Ne zalim za Titom!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

stickitout

Post by stickitout »

Vodenjak odlican, 5
Hart

Post by Hart »

bolesno i zalosno.... :roll:
meatoverhere

Post by meatoverhere »

stickitout wrote:Vodenjak odlican, 5
I to zakljucna petica.
Zadig

Post by Zadig »

Image

pinorka mara sa radne akcije se rado sjeca tita i dana kada je sex bio partijski regulisan

:D
digger

Post by digger »

stickitout wrote:Vodenjak odlican, 5
Stoji.

@Bigus
Vrlo los komentar.
Hart

Post by Hart »

Tesko je povjerovati da toliko ljudi na ovom forumu poredi titovu jugoslaviju i poslijeratnu bosnu... nedostatak znanja, nemogucnost logickog rasudjivanja ili nesto trece?
tito jeste simbol antifasizma na ovim prostorima i to je neporecivo. jednako kao sto je neporecivo da jednopartijska drzava koju je stvorio bila neodrziva i bolesna... zato je sve ovako i zavrsilo. nacionalno pitanje nije bilo rijeseno, zato nam ga je Slobo pokusao genocidom rijesiti... siguran sam da su neki koji se ovdje bezrezervno klanjaju Brozu klicali Slobi kad je pokusavao odrzati srbo... pardon, jugoslaviju bez hrvatske i slovenije...
takodje, ne zaboraviti da nas ima ovdje koji se JESMO borili protiv fasizma ali ne 40tih godina vec 90tih :-) :)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Hart wrote:Tesko je povjerovati da toliko ljudi na ovom forumu poredi titovu jugoslaviju i poslijeratnu bosnu... nedostatak znanja, nemogucnost logickog rasudjivanja ili nesto trece?
tito jeste simbol antifasizma na ovim prostorima i to je neporecivo. jednako kao sto je neporecivo da jednopartijska drzava koju je stvorio bila neodrziva i bolesna... zato je sve ovako i zavrsilo. nacionalno pitanje nije bilo rijeseno, zato nam ga je Slobo pokusao genocidom rijesiti... siguran sam da su neki koji se ovdje bezrezervno klanjaju Brozu klicali Slobi kad je pokusavao odrzati srbo... pardon, jugoslaviju bez hrvatske i slovenije...
takodje, ne zaboraviti da nas ima ovdje koji se JESMO borili protiv fasizma ali ne 40tih godina vec 90tih :-) :)
ZELJO, ZELJO!!!
:wink:
pitt

Post by pitt »

ZELJO, ZELJO!!!
:(
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Vodenjak wrote:Ti si jedan od onih...
Vrlo opasan ...
...bljuvotinom kojom poredis odnos nas koji imamo pozitivan odnos prema Brozu sa odnosom onih koji su obozavali Hitlera...
...
Sram te bilo!

...odnos prema antifasizmu i prema covjeku koji je u nasim krajevima bio neprikosnoveni simbol...

...fasisti koji vladaju zadnjih 15 godina u mojoj zemlji...
...
...sa istima ne treba truditi biti fin i demokratican...
...
...boga (bogova)...
...
...takvima kao tebi pune glave "demokratijom"...
Treba li uopce ikakav komentar na ovakvu retoriku? :roll:

Istina, pogrijesio sam poredeci "vas" i one sto su klicali Hitleru. Razlika je sto je gromna vecina Nijemaca davno otvorila oci, priznala gdje su pogrijesili i okrenuli su se ka buducnosti. "Vi" jos uvijek (pa zasto to ne reci :-?) obozavate Tita i tvrdite kako je on bio cisto, neponovljivo dobro na ovim prostorima. Istorijske cinjenice govore drugacije, ali "vi" cete ih oholo ignorisati i slijepo se drzati svoje ideologije, cega li vec :? Bujrum, slobodno, samo ne ocekuj da ce iko, ko realno sagledava cijelu situaciju (dobro i lose), nasjesti na retoriku istrosenu jos prije 30, pa mozda i vise godina.

Opet kazem, Tito ima veliku ulogu u istoriji, ne samo ovih prostora vec i sire. Ali, kad se pogleda sve sto se desavalo neposredno poslije II svj. rata (mislim na krvnicko razracunavanje sa razoruzanom, vec porazenom neprijateljskom vojskom i "unutrasnjim neprijateljima") i desavanja koja su dovela do ovog zadnjeg (valjda je zadnji :D) rata, onda je jasno da to ne moze biti uloga apsolutnog dobrocinitelja.
meatoverhere

Post by meatoverhere »

BigusDickus wrote:
Vodenjak wrote:Ti si jedan od onih...
Vrlo opasan ...
...bljuvotinom kojom poredis odnos nas koji imamo pozitivan odnos prema Brozu sa odnosom onih koji su obozavali Hitlera...
...
Sram te bilo!

...odnos prema antifasizmu i prema covjeku koji je u nasim krajevima bio neprikosnoveni simbol...

...fasisti koji vladaju zadnjih 15 godina u mojoj zemlji...
...
...sa istima ne treba truditi biti fin i demokratican...
...
...boga (bogova)...
...
...takvima kao tebi pune glave "demokratijom"...
Treba li uopce ikakav komentar na ovakvu retoriku? :roll:

Istina, pogrijesio sam poredeci "vas" i one sto su klicali Hitleru. Razlika je sto je gromna vecina Nijemaca davno otvorila oci, priznala gdje su pogrijesili i okrenuli su se ka buducnosti. "Vi" jos uvijek (pa zasto to ne reci :-?) obozavate Tita i tvrdite kako je on bio cisto, neponovljivo dobro na ovim prostorima. Istorijske cinjenice govore drugacije, ali "vi" cete ih oholo ignorisati i slijepo se drzati svoje ideologije, cega li vec :? Bujrum, slobodno, samo ne ocekuj da ce iko, ko realno sagledava cijelu situaciju (dobro i lose), nasjesti na retoriku istrosenu jos prije 30, pa mozda i vise godina.

Opet kazem, Tito ima veliku ulogu u istoriji, ne samo ovih prostora vec i sire. Ali, kad se pogleda sve sto se desavalo neposredno poslije II svj. rata (mislim na krvnicko razracunavanje sa razoruzanom, vec porazenom neprijateljskom vojskom i "unutrasnjim neprijateljima") i desavanja koja su dovela do ovog zadnjeg (valjda je zadnji :D) rata, onda je jasno da to ne moze biti uloga apsolutnog dobrocinitelja.
Zadnji rat dok je takvih kao sto si ti nece biti. Da se on 48-me nije razracunavao, mi danas bili u losijem polozaju od Cecena.
stickitout

Post by stickitout »

He has a wife you know?! Do you know her name?! Incontinentia......Incontinentia Buttocks.....

E moj biguse......wealise Bwyan
nineac

Post by nineac »

Krvničko razračunavanje sa poraženom vojskom? Misliš četnicima?
OK, ali brate evo ti frišak primjer kada se valst nije krvnički razračunala sa bjeguncima (karadžić,Mladić,Lukići, itd,itd) pa šta bi? I dan danas vuku konce u svemu.
Ja sam baš za to, jel to možda neko misli da se nije trebalo razračunati sa Dražom, a to znači ni danas sa Radovanom!
E to je bio Titio, misliš da bi on dozvolio Peddy-ja i slične idiote u bosni, hehe, još bi mu se klanjali.
Najbolji komentar je dao danas Gojko Berić u danima kada se prisjetio posjete Hurščova 1956 Titu, kada je došao puzeći u jugoslavije.
Sišao sa aviona i umjesto da Tito njemu priđe, Hruščov morao titu, a onda mu tito pružio nisko ruku da se ovaj mora pognut dok se rukuju!
Stvarno je bio mangup!
meatoverhere

Post by meatoverhere »

nineac wrote:Krvničko razračunavanje sa poraženom vojskom? Misliš četnicima?
OK, ali brate evo ti frišak primjer kada se valst nije krvnički razračunala sa bjeguncima (karadžić,Mladić,Lukići, itd,itd) pa šta bi? I dan danas vuku konce u svemu.
Ja sam baš za to, jel to možda neko misli da se nije trebalo razračunati sa Dražom, a to znači ni danas sa Radovanom!
E to je bio Titio, misliš da bi on dozvolio Peddy-ja i slične idiote u bosni, hehe, još bi mu se klanjali.
Najbolji komentar je dao danas Gojko Berić u danima kada se prisjetio posjete Hurščova 1956 Titu, kada je došao puzeći u jugoslavije.
Sišao sa aviona i umjesto da Tito njemu priđe, Hruščov morao titu, a onda mu tito pružio nisko ruku da se ovaj mora pognut dok se rukuju!
Stvarno je bio mangup!
Ma jok, oni bi potpisali mirovni ugovor sa Drazom i ponudili mu pola drzave.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Hart wrote:Tesko je povjerovati da toliko ljudi na ovom forumu poredi titovu jugoslaviju i poslijeratnu bosnu... nedostatak znanja, nemogucnost logickog rasudjivanja ili nesto trece?
tito jeste simbol antifasizma na ovim prostorima i to je neporecivo. jednako kao sto je neporecivo da jednopartijska drzava koju je stvorio bila neodrziva i bolesna... zato je sve ovako i zavrsilo. nacionalno pitanje nije bilo rijeseno, zato nam ga je Slobo pokusao genocidom rijesiti... siguran sam da su neki koji se ovdje bezrezervno klanjaju Brozu klicali Slobi kad je pokusavao odrzati srbo... pardon, jugoslaviju bez hrvatske i slovenije...takodje, ne zaboraviti da nas ima ovdje koji se JESMO borili protiv fasizma ali ne 40tih godina vec 90tih :-) :)
Evo jos jednog Bigusa sa slicnim uporedbama!
Milina! :roll:
Ni naljutiti me vise ne mogu! :zzzz: :zzzz: :zzzz:

Imate li vi kojeg drugog oruzja osim tog iz arsenala biraca Ive Mira Jovica? Mozda bude zanimljivije! :D
digger

Post by digger »

Hart: ovo ti je maha.

Po tvome, posto je Broz stvorio "neodrzivu i bolesnu" Jugu, treba ga kriviti za sve. Danasnje BH demokratija je takodjer "neodrziva i bolesna" ali je to nije ni vazno... samo, daj da jebemo Tita.

Tito je ostavio Predsjednistvo. Da su se oni mogli dogovoriti da naprave konfederaciju, dogovorili bi se pa bi svako dobio ponesto (a budi siguran Bosnjaci nista). Ali nisu. Je li to isto trebao biti Titov problem?
nineac

Post by nineac »

Dobro si za dražu, SDA bi mu ponudila pola države!
Rekli bi naravno da je to u interesu bošnjaka, naravno i HDZ bi uradio isto tako nešto slično u "interesu" hrvata.
Ljudi, to vrijeme je imalo svojih prednosti, bili smo jedna od najsigurnijih država na svijetu. Jeli bilo grešaka? Pa naravno.
Ja najviše zamjeram što tito nije pustio zapadni kapital u jugu, nikad onda do ovog sranja nebi došlo, možda bi se država raspala, ali rata nebi bilo, jer zapad nebi dao da njihov kapital propadne zbog nekih kretenčina.
Ljudi sve više poštuju ono što je tito bio, ne zato što je on ko bio genijalac, daleko od toga, nego zato što smo sada živi kokuzi, nemamo ponosa, država se više brine o strancima nego o nama, i to je jednostavno protest ljudi prema sadašnjoj garnituri političara, tek da znaju da su obični moroni!
Titio je bio mangup, vojskovođa, dobar političar, ali imao je mana. Ustvari ko ih nema?
meatoverhere

Post by meatoverhere »

nineac wrote:Dobro si za dražu, SDA bi mu ponudila pola države!
Rekli bi naravno da je to u interesu bošnjaka, naravno i HDZ bi uradio isto tako nešto slično u "interesu" hrvata.
Ljudi, to vrijeme je imalo svojih prednosti, bili smo jedna od najsigurnijih država na svijetu. Jeli bilo grešaka? Pa naravno.
Ja najviše zamjeram što tito nije pustio zapadni kapital u jugu, nikad onda do ovog sranja nebi došlo, možda bi se država raspala, ali rata nebi bilo, jer zapad nebi dao da njihov kapital propadne zbog nekih kretenčina.
Ljudi sve više poštuju ono što je tito bio, ne zato što je on ko bio genijalac, daleko od toga, nego zato što smo sada živi kokuzi, nemamo ponosa, država se više brine o strancima nego o nama, i to je jednostavno protest ljudi prema sadašnjoj garnituri političara, tek da znaju da su obični moroni!
Titio je bio mangup, vojskovođa, dobar političar, ali imao je mana. Ustvari ko ih nema?
Rekli bi nam da je Draza jedini legitimni predstavnik Srba i da se s njim mora pregovarati i dali bi mu sve sto bi on zatrazio kao sto su dali i Milosevicu. To su bolan braca po materi. FASISTI!
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Rekli bi nam da je Draza jedini legitimni predstavnik Srba i da se s njim mora pregovarati i dali bi mu sve sto bi on zatrazio kao sto su dali i Milosevicu. Ako ih zrtve Srbrenice ne sprjecavaju da koaliraju i u dupe se ljube sa cetnicima, zasto bi onda zrtve iz onog rata bile ista bolje tretirane. Sve je na prodaju. To su bolan braca po materi. FASISTI!
Hart

Post by Hart »

Hart (citat):
Tesko je povjerovati da toliko ljudi na ovom forumu poredi titovu jugoslaviju i poslijeratnu bosnu... nedostatak znanja, nemogucnost logickog rasudjivanja ili nesto trece?

Hart: ovo ti je maha.

Po tvome, posto je Broz stvorio "neodrzivu i bolesnu" Jugu, treba ga kriviti za sve. Danasnje BH demokratija je takodjer "neodrziva i bolesna" ali je to nije ni vazno... samo, daj da jebemo Tita.

Tito je ostavio Predsjednistvo. Da su se oni mogli dogovoriti da naprave konfederaciju, dogovorili bi se pa bi svako dobio ponesto (a budi siguran Bosnjaci nista). Ali nisu. Je li to isto trebao biti Titov problem?
ako vec nekoga citiras onda neka komentar koji slijedi ima i veze s citatom, ako je moguce...
prije svega tito nije sam stvorio bolesnu jugu, ona je bolesna bila i prije tita (btw, zasto niko ne pomene kako je nastala jugoslavija, mislim od SHSa preko kraljevine), broz je takvu jugoslaviju samo zalijepio ideologijom, jednopartijskim sustavom i diktaturom i tako je zadrzao bolesnom,.. kao takva morala se raspasti prije ili kasnije,...ja nisam bas sretan sto je puklo preko ledja moje generacije i nekako bi mi draze bilo da smo proteklih 50 godina imali neko normalnije, politicki pluralno drustvu u kojem se u predsjedniku nije gledalo olicenje apsolutnog dobra, predsjednika kojem se ne pjevaju pjesme, i zaklinje na vjernost... (prihvatam da je to tebi zdravo drustveno uredjenje - meni nije) zato mu se ne klanjam (kao niti bilo kojem drugom vozhdu)
ne slazem se s tobom uopste da u BH imamo demokratiju na djelu, nismo joj niti blizu, a da je stanje bolesno i neodrzivo s tim se slazem. Ovdje tek mozemo govoriti o pred-demokratskom drustvu i nadati se (zaista se nadati) da cemo krenuti prema stvaranju demokratskog drustva... poredjenja titove socijalisticke jugoslavije i poslijeratne BiH su zaista besmislena tako da ih necu ni komentirati.
sto se predsjednistva tice, heh, pa ne znam bas koliko su slovenacki komunisti kao i hrvatski komunisti bili spremni ostati u federativnoj ili eto konfederativnoj jugoslaviji kakvu su nudili srpski komunisti na celu sa Zlobom (ako su je i oni uopste htjeli) no hard feelings digger. :)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ono gore je sustina i najveca mana ne samo Tita nego cjelokupnog sistema!
Cjelokupna ekonomska politika koju su kounisti vodili jos tamo od 1965 kad je propala prva prava reforma je totalni promasaj.
Izvlacili smo se jer potencijalno zaista jesmo bili bogata zemlja ali da se to bogatstvo iskoristilo uz pravilan "uvoz" svjezih deviza, bilo bi nam ko u raju...
Ali, naravno, nista od toga nije bilo uzrok krvoprolicu koje nas je snaslo!
St.Germain

Post by St.Germain »

Vodenjak wrote:
Cjelokupna ekonomska politika koju su kounisti vodili jos tamo od 1965 kad je propala prva prava reforma je totalni promasaj.
Izvlacili smo se jer potencijalno zaista jesmo bili bogata zemlja ali da se to bogatstvo iskoristilo uz pravilan "uvoz" svjezih deviza, bilo bi nam ko u raju...
SVI SMO MI BORISLAV PARAVAC :lol:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

St.Germain wrote:
Vodenjak wrote:
SVI SMO MI BORISLAV PARAVAC :lol:
I ima da se napijemo u Moskvi! :D :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Ukratko ovako, nekim hronoloskim redom (iako je sasvim svejedno): masovne egzekucije ratnih zarobljenika, proganjanje, zatvaranje i nehuman odnos prema politickim neistomisljenicima, ogranicavanje slobode rijeci, ogranicavanje vjerskih sloboda, promasena ekonomija, promaseno politicko uredjenje... ne, to nije moja vizija dobrog vodje i dobrog istorijskog perioda. ;)

p.s.
Da ne bude zabune, ovo nabrojano se odnosi na prilike u bivsoj Jugoslaviji, a ne na situaciju u RS, tokom i neposredno nakon rata, bez obzira koliko slicno bilo. :D
verbal

Post by verbal »

svi cestiti ljudi koji su se rodili prije 1970 i koji su imali priliku da ga zapamte, zale za Titom.

oni koji su bili protiv Tita i zajednistva nasih bratskih naroda nam i jesu napravili zlo. bez obzira koje vjere i nacije bili. jedino sto mu zamjerim je to sto nije istrijebio sve cetnike, ustase, mlade muslimane i ostale neprijatelje jugoslovenstva. meni ne bi prezivjeli ni u Jugi ni u inostranstvu. NAso bi ih ja na kraju svijeta da sam bio bna Titovom mjestu. al eto, nije covjek htio da tjera mak na konac i eto sta bi. Medjutim, jos nije kasno da se razdvoji kukolj od zita.
Sandzak24

Post by Sandzak24 »

Jedina Armija koja garantuje opstanak Bosnjaka!

Dole sa cetnickom JNA!

Image

http://www.armijabih.net.tc/
Post Reply