri. Jedan od brace, Relja, je spomenut ranije na temi po cuvenom crnom 323i i bijelim presvlakama.
Osim tog Golfa su vozili i kratkog crvenog Mitsubishia Pajera V20, koji je takodjer par mjeseci star model, isto Graz zelene zoll table. Taj auto je vidjen kako carapanima na prvim barikadama dijeli oruzje.
Osim tog Golfa su vozili i kratkog crvenog Mitsubishia Pajera V20, koji je takodjer par mjeseci star model, isto Graz zelene zoll table. Taj auto je vidjen kako carapanima na prvim barikadama dijeli oruzje.
- corsa
#288 Re: Prije 20+ god
Prvi golf 3 koji sam ja vidio je bijeli sa dvoje vrata, koji je izvučen iz TAS-a, a vozila ga je Armija BiH. To je bilo negdje '93.
- johntra
#289 Re: Prije 20+ god
Ta S klasa je od onog lika jednog isto, poslijeratnog navodno biznismena, zaboravio sam mu ime...imao je i stan u Štrosi, handrio jednu moju drugaricu iz osnovne...corsa wrote:Jeli W140 zlatne boje 300 SE. Bio je poslije rata parkiran pored katedrale stalno i mislim da je i u ratu bio u Sa.tempuser wrote:Mati mog rah. prijatelja je uoci rata vozila metalik bordo E36 320i, bio je parkiran svaki dan ispred poslovnice Ljubljanske banke na Pofalicima. Ja mislim da su tu danas Konzum i/ili Moja Banka.
možda će se neko sjetiti kako se lik zove, nema ga u Sarajevu mislim odavno...onako šminker bio, vazda odijela i kaputi, ti fazoni...
- bitanga_sa_otesa
#290 Re: Prije 20+ god
zar nije adra imala golfa trojku bijelog?corsa wrote:Prvi golf 3 koji sam ja vidio je bijeli sa dvoje vrata, koji je izvučen iz TAS-a, a vozila ga je Armija BiH. To je bilo negdje '93.
- Ned071
#291 Re: Prije 20+ god
prvi kojeg sam ja vidio je onaj iz proljeća 1996. njemačka donacija vodovodu.bitanga_sa_otesa wrote:zar nije adra imala golfa trojku bijelog?corsa wrote:Prvi golf 3 koji sam ja vidio je bijeli sa dvoje vrata, koji je izvučen iz TAS-a, a vozila ga je Armija BiH. To je bilo negdje '93.
- bitanga_sa_otesa
#292 Re: Prije 20+ god
bio je jedan bijeli 2 vrata,s crnim branicima u ratu ,garant mahnut iz tasa,ali koliko se sjecam bila je naljepnica adra na njemu,stakala nije bilo sve plexi,prednja sajba izglelerisana.(gdje ces nac staklo za trojku u ratuNed071 wrote:prvi kojeg sam ja vidio je onaj iz proljeća 1996. njemačka donacija vodovodu.bitanga_sa_otesa wrote:zar nije adra imala golfa trojku bijelog?corsa wrote:Prvi golf 3 koji sam ja vidio je bijeli sa dvoje vrata, koji je izvučen iz TAS-a, a vozila ga je Armija BiH. To je bilo negdje '93.
- Ned071
#293 Re: Prije 20+ god
vrlo moguće da je klepnut jer pred sami rat je sklopljeno 80 komada trojki u vogosci, kao proba... gdje su zavsrili, zna vjerovatno momo mandić. ovaj vodovodov je bio čudo kada je došao...
- basicm
#294 Re: Prije 20+ god
Zar nije Leutar ubijen u trojci, kad je to bilo?
- bitanga_sa_otesa
#295 Re: Prije 20+ god
zar nije 23 komada ?tesko da je 80...
- bitanga_sa_otesa
#296 Re: Prije 20+ god
1999basicm wrote:Zar nije Leutar ubijen u trojci, kad je to bilo?
- Ned071
#297 Re: Prije 20+ god
variraju podaci... kao i oni o broju ukradenih golfova 2. neki tvrde da je rijec o 3500. u haagu je, kada je svjedocio na suđenju krajisniku, branko đerić, tada predsjednik vlade rs kazao da je rijec o 2300 ukradenih dvojki... ono sto znam sigurno je da je prvu četvorku nakon rata kupio mišo smajlovićbitanga_sa_otesa wrote:zar nije 23 komada ?tesko da je 80...
-
tempuser
#298 Re: Prije 20+ god
Aganagic, imao u ferhadiji i prodavnicu teh. opreme, vlasnik Fistafon dvorane.johntra wrote:Ta S klasa je od onog lika jednog isto, poslijeratnog navodno biznismena, zaboravio sam mu ime...imao je i stan u Štrosi, handrio jednu moju drugaricu iz osnovne...corsa wrote:Jeli W140 zlatne boje 300 SE. Bio je poslije rata parkiran pored katedrale stalno i mislim da je i u ratu bio u Sa.tempuser wrote:Mati mog rah. prijatelja je uoci rata vozila metalik bordo E36 320i, bio je parkiran svaki dan ispred poslovnice Ljubljanske banke na Pofalicima. Ja mislim da su tu danas Konzum i/ili Moja Banka.
Na turnir u malom fudbalu na Otocim, mislim 93 godine, neko iz Starog grada, nisam siguran jel Taib Torakovic ili Celo Bajramovic, je dosao u S klasi W 140.![]()
možda će se neko sjetiti kako se lik zove, nema ga u Sarajevu mislim odavno...onako šminker bio, vazda odijela i kaputi, ti fazoni...
-
tempuser
#299 Re: Prije 20+ god
Cijelo vrijeme rata se u Sa vozila vojna bijela trica sa natpispm "Nora" po nekom topu.corsa wrote:Prvi golf 3 koji sam ja vidio je bijeli sa dvoje vrata, koji je izvučen iz TAS-a, a vozila ga je Armija BiH. To je bilo negdje '93.
-
tempuser
#300 Re: Prije 20+ god
On je zijanio u MUP-ovo trici koju je PAD Nosse isporucio 95.basicm wrote:Zar nije Leutar ubijen u trojci, kad je to bilo?