Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post Reply

Šta očekujete ko će pobijediti u Bijeljini?

Mićo Mićić ( Srpska demokratska stranka )
28
85%
Zlatko Maksimović (Uspješna Srpska)
5
15%

Total votes: 33

radostan dan

#276 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by radostan dan »

Bileća, Foča....uglavnom, u odnosu na 2012. 11 novih opstina osvojili, i cekaju jos par opstina da se okonca glasanje, dakle moguce i vise od 11...
Ali u svakom slucaju, njih su interesovali ovi kapitalci - trebinje, bijeljina, doboj, istocno sarajevo...izgleda samo ce se doboj odbraniti.
DonieBrasco

#277 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by DonieBrasco »

Na RTRS ne postoji FBiH i rezultat iz tog entiteta, ne postoje rezultati na nivou BiH, samo RS i uglavnom SNSD, pa imaju li druge partije u tom entitetu da se cuje sta oni imaju reci ?
ze kalanga

#278 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

Nekoliko nevjerovatnih rezultata, od kojih bi prije svega izdvojio Pale. Iako sam naglašavao da Kovačević u poslednja 2 mjeseca slabi.

Zvornik izdominirao. Stevanović 78%.
radostan dan

#279 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by radostan dan »

Meni je Prnjavor ono...bas iznenadjenje.
Gadan poraz opozicije - sveukupno... Jako gadan. I bice tektonskih poremecaja...i u strankama, i u politikama.tih stranaka.

Stevandic i kompanija koja je zdušila na vrijeme - najveci pobjednici.
ze kalanga

#280 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

Prnjavor je poput Pala - uporište lojalnih SDS-ovaca... Ali...
I to je objektivno gledano jedna od najznačajnijih pobjeda SNSD-a u poslednjih 10-ak godina, izuzmemo li ovu neizvjesnost oko Bijeljine i bez nje SNSD ima stravičan rezultat koji vjerovatno ni najveći optimisti nisu očekivali.
Tomahawk11
Globalni moderator

#281 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by Tomahawk11 »

DonieBrasco wrote:Na RTRS ne postoji FBiH i rezultat iz tog entiteta, ne postoje rezultati na nivou BiH, samo RS i uglavnom SNSD, pa imaju li druge partije u tom entitetu da se cuje sta oni imaju reci ?
RTRS je zapravo SNSD TV.
Ostali iz RS su tu kao stateri.
Federacija je inostranstvo.
ze kalanga

#282 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

Pretjerujete.

SDS Doboj nije dopustio novinarima RTRS-a da uđu u štab.
U ostalim gradovima praktično da se nisu željeli ni pojavljivati pred kamerama, imajući u vidu rezultate, donekle i razumljivo i tu uredniku ne preostaje ništa drugo već da pusti one koji imaju što reći.

Što se tiče FBIH, pa kontam da je BHT to ispratio... Pretpostavljam i da su na FTV-u bili šturi sa infom iz RS...
bingov buraz

#283 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by bingov buraz »

Tomahawk11 wrote:
DonieBrasco wrote:Na RTRS ne postoji FBiH i rezultat iz tog entiteta, ne postoje rezultati na nivou BiH, samo RS i uglavnom SNSD, pa imaju li druge partije u tom entitetu da se cuje sta oni imaju reci ?
RTRS je zapravo SNSD TV.
Ostali iz RS su tu kao stateri.
Federacija je inostranstvo.
Javili su da je Babo pobijedio u Kladusi :mrgreen:
bingov buraz

#284 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by bingov buraz »

ze kalanga wrote:Nekoliko nevjerovatnih rezultata, od kojih bi prije svega izdvojio Pale. Iako sam naglašavao da Kovačević u poslednja 2 mjeseca slabi.

To znaci i da su Zvornicki Bosnjaci glasali za njega?
ze kalanga

#285 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

bingov buraz wrote:
ze kalanga wrote:Nekoliko nevjerovatnih rezultata, od kojih bi prije svega izdvojio Pale. Iako sam naglašavao da Kovačević u poslednja 2 mjeseca slabi.

Da procentualno 90% njih. U prevodu negdje oko 3500 glasova. Recimo prije 4 god. taj procenat udjela bošnjačkih glasova je bio na 65%.
radostan dan

#286 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by radostan dan »

ze kalanga wrote:Prnjavor je poput Pala - uporište lojalnih SDS-ovaca... Ali...
I to je objektivno gledano jedna od najznačajnijih pobjeda SNSD-a u poslednjih 10-ak godina, izuzmemo li ovu neizvjesnost oko Bijeljine i bez nje SNSD ima stravičan rezultat koji vjerovatno ni najveći optimisti nisu očekivali.
Snsd ima.stravican rezultat, koji je veca pobjeda.od one 2006. Definitivno.
Medjutim, koliko je.dobro ovako dobiti/razvaliti izbore, to je vec drugo pitanje...nisam siguran da bi ovi iz snsd-a prihvatili ovoliku pobjedu, da im ju je neko dan pred izbore ponudio.
Vjerujem.da razumijes o cemu pisem...
bingov buraz

#287 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by bingov buraz »

ze kalanga wrote:
bingov buraz wrote:

Da procentualno 90% njih. U prevodu negdje oko 3500 glasova. Recimo prije 4 god. taj procenat udjela bošnjačkih glasova je bio na 65%.
I zasluzeno,njegovo ponasanje za vrijeme krize kad je onaj decko pucao na policiju je za svaku pohvalu,ipak kad Bosnjaci glasaju za Obrena ili Micu to je za njih minus.Licemjerno.
ze kalanga

#288 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

radostan
Naravno. Velike izborne pobjede sa sobom uvijek, gotovo u principu nose dvije velike mane : nezadovoljstvo u okviru samog odbora i onu drugu traženje naplate izbornog rezultata.

Suštinski, ova pobjeda je veliki penicilin nakon prošlih izbora i poraza Cvijanovićke. Da li će je znati iskoristiti i napraviti snažnu bazu pred opšte za dvije godine, vidjećemo. Još uvijek nemamo konačan rezultat za Bijeljinu, ali i njega ćemo imati uskoro. I bez te pobjede, ovo je njihov najbolji rezultat u istoriji.

Govorio sam na temi o tom ponašanju unutar tzv. Saveza za promjene... Kružile su priče kako jedan dio SDS-a u BN-u praktično radi za Zlatka, a formalno je u Mićinim redovima, trebam li govoriti šta je SDS u Zvorniku uradio... Ili kakvu je uslugu NDP napravio SNSD-u u Trebinju...

Kako god, velika opomena za SDS i ključno pitanje kako dalje...
I zasluzeno,njegovo ponasanje za vrijeme krize kad je onaj decko pucao na policiju je za svaku pohvalu
ZV je multietnička sredina, sredina u kojoj je dugo godina Stevanovićev SNSD imao sjajnu saradnju sa SDP-om. Međutim nakon Banjanovićeve smrti SDP se praktično raspao. O Fadilu Banjanoviću i njegovim potezim s ponosom pričaju i Srbi i Bošnjaci. SDA je učino veliku kontrauslugu upravo Bošnjacima svojom isključivom politikom na području Zvornika i biće veoma interesantno vidjeti da li će ti njihovi pokušaji u prethodne 4 godine kod Zorana naići na barikadu jer stiče se utisak da su iznevjerili njegov koncept jednakih građana i poštovanja drugačijeg.
radostan dan

#289 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by radostan dan »

autoritet nad autoritetima, mag prognoze i zvjezda klix foruma, mentor vrsnim analitičarima sa istog...kratke ctre i progoze dotičnog -

BANJA LUKA
SNSD u panici: Čavić u prednosti od 2-3 posto

Savez nezavisnih socijaldemokrata je u panici: Dragan Čavić je u prednosti od 2-3 posto ispred Igora Radojičića u trci za gradonačelnika Banjaluke.

Do preloma je došlo nakon prljavog letka (iza kojeg stoji SNSD), punog najgnusnijih uvreda i objeda, usmjerenog protiv Čavića, koji je prethodnih dana dijeljen po Banjaluci.

"Letak je osmislio dio Radojičićevog tima na čelu sa G.M. i Radojičić je znao za njega, ali nije spriječio da se otštampa i distribuiše po Banjaluci. Građani se gnušaju takvog načina, a došlo je do sukoba u Radojičićevom štabu oko tog čina", tvrde moji izvori iz Radojičićevog tima.

Prema njihovim riječima, prljavi letak bio je potpuno kontraproduktivan i, kako se čini, tačka preloma o tome ko će pobijediti u Banjaluci - Čavić je sada u definitvnoj prednosti.

"Čavićeva prednost nije velika, ali je činjenica da on ima tendenciju rasta, a Radojičić tendenciju pada. Ispali smo potpuno jadni. Vodili smo mjesecima kampanju koja je bila drugačija nego ikada dosada, a onda na kraju vratili prljavim nepotrebnim metodama. To će nas, kako stvari stoje, koštati pobjede", tvrde moji izvori.

Prema njihovim riječima do letka su birači pravili razliku između Radojičića, sa jedne strane, i Dodika, Špirića i ostalih, sa druge strane, ali su "nakon prljavog letka zaključili da je Radojičić isti kao i oni i da razlike nema".

"Revolt građana u ova dva dana je ogroman i pojačava se", tvrde moji sagovornici.

Drugi razlog za Čavićevo vođstvo i, kako sad stvari stoje, prelom u izbornoj trci na njegovu stranu, jeste katastrofalan pad SNSD-a u dvorani Borik, na Završnom mitingu.

"Bila je to potpuna katastrofa. Skup je bio ravan Nuli. To se vrlo vrlo teško može popraviti u naredna dva dana", zaključili su rezignirano moji sagovornici iz Radojičićevog štaba.
SNSD puk’o u Boriku na Završnom skupu

Vrh SNSD-a djeluje kao da su na komemoraciji
“Borik tuga. Tačka”, izvještaj je mojih saradnika sa Završnog predizbornog skupa SNSD-a u Banjaluci.

U dvorani “Borik” okupilo se oko 3.000 simpatizera SNSD-a da daju podršku Igoru Radojičiću, kandidatu ove stranke za gradonačelnika Banjaluke.

“Od prisutnih 3.000, jedva da je bilo hiljadu iz Banjaluke, dok je dvije hiljade aktivista dovučeno autobusima”, tvrde prisutni.

Prema njihovim riječima, aktivisti su dovučeni iz cijele Republike Srspke - od Trebinja do Novog Grada.

“Sve je bilo bez energije, nema se šta istaći. Ništa”, kratak je izvještaj mojih saradnika, koji su još dodali da su govori bili konfekcija.

SNSD je zaista u ozbiljnim problemima, a nezadovoljstvo skupom veoma je uočljivo na licima šefova stranke (vidi sliku).

Dobro ikako stoje na nogama, jer su prije četiri godine, na lokalnim izborima, na završnom skupu na Trgu Krajine okupili cca 15.000 ljudi. Danas je to pet puta manje, a Banjaluka se nije odazvala.

"I prije četiri godine šefovi su bili nezadovoljni posjetom; Danas su potpuno van sebe, kada vide gdje je stranka pala. Ali to je realnost", zaključuju moji izvještači sa Završnog skupa SNSD-a u Banjaluci.

U nedelju, na dan izbora, SNSD-u u Banjaluci slijedi dramatična bitka za politički opstanak, to je bez dileme!

Dosad viđeno “ne miriše” na pobjedu.
llull

#290 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by llull »

U Bijeljini trenutno Micic je gradonacelnik, ali to nista nije sigurno... dobio sam info iz prve ruke iz CIK-a. Svega je bilo... sto se tice skupstine SDS je pukao ... sa 10 spao na 7 odbornika, SNSD je ostao na 7 ali koalicija Bijeljina Pobjedjuje ima moze se reci stabilnu vecinu od 17 odbornika i Micic ce imati bas problema u Bijeljini ...
radostan dan

#291 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by radostan dan »

Isto mu ga dodje...izgubio sad nakon prebrojavanja, ili opozivom za par mjeseci...
no, lako je praviti neprijatelje...treba biti mudar i gajiti prijatelje i partnere.
Pogotovu ako je mico micic, glede dodika i es en es dea, uvjek imao stav mlade na tefericu, u nadi da ce je neko odvesti u mrak dalje od svjetla ringispila, da se malo pofataju...
Dakle, pobjedi li mico micic, a ne bude li opoziva u nekom doglednom periodu...neko restruktuira sds, a nije bosic, sarovic und kompani.
ze kalanga

#292 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

Jednak problem bi mogao imati Jugović na Palama...
El_comadante

#293 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by El_comadante »

@ze kelanga de mi ovo objasni za pale piše jednom složno za pale a drugom savez za pale. sad mi rastumači koji je ovde sds a da li je ovaj drugi snsd
ze kalanga

#294 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

Složno ti je SNSD,DNS,SP.... ;) Jugović.

Kovačevića koalicija Savez za Pale.

To je vjerovatno, istina još uvijek ne znamo šta će biti sa BN, najveće iznenađenje ovih izbora. Iako sam ja, a čitali ste na ovoj temi govorio kako što vrijeme prolazi Kovačevića moć slabi i da nije isključeno da Jugović i pored toga što je OO SNSD-a doživio nakon prošlih izbora ćuške bude novi načelnik, iako su max šanse za to bile 45%. Ipak veliki rast DNS-a je učinio da Kovačević izgubi.

Ono što je takođe u ovom momentu veliko iznenađenje (istina fali još par procenata glasova da se prebroji) je da je SDS dobio 10-ak glasova više od SNSD-a... Ovdje se ne može govoriti o fantastičnom rezultatu SNSD-a već o velikom padu SDS-a.

Ako se sjećate da sam negdje na početku govorio da istočni dio SDS-a nema povjerernja u Bosića i da mu ne opraštaju ono što je uradio na stranačkim izborima, to je između ostalog rezultiralo da Bosić daleko više uloži u zapadne odbore tokom kampanje.
El_comadante

#295 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by El_comadante »

i koje stranke imaju načelnika u rs? DNZ, SDS, SNSD, SP i da li ima još ko? ko li čr biti gradonačelnik I Sarajeva? po načelnicima su izjednačeni SDS 3 a SNSD 3.
ze kalanga

#296 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

SRS i NDP koliko zmam su osvojili načelnička mjesta.

U Kneževu je slavio nezavisni kandidat Borojević.
U Vukosavlju SDA-SBB.
putokaz1

#297 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by putokaz1 »

U Republici Srpskoj zanimljivo zbog lošeg stanaja u Entitetu,siromaštva,nepostojanja pravne države,sve većeg odlaska mladih,i političke diktature,Narod odlučio da kazni OPOZICIJU.
ze kalanga

#298 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

Imajući sve u vidu, to je apsolutno očekivano.
O tome smo uostalom i na ovoj temi govorili.
putokaz1

#299 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by putokaz1 »

Upalim neki dan rtrs i šta vidim
DODIK
DODIK
DODIK
DODIK
Bakir
DODIK
na kraju dole Opozicija se spomene
Išlo mi na mlin referendum i Sud te grozna opozicija
ze kalanga

#300 Re: Lokalni izbori 2016. - Republika Srpska

Post by ze kalanga »

Slično je i na BN-u.

Pričali smo, da se ne ponavljam, ključan razlog ovog rezultata (iako ni sam nisam mislio da će biti baš ovako ubjedljivo) je nesposobnost Saveza za promjene da narodu objasni šta im to nudi. I tu je zapravo njihova najveća greška. Samo ime Saveza je posebna priča. Nudiš promjene,a vlastite redove nisi očistio od onih koji ništa nisu uradili u prethodne 4 godine. Političko samoubistvo, da ne govorim što su u pojedinim momentima željeli ispasti veći Bakiri od Bakira samog.
Post Reply