Zasto je smijenjen Mario drmac

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mokhac

#276 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by mokhac »

dustaban wrote:Maloprije sam se malo zayebavo, a sad ozbiljno.

KLASICNO POZORISTE JE UMRLO shvatite to vec jedanput.

Umjetnicki svijet, koji je toga svjestan, snalazi se na razne nacine. Nama se sa pozoristima desilo isto sto i sa fakultetima - postali su sami sebi svrha. Previse ih je (da, da, previse) na ovoliki broj stanovnika. Sta ce nam koji racku profesionalna pozorista u Zenici, Tuzli Mostaru ?!
(sad ce svi skociti na mene) a ja nastavljam sa pitanjem - KDJE NAM JE SCENSKI AMATERIZAM?!
To smo sasvim ugusili. Amateri se, zahvaljujuci nakim "akademijama" dojebu diploma i samoproglase glumcima, rediteljima, pitsckommaterinom... sve ono sto nam fakat ne treba.
Ja kad odem u pozoriste, a to je sve rjedje, uglavnom se dosadjujem. Jednostavno smo sa internetom i svom ovom medijskom revolucijom dobili na dlanu svu svjetsku produkciju. Kako moze neko ko odgleda Lord of the dance, nakon toga gledati onaj sarajevski amaterizam (ne mogu se ni imena sjetiti, znam samo da je to radio onaj Dzadzo).
I zato nam gostovanja pune sale. Evo cak i ovaj ruski balet, koji je teska improvizacija, ovdje biva docekan ko nesta amaha.

Pozoriste mladih treba da se skroz okrene djeci, ali na nacin DA IZADJE IZ POZORISTA. Sta i kako to konkretno napraviti... neka to smisli neko drugi, ne mogu ni ja sve
:mrgreen:
Ne da mi se da ti objašnjavam šta si sve profulao ovdje i koliko su ti naivne tvrdnje i koliko nerazumijevanja i nepoznavanja same ideje teatra si uspio da pokažeš u ovako malom postu. Mada, razumijem te ja, znam odakle to dolazi, ovdje je odavno amaterizam postao mjera stvari, pa bi ti i teatar odmjerio tom mjerom.
Ovo prvo boldano ti je teška provala i nisi svjestan šta si lupio. :D
Uglavnom, da ti ne bih previše obrazlagao, izvoli pročitaj pismo jednog ruskog redatelja, friško napisano neki dan, mislim da ti može valjat i malo otvoriti oči.

http://kritika.ba/da-li-je-nama-potrebno-pozoriste/
cyprus

#277 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by cyprus »

Moguće je da je Mario bio bolji direktor nego što je diskutant... Ali je činjenica da je sinoć u srazu sa Riletom pokazao nizak nivo sposobnosti argumentovane rasprave... Tulić ga je na kraju donekle iščupao, ali bi se Mario stvarno trebao zapistati šta misli postići sa ovakvim pristupom uvrijeđene mlade...
Hakiz

#278 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Hakiz »

mokhac wrote:
dustaban wrote:Maloprije sam se malo zayebavo, a sad ozbiljno.

KLASICNO POZORISTE JE UMRLO shvatite to vec jedanput.

Umjetnicki svijet, koji je toga svjestan, snalazi se na razne nacine. Nama se sa pozoristima desilo isto sto i sa fakultetima - postali su sami sebi svrha. Previse ih je (da, da, previse) na ovoliki broj stanovnika. Sta ce nam koji racku profesionalna pozorista u Zenici, Tuzli Mostaru ?!
(sad ce svi skociti na mene) a ja nastavljam sa pitanjem - KDJE NAM JE SCENSKI AMATERIZAM?!
To smo sasvim ugusili. Amateri se, zahvaljujuci nakim "akademijama" dojebu diploma i samoproglase glumcima, rediteljima, pitsckommaterinom... sve ono sto nam fakat ne treba.
Ja kad odem u pozoriste, a to je sve rjedje, uglavnom se dosadjujem. Jednostavno smo sa internetom i svom ovom medijskom revolucijom dobili na dlanu svu svjetsku produkciju. Kako moze neko ko odgleda Lord of the dance, nakon toga gledati onaj sarajevski amaterizam (ne mogu se ni imena sjetiti, znam samo da je to radio onaj Dzadzo).
I zato nam gostovanja pune sale. Evo cak i ovaj ruski balet, koji je teska improvizacija, ovdje biva docekan ko nesta amaha.

Pozoriste mladih treba da se skroz okrene djeci, ali na nacin DA IZADJE IZ POZORISTA. Sta i kako to konkretno napraviti... neka to smisli neko drugi, ne mogu ni ja sve
:mrgreen:
Ne da mi se da ti objašnjavam šta si sve profulao ovdje i koliko su ti naivne tvrdnje i koliko nerazumijevanja i nepoznavanja same ideje teatra si uspio da pokažeš u ovako malom postu. Mada, razumijem te ja, znam odakle to dolazi, ovdje je odavno amaterizam postao mjera stvari, pa bi ti i teatar odmjerio tom mjerom.
Ovo prvo boldano ti je teška provala i nisi svjestan šta si lupio. :D
Uglavnom, da ti ne bih previše obrazlagao, izvoli pročitaj pismo jednog ruskog redatelja, friško napisano neki dan, mislim da ti može valjat i malo otvoriti oči.

http://kritika.ba/da-li-je-nama-potrebno-pozoriste/
Takvo ponižavanje amaterizma pokazuje ništa drugo nego aroganciju. Naime, amaterizam je raditi nešto zato što voliš. Nasuprot profesionalizma koje je raditi to isto zbog novca.

Niti amaterizam podrazumijeva loš kvalitet, niti profesionalizam podrazumijeva dobar kvalitet.

Doduše, kako aristrokracija već odavno nije na cijeni, ljudima se ne isplati trošiti trud, vrijeme i novac za postizanje titule viteza i sličnih, onda je bolje ono čime se baviš pokušati učiniti uzvišenim, nedodirljivim, nešto što samo odabrana elita zna kako da radi, ostali smrtnici ne mogu shvatiti te transcedencije duše i tijela potrebne za obavljane tog svetog poziva. Šta god taj poziv bio. Učiniti bilo šta da ne budeš kao ostali, da ti se klanjaju kada prođeš ulicom i ljube trotoar po kojem hodaš. Naprosto, da budeš Ubermensch.

Samo, zaboravlja se jedno. Ovo je vrijeme u kojem su i žvake profesionalne.
Edin H.

#279 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Edin H. »

SerijeSync wrote:
Matzan wrote: Ne zna Mario il' je vedro il' oblačno. :mrgreen:
konj mu zaćerao, ko ga na to naćerao?
Takvi nam trebaju - mlad, lud, jak... :D
dječak sa šibicama

#280 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by dječak sa šibicama »

To se u naske cijeni, seljacki pristup grlatosti i "elvokencije".

Sto grlatiji orator, to puku drazi. Jebo sto je nepismen, jebo sto je papak, jebo sto je djubre, "razvalio ga baaaaa".
palermo

#281 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by palermo »

Hakiz wrote:
Takvo ponižavanje amaterizma pokazuje ništa drugo nego aroganciju. Naime, amaterizam je raditi nešto zato što voliš. Nasuprot profesionalizma koje je raditi to isto zbog novca.

Niti amaterizam podrazumijeva loš kvalitet, niti profesionalizam podrazumijeva dobar kvalitet.

Doduše, kako aristrokracija već odavno nije na cijeni, ljudima se ne isplati trošiti trud, vrijeme i novac za postizanje titule viteza i sličnih, onda je bolje ono čime se baviš pokušati učiniti uzvišenim, nedodirljivim, nešto što samo odabrana elita zna kako da radi, ostali smrtnici ne mogu shvatiti te transcedencije duše i tijela potrebne za obavljane tog svetog poziva. Šta god taj poziv bio. Učiniti bilo šta da ne budeš kao ostali, da ti se klanjaju kada prođeš ulicom i ljube trotoar po kojem hodaš. Naprosto, da budeš Ubermensch.

Samo, zaboravlja se jedno. Ovo je vrijeme u kojem su i žvake profesionalne.

Ovo potcrtano, još jedna poluistina, iliti relativizacija koja u sebi šalje poruku, svatko sve može raditi. U nas doduše vrlo primjenjiva, a očito i draga širokim slojevima pučanstva. Jer ti ne kaže da trebaš učiti da bi nešto znao raditi, nego je dovoljno samo da želiš to raditi.

Ovo drugo mi nije baš jasno. Glumci su samoproklamovana elita ? Ili oni koji idu u pozorište (profesionalno) su elita ?

Inača, sama ideja o tome da pozorišta treba ukinuti je onako, jedan baš lijep,plastičan primjer erozije ovoga društva.
KB9

#282 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by KB9 »

dječak sa šibicama wrote:To se u naske cijeni, seljacki pristup grlatosti i "elvokencije".

Sto grlatiji orator, to puku drazi. Jebo sto je nepismen, jebo sto je papak, jebo sto je djubre, "razvalio ga baaaaa".
sve to stoji i slazem se

al u ovom slucaju mario je fakat bio pobijen do kraja
piupiu

#283 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by piupiu »

palermo wrote: Inača, sama ideja o tome da pozorišta treba ukinuti je onako, jedan baš lijep,plastičan primjer erozije ovoga društva.
Bravo! :thumbup:
Matzan

#284 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Matzan »

Niti sam simpatizer Fahre, niti njegove ulizice Kurića, ali bar u ovom razgovoru čovjek ga je ubio argumentima.

Mario je izvrstan glumac, ali bar u onom duelu sa Kurićem djelovao je totalno izgubljen, kao neko ko baš ne vlada situacijom.

Sorry Mario.
kolegione

#285 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by kolegione »

Matzan wrote:Niti sam simpatizer Fahre, niti njegove ulizice Kurića, ali bar u ovom razgovoru čovjek ga je ubio argumentima.

Mario je izvrstan glumac, ali bar u onom duelu sa Kurićem djelovao je totalno izgubljen, kao neko ko baš ne vlada situacijom.

Sorry Mario.
Mislim da je Tulic objasnio zasto je to tako, a i realno Tulic je unistio Kurica i stranke, a Marija naruzio kao sto je previse fin.... I dao mu podrsku?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#286 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by pici »

jasta radi ... ja sam samo ceko od ministra da u po frke kaje Mubere mi moje :mrgreen: ... ko nam je miniser za kulturu i od koje stranKe dobron smo ikako... treba djecu slati u inostranstvo na skolovanje i kulturolosko vazdizanje inace odosmo u QuraC krasni...Dobro mu Neka rece da je fakin, maHalac, itd :mrgreen:
pumica

#287 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by pumica »

Mario je trenutno covjek bez posla kojem stranka SBB zeli da unisti kompletan zivot a ne samo da mu uzme direktorsko mjesto. To je realna Drmaceva situacija.
Kada ne poslusas sta Fahro i njegova klika zahtijevaju ocekuje te pakao. To misli da je bezazleno samo onaj ko se nije nasao u toj situaciji.

Sto se tice Kurica obecao je da ce predati krivicnu prijavu protiv onoga ko je vrsio pritisak i ucjene pa bujrum ... da vidimo tu krivicnu prijavu protiv Ane Babic. Sinoc je sve receno.
Takodjer, ovi Fahrini forumski jurisnici neka nas izvijeste da li je otpocela SBBova interna istraga u vezi Ane Babic i njenog sina, da li se ocekuje iskljucenje Ane Babic iz SBBa i da li slijedi "noga" njenom sinu iz Narodnog pozorista. Ovo sto smo sinoc saznali mnogo je veca steta od bijelog hljeba.

Senad i Face tv su sinoc odlicno odradili Kurica.

I da... jos jedno pitanje za ministra ... sta je sa konkursom za clanove Upravnog odbora Pozorista mladih?
insomnia78

#288 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by insomnia78 »

Ustati pa spomenuti Fahru
insomnia78

#289 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by insomnia78 »

A ovom kmezavku poslije onog sinoc ja ne bih dao da bude ni redar u OŠ a kamo li nešto drugo
Proradila mu sujetica pa se raspekmezio
Ko kakva histericna zenica
Jesi ti dobar glumac al' za ozbiljnog posla nisi i bog
Fudo387

#290 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Fudo387 »

Tragedija...u pm.
Mohamad Sissoko

#291 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Mohamad Sissoko »

Mario se zajebo misleci da dobar fudbaler treba da vodi i da ce automatski dobro voditi fudbalski klub.
palermo

#292 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by palermo »

Mohamad Sissoko wrote:Mario se zajebo misleci da dobar fudbaler treba da vodi i da ce automatski dobro voditi fudbalski klub.
e, jebi ga, ali izgleda da nije loše vodio fudbalski klub. Osim Rileta niko drugi ne kaže da je loše vodio. Treba se odlučiti je li smijenjen što je loše vodio ili što ga je DF predložio
TheMule

#293 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by TheMule »

Zna se kako kod nas (ne)funkcionise parlamentarni sistem.

E sad da ja pitam vas, da se Mario slucajem rodio u drugoj porodici, i da mu je ime Mujo Mujagic ili Munir Mulahadziosmanizetbasic da li bi ova tema bila otvorena? Molim za iskren odgovor ako moze
palermo

#294 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by palermo »

TheMule wrote:Zna se kako kod nas funkcionise parlamentarni sistem.

E sad da ja pitam vas, da se Mario slucajem rodio u drugoj porodici, i da mu je ime Mujo Mujagic ili Munir Mulahadziosmanizetbasic da li bi ova tema bila otvorena? Molim za iskren odgovor ako moze
Pa ja sam ti ovdje na strani Maria. I to sam, da ne bude nejasnoća, uglavnom zbog nacionalnih razloga na strani Maria.

Naprosto ne volim da se udara na nejač. A ovdje je Mario nejač, kome ništa ne pomaže to što ljudi kažu da je radio dobro svoj posao. Pravo da ti kažem, praksa u kojoj Hrvati i Srbi koji ne pripadaju HDZ-u ili srpskim strankama uvijek budu strana koju je najlakše odjebati mi je prilično odvratna.
Inače, jako dobro znam koliko je puta Mariu rečeno, koji ćeš qrc tamo......

Da je kojim slučajem naš dotur Hafiz izabran za direktora Pozorišta mladih, misliš da bi Rile muda stisnuo da mijenja dotura. Kako god dotur Hafiz radio.....

I kažu kod nas tako funkcioniše naš parlamentarni sistem, pa ko ga jebe, to ne znači da se ja moram složiti sa tim....
Matzan

#295 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Matzan »

TheMule wrote:Zna se kako kod nas (ne)funkcionise parlamentarni sistem.

A da je ministar kakav Anto siguran sam da bi se dala podrška jadnom ministru. :zoka:
piupiu

#296 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by piupiu »

palermo wrote:
Pa ja sam ti ovdje na strani Maria. I to sam, da ne bude nejasnoća, uglavnom zbog nacionalnih razloga na strani Maria.

Naprosto ne volim da se udara na nejač. A ovdje je Mario nejač, kome ništa ne pomaže to što ljudi kažu da je radio dobro svoj posao. Pravo da ti kažem, praksa u kojoj Hrvati i Srbi koji ne pripadaju HDZ-u ili srpskim strankama uvijek budu strana koju je najlakše odjebati mi je prilično odvratna.
Inače, jako dobro znam koliko je puta Mariu rečeno, koji ćeš qrc tamo......

Da je kojim slučajem naš dotur Hafiz izabran za direktora Pozorišta mladih, misliš da bi Rile muda stisnuo da mijenja dotura. Kako god dotur Hafiz radio.....

I kažu kod nas tako funkcioniše naš parlamentarni sistem, pa ko ga jebe, to ne znači da se ja moram složiti sa tim....
MIslim da je ovo 'udaranje na nejač' suštinska stvar. Imam utisak da sve to zajedno nema veze s tim kako se Mario zove, u zakulisnom djelovanju ove korumpirane hobotnice što podavi sve što dotakne možda se treba zapitati i o banalnim stvarima - tipa - ko je čiji jaran, ko je u kakvim porodičnim odnosima s kim, ko su kandidati ... tim putem se dosta toga lako može zaključiti. Naš sistem je vrlo običan, svako je korumpiran utoliko što želi namjestiti svome, i svako ima dovoljno svojih za gotovo 100% korupciju. Mislim da se ovdje o tome radi.
muha_sa

#297 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by muha_sa »

kako je ovo nisko--zbog imena smjenjen :-) :-)

dobio funkciju vršioca dužnosti na 6 mjeseci--prošlo 6 mjeseci i vozdra :-)
nije clan vladajucih hahara i to je to, vec 20 godina ne možeš ni portir bit ako nisi clan neke od ovih stranak i kome to nije jasno on spava 20 godina :-)

nemojte mješat ime :-) jer ako vam krenem nabrajat imena iz moje familije koji su završili regularne a ne neke seoske fakultete i came na birou il konobarišu kod predratnih piljara a današnjih velikih gazda :-)
Mohamad Sissoko

#298 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Mohamad Sissoko »

palermo wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Mario se zajebo misleci da dobar fudbaler treba da vodi i da ce automatski dobro voditi fudbalski klub.
e, jebi ga, ali izgleda da nije loše vodio fudbalski klub. Osim Rileta niko drugi ne kaže da je loše vodio. Treba se odlučiti je li smijenjen što je loše vodio ili što ga je DF predložio
Ne moze se karat a da mu ne uđe.
Kroz politiku doso politika nije produzila mandat.
Mislim...
palermo

#299 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by palermo »

muha_sa wrote:kako je ovo nisko--zbog imena smjenjen :-) :-)

nije clan vladajucih hahara i to je to, vec 20 godina ne možeš ni portir bit ako nisi clan neke od ovih stranak i kome to nije jasno on spava 20 godina :-)

nemojte mješat ime :-) jer ako vam krenem nabrajat imena iz moje familije koji su završili regularne a ne neke seoske fakultete i came na birou il konobarišu kod predratnih piljara a današnjih velikih gazda :-)
Ok, nije zbiog imena, ali je dobio potvrdu da se zajebao...i oni koji su mu govorili da se zajebao što je ostao u Sarajevu, sada se tiho smješkaju i čekaju da navrati u Mostar da bi ga klepili po ramenu i rekli mu, e moj Mario, jesmo ti govorili......
muha_sa

#300 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by muha_sa »

palermo wrote:
muha_sa wrote:kako je ovo nisko--zbog imena smjenjen :-) :-)

Ok, nije zbiog imena, ali je dobio potvrdu da se zajebao...i oni koji su mu govorili da se zajebao što je ostao u Sarajevu, sada se tiho smješkaju i čekaju da navrati u Mostar da bi ga klepili po ramenu i rekli mu, e moj Mario, jesmo ti govorili......
znaš koliko sam se ja zajebo što sam osto u Sarajevu :? :? :?
to NIKAD sebi oprostit necu.
da ne nabrajam kad sam stao u odbranu i ostalo..................boli nekog kita za nas veterane.

sreca pa još nisam došo do kontejnera, al ne pizdim vec se borim.
Post Reply