Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post Reply
Idriz

#276 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Idriz »

mirza_15 wrote:
Idriz wrote:
takva su vremena. amerikanci odlucuju ko je svjetski neprijatelj br 1 i sad amerikanci kazu da su to muslimani. tako ti je ako hoces u nato i eu integracije.
Aha, pa reci tako odmah, a ne nesto o pravilima, pravima i sl. Samo ne vole bas ameri ni srbe. Treba samo pogledati komentare iz americke ambasade nakon Jasarevica npr. da skontas da su ti Ameri ipak na ovoj ovamo strani. :-D
americki postupci pokazuju na kojoj su strani. pusti komentare.
cekek

#277 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by cekek »

mirza_15 wrote:
omega369 wrote:A koja je garancija da neko poput tebe, onog boljsevika sleepera ili francuske spijuncine nece trgovati robljem, drogom, izvoditi atentate, otmice i pljacke?! Vi licite na te ljude jednako kako taj sa bradom lici na teroristu. Ali vi mozete raditi na aerodromu, one ne
Zamisli da ja kazem ili napisem da srbi ne mogu raditi na aerodromu jer su srbi izvrsili genocid u Srebrenici? A ima ih i u vojsci, policiji, drzavnim sigurnosnim agencijama..... Hebi ga postoji mogucnost da ce neko od njih namjerno pobiti sto vise Bosnjaka. Dakle, potencijalno je svaki srbin prijetnja zbog onoga sto se desavalo '92-'95. Mozda bih cak i ban dobio za takvo nesto. Ili da jednostavno napisem da su srbi genocidan narod i da su svi krivi za desavanja u ratu :roll:

Ali kada klanjas i pustis malo brade ode u isti kos sa ISIL-om iste sekunde.
...zadnjih 15 godina je tako u cijelom svijetu, htio ti to ili ne, nije bas iznenadjenje sta se momku dogodilo.
howdy

#278 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by howdy »

cekek wrote:
mirza_15 wrote:
omega369 wrote:A koja je garancija da neko poput tebe, onog boljsevika sleepera ili francuske spijuncine nece trgovati robljem, drogom, izvoditi atentate, otmice i pljacke?! Vi licite na te ljude jednako kako taj sa bradom lici na teroristu. Ali vi mozete raditi na aerodromu, one ne
Zamisli da ja kazem ili napisem da srbi ne mogu raditi na aerodromu jer su srbi izvrsili genocid u Srebrenici? A ima ih i u vojsci, policiji, drzavnim sigurnosnim agencijama..... Hebi ga postoji mogucnost da ce neko od njih namjerno pobiti sto vise Bosnjaka. Dakle, potencijalno je svaki srbin prijetnja zbog onoga sto se desavalo '92-'95. Mozda bih cak i ban dobio za takvo nesto. Ili da jednostavno napisem da su srbi genocidan narod i da su svi krivi za desavanja u ratu :roll:

...zadnjih 15 godina je tako u cijelom svijetu, htio ti to ili ne, nije bas iznenadjenje sta se momku dogodilo.
likovi se uhvatili brade i namaza...ne mogu da vjerujem. nije radi toga dobio otkaz. dzaba kmecite tu. da mi je babo radio i popusio otkaz ako su ljudi nasli nesto pa pa majstore...trazi selameta nedje drugo...
mirza_15

#279 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by mirza_15 »

howdy wrote:
likovi se uhvatili brade i namaza...ne mogu da vjerujem. nije radi toga dobio otkaz. dzaba kmecite tu. da mi je babo radio i popusio otkaz ako su ljudi nasli nesto pa pa majstore...trazi selameta nedje drugo...
Jesu, nasli su nesto samo on nikada nece znati sta. Mozda je bas brada i namaz? Kriv je, a nece dobiti jasno obrazlozenje za sta. Ko u kafkinom procesu.
omega369

#280 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by omega369 »

I sta su nasli? Bio na predavanju u bkc. Smijesno.mogli su biti malo mastovitiji od "prosao pored francuske ambasade"
howdy

#281 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by howdy »

mirza_15 wrote:
howdy wrote:
Jesu, nasli su nesto samo on nikada nece znati sta. Mozda je bas brada i namaz? Kriv je, a nece dobiti jasno obrazlozenje za sta. Ko u kafkinom procesu.
mirza, fin si momak, sve je mozda. bil se digla frka da je dobio otkaz neko ko nije selefija, nema bradu i ne klanja kako kazes bez razloga?
da nije malo licemjerno?
sigurnosne agencije nisu duzne da pucanstvu iznose sigurnosno operativna saznanja. bil ti stavio ruku u vatru da je momak cist? ko moze garantovat?
ja znam 1000% da nije brada i namaz. nesto drugo je u pitanju.
zunasasa

#282 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by zunasasa »

mirza_15 wrote:

Ti ga sada pretjera, ako bi ovo, ako bi ono i tako možemo u krug. Matematika je jednostvna u bezbjedonosnom organima i drugo kao što je aerodrom za zaposlenike se vrši kaznena, prekršajna i ona najbitnija operativna provjera. Tu se gleda svaka sitnica, odnosno priča se sa komšijama i drugim licima koja mogu dati bilo kakve podatke o navedenom licu. Odnosno ako i jedan komšija kaže neke informacije koje ne moraju biti 100 % provjerene, on će biti odbijen.
Za njega su vjerovatno skupljene informacije da se ne druži sa nikim u mjestu, da odlazi sam u nepoznata mjesta i da njemu dolaze lica koja su komšijama nepoznati. Znači on živi svoj neki život koji možete upoznati slušajući na you tube profesora Ahmetović Hajrudina.
mirza_15

#283 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by mirza_15 »

omega369 wrote:I sta su nasli? Bio na predavanju u bkc. Smijesno.mogli su biti malo mastovitiji od "prosao pored francuske ambasade"
Ali pazi cirkusa: Drzava da organizaciji OAZA da se registruje. Drzava omoguci da OAZA drzi JAVNA predavanja. Omeragic ode na ta predavanja. Ista ta drzava koja je omogucila OAZI da se registruje i da drzi predavanja u BKC-u (sve po zakonu), inkriminise onoga ko ode na ta predavanja zbog toga :lol: :lol:
mirza_15

#284 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by mirza_15 »

dupli
zunasasa

#285 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by zunasasa »

cekek wrote:
mirza_15 wrote:

Ti ga sada pretjera, ako bi ovo, ako bi ono i tako možemo u krug. Matematika je jednostvna u bezbjedonosnom organima i drugo kao što je aerodrom za zaposlenike se vrši kaznena, prekršajna i ona najbitnija operativna provjera. Tu se gleda svaka sitnica, odnosno priča se sa komšijama i drugim licima koja mogu dati bilo kakve podatke o navedenom licu. Odnosno ako i jedan komšija kaže neke informacije koje ne moraju biti 100 % provjerene, on će biti odbijen.
Za njega su vjerovatno skupljene informacije da se ne druži sa nikim u mjestu, da odlazi sam u nepoznata mjesta i da njemu dolaze lica koja su komšijama nepoznati. Znači on živi svoj neki život koji možete upoznati slušajući na you tube profesora Ahmetović Hajrudina.
mirza_15

#286 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by mirza_15 »

howdy wrote:
mirza_15 wrote:
howdy wrote:
mirza, fin si momak, sve je mozda. bil se digla frka da je dobio otkaz neko ko nije selefija, nema bradu i ne klanja kako kazes bez razloga?
da nije malo licemjerno?
sigurnosne agencije nisu duzne da pucanstvu iznose sigurnosno operativna saznanja. bil ti stavio ruku u vatru da je momak cist? ko moze garantovat?
ja znam 1000% da nije brada i namaz. nesto drugo je u pitanju.
Znas li kako je frka pocela? Ne bi ni za ovaj slucaj saznali da FTV nije napravila monstruozan prilog da bi popljuvali ovog lika. Pogledaj pprilog od 2 i po minuta sa FTV-a i sve ce ti se samo kazati. Dakle, pricu je lansirala FTV u stilu trazio mesdzid (nije tacno) i ide na predavanja u Tuzlu, OAZA, BKC.

Cak momku nije otkaz ni toliki problem. Rekao je da se na konkurs ne bi ni prijavljivao da je znao da ce iz toga izaci ovoliko neugodnosti i da se sada boji problema prilikom buducih zaposljavanja jer je javno zigosan. Problem mu je veci sto je FTV od njega napravila babarogu nego sam otkaz.
SerijeSync

#287 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by SerijeSync »

zato svaki normalan čovjek navija da se te dvije tv stanice ugase, ftv i bht dno
Kikibombona

#288 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Kikibombona »

Ti ne mozes napisati komentar bez da ne napadnes 'boljsevike' za cijeg je vakta ova drzava jedini put bila normalno mjesto za zivot.
howdy

#289 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by howdy »

@mirza_15

druze, znas i sam da su selefije sad u trendu....sve vezano za njih je pod lupom medija. ne samo kod nas i vecim dijelom su sami krivi za to.
ne branim FTV, povraca mi se od njih, ali nije on zbog njih dobio otkaz, jesu ga nalupali u prilogu, ali ponavljam nije radi FTV-a dobio otkaz.
to sto ce u buducnosti mozda imati problema radi zigosanja, opravdanog ili neopravdanog ide na dusu FTV-u i zato bi mogao da trazi pravdu
na sudu isto kao i za otkaz, ako se pokaze nezakonit vratice ga na posao i mirna bosna.
a bez ikakvog smisla su tvrdnje da je dobio otkaz radi brade i namaza.
tandmand

#290 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by tandmand »

Te sve svakodnevne kriminalne aktivnosti u svijetu, koje si nabrojao, na jednu stranu a na sasvim drugu npr. ubacivanje bombe u ruski avion na aerodromu u Egiptu. To su nekad radili RAF, PLO a danas selefije. Normalno da će svaki takav uposlenik biti pod lupom, bolje reći - mikroskopom. Jedan takav teroristički čin bi bio fatalan za Bošnjake i ako ćemo vagati između navodnih "vjerskih prava" i rizika da se nešto loše dogodi, onda smo krenuli lošim putem. Neka daije financijski zbrinu tog čovjeka - "brata" koji dobi otkaz ...
Zgoljo

#291 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Zgoljo »

omega369 wrote:I sta su nasli? Bio na predavanju u bkc. Smijesno.mogli su biti malo mastovitiji od "prosao pored francuske ambasade"
E dobro si me podsjetio sa ovim.
Te iste sigurnosne strukture su kao dokaz i razlog za hapsenje jednog od onih ljudi medju kojima je bio i onaj Dervišić naveli da mu je auto u nekoliko navrata bilo parkirano u blizini americke ambasade :lol: :lol:

Eto,to je to nesto.

Znaci nema dalje.
oridjidji

#292 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by oridjidji »

Connaisseur Karlin wrote:
oridjidji wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Aha,vecina,a sta je sa vjernicima ostalih relgiija,a koji su manjina u istoj komponenti?Nisam znala da su vojne komponente religijski ciste.
Nazalost zbog rata koji se desio su gotovo ciste od tih manjina, homogene su i kao takve vojska se i podijelila u tri kontigenta sa obiljezjima koje forsira ljiljani, sahara, orlovi, cak su se i vojnici na osnovnim obukama dok je bio vojni rok dijelili po tim osnovama. Kako je nekome Hrvatu bilo sluziti vojni rok u Capljini, dok sam ga ja sluzio u Mostaru, stvarno ne znam i kakve su bile njihove slobode po pitanju molitve nedjeljom, znam samo da sam svoju obavljao sasvim normalno u kasarni i da mi niko nije radi toga pravio probleme.
Ma Oridjidji,pa mogli ste vi iz FBiH ici u vojsku u RS i obratno,kao sto se radilo u SFRJ,svi su sluzili vojsku van svoje republike.Vi u svojoj drzavi prakticno imate vojsku RS i vojsku FBiH.
Nismo mogli ici jer je i vojska sklepana nazor kao i drzava, plod je losih kompromisa u Dejtonu.

Imamo jednu vojsku kombinovanu od tri ratne vojske. Ne znam u kojoj si ti drzavi kad ovu ne zoves svojom?
oridjidji

#293 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by oridjidji »

SpecialOffer wrote:
oridjidji wrote:
SpecialOffer wrote:
Proje bih rekao da je slucaj kod bradonja uzmi iz zakona sto mi se svidja a izbaci ono sto mi se ne svidja. Ne moze to tako. Ako hoces da klanjas u toku radnig vremena zna se gdje se to radi. Ovdje ne, narocito u drzavnoj sluzbi :wink:
Nego je slucaj da oni koji do vjere svoje ne drze, odredjuju drugima njihova prava unutar sistema, ne mareci za civilizacijske i demokratske standarde koje su postavile najrazvijenije zemlje svijeta.

To apsolutno nema veze da li pojedinac radi u privatluku ili drzavnim institucijama, njegova molitva je ustavom zasticeno pravo. Ona nije protuzakonita. Docemo mi na to cim nam se spuste zakoni EU. Posto smo mi zemlja gdje se na svakom njenom kvadratnom metru krsi neko osnovno ljudsko pravo njenim gradjanima, to ne znaci da smo zbog toga upravu i kad pisemo gluposti poput ove tvoje.
Vama nikako utuviti u glavu da nista nije iznad drzavnog zakona pa tako ni vjera.
Sto ti pravo na molitvu na radnom mjestu predstavljas kao nesto iznad zakona? To su ustavom zagarantovane slobode, bice i zakonom, morace prije ili kasnije drzava potpisati ugovor o saradnji sa IZ BiH, na jednak nacin kako je to uradila sa druge dvije vjerske zajednice u BiH. Jel tesko shvatiti da je pravo na molitvu na radnom mjestu dio tih vjerskih sloboda u najacim demokratijama danasnjice koje su nama ideal ? Sto mi koji kurac tezimo EU i demokratiji, ako je ne varimo kako se na zapadu vari, gdje pojedinci uzivaju vise vjerskih sloboda nego kod nas? Dajte jednog Mao Ce Tunga i nek nas sve jednako kara, brani nam ucesce u vlasti, ako zelimo svoju vjeru zivjeti i ne stidimo se toga sto smo, eto nam privatluka da se razvijamo, ali nemojte onda spominjati demokratiju koju nemate, niti jednaka prava svim pojedincima, niti nametati kako ce ko svojih pola sata ili sat pauze na poslu provesti i dali ce u nekoj odvojenoj prostoriji obaviti molitvu ili ce izaci da je obavi vani.
oridjidji

#294 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by oridjidji »

JThomas wrote:
oridjidji wrote:
JThomas wrote:čemu toliko nepovjerenje prema institucijama na ovoj temi, a slijepo povjerenje na nekim drugim?

je li možda kriterij za to vjera onog koji osporava odluke institucija?
Momak se pomirio sa otkazom i rekao je da se boji uopste traziti posao u ovoj drzavi nakon navedenog iskustva, te izjavi da se boji povratka na aerodrum i da mu ko sta ne napakuje.

Kada dojucerasnji ministar sigurnosti ceka sudjenje, a trenutni pritisce tuzilastvo BiH da procesuiraju neke generale Armije BiH ciji je imidz neupitan pred medjunarodnim sudom u Hagu, koji ih nije niti je planirao procesuirati, sto se moze nazvati i svojevrsnom zloupotrebom polozaja kako vjerovati u pomenute institucije? Kako pored jednog Zubca koji je zlupotrebio polozaj kao direktor Sipe ili Dzuve koji je zloupotrebio svoj polozaj direktora Ose, vjerovati uopste obavjestajnim strukturama u BiH?
ne znam što ti to mene pitaš, ja im principijelno ne vjerujem.
Ma pricamo onako, ne beri brigu vezano za pitanje. :)
Zgoljo

#295 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Zgoljo »

SpecialOffer wrote:
oridjidji wrote:
SpecialOffer wrote:
Proje bih rekao da je slucaj kod bradonja uzmi iz zakona sto mi se svidja a izbaci ono sto mi se ne svidja. Ne moze to tako. Ako hoces da klanjas u toku radnig vremena zna se gdje se to radi. Ovdje ne, narocito u drzavnoj sluzbi :wink:
Nego je slucaj da oni koji do vjere svoje ne drze, odredjuju drugima njihova prava unutar sistema, ne mareci za civilizacijske i demokratske standarde koje su postavile najrazvijenije zemlje svijeta.

To apsolutno nema veze da li pojedinac radi u privatluku ili drzavnim institucijama, njegova molitva je ustavom zasticeno pravo. Ona nije protuzakonita. Docemo mi na to cim nam se spuste zakoni EU. Posto smo mi zemlja gdje se na svakom njenom kvadratnom metru krsi neko osnovno ljudsko pravo njenim gradjanima, to ne znaci da smo zbog toga upravu i kad pisemo gluposti poput ove tvoje.
Vama nikako utuviti u glavu da nista nije iznad drzavnog zakona pa tako ni vjera.
Ovo nisam vidio.
Skroz krivo,Konvencije UN o ljudskim pravima i slobodama medju kojima su i vjerske slobode su iznad drzavnih zakona.
SpecialOffer

#296 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by SpecialOffer »

Da citiram forumasa @kikibombona koji je na lijep nacin opisao ove bradonje i njihov modus operandi.
Oni sami su veoma agresivni i nemaju lijepu rijec i toplu emociju za kafire, murtede, sije, pedere, ljude koji hoce popiti, ljude koji hoce mimo braka guziti, koji hoce dzoju zapaliti, koji hoce zapjevati, koridu odgledati itd itd... Puni su nekakve mrznje prema okruzenju. To najbolje znam po ovim svojim selefijama...
Prvo oni nemaju (mislim na bradonje) razumijevanja za bilo koga ko ne razmislja na isti nacin kao i oni i da imaju moc a sva sreca pa nemaju ovdje kod nas letjele bi glave na svakom koraku za gore pobrojane skupine.
SpecialOffer

#297 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by SpecialOffer »

Zgoljo wrote: Skroz krivo,Konvencije UN o ljudskim pravima i slobodama medju kojima su i vjerske slobode su iznad drzavnih zakona.
I sta kaze konvencija UN-a o ljudskim pravima da se danas 5 puta napravi pauza a petkom i 6 puta da bi ljudi mogli ici obavljati molitve :lol:

A samo malo zar bradonje vjeruju u ove konvencije zar se ne zakljinju u serijat :lol:
Ne moze jednom guzicom na dvije stolice kao ni ona situacija o maramama i sudjenju. Po serijatu bi se pokrile a sudile bi po demokratiji bez obzira sto se ovo prvo kosi sa ovim drugim. Odluci se za jedno, budi principijelan, nemoj sam sebi pljuvati u lice!
oridjidji

#298 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by oridjidji »

Evropska konvencija o ljudskim pravima

Član 9
1. Svako ima pravo na slobodu misli, savjesti i vjeroispovijesti; ovo pravo uključuje
slobodu promjene vjere ili uvjerenja i slobodu čovjeka da, bilo sam ili zajedno s drugima,
javno ili privatno, ispoljava vjeru ili uvjerenje molitvom, propovijedi, običajima i obredom.
2. Sloboda ispovijedanja vjere ili ubijeđenja može biti podvrgnuta samo onim
ograničenjima koja su propisana zakonom i neophodna u demokratskom društvu u interesu
javne bezbijednosti, radi zaštite javnog reda, zdravlja ili morala, ili radi zaštite prava i sloboda
drugih.

https://advokat-prnjavorac.com/zakoni/E ... bodama.pdf

Ovdje nazalost neki pojedinci necije uvjerenje, molitvu, vanjski imidz, smatraju ugrozavanjem javne bezbijednosti.
SpecialOffer

#299 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by SpecialOffer »

oridjidji wrote:Evropska konvencija o ljudskim pravima

Član 9
1. Svako ima pravo na slobodu misli, savjesti i vjeroispovijesti; ovo pravo uključuje
slobodu promjene vjere ili uvjerenja i slobodu čovjeka da, bilo sam ili zajedno s drugima,
javno ili privatno, ispoljava vjeru ili uvjerenje molitvom, propovijedi, običajima i obredom.
ograničenjima koja su propisana zakonom i neophodna u demokratskom društvu u interesu
javne bezbijednosti, radi zaštite javnog reda, zdravlja ili morala, ili radi zaštite prava i sloboda
drugih.

Ovdje nazalost neki pojedinci necije uvjerenje, molitvu, vanjski imidz, smatraju ugrozavanjem javne bezbijednosti.
Nigdje ne vidim da pise da se danas 5-6 puta pravi pauza na poslu da se u toku radnog vremena obavljaju molitve.

Ako detaljnije pricitas to sto si postavio i nadjes bilo koji YT klip gdje bradonje drze predvanja o "kjafirima" vidjet ces kako krse sve moguce konvencije i pozivaju na linc a ovamo se sad kao pozivaju na iste konvencije i apsolutno ih niko ne dira i ni na koji nacin im nije sprijeceno obavljanje tih molitvi, to sto oni traze da vjera bude iznad drzavng zakona je smijesno. Pametnom dosta.
Danguba

#300 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Danguba »

oridjidji wrote:Evropska konvencija o ljudskim pravima

Član 9
drugih.

Ma nabijem i ljudska prava i drzavu i sve kada me moze carinik sa zapustenom bradom docekati, policajac legitimisati, na aerodromu dzamije-medzilsi, kapelice...sve mi se to gadi.
Kako je bilo prije 20 godina? Znaci da su nam neke stvari uvezene i nametnute. Pa dokle vise da se drzava svakom prilagodjava umjesto da se pojedinci i grupice prilagodjavaju vecini.
Privatno budi sta hoces(Vehabija, Dervis, Baptista, Subotar, Amis...) a na javnom mjestu i u javnim institucijama prihvati kodeks ponasanja.

Samim pristankom da budes vehabija-selefija preuzimas rizik razne vrste. Malo ih ostavili sa strane a oni formirali sve para strukture neovisne od drzave i ovozemaljskih zakona.
Post Reply