Iako je još jako puno ostalo do izbora već se zahuktava na sve strane, baš je simpatićno posmatrati sva ta dešavanja iz prikrajka
Kad je u pitanju Kanton iz kojeg dolazim, dakle Zeničko - dobojski oduvijek je bio poznat kao bastion SDA i njihovo uporište , iako ih ne mogu smisliti mislim da će u konačnici tako i ostati.
Zavidovići zeleni imaju infrastrukturu, razrađen sistem a crveni nisu ujedinjeni, koliko čujem imaju više kandidata, mada je ekonomska situacija u Zdićima katastrofalna što u konačnici možda nešto i promjeni. Tešanj i Maglaj imaju neku pozitivnu priču oko nezavisnog kandidata kojeg podržavaju SBiH; DF; SBB ,SDP i BPS / ASDA... Visoko je baš razjedinjeno, trenutna načelnica ide kao nezavisna, tu i SDA ima svog kandidata, a vjerujem i SDP da će imati. Kakanj, Olovo, Vareš su mi nepoznanice.
Zenica je priča za sebe obzirom da Huso nije među živima, mada ubjeđen sam u pobjedu SDA u Zenici, previše su organizovani da bi tu izgubili. Doboj Jug jedina crvena općina dosad je kandidovala umjesto trenutne načelnice Jasminke - Senaida Begića ( aktuelni predsjednik Kantonalne organizacije SDP-a ) tu će odlučiti 20 glasova između SDA i SDP-a. I na kraju Žepče, odnosno sultanat Mate Zovke ima nekih čudnih dešavanja u ovom gradiću, SDA isturila neko dijete za kandidata kako bi opet Predsjedavajući bio Bošnjak, a Mato doživotni načelnik, to je njihov tal HDZ - SDA, a na lisit za OV kako stvari stoje su se podjelili na ASDA i SDA, u HDZ-u isto tako rat, direktor Doma zdravlja ide kao nezavisni kandidat, a protukandidat će mu vjerovatno opet biti Mato Zovko. Kad su u pitanju crveni u ovom gradu oni imaju podršku za svog kandidata od nekoliko probosanskih stranaka ( izuzev SDA), tako da će Žepče vjerujem po prvi put nakon rata biti biti zanimljivo pratiti...
Očekujem ovakvu analizu i iz ostalih kantona

, da sebi stvorimo sliku šta nas to očekuje...