Ma i meni trebaju flat nego pitam_Astra_ wrote:Ja sam Flat(aero) kupovao, a pretpostavljam da ima i obicne...
Meni su se fino pokazali dunlop brisaci bilo ih je u penny-ju al ih vise izgleda nema
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ma i meni trebaju flat nego pitam_Astra_ wrote:Ja sam Flat(aero) kupovao, a pretpostavljam da ima i obicne...
Ja sve imam osjećaj da će mi auto niz mahale, pa na Čaršiji završiti :/ MORAM je, prosto psihički, podićiamar1994 wrote:ja ubacim u rikverc,koda je rucna podignuta,ja je zimi potezem samo kad je iznad 0 temp.
shiny wrote:Ja sve imam osjećaj da će mi auto niz mahale, pa na Čaršiji završiti :/ MORAM je, prosto psihički, podićiamar1994 wrote:ja ubacim u rikverc,koda je rucna podignuta,ja je zimi potezem samo kad je iznad 0 temp.
a volan smotati prema zidu/trotoaru? jos ako tocak moze dotaci zid, ako krene kuca prema carsiji nek' ide i autoshiny wrote:Ja sve imam osjećaj da će mi auto niz mahale, pa na Čaršiji završiti :/ MORAM je, prosto psihički, podićiamar1994 wrote:ja ubacim u rikverc,koda je rucna podignuta,ja je zimi potezem samo kad je iznad 0 temp.
Davno rijesena misterija, ali uvijek se javljaju oni koji nece da potraze objasnjenja.
a sta kad ima dodatni grijac/webasto grijanjejefferson wrote:Davno rijesena misterija, ali uvijek se javljaju oni koji nece da potraze objasnjenja.
Motr treba u leru drzati 10-taks ekundi dok ulje nepostigne dovoljan pritisak. Odmah krenuti, drzati potenciometar grijanja na hladnom (da se sprijeci protok zraka kroz sekundarni radijator) i polako, do 2000 o/min. Nakon 5 min grijanje ce biti vec dovoljno jako, a sljedecih 10 minuta i dalje njezno dok ulje ne dostigne radnu temperaturu.
On ce pomoci, ali uzmi u obzir da ulje u mjenjacu nije ugrijano, servo itd.amar1994 wrote:a sta kad ima dodatni grijac/webasto grijanjejefferson wrote:Davno rijesena misterija, ali uvijek se javljaju oni koji nece da potraze objasnjenja.
Motr treba u leru drzati 10-taks ekundi dok ulje nepostigne dovoljan pritisak. Odmah krenuti, drzati potenciometar grijanja na hladnom (da se sprijeci protok zraka kroz sekundarni radijator) i polako, do 2000 o/min. Nakon 5 min grijanje ce biti vec dovoljno jako, a sljedecih 10 minuta i dalje njezno dok ulje ne dostigne radnu temperaturu.,ja ga uvijek vozim u 3. brzini na 2000rpm ako je moguce dok se ne zagrije
Na jako velikom broju modernih vozila rashladna tecnost konstantno cirkulise kroz radijator za zagrijavanje kabine, razloga je vise. Klapna za usmjeravanje zraka je ta koja kontrolise grijanje/hladjenje. Takodje, sve je vise vozila koja su opremljena PTC grijacem kabine, snage od 1 ili vise kW, koji elektricnim putem zagrijava kabinu. To je posebno izrazeno kod dizelasa (sporo zagrijavanje, veca efikasnost), koji dodatno imaju i grijace rashladne tecnosti unutar motornog prostora.jefferson wrote:Davno rijesena misterija, ali uvijek se javljaju oni koji nece da potraze objasnjenja.
Motr treba u leru drzati 10-taks ekundi dok ulje nepostigne dovoljan pritisak. Odmah krenuti, drzati potenciometar grijanja na hladnom (da se sprijeci protok zraka kroz sekundarni radijator) i polako, do 2000 o/min. Nakon 5 min grijanje ce biti vec dovoljno jako, a sljedecih 10 minuta i dalje njezno dok ulje ne dostigne radnu temperaturu.
Nema potrebe skoro nikad da motor radi u mjestu, pa cak i ako je temperatura niza od -30. Sve dok temperatura nije niza od tacke zgusnjavanja ulja, bit ce uredu. Ipak je potrebno drzati u leru bar 10 sekundi dok ulje ne nabije potreban pritisak.direstraits0078 wrote:Na jako velikom broju modernih vozila rashladna tecnost konstantno cirkulise kroz radijator za zagrijavanje kabine, razloga je vise. Klapna za usmjeravanje zraka je ta koja kontrolise grijanje/hladjenje. Takodje, sve je vise vozila koja su opremljena PTC grijacem kabine, snage od 1 ili vise kW, koji elektricnim putem zagrijava kabinu. To je posebno izrazeno kod dizelasa (sporo zagrijavanje, veca efikasnost), koji dodatno imaju i grijace rashladne tecnosti unutar motornog prostora.jefferson wrote:Davno rijesena misterija, ali uvijek se javljaju oni koji nece da potraze objasnjenja.
Ako vanjska temperatura nije ispod -30°C, a ulje u motoru je 5wXX, nema potrebe da motor radi u mjestu, jer se na taj nacin nece zagrijati, pogotovo ne dizelski motor. Cim se ugasi lampica od pritiska ulja, moze se krenuti. Naravno, ne treba gaziti motor, pogotovo ne turbo motore, jer je ulje relativno gusto i ne podmazuje jednako dobro kao pri npr. 10°C. Voziti dizela do nekih 2.000 rpm, ne voziti nepotrebno u niskim obrtajima. S povecanjem temperature, povecavati obrtaje do 3.000 rpm.