Peugeot 508 vs. Citroen C5

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
timezone

#276 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by timezone »

Biti tako siguran u nesto a neimati nikakvog iskustva u tome je ispod svakog nivoa a iskustvo nije sjesti u auto ili se provozati 400 km u autu i tvrditi da je bolje nego neko drugo ako i to sve nisi i sa tim drugim na isti nacin uradio pa da realno mozež uporditi jedno sa drugim.

Praksa i teorija su puno razlicite a teoretsko znanje o autu hidraulicnom ovjesu ili osobinama bez prakse je potpuno bezvrijedno da bi savjetovao drugog.
U tom duelu izmedu 508 i c5 izabrao 508 samo iz razloga sto mi je estetski ljepsi a da je puno bolji ili slabiji nije sigurno.

A svi koji misle da je njemacko auto tvrdo neudobno neka probaju nešto iz 1980 a i tada su ljudi putovali hiljadama km i ostali zdravi i pokretni.
citroen xm

#277 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by citroen xm »

Ja bih baš volio da se ovde jave forumaš koji su i sa C5 i sa 508 prevalili hiljade kilometara. Nema ih. Ustvari ima jedan čovjek koji posjeduje 508 i iznio je svoje utiske i drugi koji posjeduje c5 i iznio je svoje utiske. Svi mi ako ćeš pošteno filozofiramo i teoretišemo. Ali kada nema takvih zar ne misliš da je malo bezobrazno pri odluci C5 ili 508 ubacivati Mondeo u priču?
timezone

#278 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by timezone »

Naravno da je glupo poredenje savkog drugog auta kad se potavljac teme odlucio za ta dva iz njemu poznatih razloga
Ned071

#279 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by Ned071 »

Ajoj prepirke bokte... Sta vam je? Za k..c oba auta...
tempuser

#280 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by tempuser »

citroen xm wrote:Pa dobro, ja nemam iskustvo sa tim motorom niti sam ikada tvrdio da imam. Ali gledaj stvari malo drugačije. Ti si takođe forumaš i nabrojao si ta tri primjerka. Mnogo drugih forumaša na raznim forumima je istaklo da je imalo problema. Zašto bi ti ja vjerovao tebi, a ne njima? Pa zar misliš da je neko izmislio to iz dosade i odjednom hiljade ljudi odlučilo da se nadoveže na tu izmišljotinu. Jel ti stvarno vjeruješ da si jedini koji smije da priča o tome?

I pošto me stalno prozivaš za internet, magazine ili bilo šta drugo... da li si ti sve što znaš naučio iz svog iskustvaiili si i malo čitao, slušao iskusnije pa i pametnije ljude? Evo ja ću ti reći, u pitsnju je ovo drugo kao u ostalom za sve ljude. Ja sam miljama daleko od najpametnijih i najiskusnijih ljudi, ali ih rado slušam pa nešto novo saznam i naučim. Ti izgleda smatraš da sve znaš iz svog iskustva. A ako griješim ko ti onda daje za pravo da diskutuješ o mnogo toga što nisi prošao, a meni nabadaš na nos?
Stvari se ne mogu gledati drugacije. Ja sam forumas koji je nabrojao 3 konkretan primjerka bazirana na neposrednom iskustvu, svi drugi su, osim @esso_sa, su koliko vidim rekla-kazala i prepricavanje tudjih prica. Zasto bi vise trebao vjerovati meni? Ko ti garantuje da na tim drugim forumima nisu takodjer prepricavaci tudjih prica bas kao ti kao ovdje? Naravno da ne mislim da sam jedini koji smije da pise o tome, ali mislim da je vrlo smijesno kad neko ko ima samo teorijsko rekla-kazala internet znanje misli da je jednako kvalifikovan ili cak kvalifikovaniji od nekog ko ima neposredno iskustvo pa mu osporava argumente!
Ja sam Avtomagazin i Auto-moto reviju poceo listatio vjerovatno otpirlike kad si ti rodjen, mozda cak i ranije, i naravno da dosta znam upravo sa te strane, kao i slusajuci druge i iskusnije, ali to ne preprodajem po forumima pod svoje iskustvo i znanje. Pogledaj moje postove, ako izuzmes generalne stvari tipa istorije automobila, propise, kakav savjet iz mehanike i sl pronadji u koliko nih elaboriram o autu o kojem nemam neposredno iskustvo, a pogotovo poredim dva auta u koja prakticno nisam sjeo kao sto ti radis. Ako i nadjes, poput komentara o Priusu, procitaces da prenosim tudje iskustvo, da ne analiziram kvalitet plastike, osjecaj za volanom itd itd, cak ni da sam ga vozio iako sam tim autom opalio turu do Budimpeste i nazad.
Last edited by tempuser on 07/04/2016 00:20, edited 2 times in total.
tempuser

#281 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by tempuser »

citroen xm wrote:Ja bih baš volio da se ovde jave forumaš koji su i sa C5 i sa 508 prevalili hiljade kilometara. Nema ih. Ustvari ima jedan čovjek koji posjeduje 508 i iznio je svoje utiske i drugi koji posjeduje c5 i iznio je svoje utiske. Svi mi ako ćeš pošteno filozofiramo i teoretišemo. Ali kada nema takvih zar ne misliš da je malo bezobrazno pri odluci C5 ili 508 ubacivati Mondeo u priču?
Sta, ako nema niko ko je vozio oba auta hiljade kilometara onda si ti nadjes pozvan i kompetentan da analiziras i poredis jer si citao o njima?
Osim sto ne mora nuzno neko da ih poredi i ta dva komentara su smisao ove teme da postavlja stvara neku sliku, na kraju krajeva, ne bi bila ni prva i zadnja tema bez konretnih odgovora.
citroen xm

#282 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by citroen xm »

A ko nama garantuje da ti ne lažeš? Zašto misliš da svi drugi lažu? Ponavljam da se ne ograđujem samo na ovaj forum, nisu ljudi u BiH izmislili forume. Čak postoje i kodovi motora koji su za izbjegavanje. Znaju im se sve mane, a puno ih je.

Što se tiče priče, definitivno nisam ništa izmislio. Ono što je moje, moje je. Što je tuđe tako i prenesem. Ti možeš vjerovati ili ne, tvoja stvar i apsolutno pravo. Ja te neću ubjeđivati. I ovako sam puno svog dragocjenog vremena potrošio na raspravu sa tobom koji mi nisi nimalo bitan lik.
madner

#283 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by madner »

Pa nije to poenta, nego sto nastupas kao da to to znas, a pojma nemas.

Dajes potpuno pogresne savjete, hvalis Citroen a drzis se grada. :D
tempuser

#284 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by tempuser »

citroen xm wrote:A ko nama garantuje da ti ne lažeš? Zašto misliš da svi drugi lažu? Ponavljam da se ne ograđujem samo na ovaj forum, nisu ljudi u BiH izmislili forume. Čak postoje i kodovi motora koji su za izbjegavanje. Znaju im se sve mane, a puno ih je.

Što se tiče priče, definitivno nisam ništa izmislio. Ono što je moje, moje je. Što je tuđe tako i prenesem. Ti možeš vjerovati ili ne, tvoja stvar i apsolutno pravo. Ja te neću ubjeđivati. I ovako sam puno svog dragocjenog vremena potrošio na raspravu sa tobom koji mi nisi nimalo bitan lik.
Ako ti treba garancija da ne lazem, osim sto ocigledno "nisam vozio sve na svijetu", ja ne mogu prodavati lovacke price po forumima ako nista zbog bar 3 covjeka sa ovog foruma koji me u stvarnom zivotu poznaju godinama. Ne mislim da svi drugi lazu, ali ti si dokaz da forume treba uzimati sa rezervom jer ne pisu svi istinu, da neko, kao npr, ti, debelo masla i preprodaje rekla-kazala price!
Da te sad vratim 2 koraka unazad, ti ne znas nijednu manu 2,0 TDI, ti si samo citao u njima jer taj motor ne mozes prepoznati da ti neko otvori haubu, a da i to upijanje interneta radis kako teba znao bi tacno u kom autu bi taj motor mogao biti problematican i ne bi palamudio bezveze. To je analogija i za sve ostalo sto pises.
Na kraju krajeva ti si prakticno potvrdio sve od cega smo krenuli. Kakvi silni auti i predjeni kilometri!? Sve sto ovdje prodajes pod svoje je prepricavanje tudjih prica . Sto se mene tice nema se sta vise dodati, a koliko ti je vrijeme dragocjeno i koliko sam ti nebitan lik ces poslije svega i sam pokazati.
ado-šampion

#285 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by ado-šampion »

Evo da je dolijem ulje na vatru malo. :D

Jedan 2.0 TDI, haman pa u kuci, Passat 2008., dovezen s 300 k iz Njemacke, u skoro 3 godine i ukupno preko 350 k km reparirana jedna dizna (200 KM) i novi akumulator stavljen (drugo spada pod redovno odrzavanje). Auto ide na gorivo s privatnih pumpi u okolini Sarajeva (dno-dna) a servisira se orGinal castrolom s tih istih pumpi i to prilicno neredovno.
Drugi 2.0 TDI, A3 2007., kod kucnih prijatelja, kupljen sa 150 k iz Belgije, sad ima oko 190 k, 5 godina poslije, apsolutno nikakvih problema. Slicno kao Passat gore i taj se sipa gdje je jeftinije ili koja pumpa prije naidje a po istom principu se servisira i mijenja ulje.
Oba auta su imala originalne kilometraze kad su kupljena i prije kupovine cijelo vrijeme servisirana u ovlastenom servisu, s long life intervalima (30 k).
amar1994

#286 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by amar1994 »

ma ja sam rekao davno, svako auto je prica za sebe, kao i je li covjek peh ili nije :-) :mrgreen:
NK33

#287 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by NK33 »

ado-šampion wrote:Evo da je dolijem ulje na vatru malo. :D

Jedan 2.0 TDI, haman pa u kuci, Passat 2008., dovezen s 300 k iz Njemacke, u skoro 3 godine i ukupno preko 350 k km reparirana jedna dizna (200 KM) i novi akumulator stavljen (drugo spada pod redovno odrzavanje). Auto ide na gorivo s privatnih pumpi u okolini Sarajeva (dno-dna) a servisira se orGinal castrolom s tih istih pumpi i to prilicno neredovno.
Drugi 2.0 TDI, A3 2007., kod kucnih prijatelja, kupljen sa 150 k iz Belgije, sad ima oko 190 k, 5 godina poslije, apsolutno nikakvih problema. Slicno kao Passat gore i taj se sipa gdje je jeftinije ili koja pumpa prije naidje a po istom principu se servisira i mijenja ulje.
Oba auta su imala originalne kilometraze kad su kupljena i prije kupovine cijelo vrijeme servisirana u ovlastenom servisu, s long life intervalima (30 k).
Evo da ti vratim to ulje nazad. Peugeot 508 2.0HDI, 2011 godiste 160k na satu, vec 2 godine kod mene bez ijednog jedinog problema (niti repariranja dizni ni kojeg klinca), uradjena dva redovna mala servisa u ovlastenom i to je sve. Ide na gorivo iz Petrola i Energopetrola, ulje kao sto rekoh iz ovlastenog servisa. Hocemo li ici tvojom logikom pa na osnovu jednog primjera zakljuciti da je 508 bolji od Passata ili da je mozda gori jer ne sipam na 'dno - dna' benziskim pumpama da mi se auto ne bi pokvarilo? :lol:
ado-šampion

#288 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by ado-šampion »

NK33 wrote:

Evo da ti vratim to ulje nazad. Peugeot 508 2.0HDI, 2011 godiste 160k na satu, vec 2 godine kod mene bez ijednog jedinog problema (niti repariranja dizni ni kojeg klinca), uradjena dva redovna mala servisa u ovlastenom i to je sve. Ide na gorivo iz Petrola i Energopetrola, ulje kao sto rekoh iz ovlastenog servisa. Hocemo li ici tvojom logikom pa na osnovu jednog primjera zakljuciti da je 508 bolji od Passata ili da je mozda gori jer ne sipam na 'dno - dna' benziskim pumpama da mi se auto ne bi pokvarilo? :lol:
Drug vrati se malo unazad pa procitaj nekoliko postova prije mog. Moj post nema nikakve veze s 508, nego je nadovezivanje na pricu o 2.0 TDI motorima i stavove o njima koji su doneseni na osnovu citanja foruma, u kojem su cisto iznesena dva iskustva s konkretnim autma s tim motorima, znaci auta koja su ziva i ciji su vlasnici bliska rodbina ili prijatelji, kojim se zna ime i prezime.
Sta cemo god zakljuciti nije objektivno porediti auto sa 160 k i s preko 350 k, tako da post ti je malo infantilan blago receno.

A btw i ja isto imam u kuci jedan HDI 2008. sa 150 k na satu, koji je kupljen u isto vrijeme kad i navedeni Passat, isto se sipa na par pumpi i isto pazen-mazen, odrzavan u ovlastenom i bivsem ovlastenom, ne zelim pisati kakve je dosad probleme imao, opet kazem, post koji si citirao nema veze s Pezoom.
tempuser

#289 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by tempuser »

NK33 wrote:
Fulio si temu emisije. Tema nije da li je Passat bolji nego internet strucnjaci i preprodavaci tudjih rekla-kazala prica
citroen xm

#290 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by citroen xm »

Sa tobom Gorane se neću više prepucavati jer ako misliš da znaš sve ostani u ubijeđenju. Izvrćeš riječi, prevrćeš, odgovaraš kako tebi odgovara, a kada ti neko postavi konkretno pitanje vješto ga izbjegneš. Misli o meni šta god hoćeš, zaboli me. Ko treba da me poznaje zna vrlo dobro kakav sam. Ti svakako ne trebaš, kao što rekoh nisi mi bitan.

Da i ja malo dolijem ulje na vatru. :D Ti dakle nemaš iskustvo sa tim autima već ti neko ima ta auta. Ja sam davno pomenuo da mi neko ima dva auta sa tim motorima i da je bilo problema i da je još neko imao isto auto sa potpuno drugim motorom i nikada ni najmanjeg problema nije imao. Namjerno to nisam želio pomenuti ovde da to Goran ne uzme kao još jedan razlog za širenje priče. :-)

Znaš kako, ja više neću raspravljati u ovoj temi na temu 2.0 TDI motora jer nema smisla. A vi lagano ljudima koji su imali probleme sa tim motorom u Pasatu, jer je Pasat konkurencija modelima iz teme, fino recite da je taj motor odličan. Dolijte malo njima ulje na vatru, poigrajte im se sa živcima koji su ionako istančali zbog tog motora.
NK33

#291 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by NK33 »

ado-šampion wrote:Drug vrati se malo unazad pa procitaj nekoliko postova prije mog. Moj post nema nikakve veze s 508, nego je nadovezivanje na pricu o 2.0 TDI motorima i stavove o njima koji su doneseni na osnovu citanja foruma, u kojem su cisto iznesena dva iskustva s konkretnim autma s tim motorima, znaci auta koja su ziva i ciji su vlasnici bliska rodbina ili prijatelji, kojim se zna ime i prezime.
Sta cemo god zakljuciti nije objektivno porediti auto sa 160 k i s preko 350 k, tako da post ti je malo infantilan blago receno.

A btw i ja isto imam u kuci jedan HDI 2008. sa 150 k na satu, koji je kupljen u isto vrijeme kad i navedeni Passat, isto se sipa na par pumpi i isto pazen-mazen, odrzavan u ovlastenom i bivsem ovlastenom, ne zelim pisati kakve je dosad probleme imao, opet kazem, post koji si citirao nema veze s Pezoom.
tempuser wrote:Fulio si temu emisije. Tema nije da li je Passat bolji nego internet strucnjaci i preprodavaci tudjih rekla-kazala prica
A da se i vi malo vratite unazad pa procitate naslov teme? Ne bi skodilo. Tema 508 i C5 a on ovdje pise o Passatu, logicna zakljucak je da ih poredi, ako nije tako onda trolla i spama temu pa je zasluzio ban.
tempuser

#292 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by tempuser »

citroen xm wrote:Sa tobom Gorane se neću više prepucavati jer ako misliš da znaš sve ostani u ubijeđenju. Izvrćeš riječi, prevrćeš, odgovaraš kako tebi odgovara, a kada ti neko postavi konkretno pitanje vješto ga izbjegneš. Misli o meni šta god hoćeš, zaboli me. Ko treba da me poznaje zna vrlo dobro kakav sam. Ti svakako ne trebaš, kao što rekoh nisi mi bitan.
Daleko od toga da sve znam, ali ono sto znam je da tvoju kategoriju forumskih i internet mudraca prepozajem sa kilometar sto si, namjerno ili slucajno, na kraju i sam priznao, a moji serv. intervali najbolje govore koliko sam ti bitan.
citroen xm

#293 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by citroen xm »

Misli šta god hoćeš, ali pročitan si odavno kao bukvar. I to nisam jedini koji te pročitao. Mudrac i filozof koji ima previše visoko mišljenje o sebi pa uzima za pravo da sve ostale neargumentovano spušta ispod sebe. Čovjek koji je kao što kažu svakoj šerpi poklopac.

Uostalom nisu o meni kakav god da sam pravljene posebne teme na forumu već o tebi.
tempuser

#294 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by tempuser »

He, he, imas nekome obraza napisati da je davno procitan, filozof i mudrac!?!?! :lol:
Koliko si ti lako citljivo stivo si pokazao kad si sam za sebe potvrdio da si internet mudrac sa 0 iskustva! :run:
madner

#295 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by madner »

Cuj 300 000 kupljen. Stvarno sampionski :D
ado-šampion

#296 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by ado-šampion »

citroen xm wrote:S

Da i ja malo dolijem ulje na vatru. :D Ti dakle nemaš iskustvo sa tim autima već ti neko ima ta auta. Ja sam davno pomenuo da mi neko ima dva auta sa tim motorima i da je bilo problema i da je još neko imao isto auto sa potpuno drugim motorom i nikada ni najmanjeg problema nije imao. Namjerno to nisam želio pomenuti ovde da to Goran ne uzme kao još jedan razlog za širenje priče. :-)

Znaš kako, ja više neću raspravljati u ovoj temi na temu 2.0 TDI motora jer nema smisla. A vi lagano ljudima koji su imali probleme sa tim motorom u Pasatu, jer je Pasat konkurencija modelima iz teme, fino recite da je taj motor odličan. Dolijte malo njima ulje na vatru, poigrajte im se sa živcima koji su ionako istančali zbog tog motora.
Kao sto vidis ja sam o autima koje sam naveo dao neke podatke. Znaci znam poprilicno o tim autima, kad su kupljena, gdje su kupljena, kakva je kilometraza bila, koje godiste, gdje su prije toga vozana, gdje su i kako servisirana (objema sam gledao servisne knjige i listinge), znam ko ih vozi, kako hi vozi, kako ih odrzava, i sam sam ih vozio i bio vozen. Jedino da stavim jos ime i prezime vlasnika ili da okacim slike auta. :-) . Sta ti znaci "neko mi ima"? To je isto ko da napises "pise se po forumima", jednako je kredibilno kao "neko mi ima". Uporno neces da shvatis da nema istu tezinu iznijeti brdo podataka o nekom autu koje nije imalo problema i navesti da je slicno auto (kakvo auto, porijeklo, starost, kilometraza, odrzavanje, ...?) imao "neko" i imalo je problema.

Ja nikom necu garantovati da je odlican motor, mogu mu samo savjetovati kao sto bih/sam i sebi savjetovao da se malo raspita i da na osnovu svog zakljucivanja donese odluku, jer je taj motor hajmo reci pod znakom pitanja. Sto je opet bolje nego prepricavati bogzna cije price i na osnovu toga savjetovati nekoga da bjezi od tog auta.

Eto, ja necu vise o toj temi, nije tema, a i ovaj forumas sto se nasao kao uvrijedjena mlada ce me prijavit da spamam. :D
ado-šampion

#297 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by ado-šampion »

madner wrote:Cuj 300 000 kupljen. Stvarno sampionski :D
Jbg majstore, nekom takvo auto treba za posao a nema para da kupi s manjom kilometrazom. Naime, u tom Passatu samo sto mjesalica nije bila vozena. :D Kakogod, pametnije je kupiti to auto s realnih 300 k, nego da ga neko uveze s tom kilometrazom pa vrati za 150 k i proda ti za 4-5 hiljada vise nego sto platis tog s realnih 300 k. Toliko su bili u tom trenutku kod nas skuplji primjerci s navodnih 150 k.
madner

#298 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by madner »

ado-šampion wrote:
Jbg majstore, nekom takvo auto treba za posao a nema para da kupi s manjom kilometrazom. Naime, u tom Passatu samo sto mjesalica nije bila vozena. :D Kakogod, pametnije je kupiti to auto s realnih 300 k, nego da ga neko uveze s tom kilometrazom pa vrati za 150 k i proda ti za 4-5 hiljada vise nego sto platis tog s realnih 300 k. Toliko su bili u tom trenutku kod nas skuplji primjerci s navodnih 150 k.
To drugo jest, no da se ne lazemo, za ta pare se uvijek moze kupiti auto sa manje km, samo sto nije Passat :D
ado-šampion

#299 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by ado-šampion »

madner wrote:
ado-šampion wrote:
To drugo jest, no da se ne lazemo, za ta pare se uvijek moze kupiti auto sa manje km, samo sto nije Passat :D
Moze, ali ni u jedno takvo ne moze stati ni blizu ko u Passata. :D Kazem, samo sto se mjesalica ne vozi u gepeku. :D Da dodam, i jos plus odrzavas ga za smijesne pare za jedno takvo auto. :-)
citroen xm

#300 Re: Peugeot 508 vs. Citroen C5

Post by citroen xm »

tempuser wrote:He, he, imas nekome obraza napisati da je davno procitan, filozof i mudrac!?!?! :lol:
Koliko si ti lako citljivo stivo si pokazao kad si sam za sebe potvrdio da si internet mudrac sa 0 iskustva! :run:
Sve što si iznio o meni ne možeš ničim dokazati. Izvrćeš, izmišljaš da sam nešto rekao pa kada te pitam da neđeš taj post onda se ušutiš ko poslednji jado.

@Ado
Mogu i ja dati ime i prezime, i adresu ako hoćeš. Znam istoriju auta od kada je kupljeno do sada. Ali ko sam ja da iznosim tuđa imena i lične podatke na forumu, i ko si ti da ti listing dajem?

Kažem, vjerujte ili ne vjerujte. Vaša stvar.
Post Reply