Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post Reply
155_mm

#276 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by 155_mm »

emi_eft wrote:Tvoj haver što sporo konta
pa evi ti izgleda skonta sve. de onda nama svima ovdje objasni kojem zavodu za stastistku od ova 3 postojeca nije jasan taj clan za 12 mjeseci i koci objavu rezulzata popisa. u kojem to zavodu radi ta jad i beda pa sporo kontaju? ili je mozda nesto sasvim drugo u pitanju u vezi objave rezultata?
:?
prog321

#277 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

Iz ekonomskih razloga :-D potrebno je da se Bošnjaci izbrišu a Srbi i Hercegovci iz Beograda i Zagreba da ostanu.

Ekonomija je važna zato se trebaju Bošnjaci brisati. Najbolje bi bilo kad bi svi Bošnjaci bili izbrisani. Ekonomija bi doživjela enorman rast :-D
House

#278 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by House »

cyprus wrote:Hajd da se ne lažemo, među fiktivnim popisanim ''stanovnicima'' ima pripadnika svih naroda i narodnosti, ali sve ukazuje na to da procentualnu korist od toga imaju Bošnjaci i Hrvati (i to više Hrvati nego Bošnjaci), a procentualni manjak Srbi i ostali...

U suprotnom bi Federacija BiH bila za to da se ovi brišu, a i ti bi imao dijametralno suprotan stav...

House wrote:nema mitomanije

nađite mi srpske-hrvatske crkve prije turaka...neJma
Sam pomen istih na ovakvoj temi je mitomanija...

pominju se odavno :) samo kažem
cyprus

#279 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by cyprus »

House wrote:
cyprus wrote:Hajd da se ne lažemo, među fiktivnim popisanim ''stanovnicima'' ima pripadnika svih naroda i narodnosti, ali sve ukazuje na to da procentualnu korist od toga imaju Bošnjaci i Hrvati (i to više Hrvati nego Bošnjaci), a procentualni manjak Srbi i ostali...

U suprotnom bi Federacija BiH bila za to da se ovi brišu, a i ti bi imao dijametralno suprotan stav...

pominju se odavno :) samo kažem
Od strane mitomana...
House

#280 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by House »

pa dobro...znaš kako idu ove diskustije jbt :P

srbi imaju kompleks od manjine,tj. da budu manjina negdje... :D u bosni niste većina i mirno spavajte :wink:
155_mm

#281 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by 155_mm »

o kakvoj sad procentualnoj koristi ili steti se guslari kad smo svi argumentovano ubjedjeni od strane strucnjaka za 12 mjeseci da je brisanje iz cisto ekonomskih razloga.
dajte vise dogovorite se!!
emi_eft

#282 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

Bravo

155_mm

#283 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by 155_mm »

prog321 wrote:Iz ekonomskih razloga :-D potrebno je da se Bošnjaci izbrišu a Srbi i Hercegovci iz Beograda i Zagreba da ostanu.

Ekonomija je važna zato se trebaju Bošnjaci brisati. Najbolje bi bilo kad bi svi Bošnjaci bili izbrisani. Ekonomija bi doživjela enorman rast :-D
pa citav rat devedesetih je vodjen iz cisto ekonomskih razloga.
cyprus

#284 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by cyprus »

155_mm wrote:

o kakvoj sad procentualnoj koristi ili steti se guslari kad smo svi argumentovano ubjedjeni od strane strucnjaka za 12 mjeseci da je brisanje iz cisto ekonomskih razloga.
dajte vise dogovorite se!!
Ništa se ne guslari, nego se radi o matematici (očito za neke višoj)... Ako popišu da Bošnjaka ima 52% umjesto realnih 51% (lupam) - to je procentualna korist... Ako Srba popišu da ima 32% umjesto realnih 33% (opet lupam) - to je procentualni manjak...

Nigdje ja de rekoh da će neka etnička grupa imati stvarne koristi ili štete... Jer neće... A šteta za sve nas je obrnuto proporcionalna tačnosti rezultata...
Last edited by cyprus on 28/12/2015 23:40, edited 1 time in total.
House

#285 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by House »

jarane,problem je u broju MUSLIMANA!

omg
cyprus

#286 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by cyprus »

House wrote:jarane,problem je u broju MUSLIMANA!

omg
Kako za koga... Broj muslimana još ne znamo...
Yug

#287 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by Yug »

prog321 wrote:Iz ekonomskih razloga :-D potrebno je da se Bošnjaci izbrišu a Srbi i Hercegovci iz Beograda i Zagreba da ostanu.

Sejfudine Tokicu,jesi5 to ti :-D ,svi se brisu jarane,nema zayebancije sa drzavom. :bih:
House

#288 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by House »

cyprus wrote:
House wrote:jarane,problem je u broju MUSLIMANA!

omg
Kako za koga... Broj muslimana još ne znamo...

ne bošnjaka kontaš! muslimana! to je njima rak rana

osip dobiju :D
prog321

#289 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

Namjerno mu je "realni" broj Bošnjaka manji dok je realni broj Srba veći. Hahah :-D
cyprus

#290 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by cyprus »

prog321 wrote:Namjerno mu je "realni" broj Bošnjaka manji dok je realni broj Srba veći. Hahah :-D
Jok, obrnuto je :-D Zato se ti zalažeš za nebrisanje fiktivnih ''stanovnika'' - u duhu multietničnosti želiš da bude što više Srba :-D
prog321

#291 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

Ja samo kažem da je sve po zakonu.
Prvo se mora zakon mjenjati da bi Srbi imali argumente.

Drugo, i da se zakon promjeni skoro pa nemoguće je provjeriti svakog čovjeka koliko je dugo bio u BiH. Mislim, moguće je ali bi popis trajao nekoliko godina :-D
madner

#292 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by madner »

Ispade sada svi koji se trebaju brisat su fiktivni.

To nije tacno, zato postoje razliciti stavovi.

Bosnjaci su posteno mobilisali dijasporu i Srbi bi trebali prihvatiti rezultate po zakonu. :D
karanana

#293 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by karanana »

mislite na onaj gore zakon koji kaze da moras mjesec u jednoj godini biti u BiH da bi bio popisan kao stalni stanovnik?
prog321

#294 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

Ti ljudi imaju kuće u pc.
Placaju porez na imovinu tom entitetu.
Valjaju Dodi kada trebaju punit njegovu kasu ali ne valjaju kada ih treba popisat.
Neće da može :-D
vivaldi

#295 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by vivaldi »

madner wrote:Ispade sada svi koji se trebaju brisat su fiktivni.

To nije tacno, zato postoje razliciti stavovi.

Bosnjaci su posteno mobilisali dijasporu i Srbi bi trebali prihvatiti rezultate po zakonu. :D
:thumbup:

mile je kosarkas, trebo bi znat prihvatit poraz :mrgreen:
almir90

#296 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by almir90 »

U čitavoj priči, kako vidim, jedino smo mi problemi na popisu, i donekle Hrvati. Dok Srbi koji ne žive tu, što su došli i popisali se, očigledno da ne predstavljaju problem. :izet: :izet: :izet: :izet:
Lug

#297 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by Lug »

ja sam uvjek govorio, posteno..pa ko koga zjb. :D
Zastozato

#298 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by Zastozato »

almir90 wrote:U čitavoj priči, kako vidim, jedino smo mi problemi na popisu, i donekle Hrvati. Dok Srbi koji ne žive tu, što su došli i popisali se, očigledno da ne predstavljaju problem. :izet: :izet: :izet: :izet:
Nemoj tako, pa zasto bi oni bili problem. Srbi su ipak sami odselili iz RS u Srbiju zbog ekonomskih razloga, a Srbija je jos potpisnica Dejtonskog sporazuma. Naziv RS ti govori da su tu Srbi ipak privilegovani, ko ce njima zabraniti da dodju iz Srbije da se popisu. To se ne moze porediti sa Bosnjacima i Hrvatima koji su protjerani, a njihove kuce poharane i popljackane, masovne gronice se jos uvijek otkrivaju, zlocinci vecinom slobodno hodaju. Nije to isto.
emi_eft

#299 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by emi_eft »

cyprus wrote:
155_mm wrote:

Ništa se ne guslari, nego se radi o matematici (očito za neke višoj)... Ako popišu da Bošnjaka ima 52% umjesto realnih 51% (lupam) - to je procentualna korist... Ako Srba popišu da ima 32% umjesto realnih 33% (opet lupam) - to je procentualni manjak...

Nigdje ja de rekoh da će neka etnička grupa imati stvarne koristi ili štete... Jer neće... A šteta za sve nas je obrnuto proporcionalna tačnosti rezultata...
100%, s tim da neki itekako mogu imati koristi ili stet, mogu itekako imati koristi npr Bosnjaci u RS-u jer ukoliko ih je u RSu 30% umjesto 3% - imaju pravo na proporciono ucesce u vlasti. To znaci da ako je od 10000 ljudi 300 Bosnjaka, a po popisu 3000 - a u vlasti sjedi 100 ljudi - to znaci da umjesto 3 Bosnjaka, u vlasti je 30. To naravno Dodiku itekako ide ma stetu, jer nema svoje ljude i Bosnjaci cine bitan politicki faktor, iako ih fakticki nema. Ovo bi u pricnpu znscilo da od 300 Bosnjaka, 10 % bi bilo u vlasti :D
prog321

#300 Re: Popis stanovnistva - nestao u zoni sumraka?!

Post by prog321 »

Čuj, 10% vam prestavlja problem?

Hrvata u kantonu Sarajevo je bubam najmanje 80% zastupljeno u nekoj vladi. Ja ne znam nijednog Hrvata da ne radi u nekoj državnoj agenciji, instituciji.
Gradonačelnik Sarajeva je Hrvat a ne znam da li ima 5% Hrvata u čitavom kantonu.
A vama 10% Bošnjaka prestavlja problem?
E jeste štipse :-D
Post Reply