Sarita012 wrote:nuovavita wrote:Super...postavio kriterije i idi traži nekoga ko ispunjava te kriterije. Samo se bojim da u našem svijetu živi u zabludi što se tiče dugoročne finansijske sigurnosti...
Nekako mi sad ostade nejasno...je li njemu problem što je tvoje obrazovanje SSS ili što radiš u butiku kao prodavačica i zarađuješ nedovoljno?
Svjesni smo da obrazovanje, tj. stručna sprema, nema apsolutno nikakve veze sa zaposlenjem, zaradom, a ponajmanje sa karakterom, znanjem, inteligencijom, poštenjem i drugim kvalitetima osobe.

Pomislila bih i ja da gleda interes, znam ko su mu bile djevojke prije mene, imale su VSS, posao i novac ali on nije mogao dalje jer nije bilo hemije da kazem. Sa mnom je iz X drugih razloga, inace ne bi smo bili skupa 3 godine. On zeli brak, prvi je i poceo o tome..otvoreno mi je rekao da ima platu koja ode na stambeni kredit, a ostalo za pokrice mjesecnih troskova.
Nisam ja nigdje rekla da mu smeta SSS ili velicina plate. Ne prija bas kad odemo negdje i svi imaju super posao i kad pitaju mene gdje radim i kazem prodavac u butiku, svi ono aaa super, ironicno.
On zeli, kao i ja, da nadjem bolji posao, bolju poziciju/zvanje i da imam ugovor za stalno radi formiranja porodice.
Evo kad sumiras ovih nekoliko stranica, izbacis neke bezvezne komentare koji nisu bili odgovor na tvoje pitanje, ako si zaista htjela objektivno misljenje, mislim da si ga i dobila.
Takav njegov stav bi donekle i imao smisla i opravdanja da se zivi u nekoj od evropskih zemalja, pa ces ti onako zacas da sebi nadjes kakav bolji poslic sa ugovorom kakvim takvim, pa onda lagano vanredno skolovanje itd.
U okolnostima u kakvim zivimo i obzirom da nam nece biti u dogledno vrijeme bolje, tvoj izabranik je izuzetno racionalan i mnogo manje emotivan.
Sto ce reci da ako ti to ne smeta, trenutno imas muskarca kojem fizicki (seksualno) i karakterno odgovaras, ali nije zaljubljen u tebe.
Ako si slicnih pogleda kao on, onda treba njegov stav i da prihvatis normalno i da kopas rukama i nogama da nadjes posao sa ''stalnim ugovorom'', pa se onda udas za njega.
Posto si postavila ovu temu, ocito je da nisi na istoj traci kao on i da si u nedoumici.
Potvrda da tu ima i dosta snobizma je cinjenica da osjetis cinizam u odnosu ''prijatelja'' s kojima se nadjete zajedno. Obzirom da je njemu ugodno u takvom drustvu i gravitira ka tome, samo po sebi govori o njegovim zivotnim orjentacijama.
Niko od ljudi na ovom forumu nije ti, pa ti i ne moze reci, uradi ovo ili ono. Ti sama trebas odluciti zelis li takvog muskarca i takav zivot. Kao sto vidis, vecina nas ne bi, a iz svih gore pobrojanih razloga koje smo vec rekli.
Sretno svakako!