Zasto sandzaklije govore da pricaju BOSNJACKIM JEZIKOM?

Stolica

Post by Stolica »

Zasto sandzaklije govore da pricaju BOSNJACKIM JEZIKOM?

Zato sto su Bosnjaci a ne Bosanci.
sandzakliya

Post by sandzakliya »

eh,nije ni cudo sto se o vama pricalo a i prica se najvise viceva u kojima ispadate glupi.pa stoko jedna tako ce te za 20 g za svakog muslimana koji je nekako i prezivio u zlocinackoj republici srpskoj reci da je republikosrbin i da govori republikosrpskim jezikom jer,boze moj, pa ne moze tamo neko da bude u rangu vas,kreteni bez mozga.jedini otpor pruzen austro ugarskoj u njenom pohodu na bosnu vodio je pljevaljski muftija.covjek,gle cuda,nije znao da je srbijanac pa branio bosnu.da je bilo takvih morona kao sto ste vi da mu to objasni ,vjerovatno bi vam bio zahvalan.nego imam jedan predlog za vas.istjerajte te pogane sandzaklije iz vaseg lijepog sarajeva a vratite predratne srbe koji su cinili duh ovoga grada,radovana,koljevica,plavsicku,buhu,seselja,poplasena,kusturicu........i necete imati problema, osim sto cete ponovo za koju godinu dobiti po glavi.otpor stoci
meho_sikira

#278 Zasto sandzaklije govore da pricaju BOSNJACKIM JEZIKOM?

Post by meho_sikira »

Bez obzira odakle je i ko je ko ako se osjeca Bosnjakom pa taman da zivi u Kini on je Bosnjak. Sandzaklije su ok ljudi, prilicno snalazljivi trgovci i poslovni ljudi. U svakom slucaju svaka im cast da djecu uce BOSANSKIM JEZIKU. I cemu uopste ova glupa tema??? Treba se medjusobno svadjati?? Ja sam licno 100% bosanac a svaka cast sandzaklijama da uce svoju djecu bosanskim jezikom. Kada siptari sa kosova pricaju albanski, srbi iz rs srpski zasto nebi trebali sandzaklije da pricaju Bosanskim. To sto su kupili pola Sarajeva je samo dokaz da rodjene Sarajlije nisu bas toliko "sposobne"(bez uvrede:) da naprave istosto vjerujem da je razlog postavljanja ove teme.
Jedan primjer Slobodna Bosna(Senad Sarajlija) i Avaz(Radoncic Sandzo) Ja ovdje u Holandiji kupujem i Avaz i Slobodnu Bosnu. Nema ni jednog izdanja Slobodne Bosne u kojem se ne kleveti taj Radoncic i u kojem se ne pise protiv Bosnjackog naroda, a kad citam Avaz imam osjecaj da su novine potpuno ok. Sto zelim reci da su sposobni ljudi treba im priznati i treba postovati sto se izjasnjavaju da govore Bosanski jezik. Pozdrav hajde sada napadajte me "braco" :)
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

sandzakliya wrote:eh,nije ni cudo sto se o vama pricalo a i prica se najvise viceva u kojima ispadate glupi.pa stoko jedna tako ce te za 20 g za svakog muslimana koji je nekako i prezivio u zlocinackoj republici srpskoj reci da je republikosrbin i da govori republikosrpskim jezikom jer,boze moj, pa ne moze tamo neko da bude u rangu vas,kreteni bez mozga.jedini otpor pruzen austro ugarskoj u njenom pohodu na bosnu vodio je pljevaljski muftija.covjek,gle cuda,nije znao da je srbijanac pa branio bosnu.da je bilo takvih morona kao sto ste vi da mu to objasni ,vjerovatno bi vam bio zahvalan.nego imam jedan predlog za vas.istjerajte te pogane sandzaklije iz vaseg lijepog sarajeva a vratite predratne srbe koji su cinili duh ovoga grada,radovana,koljevica,plavsicku,buhu,seselja,poplasena,kusturicu........i necete imati problema, osim sto cete ponovo za koju godinu dobiti po glavi.otpor stoci
To što si naveo nema veze s ovom temom. Riječ je o Bošnjačkom jeziku koji ne postoji. Ako mi doneseš knljigu npr. gramatika bošnjačkog jezika oborit češ sve ove postove. Do tada, pričajte jezikom koji ne postoji.
Bosanski jezik i književnost, tu se možemo sporazumjeti.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

Stolica wrote:Zasto sandzaklije govore da pricaju BOSNJACKIM JEZIKOM?

Zato sto su Bosnjaci a ne Bosanci.
Sine, bošnjački jezik ne postoji. Nikad niko nije govorio bošnjačkim jezikom, i nemojte kaljati naš ugled takvim izjavama,
Na ovim prostorima govori se BOSANSKI; HRVATSKI I SRPSKI; koji su službeni jezici,
BOŠNJAČKI NE POSTOJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Klon wrote:Sta je problem?
kad ovi Hrvati i Srbi u BiH pricaju hrvatski i srpski, sto onda oni nebi trebali pricati bosanski ili bosnjacki, to je isto

Ovaj je @klon u stvari u pravu sa ovakvim misljenjem!

Iz prostog razloga sto su ta tri jezika jedan jezik samo sto ga svi zovu onako kako im pashe!

Doci ce i Crnogorci brzo sa "svojim" jezikom, ne treba brinuti...

Sve je to jednostavno stvar dnevne politike... :roll:
Shoba

Post by Shoba »

ma nek prica ko sta hoce...... :)
CrazyNeddo

Post by CrazyNeddo »

Eh ovako...

Prvo bosanski jezik je uvijek bio jedinstven jezik, osim u periodu vladavine Srba,Hrvata i Slovenaca (hej koliko je bilo ovih Slovenaca,bolje da su Albance stavili) i Jugoslavije (na razne nacine,cak i u vrijeme multivitaminske republike zemlje otvorene za sve)...

Drugo to sto vi zovete "kroatizmima", prvo kako ste kul,znate te teske izraze, a drugo , to nisu kroatizmi, tisuca je koristena u bosanskom jeziku i prije, kao i vecina ovih navedenih rijeci, ali je kroz 20. vijek bosanski jezik izvjestaceno briblizen srpskom,pogotovo od 45. kada je svaki "Musliman" koji bi govorio Hrvatsko-srpskim,a ne Srpsko-hrvatskim bio sumjnicen kao potencijalni ustasa... Ha hu...I prije nego sto kazes drugi put tisuca, eto te na vrbi...

Sto se tice izjave sandzaklije apsolutno se slazem...Sarajliji je drazi cetnik koji te namjerno j*** u zdrav mozak sa izvjestacenom ekavicom nego normalan Bosnjak iz Sandzaka koji se trudi da se uklopi...
zlata

Post by zlata »

sandzakliya wrote:eh,nije ni cudo sto se o vama pricalo a i prica se najvise viceva u kojima ispadate glupi.pa stoko jedna tako ce te za 20 g za svakog muslimana koji je nekako i prezivio u zlocinackoj republici srpskoj reci da je republikosrbin i da govori republikosrpskim jezikom jer,boze moj, pa ne moze tamo neko da bude u rangu vas,kreteni bez mozga.jedini otpor pruzen austro ugarskoj u njenom pohodu na bosnu vodio je pljevaljski muftija.covjek,gle cuda,nije znao da je srbijanac pa branio bosnu.da je bilo takvih morona kao sto ste vi da mu to objasni ,vjerovatno bi vam bio zahvalan.nego imam jedan predlog za vas.istjerajte te pogane sandzaklije iz vaseg lijepog sarajeva a vratite predratne srbe koji su cinili duh ovoga grada,radovana,koljevica,plavsicku,buhu,seselja,poplasena,kusturicu........i necete imati problema, osim sto cete ponovo za koju godinu dobiti po glavi.otpor stoci
Sto se vise pre*eravate....manje vas podnosim. Tol'ka silna arogancija i prepotencija se samo moze procitati na Hrvatskim sajtovima...kad se 'Ercegovci hvalisu kako su "spas'li" 'Rvatsku. Ma da....i Hrvati i Bosanci sve prave *izde. Trebaju im Sandze i Stukuri..da bi preziv'li. Joj sto mi je puna kapa tih precana i njihovih BOLESNIH kompleksa.
A sto se tice tvog Pljevljanskog Muftije...koji je branio Bosnu, branili su i moji pradidovi Tursko Carstvo...ali nisu bili ETNICKI Turci...niti rodom Turci. Bilo im je u interesu braniti Osmanlijsko Carstvo...k'o sto je vama u interesu imati sigurnije utociste na Balkanu...pa se sad satras'te dokazivajuci kaku sto "pravi" Bosanci, kako vam je jezik "Bosnjacki" i kako je granica "prave" Bosne...sve do Makedonske. Ma da...Srbija i ne postoji. Joj vidi "Zelenih Cetnika"!!!!
Toozla

Post by Toozla »

CrazyNeddo wrote: Sto se tice izjave sandzaklije apsolutno se slazem...Sarajliji je drazi cetnik koji te namjerno j*** u zdrav mozak sa izvjestacenom ekavicom nego normalan Bosnjak iz Sandzaka koji se trudi da se uklopi...
...da ga hebes, ja jos ne cuh za ovakav slucaj.... :shock:
...cuj da se uklopi... :D
risno

Post by risno »

Drazi mi je jedan Bosnjak iz Sandzaka nego svi Hrvati i Srbi zajedno.
zlata

Post by zlata »

risno wrote:Drazi mi je jedan Bosnjak iz Sandzaka nego svi Hrvati i Srbi zajedno.
Ma preseli se na Sandzak. Bit'ce vas bise!!
risno

Post by risno »

zlata wrote:
risno wrote:Drazi mi je jedan Bosnjak iz Sandzaka nego svi Hrvati i Srbi zajedno.
cuj zlata

Zlato ako ti ne pasuju Bosnjaci preseli se ti u srbiji il hrvatsku u Bosni su Bosnjaci vecina.
zlata

Post by zlata »

Bosna mi je domovina. Tebi ocito fali Bosnjakistan....pa sam ti predlozila Sandzak kao rezervnu domovinu.
mr_orange

Post by mr_orange »

risno wrote:
zlata wrote:
cuj zlata

Zlato ako ti ne pasuju Bosnjaci preseli se ti u srbiji il hrvatsku u Bosni su Bosnjaci vecina.
Mojne tisra! :oops: Nemam ništa protiv šošona, u šošoniji, ovdje mi ne trebaju, nek se negdje drugo uklapaju. A samo da znaš, u Bosni su najbrojniji BOSANCI, ono što vi ne možete postati nikad, a uzalud vam je i ta verzija da se poistovjetite preko Bošnjaštva.
risno

Post by risno »

zlata wrote:Bosna mi je domovina. Tebi ocito fali Bosnjakistan....pa sam ti predlozila Sandzak kao rezervnu domovinu.
Eto vidis i Bosnjacima iz Sandzaka je Bosna matica. Al problem je sto tebi oni smetaju jel jacaju Bosnjake u Bosni, tako da nakraj vas sve manje i nas sve vise. To je sto tebi smeta.

U Bosnu su svi dobrodosli sto zele dobro ovoj drzavi, zalosno je samo sto Bosnjaci u Sandzaku vise vole ovu drzavu nego mnogi njeni drzavljani sto u njoj zive (Srbi, Hrvati).
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ako stvarno i jesi Sandzaklija a ne njihov drveni advokat, procitaj malo:

- Gradjani ste (ili seljaci, kako hoces) i drzavljani Srbije
- Govorite Srpski jezik (ovo je moj komentar na samu temu, da ne kazes da sam je promasio!)
- Sluzite srbijansku vojsku
- Solite svima pamet osim Srbijancima (jer ne smijete!)
- Pametni ste i razmetljivi (otprilike upravo kao ti u ovom postu) svuda osim u Srbiji (opet, jer ne smijete!)
- "Ugrozeni" ste od strane Srba u Srbiji a nije vam nikad ni palo na pamet da se barem malo pobunite (sta da ti kazem - ne smijete! Prpa!)
- Hodate po svijetu i drzite predavanja, bavite se raznoraznim biznisima i nerijetko "biznisima" prodajuci maglu o svojoj nazovi ugrozenosti u Srbiji i svojoj nemjerljivoj "ljubavi" prema Bosni... :roll:
- Raskokodakali ste se po Bosni posebno zadnjih godina jer su vas ovdasnji idioti koji imaju vlast privukli svojom toboznjom ljubavlju prema Bosnjacima a u stvari vas samo koriste jer im trebate brojem a ne pamecu!
Otprilike isto kao sto su Milosevicu trebali Kinezi kad ih je stacionirao po Srbiji!
- Velika vecina vas koji lupetate kao ti, kvari ugled jednom dobrom broju postenih Sandzaklija koji su milom ili silom dosli u Bosnu i u kojoj se ponasaju upravo onako kako i treba da se ponasa neko ko je drugome usao u kucu!
Zao mi ih je jer vi ste mnogo, mnogo glasniji!

A na kraju, kretencino i idiote jedan (@@@moderatori, ne petljajte se, ovo su medicinski pojmovi i potpuno su na mjestu!), ne izivljavaj se ovdje jer si dosao na pogresno mjesto!
Bosanskom covjeku nije potreban niko sa strane da mu prica Andersonove bajke!

Upravo tvoje neshvatanje nase nadmoci sposobnoscu da sami o sebi pricamo viceve, govori koliko si tup i nadojen gluposcu i ogranicenoscu!

A oni koji tebe i slicne tebi podrzavaju i ovdje na Forumu a i inace, su kako zlata rece, samo mali obicni "zeleni cetnici!"
A cetnik je cetnik, kakve god boje bio! On je protiv svega onoga zbog cega je bosanski covjek upao u rat! I fasovao! :(
Jer, na zalost, zbog cetnika, ustasa i takvih kao ti, sve je manje Bosne i sve je manje onih pravih, bosanskih ljudi!

Mada, vjerovatno ih i nije manje. Ima ih, sigurno ih jako puno ima samo su se povukli i cute...
Vjerovao ili ne, "glupi Bosanci" mudro cute jer protiv svega se moze boriti ali protiv idiotizma nikako!
Idiotizam je bolest kao i svaka druga, a napadati bolesnog covjeka je za Bosanca ispod casti i u Bosni se smatra grijehom!!
stickitout

Post by stickitout »

risno wrote:
zlata wrote:
cuj zlata

E za tebe lafcino postoji par varijanti u kojima si vecina...

Ludnica

stado ovaca

ili septicka

:D
wandy

Post by wandy »

Vodenjak wrote:
C wrote:eh,nije ni cudo sto se o vama pricalo a i prica se najvise viceva u kojima ispadate glupi.pa stoko jedna tako ce te za 20 g za svakog muslimana koji je nekako i prezivio u zlocinackoj republici srpskoj reci da je republikosrbin i da govori republikosrpskim jezikom jer,boze moj, pa ne moze tamo neko da bude u rangu vas,kreteni bez mozga.jedini otpor pruzen austro ugarskoj u njenom pohodu na bosnu vodio je pljevaljski muftija.covjek,gle cuda,nije znao da je srbijanac pa branio bosnu.da je bilo takvih morona kao sto ste vi da mu to objasni ,vjerovatno bi vam bio zahvalan.nego imam jedan predlog za vas.istjerajte te pogane sandzaklije iz vaseg lijepog sarajeva a vratite predratne srbe koji su cinili duh ovoga grada,radovana,koljevica,plavsicku,buhu,seselja,poplasena,kusturicu........i necete imati problema, osim sto cete ponovo za koju godinu dobiti po glavi.otpor stoci

- Govorite Srpski jezik (ovo je moj komentar na samu temu, da ne kazes da sam je promasio!)
- Pametni ste i razmetljivi (otprilike upravo kao ti u ovom postu) svuda osim u Srbiji (opet, jer ne smijete!)
- "Ugrozeni" ste od strane Srba u Srbiji a nije vam nikad ni palo na pamet da se barem malo pobunite (sta da ti kazem - ne smijete! Prpa!)
- Hodate po svijetu i drzite predavanja, bavite se raznoraznim biznisima i nerijetko "biznisima" prodajuci maglu o svojoj nazovi ugrozenosti u Srbiji i svojoj nemjerljivoj "ljubavi" prema Bosni... :roll:
- Raskokodakali ste se po Bosni posebno zadnjih godina jer su vas ovdasnji idioti koji imaju vlast privukli svojom toboznjom ljubavlju prema Bosnjacima a u stvari vas samo koriste jer im trebate brojem a ne pamecu!
Otprilike isto kao sto su Milosevicu trebali Kinezi kad ih je stacionirao po Srbiji!
- Velika vecina vas koji lupetate kao ti, kvari ugled jednom dobrom broju postenih Sandzaklija koji su milom ili silom dosli u Bosnu i u kojoj se ponasaju upravo onako kako i treba da se ponasa neko ko je drugome usao u kucu!

A na kraju, kretencino i idiote jedan (@@@moderatori, ne petljajte se, ovo su medicinski pojmovi i potpuno su na mjestu!), ne izivljavaj se ovdje jer si dosao na pogresno mjesto!

Upravo tvoje neshvatanje nase nadmoci sposobnoscu da sami o sebi pricamo viceve, govori koliko si tup i nadojen gluposcu i ogranicenoscu!

A oni koji tebe i slicne tebi podrzavaju i ovdje na Forumu a i inace, su kako zlata rece, samo mali obicni "zeleni cetnici!"
A cetnik je cetnik, kakve god boje bio! On je protiv svega onoga zbog cega je bosanski covjek upao u rat! I fasovao! :(
Jer, na zalost, zbog cetnika, ustasa i takvih kao ti, sve je manje Bosne i sve je manje onih pravih, bosanskih ljudi!

Mada, vjerovatno ih i nije manje. Ima ih, sigurno ih jako puno ima samo su se povukli i cute...
Vjerovao ili ne, "glupi Bosanci" mudro cute jer protiv svega se moze boriti ali protiv idiotizma nikako!
Idiotizam je bolest kao i svaka druga, a napadati bolesnog covjeka je za Bosanca ispod casti i u Bosni se smatra grijehom!!
Mrzis rahmetli Aliju,mrzis reisa,mrzis SDA,mrzis armiju BiH...sad si poceo da mrzis Sandaklije.

:-D
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

wandy wrote:
Vodenjak wrote:
C wrote:eh,nije ni cudo sto se o vama pricalo a i prica se najvise viceva u kojima ispadate glupi.pa stoko jedna tako ce te za 20 g za svakog muslimana koji je nekako i prezivio u zlocinackoj republici srpskoj reci da je republikosrbin i da govori republikosrpskim jezikom jer,boze moj, pa ne moze tamo neko da bude u rangu vas,kreteni bez mozga.jedini otpor pruzen austro ugarskoj u njenom pohodu na bosnu vodio je pljevaljski muftija.covjek,gle cuda,nije znao da je srbijanac pa branio bosnu.da je bilo takvih morona kao sto ste vi da mu to objasni ,vjerovatno bi vam bio zahvalan.nego imam jedan predlog za vas.istjerajte te pogane sandzaklije iz vaseg lijepog sarajeva a vratite predratne srbe koji su cinili duh ovoga grada,radovana,koljevica,plavsicku,buhu,seselja,poplasena,kusturicu........i necete imati problema, osim sto cete ponovo za koju godinu dobiti po glavi.otpor stoci

Mrzis rahmetli Aliju,mrzis reisa,mrzis SDA,mrzis armiju BiH...sad si poceo da mrzis Sandaklije.

Iz ovoga bi se moflo zaključiti da su sandžaklije ko i bosanski srbi, Voli te više tuđu domovinu nego svoju vlastitu.
Ja sam ponosan svojom državom taman da su sve oko mene sami fašisti, jer ipak moja država je moja, ne mogu a i neću da svojatam tuđu državu.
Kako ti neko može vjerovati da voliš više Bosnu, kad si rođen u Srbiji, prohodao si u Srbiji, progovorio si u Srbiji. Onda se može zaključiti da ne voliš ni jednu državu.
Nego volite vi Srbiju i borite se u njoj za svoja prava, taman da vas ne znam koliko srbi ne vole. Zaživjet će i ovdje nekad demokratija pa ćete si i vi ponositi Srbijom.
Ipak je to vaša država. Bosna vam je INOSTRANSTVO i vi ste ovdje stranci htjeli to prihvatiti ili ne.
Kad bi bosanski srbi ovako razmišljali BiH bi sada bila puno jača i lijepša država za sva tri (i ostale) naroda. Doći će i taj dan.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

wandy wrote:

Balo, ukraj kad stariji govore i ne brljezgaj!
Mogao bi te ko i cuti!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Tariq_rambo wrote:
wandy wrote:
Vodenjak wrote: Ako stvarno i jesi Sandzaklija a ne njihov drveni advokat, procitaj malo:

Iz ovoga bi se moflo zaključiti da su sandžaklije ko i bosanski srbi, Voli te više tuđu domovinu nego svoju vlastitu.
Ja sam ponosan svojom državom taman da su sve oko mene sami fašisti, jer ipak moja država je moja, ne mogu a i neću da svojatam tuđu državu.
Kako ti neko može vjerovati da voliš više Bosnu, kad si rođen u Srbiji, prohodao si u Srbiji, progovorio si u Srbiji. Onda se može zaključiti da ne voliš ni jednu državu.
Nego volite vi Srbiju i borite se u njoj za svoja prava, taman da vas ne znam koliko srbi ne vole. Zaživjet će i ovdje nekad demokratija pa ćete si i vi ponositi Srbijom.
Ipak je to vaša država. Bosna vam je INOSTRANSTVO i vi ste ovdje stranci htjeli to prihvatiti ili ne.
Kad bi bosanski srbi ovako razmišljali BiH bi sada bila puno jača i lijepša država za sva tri (i ostale) naroda. Doći će i taj dan.
Nadam se da nisi iz MOG komentara dosao do markiranog zakljucka? :?

:)
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

Bilo je slučajno :razz: :razz: :razz:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Tariq_rambo wrote:Bilo je slučajno :razz: :razz: :razz:
ccc...

Prije po navici kad su moji komentari u pitanju! :P :D :D
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

Vodenjak wrote:
Tariq_rambo wrote:Bilo je slučajno :razz: :razz: :razz:
ccc...

Prije po navici kad su moji komentari u pitanju! :P :D :D
Teška mi je navika, ja mislim da smo prvi put od kada sam ja na ovom forumu suglasili se oko nečega. Počinje period jedne fine suradnje, dok ne zagrmi opet!!!!11 :razz: :razz: :razz: :razz:
Post Reply