(preneseno sa FB)Jučer poslije podne 17:30h dolazimo supruga i ja u ambulantu predajemo zdravstvenu knjižicu i govorimo sestrama što rade da sin ima visoku temp. i osip po tijelu, kažu da izađemo van čekaonice. I tako mi čekamo do 20:00 h kad u jednom trenutku se javi netko s kartoteke i reće da nas doktor neće primiti jer je završio smjenu i ispunio normu za danas. Jedan od roditelja se pobunio i rekao, u redu neka mi netko potpiše da neće primiti dijete poslije dva i pol sata čekanja . U tom trenutku izlazi dr. pedijatar koji kaže da možemo ostati tu ali ćemo biti zaključani do ujutro. Jedan od radnika na kartoteci zove policiju ničim izazvan i policija stiže u rekordnom roku ali to nije samo patrola . Dolazi jedinica za podršku od pet specijalaca i počinju se "kriviti" na nas roditelje djece i tjerati nas napolje zajedno s tom bolesnom djecom. Tada sam ja pukao i pitao ih dali su zaista došli na pedijatriju da istjeraju nas s djecom, ipak jesu. Kaže jedan , nemoj ba da ti bezveze pišem prijavu a ja ga pitam zbog kojeg prekršaja molim te mi reci? I tako smo mi završili na ulici s djecom koja su imala tem. I do 39 stepeni ! I kome čovjek da se žali ???
ISMIR JUSKO ŠVABO
-
VjecitiStudent
#276 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Tako to radi Ćosićeva i Juskova policija ...
-
zigson
#277 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
//VjecitiStudent wrote:Tako to radi Ćosićeva i Juskova policija ...
(preneseno sa FB)Jučer poslije podne 17:30h dolazimo supruga i ja u ambulantu predajemo zdravstvenu knjižicu i govorimo sestrama što rade da sin ima visoku temp. i osip po tijelu, kažu da izađemo van čekaonice. I tako mi čekamo do 20:00 h kad u jednom trenutku se javi netko s kartoteke i reće da nas doktor neće primiti jer je završio smjenu i ispunio normu za danas. Jedan od roditelja se pobunio i rekao, u redu neka mi netko potpiše da neće primiti dijete poslije dva i pol sata čekanja . U tom trenutku izlazi dr. pedijatar koji kaže da možemo ostati tu ali ćemo biti zaključani do ujutro. Jedan od radnika na kartoteci zove policiju ničim izazvan i policija stiže u rekordnom roku ali to nije samo patrola . Dolazi jedinica za podršku od pet specijalaca i počinju se "kriviti" na nas roditelje djece i tjerati nas napolje zajedno s tom bolesnom djecom. Tada sam ja pukao i pitao ih dali su zaista došli na pedijatriju da istjeraju nas s djecom, ipak jesu. Kaže jedan , nemoj ba da ti bezveze pišem prijavu a ja ga pitam zbog kojeg prekršaja molim te mi reci? I tako smo mi završili na ulici s djecom koja su imala tem. I do 39 stepeni ! I kome čovjek da se žali ???
- jao_situacije
#278 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
bujrum za krađe i razbojništva
ubrzo će i za februar izvještajU ovom mjesecu, registrovano je 298 krivičnih djela protiv imovine, što je za 71-no djelo manje u
odnosu na isti mjesec prošle godine. Među djelima iz ove oblasti najbrojnije su: teške krađe –175
djela (35 manje), zatim krađe – 31 (12 manje), razbojništvo – 64 (četiri više), prijevara – 14 (šest
više), utaja – sedam (tri više), oštećenje tuđe stvari – šest (sedam manje), teška krađa u pokušaju –
dva (12 manje), itd.
Za ukupno 148 ovih djela ili 49,7% identifikovan je osumnjičeni izvršilac što je za 0,7% manja
rasvijetljenost imovinskih delikata u odnosu na isti mjesec prethodne godine.
Kada su u pitanju teške krađe, prema objektu izvršenja najbrojnija su bila motorna vozila (otuđenja
pmv i “provale” u ista) - 68 slučaja (18 manje), zatim slijede stambeni objekti - 62 (pet više),
poslovni prostori - 39 (11 manje), itd.
Na području Kantona Sarajevo u mjesecu Januaru 2016. godine izvršeno je 48 krivičnih djela teških
krađa motornih vozila od čega su 22 ili 45,8% pronađena i vraćena vlasnicima (od strane policije
MUP-a KS vraćeno je 16 vozila, MUP RS-a – jedno i vlasnici su pronašli – pet vozila).
Broj teških krađa motornih vozila u odnosu na uporedni mjesec, znatno je smanjen i to za 13 vozila
ili 21,3%.
- vješalica
#279 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ima li Gusko kakvih rjesenja sa svojim Cooosicem sto se tice paljevine auta? Haaaa?
- jao_situacije
#280 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
kasko i aparat za gašenje 
-
wolfie
#281 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ovaj samo zna naruziti fejsbuk jarane i uruciti kljuceve od golfa.
- JThomas
#282 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
i lutrija bih ima srce 
-
The BEN10
#283 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Opet paljevine auta počele. 
- Bradafilozof
#284 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Satisticki kako god okrenes ove godine je manje paljevine. Premavtome mirno spavaj.The BEN10 wrote:Opet paljevine auta počele.
- Dozer
#285 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
U ovoj zemlji i sistemu - nista nas ne smije iznenaditi...VjecitiStudent wrote:Tako to radi Ćosićeva i Juskova policija ...
Nedavno sam tako doveo zenu u O. Maslic, nju pravo boli glava, trigeminus, suze joj same idu... Javili se na kartoteku, rekli joj broj sobe. Pokucam, otvorim, otamo kazu da sacekam (bio neko unutra). OK. Sjeo pored zene. Jos par ljudi se skupilo u cekaonici.
Proslo 5, 10, 15 min, iz sobe izadje neka starija zena, a tamo udje cistacica s kantom i zogerom. Ocito je bio neki slus s tom zenom. OK.
Za to vrijeme, gledamo, jos 2 sobe su u funkciji i u njima su doktori, ali ni u jednu niko niti ulazi niti iz njih izlazi, osim tih doktorica.
Sad je vec proslo skoro 30 min. od kad smo dosli, zeni suze ne prestaju, pokusava se namjestiti, ali znamo da od toga nema nista.
Vec sam prilicno nanerviran. Cistacica je izasla iz one sobe, ja opet krenem da udjem, a prije toga se sasvim pristojno svima izvinim i pitam mogu li prije njih, samo da joj daju injekciju jer znamo sta joj treba, a ona vise ne moze da izdrzi. Ljudi vec vidjeli da fakat jeste tako, i bez problema kazu da ulazimo. Otamo me opet vrate, da sacekamo.
Usput im ja, onako, ni pristojno ni nepristojno, s vrata kazem da se zena raspada od bolova i da ceka vec 40 minuta. Nista... "Sacekajte."
Opet sjednem, ali sad vec kuham...
Nakon 5-6 min. iz sobe izadje prvo jedna doktorica, pa minut kasnije sestra, pa onda jos jedna doktorica, i ta zadnja zakljuca vrata. I sve odose u zajednicku sobu, u koju onda udje i cistacica, ili sta je vec, s dzezvom kafe. I onda otamo krece HIHI-HAHA-HOHO. A 13.30 bilo...
Slusao sam to jedno 2 min., a onda pravo prema onim vratima. Zena za mnom "neka, nemoj..." , ali jok... K'o metak sam stigao tamo, za steku, otvorio, i nimalo tiho im sasuo kamaru svega i svacega, i zalupio ona vrata da sam mislio da ce se sva ona stakla po hodniku sasuti...
Nije proslo 10 sec., eto doktorice i sestre otamo. Mutneeeee, ali ni jedne. Samo rekose - izvolite.
Nisam pobornik sile, ali kod nas ocitogledno samo to pije vode...
A ovo, da mi dijete 2h sjedi pod temp. i ceka da se neki mufljuz tamo smiluje da ga primi...pa vjerovatno bih odlezao nekoga...
-
wolfie
#286 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Eh eto, Ilidza je dobila prioritetna nova vozila, mogu li sad (pro)naci ubicu Dzenana Memica?
-
The BEN10
#287 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ma vjerujem da ti nije toliki problem ni da odu sjest popit tu kahvurinu, ali da ti kaže - izvinite, radimo čitavo jutro, trebamo 5 minuta pauze, bla bla. Već što pacijenta tretiraju ko stoku kakvu, neće ti se ni obratiti.Dozer wrote:...Usput im ja, onako, ni pristojno ni nepristojno, s vrata kazem da se zena raspada od bolova i da ceka vec 40 minuta. Nista... "Sacekajte."
Opet sjednem, ali sad vec kuham...
Nakon 5-6 min. iz sobe izadje prvo jedna doktorica, pa minut kasnije sestra, pa onda jos jedna doktorica, i ta zadnja zakljuca vrata. I sve odose u zajednicku sobu, u koju onda udje i cistacica, ili sta je vec, s dzezvom kafe. I onda otamo krece HIHI-HAHA-HOHO. A 13.30 bilo...
- vješalica
#288 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ne znam jesu li doktori u ratu laprdali o normama i kafama ko ove porculanske tvorevine sjebane drzave koji se nazivaju doktorima.?
- vješalica
#289 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Pise na pprtalu kako je zadnji psiho zest/ljekarski za sluzbenike obavljen 2009. godine
Pa neka gusko umjesto fantazija o novim autima skocka sredstva za ljekarske da se utvrdi kakve rokalje i kretene drze u sluzbi hahah
Pa neka gusko umjesto fantazija o novim autima skocka sredstva za ljekarske da se utvrdi kakve rokalje i kretene drze u sluzbi hahah
- Better Man
#290 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Nije 2009. godine, već prije 10 godina, to znači 2006. godine.vješalica wrote:Pise na pprtalu kako je zadnji psiho zest/ljekarski za sluzbenike obavljen 2009. godine
-
Hadzi Lojo
#291 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Meni je najinteresantnije posmatrati te kameleone od doktora kada im odes u privatnu kliniku kako se pretvaraju i glume becku skolu! Mene uvijek uhvati smijeh kad ih cujem kako lose glume!
Nesto kao Fazlinovic kada munta one zenske!
Nesto kao Fazlinovic kada munta one zenske!
-
The BEN10
#292 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Hejteri na aparatima...
-
The BEN10
#293 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Btw, mrzi me tabiriti pravilnike, a interesuje me ima li negdje propisano da policajci moraju nositi kapu dok su na dužnosti? I da li je korištenje mobitela na dužnosti zabranjeno, obzirom da posjeduju druga sredstva komunikacije?
- Styling
#294 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
I ima li negdje propisan standard fizicke spremnosti? U mom kvartu svaki policajac "prasinar" ima brat-bratu 15-20 kila viska. Sve i da hoce da zaganja lopova nema kuveta. Izdaho bi nakon 100 metara.The BEN10 wrote:Btw, mrzi me tabiriti pravilnike, a interesuje me ima li negdje propisano da policajci moraju nositi kapu dok su na dužnosti? I da li je korištenje mobitela na dužnosti zabranjeno, obzirom da posjeduju druga sredstva komunikacije?
-
The BEN10
#295 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Koliki je rekord MUP-ovaca na 100 metara?Styling wrote:I ima li negdje propisan standard fizicke spremnosti? U mom kvartu svaki policajac "prasinar" ima brat-bratu 15-20 kila viska. Sve i da hoce da zaganja lopova nema kuveta. Izdaho bi nakon 100 metara.The BEN10 wrote:Btw, mrzi me tabiriti pravilnike, a interesuje me ima li negdje propisano da policajci moraju nositi kapu dok su na dužnosti? I da li je korištenje mobitela na dužnosti zabranjeno, obzirom da posjeduju druga sredstva komunikacije?
68 metara.
- vješalica
#296 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ima brate pravilnik o odabiru i testitanju kandidata u procesu odabira policijskih sluzbenika po kantonima pa cea vidjeti norme i.principe.sjedi i smij se.Styling wrote:I ima li negdje propisan standard fizicke spremnosti? U mom kvartu svaki policajac "prasinar" ima brat-bratu 15-20 kila viska. Sve i da hoce da zaganja lopova nema kuveta. Izdaho bi nakon 100 metara.The BEN10 wrote:Btw, mrzi me tabiriti pravilnike, a interesuje me ima li negdje propisano da policajci moraju nositi kapu dok su na dužnosti? I da li je korištenje mobitela na dužnosti zabranjeno, obzirom da posjeduju druga sredstva komunikacije?
Bila prije 3 godine na konkursu kad su primali 130 u KS.
Primali kretene od 1,5m visine i dalje da ne nabrajam.
Postizali 'vrhunske' rezultate na sprintu,sklekovima,kuperu,skoku i dalj trbusnjacima...
Sad ako uspiju 20% od postignutog rezultata ostvariti svaka im cast.
Naravno rezultati postignuti shodno tome jel mamica u administraciji,jel babo pomocnik brisaca guzice u nekom ministarstvu,jesul date pare itd itd
Last edited by vješalica on 13/04/2016 00:29, edited 1 time in total.
- vješalica
#297 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
U Kantonu Sarajevo je 2009 procitaj detaljnijeBetter Man wrote:Nije 2009. godine, već prije 10 godina, to znači 2006. godine.vješalica wrote:Pise na pprtalu kako je zadnji psiho zest/ljekarski za sluzbenike obavljen 2009. godine
-
The BEN10
#298 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ovo za kapu me živo interesuje - jer, svakodnevno se policajci mogu vidjeti da hodaju gradom bez nje. Još priča na mobitel - pa baš niđe veze, isto raspuštana banda...
- vješalica
#299 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Eto ti bi je nosio citavih 8h na poslu.
-
The BEN10
#300 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO
Ženo draga, bi je nosio ako interni akti tako propisuju. Pa ja, to je taj naš mentalitet - bil ti tako radio.
Nebitno je šta bi ko od nas, bitno je šta propisi nalažu...
Nebitno je šta bi ko od nas, bitno je šta propisi nalažu...