Ne zeli da me ozeni zbog..

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#276 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Tomahawk11 »

prog321 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Otkud ti ovi podaci? Pogotovo vezano za Njemcku, .
Mittwoch, 14.01.2015
Der Abstand wächst: Eine neue Studie belegt, dass im Osten deutlich mehr Frauen berufstätig sind als im Westen. Dort ist in Familien immer noch der Mann der Hauptverdiener.
http://www.spiegel.de/wirtschaft/sozial ... 12859.html

14. Januar 2015, 10:05 Uhr
Ostdeutsche Frauen arbeiten mehr
http://www.sueddeutsche.de/karriere/stu ... -1.2303400
Vazi li ovo i za ove nase odavde, uvozne?
Koliko ja znam, ima ih dosta sto i po dva posla rade.
Samprotivsviju

#277 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Samprotivsviju »

libra123 wrote:
Samprotivsviju wrote:
jao_situacije wrote:
statistički dođe 3.5 žene na jednog muškarca u bih
kad se oduzmu nesposobni glupi ružni muškarci i kad se uzmu u obzir ekonomske prilike u bih, najpoželjnijim neženjama je situacija drastično bolja nego ostalima muškarcima, o ženama da ne govorim bez obzira na njihove subjektivne i objektivne karakteristike
naša računica je dobra, vjerovatno možemo povaliti 10-ak ženki i sa 30 oženiti neku friško punoljetnu pametnu djevicu iz svoje kaste

zakon ponude i potražnje
Odbij pokrivene iz te statistike :lol: :lol: :lol: :lol:

E zeMske da ste svjesne ove statistike zabrinule bi se :lol:
Pa sto zene da se zabrinu,po ovoj statistici muskarci izumiru :D
Znaci da svakog muskarca kojeg sretne u zivotu i svidi joj se..... mora imati u podsvjesti da se takmici sa jos 2,5 cure za njega :lol: :lol: :lol:

CUj izumiremo, a bas nam fino :D :izet:
prog321

#278 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by prog321 »

Ne, ne vazi za nase dijasporce.
Muskarci iz komunistickih zemalja su naucili da im zena tegli isto ako ne i vise od njih. Dok u kapitalistickim drustvima to nije tako.
Musko je musko. :-D
artuditu

#279 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by artuditu »

Sarita012 wrote:
nuovavita wrote:Super...postavio kriterije i idi traži nekoga ko ispunjava te kriterije. Samo se bojim da u našem svijetu živi u zabludi što se tiče dugoročne finansijske sigurnosti...
Nekako mi sad ostade nejasno...je li njemu problem što je tvoje obrazovanje SSS ili što radiš u butiku kao prodavačica i zarađuješ nedovoljno? :?
Svjesni smo da obrazovanje, tj. stručna sprema, nema apsolutno nikakve veze sa zaposlenjem, zaradom, a ponajmanje sa karakterom, znanjem, inteligencijom, poštenjem i drugim kvalitetima osobe. :)
Pomislila bih i ja da gleda interes, znam ko su mu bile djevojke prije mene, imale su VSS, posao i novac ali on nije mogao dalje jer nije bilo hemije da kazem. Sa mnom je iz X drugih razloga, inace ne bi smo bili skupa 3 godine. On zeli brak, prvi je i poceo o tome..otvoreno mi je rekao da ima platu koja ode na stambeni kredit, a ostalo za pokrice mjesecnih troskova. Nisam ja nigdje rekla da mu smeta SSS ili velicina plate. Ne prija bas kad odemo negdje i svi imaju super posao i kad pitaju mene gdje radim i kazem prodavac u butiku, svi ono aaa super, ironicno. On zeli, kao i ja, da nadjem bolji posao, bolju poziciju/zvanje i da imam ugovor za stalno radi formiranja porodice.
A šta ti želiš mimo njega?
artuditu

#280 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by artuditu »

prog321 wrote:Ne, ne vazi za nase dijasporce.
Muskarci iz komunistickih zemalja su naucili da im zena tegli isto ako ne i vise od njih. Dok u kapitalistickim drustvima to nije tako.
Musko je musko. :-D
U kapitalističkim društvima je sve više i muškaraca koji uzimaju porodiljno ili rade pola radnog vremena.
To je zbog jakog standarda tih zemalja, te smanjenje potrebe za manuelnim radnicima.
libra123

#281 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by libra123 »

Samprotivsviju wrote:"Znaci da svakog muskarca kojeg sretne u zivotu i svidi joj se..... mora imati u podsvjesti da se takmici sa jos 2,5 cure za njega" :lol: :lol: :lol:

CUj izumiremo, a bas nam fino :D :izet:

Vjerujem da jeste,potraznja velika a ponuda skromna :lol: :lol: :lol:
prog321

#282 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by prog321 »

Standard, manuelni radnici.
Glupost.
Standard je bio veci prije 30 godina.
amko761

#283 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by amko761 »

Sarita012 wrote:
nuovavita wrote:Super...postavio kriterije i idi traži nekoga ko ispunjava te kriterije. Samo se bojim da u našem svijetu živi u zabludi što se tiče dugoročne finansijske sigurnosti...
Nekako mi sad ostade nejasno...je li njemu problem što je tvoje obrazovanje SSS ili što radiš u butiku kao prodavačica i zarađuješ nedovoljno? :?
Svjesni smo da obrazovanje, tj. stručna sprema, nema apsolutno nikakve veze sa zaposlenjem, zaradom, a ponajmanje sa karakterom, znanjem, inteligencijom, poštenjem i drugim kvalitetima osobe. :)
Pomislila bih i ja da gleda interes, znam ko su mu bile djevojke prije mene, imale su VSS, posao i novac ali on nije mogao dalje jer nije bilo hemije da kazem. Sa mnom je iz X drugih razloga, inace ne bi smo bili skupa 3 godine. On zeli brak, prvi je i poceo o tome..otvoreno mi je rekao da ima platu koja ode na stambeni kredit, a ostalo za pokrice mjesecnih troskova. Nisam ja nigdje rekla da mu smeta SSS ili velicina plate. Ne prija bas kad odemo negdje i svi imaju super posao i kad pitaju mene gdje radim i kazem prodavac u butiku, svi ono aaa super, ironicno. On zeli, kao i ja, da nadjem bolji posao, bolju poziciju/zvanje i da imam ugovor za stalno radi formiranja porodice.
Heh hoću i ja ovo, kao i masa mojih kolega i prijatelja. Navedeno je privilegija isključivo budžetskih korisnika, pa nek se laže koliko ko hoće, ali to je istina.
nuovavita

#284 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by nuovavita »

Sarita012 wrote:
Ugovor za stalno ne postoji u našoj državi. Gdje je garancija na bilo kojem poslu danas?
Druga stvar...kome smeta taj njihov snobovski ironični komentar? Tebi ili njemu? Ti trebaš biti ponosna na sebe što radiš a ne gledaš kud sunce hoda i čekaš kad će ti ko dati marku. Da ne govorim što bi i on za istu stvar trebao biti ponosan na tebe. Logično je i hvale vrijedno što želiš za sebe bolje, bolji posao i viša primanja, i trebaš se truditi da to ostvariš neovisno o njemu. Ali ne vidim razlog da posao radnice na blagajni bude ponižavajući. :roll:
Ne kradeš nikome ništa, pošteno zaradiš dinar, koliko toliko...
I zaista smatram da to ne smije biti prepreka za brak, ako se volite kao što kažeš. Život je borba stalna, za egzistenciju, bolje uslove, viši standard...borite se zajedno ;)
Evo zamisli situaciju što je već neko govorio...nađeš ekstra posao i uzmete se, nakon par godina, dobijete dijete i jedno od vas ostane bez posla (što nije nimalo isključena opcija). Šta onda? Hoće li vaš brak to preživjeti?
Temelj braka su neke druge vrijednosti...
artuditu

#285 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by artuditu »

prog321 wrote:Standard, manuelni radnici.
Glupost.
Hvala.

Statistički podaci se uvijek mogu tumačiti na više načina.
Za iste pare (ili veće), uz nove tehnologije, ljudi mogu raditi pola radnog vremena, a i to od kuće.
Više vremena im ostaje da se posvete porodici.
amko761

#286 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by amko761 »

nuovavita wrote:
Sarita012 wrote:
Ugovor za stalno ne postoji u našoj državi. Gdje je garancija na bilo kojem poslu danas?
Druga stvar...kome smeta taj njihov snobovski ironični komentar? Tebi ili njemu? Ti trebaš biti ponosna na sebe što radiš a ne gledaš kud sunce hoda i čekaš kad će ti ko dati marku. Da ne govorim što bi i on za istu stvar trebao biti ponosan na tebe. Logično je i hvale vrijedno što želiš za sebe bolje, bolji posao i viša primanja, i trebaš se truditi da to ostvariš neovisno o njemu. Ali ne vidim razlog da posao radnice na blagajni bude ponižavajući. :roll:
Ne kradeš nikome ništa, pošteno zaradiš dinar, koliko toliko...
I zaista smatram da to ne smije biti prepreka za brak, ako se volite kao što kažeš. Život je borba stalna, za egzistenciju, bolje uslove, viši standard...borite se zajedno ;)
Evo zamisli situaciju što je već neko govorio...nađeš ekstra posao i uzmete se, nakon par godina, dobijete dijete i jedno od vas ostane bez posla (što nije nimalo isključena opcija). Šta onda? Hoće li vaš brak to preživjeti?
Temelj braka su neke druge vrijednosti...
Postoji, postoji. Državna služba i budžetski korisnici i prst u uho ;)
prog321

#287 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by prog321 »

artuditu wrote:
prog321 wrote:Standard, manuelni radnici.
Glupost.
Hvala.

Statistički podaci se uvijek mogu tumačiti na više načina.
Za iste pare (ili veće), uz nove tehnologije, ljudi mogu raditi pola radnog vremena, a i to od kuće.
Više vremena im ostaje da se posvete porodici.
Tacno se zna ko uzima pola radnog vremena. Kad i kako.
Tvoje rijeci nemaju statistickih dokaza.
Jos uvijek u zapadnim kapitalistickim drustvima zene rade manje, ostaju kod kuce i brinu se o djeci.
To sto ti pricas je iznimka i radi se o izrazitoj manjini.
Muskarci su u tim drustivma primarni zaradioci.
artuditu

#288 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by artuditu »

Nisam ni rekla da žene ne rade manje, nego da je i u tim društvima bio trend kada su žene više radile, pa se to zbog nečega promijenilo.
A muškarci su u svim društvima primarni zaradioci.
madner

#289 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by madner »

Uvijek ista prica kod ovih sto ni 4000 km mjesecno ne mogu da zarade. :D
artuditu

#290 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by artuditu »

Samo pusti izgovori :D
prog321

#291 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by prog321 »

Kad je bio trend da su zene vise radile ?
Tacnu godinu molim ?
CaneBos

#292 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by CaneBos »

Sarita012 wrote:
Evo kad sumiras ovih nekoliko stranica, izbacis neke bezvezne komentare koji nisu bili odgovor na tvoje pitanje, ako si zaista htjela objektivno misljenje, mislim da si ga i dobila.
Takav njegov stav bi donekle i imao smisla i opravdanja da se zivi u nekoj od evropskih zemalja, pa ces ti onako zacas da sebi nadjes kakav bolji poslic sa ugovorom kakvim takvim, pa onda lagano vanredno skolovanje itd.
U okolnostima u kakvim zivimo i obzirom da nam nece biti u dogledno vrijeme bolje, tvoj izabranik je izuzetno racionalan i mnogo manje emotivan.
Sto ce reci da ako ti to ne smeta, trenutno imas muskarca kojem fizicki (seksualno) i karakterno odgovaras, ali nije zaljubljen u tebe.
Ako si slicnih pogleda kao on, onda treba njegov stav i da prihvatis normalno i da kopas rukama i nogama da nadjes posao sa ''stalnim ugovorom'', pa se onda udas za njega.
Posto si postavila ovu temu, ocito je da nisi na istoj traci kao on i da si u nedoumici.
Potvrda da tu ima i dosta snobizma je cinjenica da osjetis cinizam u odnosu ''prijatelja'' s kojima se nadjete zajedno. Obzirom da je njemu ugodno u takvom drustvu i gravitira ka tome, samo po sebi govori o njegovim zivotnim orjentacijama.

Niko od ljudi na ovom forumu nije ti, pa ti i ne moze reci, uradi ovo ili ono. Ti sama trebas odluciti zelis li takvog muskarca i takav zivot. Kao sto vidis, vecina nas ne bi, a iz svih gore pobrojanih razloga koje smo vec rekli.
Sretno svakako!
Rockefeller

#293 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Rockefeller »

Joj ja glupana. Halali :lol:
sunceKOtepsija

#294 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by sunceKOtepsija »

CaneBos wrote: Evo kad sumiras ovih nekoliko stranica, izbacis neke bezvezne komentare
jako ostro, i mozda neobjektivna izjava
ultima_palabra

#295 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:
karanana wrote:nema sanse da je 3,5:1
pa ako je bosna, nije dzenet
pa ugasila bi se nacija. naravno da nije.
Nesto tipa 48-52%, ne vjerujem da je veca razlika.
detroit-mercy

#296 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by detroit-mercy »

medvjed23 wrote:nemojte vi tako o samosvjesnim, ostvarenim, emancipovanim ženama koje znaju šta žele, koliko vrijede i koga zaslužuju, molim lijepo.. bez ironije, načelno se slažem sa tvrdnjama o dvostrukim standardima, ali mislim da im u slučaju iz uvodnog posta nema mjesta.. niti je on doktor nauka niti je ona odustala od školovanja u četvrtom osnovne.. stalni posao ne postoji i mnogi ljudi dospiju u situaciju gdje VSS diplomu mogu okačiti mačku o rep.. vlast se promijeni i podobni postanu suvišni sad pa sad.. dakle, dugoročno gledano, oni su manje-više tu negdje i on nije u poziciji da namišlja silne kriterije i uslove..
Velis :mrgreen: .
Kako god da se okrene on je u puno boljoj poziciji od nje. Ta o kacenju VSS diplome o rep je diskutabilna, on uvije moze raditi njen posao a ona ni da da ne moze njegov :mrgreen: .
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#297 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by _BataZiv_0809 »

ultima_palabra wrote:Progi, k nozi.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Oj jebem ti kralja i otadzbinu al se ismijah.
MJAU - da

#298 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by MJAU - da »

Ne prija bas kad odemo negdje i svi imaju super posao i kad pitaju mene gdje radim i kazem prodavac u butiku, svi ono aaa super, ironicno. O

Ovo je žalosno, taj "super posao" državna sisa. Žalosno.
supercali

#299 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by supercali »

nuovavita wrote:
edo_79 wrote:
Šta nudiš :lol: :lol: :lol:
Kako kome :P
Tu te cekam ;-)
Na prvu je kako kome al na drugu uvijek moze biti drugacije
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#300 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by _BataZiv_0809 »

cLo wrote:Bato, nije to nikakva originalna logika, zar nisi gledao u filmovima kako se muskarac zaljubi u zenu, ali ne moze da bude s njom zato sto su mu nasli bogatiju koja mu se ne svidja, ali moze da mu obezbijedi lagodan zivot. :D Onda pred smrt sretne ovu koju voli i skonta da mu je citav zivot promasen, onda publika place. :D
:thumbup: :lol:
cLo wrote:Bato, bi li ti prao prozore svojoj zenici dok ona lakira nokte? Iskreno!
ps. a dijete te vuce za nogavicu i place: taaaataaaaa ja glaadannnn, a ona lakira li lakira :lol:
Bih, sto da ne, poslije i skuhao rucak i oprao ves na ruke.

Ako ce ona, u medjuvremenu, popraviti daljinski na kojeg se dijete ispovracalo, unijeti novi regal, te promijeniti svijecice i izmjeriti kompresiju motora.
Post Reply