Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post Reply

Najbolje rezultate na izborima 2016. ostvarit će:

Poll ended at 21/04/2016 21:36

SDA-
39
46%
HDZ-
6
7%
SDS-
0
No votes
DF-
9
11%
SNSD-
5
6%
SDP-
12
14%
BPS-
1
1%
SBB-
2
2%
SBiH-
2
2%
NS-
9
11%

Total votes: 85

ze kalanga

#276 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by ze kalanga »

Patriotska_Liga wrote:
ze kalanga wrote: Krajnje bespotrebno. Posao vjerskog vođe nije da vodi predizbornu kampanju. (nažalost toga ima i kod drugih naroda sve više) Totalno idiotski.
Rad na pobjedi nad đikanskim kandidatom u Srebrenici nije predizborna kampanja nego nacionalni interes.
Valjda bi taj nacionalni interes trebao biti povratak ljudi iz gradova Federacije u Srebrenicu?! Msm na Bošnjake.

Onaj što se nikada neće vratiti nije moralno ni da odlučuje o toj lokalnoj zajednici.
cyprus

#277 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:Pa bolan Kavazoviću :sad: Šteta, i meni se činio ko pametan čovjek...
Nema ovo veze sa pameću,ovo je nesnalaženje u modernim vremenima, zaboravio da je javna ličnost, zaboravio šta je moderna tehnologija......
Pa šta je to nego pamet... Kakav kiks, ja još ne vjerujem... Ni Ceriću se ovo ne bi moglo desit...
Ripicipi

#278 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by Ripicipi »

cyprus wrote:
palermo wrote:
cyprus wrote:Pa bolan Kavazoviću :sad: Šteta, i meni se činio ko pametan čovjek...
Nema ovo veze sa pameću,ovo je nesnalaženje u modernim vremenima, zaboravio da je javna ličnost, zaboravio šta je moderna tehnologija......
Pa šta je to nego pamet... Kakav kiks, ja još ne vjerujem... Ni Ceriću se ovo ne bi moglo desit...
Fakat, ono kad sam procitao... :roll:
Prosto nevjerovatno...
Patriotska_Liga

#279 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by Patriotska_Liga »

ze kalanga wrote: Valjda bi taj nacionalni interes trebao biti povratak ljudi iz gradova Federacije u Srebrenicu?! Msm na Bošnjake.

Onaj što se nikada neće vratiti nije moralno ni da odlučuje o toj lokalnoj zajednici.
To ne znači da onemogućavanje đikanskog kandidata da pobijedi takođe nije nacionalni interes. A sad je riječ o tome.

Onaj što pripada onima što počiniše genocid, a jasno se ne distancira od njih, nema šta da priča o moralu.
Ripicipi

#280 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by Ripicipi »

Liku nick patriotska liga, a nijedan post nema na temi o "patriotskoj ligi"...
Obicni klinac koji glumi ratnika i prosipa bljuvotine.
Patriotska_Liga

#281 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

General War wrote: Zato sto smatras...svasta ti mozes smatrat, ali smatraj da je aljo prepisao tu polovinu tim kako ih vec nazivas, da nana fata smatra da crkva nebitrebala biti u njezinom posjedu, ali na tome je stalo...na smatranju...a ovi tvoji kao i tvoj krajnji domet je u pogrdnim epitetima.
I kako to mene obavezuje? Znači ja kažem da smatram, gore sam fino napisao da tako smatraju manje-više svi Bošnjaci. Dakle tebe iritira što ja smatram. Šta tebe briga šta smatram ja i Bošnjaci. Nisam te pitao za dozvolu. Generalno, ko te šiša.
General War

#282 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by General War »

Patriotska_Liga wrote:
General War wrote: Zato sto smatras...svasta ti mozes smatrat, ali smatraj da je aljo prepisao tu polovinu tim kako ih vec nazivas, da nana fata smatra da crkva nebitrebala biti u njezinom posjedu, ali na tome je stalo...na smatranju...a ovi tvoji kao i tvoj krajnji domet je u pogrdnim epitetima.
I kako to mene obavezuje? Znači ja kažem da smatram, gore sam fino napisao da tako smatraju manje-više svi Bošnjaci. Dakle tebe iritira što ja smatram. Šta tebe briga šta smatram ja i Bošnjaci. Nisam te pitao za dozvolu. Generalno, ko te šiša.
Prica je pocela kako lijepo djelis epitete...i ja SMATRAM da svaki fasista je fasista ma ko bio i moj neprijatelj...tako ti se dogovori sa svojim bosnjacima sto dijele tvoje misljenje pa na crtu...da vidim i taj sou.
palermo

#283 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by palermo »

cyprus wrote:
pa sam si rekao, kiks...i pametni kiksaju
Patriotska_Liga

#284 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

General War wrote: Prica je pocela kako lijepo djelis epitete...i ja SMATRAM da svaki fasista je fasista ma ko bio i moj neprijatelj...tako ti se dogovori sa svojim bosnjacima sto dijele tvoje misljenje pa na crtu...da vidim i taj sou.
Ja tebe nisam citirao, dakle smatraj šta god hoćeš. Nekakve crte spominješ ti, ti idi na crtu s kim god hoćeš, a Bošnjake pusti da rade kako oni misle da treba.

Ovdje sam dakle iznio mišljenje da je Kavazović pogriješio što je rekao da vlah ne treba da pobijedi jer smatram da je trebao reći da ne treba da pobijedi četnik ili đikan. A onda su se neki likovi počeli da šlepaju uz moj post sa idiotskim komentarima. Ne zanima me šta imate za reći.
putokaz1

#285 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

vas dvojica ste Zlatko io Bakir?
General War

#286 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by General War »

putokaz1 wrote:vas dvojica ste Zlatko io Bakir?
:?

Boro i Ramiz :mrgreen:
ze kalanga

#287 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by ze kalanga »

Patriotska_Liga wrote:
ze kalanga wrote: Valjda bi taj nacionalni interes trebao biti povratak ljudi iz gradova Federacije u Srebrenicu?! Msm na Bošnjake.

To ne znači da onemogućavanje đikanskog kandidata da pobijedi takođe nije nacionalni interes. A sad je riječ o tome.

Onaj što pripada onima što počiniše genocid, a jasno se ne distancira od njih, nema šta da priča o moralu.
Dečku su ubili oca. Ne misliš da on sve ostale gleda kroz tog ko mu je ubio oca?

Dečko nijednim svojim javnim nastupom nije uvrijedio bošnjački narod Srebrenice. Tebi ne smeta njegov javni nastup, već njegova nacionalnost. I tu onda nema govora o objektivnom sagledavanju političkih prilika u Srebrenici. Generalno tom narodu koji tamo živi neće biti bolje ni s Ćamilom ni s Grujičićem. A patriote će neki nastaviti izigravati.
sjedi 1

#288 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by sjedi 1 »

Patriotska_Liga wrote:
sjedi 1 wrote: Koga boli qrac šta ti smatraš :lol:
Ovo smatraju manje-više svi Bošnjaci. Tvoje mutavo klebarenje je redundantno.
Razlika je kad napišeš da je nešto tvoje i da je nešto i tvoje :wink:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#289 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by malakh »

...a možda je sve ovo rekao kako bi u ljudima probudio inat, jer dijasporci su kivni na riječ vlah, četnik etc. a ni domaćima nije mahane... dvosmisleno se može tumačiti, ali činjenica je da mu je jezik bio brži od pameti.
Patriotska_Liga

#290 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

ze kalanga wrote: Dečku su ubili oca. Ne misliš da on sve ostale gleda kroz tog ko mu je ubio oca?

Dečko nijednim svojim javnim nastupom nije uvrijedio bošnjački narod Srebrenice. Tebi ne smeta njegov javni nastup, već njegova nacionalnost. I tu onda nema govora o objektivnom sagledavanju političkih prilika u Srebrenici. Generalno tom narodu koji tamo živi neće biti bolje ni s Ćamilom ni s Grujičićem. A patriote će neki nastaviti izigravati.
Ja sam čuo da je "dečko" kazao kako u Srebrenici nije bio genocid. Za mene je to dovoljno da nekog nazovem đikanom i četnikom. I naravno da je to uvreda za Bošnjake. Doviđenja i prijatno.
Patriotska_Liga

#291 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

sjedi 1 wrote: Razlika je kad napišeš da je nešto tvoje i da je nešto i tvoje :wink:
Ja kažem da je moje, a ostali nek kažu za sebe. Mene zanima da Bošnjaci uživaju sva prava na cijeloj teritoriji BiH, a ostali nek se bore za svoja prava, mene to ne zanima ni najmanje.
calculator

#292 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by calculator »

Zna li neko nešto više o stranci KONGRESNA NARODNA STRANKA PRAVA BORACA I GRAÐANA ‐ PRAVDE I MORALA BIH?

http://www.izbori.ba/Documents/Lok_Izbo ... ke2016.pdf (str. 33.)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#293 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by malakh »

Patriotska_Liga wrote: Ja kažem da je moje, a ostali nek kažu za sebe. Mene zanima da Bošnjaci uživaju sva prava na cijeloj teritoriji BiH, a ostali nek se bore za svoja prava, mene to ne zanima ni najmanje.
u toj borbi za prava naroda se i dešava širenje nacionalizam enormnom brzinom, jer mi (stanovnici bih) ništa ne radimo umjereno, već sve radikalno...
putokaz1

#294 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

calculator wrote:Zna li neko nešto više o stranci KONGRESNA NARODNA STRANKA PRAVA BORACA I GRAÐANA ‐ PRAVDE I MORALA BIH?

http://www.izbori.ba/Documents/Lok_Izbo ... ke2016.pdf (str. 33.)
To su ono što dobiše 1 glas,neke tamo izbore.
zbiljovski

#295 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by zbiljovski »

Iako je još jako puno ostalo do izbora već se zahuktava na sve strane, baš je simpatićno posmatrati sva ta dešavanja iz prikrajka :-D
Kad je u pitanju Kanton iz kojeg dolazim, dakle Zeničko - dobojski oduvijek je bio poznat kao bastion SDA i njihovo uporište , iako ih ne mogu smisliti mislim da će u konačnici tako i ostati.

Zavidovići zeleni imaju infrastrukturu, razrađen sistem a crveni nisu ujedinjeni, koliko čujem imaju više kandidata, mada je ekonomska situacija u Zdićima katastrofalna što u konačnici možda nešto i promjeni. Tešanj i Maglaj imaju neku pozitivnu priču oko nezavisnog kandidata kojeg podržavaju SBiH; DF; SBB ,SDP i BPS / ASDA... Visoko je baš razjedinjeno, trenutna načelnica ide kao nezavisna, tu i SDA ima svog kandidata, a vjerujem i SDP da će imati. Kakanj, Olovo, Vareš su mi nepoznanice.

Zenica je priča za sebe obzirom da Huso nije među živima, mada ubjeđen sam u pobjedu SDA u Zenici, previše su organizovani da bi tu izgubili. Doboj Jug jedina crvena općina dosad je kandidovala umjesto trenutne načelnice Jasminke - Senaida Begića ( aktuelni predsjednik Kantonalne organizacije SDP-a ) tu će odlučiti 20 glasova između SDA i SDP-a. I na kraju Žepče, odnosno sultanat Mate Zovke ima nekih čudnih dešavanja u ovom gradiću, SDA isturila neko dijete za kandidata kako bi opet Predsjedavajući bio Bošnjak, a Mato doživotni načelnik, to je njihov tal HDZ - SDA, a na lisit za OV kako stvari stoje su se podjelili na ASDA i SDA, u HDZ-u isto tako rat, direktor Doma zdravlja ide kao nezavisni kandidat, a protukandidat će mu vjerovatno opet biti Mato Zovko. Kad su u pitanju crveni u ovom gradu oni imaju podršku za svog kandidata od nekoliko probosanskih stranaka ( izuzev SDA), tako da će Žepče vjerujem po prvi put nakon rata biti biti zanimljivo pratiti...

Očekujem ovakvu analizu i iz ostalih kantona :D , da sebi stvorimo sliku šta nas to očekuje...
putokaz1

#296 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

zbiljovski wrote:Iako je još jako puno ostalo do izbora već se zahuktava na sve strane, baš je simpatićno posmatrati sva ta dešavanja iz prikrajka :-D
Kad je u pitanju Kanton iz kojeg dolazim, dakle Zeničko - dobojski oduvijek je bio poznat kao bastion SDA i njihovo uporište , iako ih ne mogu smisliti mislim da će u konačnici tako i ostati.

Zavidovići zeleni imaju infrastrukturu, razrađen sistem a crveni nisu ujedinjeni, koliko čujem imaju više kandidata, mada je ekonomska situacija u Zdićima katastrofalna što u konačnici možda nešto i promjeni. Tešanj i Maglaj imaju neku pozitivnu priču oko nezavisnog kandidata kojeg podržavaju SBiH; DF; SBB ,SDP i BPS / ASDA... Visoko je baš razjedinjeno, trenutna načelnica ide kao nezavisna, tu i SDA ima svog kandidata, a vjerujem i SDP da će imati. Kakanj, Olovo, Vareš su mi nepoznanice.

Zenica je priča za sebe obzirom da Huso nije među živima, mada ubjeđen sam u pobjedu SDA u Zenici, previše su organizovani da bi tu izgubili. Doboj Jug jedina crvena općina dosad je kandidovala umjesto trenutne načelnice Jasminke - Senaida Begića ( aktuelni predsjednik Kantonalne organizacije SDP-a ) tu će odlučiti 20 glasova između SDA i SDP-a. I na kraju Žepče, odnosno sultanat Mate Zovke ima nekih čudnih dešavanja u ovom gradiću, SDA isturila neko dijete za kandidata kako bi opet Predsjedavajući bio Bošnjak, a Mato doživotni načelnik, to je njihov tal HDZ - SDA, a na lisit za OV kako stvari stoje su se podjelili na ASDA i SDA, u HDZ-u isto tako rat, direktor Doma zdravlja ide kao nezavisni kandidat, a protukandidat će mu vjerovatno opet biti Mato Zovko. Kad su u pitanju crveni u ovom gradu oni imaju podršku za svog kandidata od nekoliko probosanskih stranaka ( izuzev SDA), tako da će Žepče vjerujem po prvi put nakon rata biti biti zanimljivo pratiti...

Očekujem ovakvu analizu i iz ostalih kantona :D , da sebi stvorimo sliku šta nas to očekuje...
TK:sve je isto,nažalost sda favorit,za crvene koji inače bolje kotiraju nego u zdk upitno je sve čak i Tuzla(zbog podjele prije svega df-sdp,te neutralnost Ns),iako ponegdje imaju zajedničkog kandidata zdruzene ljevice(sdp-df-sdu...),moguće da osvoje pokoju fotelju.Uz sda i dvije(a ponegdje 4 ili 5 stranaka ljevice)sbih,sbb,bps a negdje mozda i a sda ili ostatak nsrzb,hdz prolaze prag
putokaz1

#298 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

On bar ostaje u BH i glasa 2016-2018 a ja moram ić vani jer ne glasam za sda,dosad nikad...
jasko_ja

#299 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by jasko_ja »

Stari Grad

Ibrahim Hadžibajrić (nezavisni kandidat)
Suad Handanagić (SDA i SBB)

Centar

Nedžad Ajnadžić (SDA i SBB)
Samer Rešidat (DF)
Igor Kamočaji (SDP)
Vlastimir Mijović (nezavisni kandidat)
Damir Nikšić (nezavisni kandidat)

Novo Sarajevo

Nedžad Koldžo (SDA)
Amir Sadžak (DF)
Mirsad Ćatić (SDP)

Novi Grad