Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ke_ma

#276 Re: Blokada puteva

Post by ke_ma »

spreca wrote:
Maraschino wrote:
Jesmo li i mi na tom spisku za penzije?

Moj Fudara, ovdje najmanje ima boraca, najmanje ima onih koji nisu nikada i nista dobili...ovdje su u 90% slucajeva sminkeri, kladionicari, oni koji su do sada dobijali vise puta pa hoce jos, oni koji su dobijali nepovratne kredite pa nema vise, oni koji su dobijali po 10 kKM da napuste sluzbu pa pare spiskali na auta...svega ima a najmanje pravih boraca.
:thumbup:
70% su jebivjetri i to borca nije ni vidjelo....rodjak cijelo rato bio na liniji.....nema ni marke penzije ranjen u ratu...nasao poso i radi....ovo su oni sto periodicno ovako dignu buku ovi imadaju po par stoja i do sledeceg puta...ja bi ovo sa milicijom razgonio preko polja nebih pustio da odu po cesti
:thumbup:
Janjicar

#277 Re: Blokada puteva

Post by Janjicar »

ovo_mi_je_nick wrote:Zbog ovakvih poteza borci armije BiH su mi omrzli, gledam ih kao sad kao neke hinje, bez časti ljude, spremni da i rođenu djecu prodaju zarad toga da dobijaju neki novac na guzove. Rat je davno završio kakvi više borci i djeca boraca.

Zamislite kako su se ponašali u ratu kad sad imaju ovako prljave poteze.

Tražiti treba svoja prava ako ih ima, ali ovako na ovaj prljav način NE.
Pogresno gledas na ovu skupinu boraca ;)
gidra

#278 Re: Blokada puteva

Post by gidra »

Kakva podroška ba za borački dodatak od 300 KM? Da li ste normalni?
Kasirke će raditi i masa ostale raje za minimalac od 4 glave a ovi bi nakon 23 godine rata mlatili kurcu i ubirali 3 glave.
Fudo387

#279 Re: Blokada puteva

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
Prpa.ba wrote:Blokade rade besposlicari i neradnici koji se zele uhljebiti na budzet i cijediti iste ljude koje sada blokiraju u prometu.

To sto je neko silom zakona bio mobilizovan u redove oruzanih snaga ne znaci da je "dao svoj zivot i mladost za drzavu". Jednostavno su bili zakonski obavezni to uraditi, alternativa je bio susret sa vojnom policijom. Neka budu sretni sto im je uvezan staz za vrijeme rata, nakon toga drzava nije uopce obavezna nista prema tim pojedincima. Ispade sve vrvi od dobrovoljaca i prvoboraca - organizatora otpora. :lol:

Nadam se da ce policija sto prije postupiti po naredjenju i ukloniti one koji se koriste cetnickim metodama. :thumbup:
upravo.

Nego, de me podsjetite šta ono oni traže....penziju....oni se k'o biva bore za moju penziju.....
Pa to si ti vec izganjao.
Sta se imaju za tebe boriti?
kakavdanakneiskustvu

#280 Re: Blokada puteva

Post by kakavdanakneiskustvu »

jasko_ba wrote:Evo krenulo i tekbiranje. :lol:

borili se tekbirom za gradjansku BiH
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#281 Re: Blokada puteva

Post by Velkoski »

Pa je l' vas neko tjera da glasate za iste 20 godina i radite za 300 maraka!?!!?

Da, ne tjera.
Maraschino

#282 Re: Blokada puteva

Post by Maraschino »

Horcrux wrote:
Maraschino wrote:
Horcrux wrote:Ljudi, sutra cete i vi izaci na ulice u Sarajevu ili Zenici da protestujete zbog zagadjenja zraka. Jel zelite da vam tad neko *ebe majku zbog toga sto ne moze doci na posao radi vas?

Ljudi svi smo mi na neki nacin obespravljeni. Sutra kad mi budemo trazili svoja prva, nece biti nikog da nam se pridruzi. Pokazite empatiju i pokazite da ste sa ovim ljudima, kako bi i nama drugi pokazali empatiju kada se mi krenemo boriti za svoja prava. Inace smo svi u govnima, nadugo i nasiroko.
Dogovorite se pa svi obespravljeni izadjite na proteste. Ja vam predlazem 1.maj.
Drago mi je da ti imas i uzivas sva prava. Njemacka, pretpostavljma?
Nemere se od rostilja.

Da da Njemacka i nije mi dalo neko udruzenje boraca nego sa koferom krenuo da trazim bolje sutra za svoju djecu. Mogao sam svaki dan sjediti ispred prodavnice i psovati drzavu za koju sam ratovao, kada malo skupim odem do kladionice i ponovim sve psovke...i tako mi prodje zivot.
Zaviri u bilo koje od 116 udruzenja pa trazi sta su sve do sada dobili i izmedju koga su to dijelili a borce ko jebe ili doce u sledecem krugu.
madner

#283 Re: Blokada puteva

Post by madner »

Najavio balvane, ispunilo se.
rida1976

#284 Re: Blokada puteva

Post by rida1976 »

Naninteresantnije, niko ne traži da radi. Samo 300 KM i ležati kod kuće
AmirBaa

#285 Re: Blokada puteva

Post by AmirBaa »

ovim potezom mogu samo navuci ljutnju i mrznju ljudi koji imaju poslove, koji moraju putovati, a ne podrsku. Kako ce dobiti podrsku od nekoga ako mu je uskratio pravo slobodnog kretanja, tj. pravo da se vrati kuci zeni, djetetu i slicno ? Ali mi je najjace sto vlasti sute, jos niko nista nije rekao, valjda svi vec otisli na godisnji, spojili vikend :lol:
RtrnOfSalisbury

#286 Re: Blokada puteva

Post by RtrnOfSalisbury »

jel blokirat ajrodrom?
kakavdanakneiskustvu

#287 Re: Blokada puteva

Horcrux wrote:Ljudi, sutra cete i vi izaci na ulice u Sarajevu ili Zenici da protestujete zbog zagadjenja zraka. Jel zelite da vam tad neko *ebe majku zbog toga sto ne moze doci na posao radi vas?

Ljudi svi smo mi na neki nacin obespravljeni. Sutra kad mi budemo trazili svoja prva, nece biti nikog da nam se pridruzi. Pokazite empatiju i pokazite da ste sa ovim ljudima, kako bi i nama drugi pokazali empatiju kada se mi krenemo boriti za svoja prava. Inace smo svi u govnima, nadugo i nasiroko.

protesti su ok stvar,ali ne kad neko blokira saobracajnice,lako je pisati iz tople sobe,ja sa prozora gledam kilometarske kolone kamiona koji cekaju da se neko ko je sve ovo smislio smiliuje i naredi deblokadu puteva
palermo

#288 Re: Blokada puteva

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
Nisam još, ali ću izganjati......., ganjam je i danas, ganjao sam je i juče a ganjaću još petanestak godina......idući na posao, radeći ono što znam i zašto me ljudi plaćaju......i njima to svesrdno preporučujem......

nego Fudo, što se bolan iz amerike plekaš u ono što ne razumiješ......opet se radi o politički dirigovanim protestima, ali ti baš navro da daš podršku....
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#289 Re: Blokada puteva

Post by Velkoski »

Ljutnju i mržnju uhljebljenih, da da :mrgreen:
ke_ma

#290 Re: Blokada puteva

Post by ke_ma »

piupiu wrote:
Fudo387 wrote:Boli me qrac, neka uzmu kredit od MMF, ako na isti nacin mogu finansirati pizde koje jebu u kancelarijama, mogu i ove jadnike.
Tako je. :thumbup:
Nisu ovo jadnici.
Jadnici su oni nezaposleni,oni što rade za 4-5 stoja,svi obespravljeni koji nemaju ništa od ove usr.ane države,itd itd
AmirBaa

#291 Re: Blokada puteva

Post by AmirBaa »

Velkoski wrote:Ljutnju i mržnju uhljebljenih, da da :mrgreen:
ko god ima posao ili putuje je uhljebljen ? super :thumbup:
Maraschino

#292 Re: Blokada puteva

Post by Maraschino »

madner wrote:Najavio balvane, ispunilo se.
lesinar sada sjedi u tornju i trlja ruke.
spreca

#293 Re: Blokada puteva

Post by spreca »

Janjicar wrote:
spreca wrote:
Janjicar wrote:U Tuzli blokade rade ljudi koji su svoje zivote i mladost dali za ovu drzavu, prisiljeni su na to i imaju punu podrsku.
Nemam protiv da se organizuju i da prave blokade.....ali ne i puteve i ljude koji idu na posao i sa posla i to te iste ljude koji rade i koji ce platiti to sta ovi traze...nek blokiraju opstinske i kantonalne vlade da nemogu izaci vani 10dana...ali kurko znaju oni da bi za par sati stigla murija...od mene nikad nece imati podrsku sve dok budu blokirali ceste na ovakav barbarski nacin....pred institucije imate moju podrsku a ko bi se zadesio kuci isao bih sa njima pred istitucije....i kad se blokiraju ceste to se obicno radi par sati a ne ceo dan
Svako se bori za svoje, mislim da ako nista, s obzirom da imaju konkretne zahtjeve, trebamo imati postovanja prema njima i suosjecat se.
Ma nije problem ...samo im je pogresan nacin .....zamisli da si sad negdje u koloni i ostao bez benzina a u autu ti zena i dijete...ili nedaj boze neko bolestan.....opet kazem blokada institucija i nedati im izaci ani hranu doturati..glavne drzati a ostale radnike pustiti kucama ..garantujem da bi jedan takav pokusaj trajno rjesio njihov problem...ako treba drzi ih tamo 5dana u kancelarijama
Fudo387

#294 Re: Blokada puteva

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:
Nisam još, ali ću izganjati......., ganjam je i danas, ganjao sam je i juče a ganjaću još petanestak godina......idući na posao, radeći ono što znam i zašto me ljudi plaćaju......i njima to svesrdno preporučujem......

nego Fudo, što se bolan iz amerike plekaš u ono što ne razumiješ......opet se radi o politički dirigovanim protestima, ali ti baš navro da daš podršku....
Pa ne mogu bas svi u glavni odbor lokalne sda i hu ha hat najbolje sto znaju.
Sta ne razumijem?
Jel ti jadovi imaju ikakva primanja?
Nemaju.
Sto si ti protiv toga?
Smanjice ti honorar?
djana h

#295 Re: Blokada puteva

Post by djana h »

ovo_mi_je_nick wrote:Zbog ovakvih poteza borci armije BiH su mi omrzli, gledam ih kao sad kao neke hinje, bez časti ljude, spremni da i rođenu djecu prodaju zarad toga da dobijaju neki novac na guzove. Rat je davno završio kakvi više borci i djeca boraca.

Zamislite kako su se ponašali u ratu kad sad imaju ovako prljave poteze.

Tražiti treba svoja prava ako ih ima, ali ovako na ovaj prljav način NE.
Kako?
Kako te nije stid ovako pisati o borcima?
kakavdanakneiskustvu

#296 Re: Blokada puteva

_BataZiv_0809 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:poslije 21 minut u dnevniku bht tek tri minute o ovim blokadama
Vala bas...Evo prebacio sam na FTV pa da vidimo njih...

jesu bili opsirniji?
jasmind

#297 Re: Blokada puteva

Post by jasmind »

Na bijači ih murija otjerala, zanimljivo...
Cherry-Cherry

#298 Re: Blokada puteva

Post by Cherry-Cherry »

E jebo mater svoju ko nije za 25 godina sebi obezbijedio egzistenciju, nego čeka 300 maraka. :-) ne traže od vlade zaposlenje, nego daj para a da ne radim.
gidra

#299 Re: Blokada puteva

Post by gidra »

Velkoski wrote:Ljutnju i mržnju uhljebljenih, da da :mrgreen:
Rade do 4 i većina u Sarajevu. Naci ces ih sutra na Jahorini i Babinom Dolu na skijanju, evo i sunce im najavili.
Ovdje je blokirana obična raja koja im usput jebaje majku. Ufati se piskaranja na sportskim temama, bolje ti ide.
spreca

#300 Re: Blokada puteva

Post by spreca »

ke_ma wrote: Nisu ovo jadnici.
Jadnici su oni nezaposleni,oni što rade za 4-5 stoja,svi obespravljeni koji nemaju ništa od ove usr.ane države,itd itd
Medju ovim koji su blokirani na cestama garantujem da ima vecih boraca od ove gamadi koja ih sad zajebaje balvan revolucijom
Locked