Pariz
-
winkiewinkie
#276 Re: Pariz
Jedva čekam da vijesti ummeta objave video da je to "LAŽNA ZASTAVA" (false flag) i kako su Bush , CIA i Izrael iza svega toga 
- salik79
#278 Re: Pariz
Sasvim slucajno, ti koje spominjete, u 99,99% slucajeva ubijaju upravo muslimane (koji ne dijele njihov svjetonazor i ubjedjenja).Cherry-Cherry wrote:Al to ti je sve onako slučajno. Nema to veze jedno s drugim.winkiewinkie wrote:LSD wrote:Kad god i gdje god se desi neko sranje - uvijek dođu forumski bolesnici da okrive skoro dvije milijared muslimana širom svijeta, zbog par bolesnika.
Fenomenalno, nema šta
Jer teroristi koji rade terorističke činove slijede istu knjigu i religiju kao i milijardu ipol muslimana u ostatku svijeta, to više nije par bolesnika to je više stotina hiljada zaluđenika koji se pridružuju ISISu u Siriji ili van nje.
-
Hakiz
#279 Re: Pariz
Da ne pretjera, skoro 2 milijarde... Ali to je nebitno.LSD wrote:Kad god i gdje god se desi neko sranje - uvijek dođu forumski bolesnici da okrive skoro dvije milijared muslimana širom svijeta, zbog par bolesnika.
Fenomenalno, nema šta
U pravu si ti. Samo, par bolesnika ovdje, par ondje, par tamo, pr ovamo. Malo al Kaida, malo ISIL, malo ovi, malo oni. Nakuplja se to polako.
Mislim da je sve bliži dan kada će nemuslimani reći muslimanima "Riješite to ili ćemo vas sve staviti u isti koš". Strpljenje svakoga pojedinca ili grupe ima granice. Kao i u svemu postoje granice kada racionalo razmišljanje popusti u ovom slučaju, pred primordijalnim strahom.
Mislim da bi muslimanima, muslimanskim zermljama bilo najpametnije da se organizuju, da ih logistički pomogne Zapad, i da muslimanske države, sa legitimnim vojnim, policijskim itd snagama riješe i ISIL i sve ostale manje ili veće grupe.
Ako ovako nastavi, prije ili poslije Hantingtonov sukob civilizacija će se realizovati. A onda spektakl...
- Matzan
#280 Re: Pariz
dezurni_ucenik wrote:Julien Pearce, radio reporter koji se našao u hali u kojoj teroristi drže taoce, javio se uživo CNN-u kako bi rekao šta se dešava u Parizu.
"Vidim dvojicu terorista kako drže automatske puške. Uperili su svoje oružje u ljude koje su zatočili. Obučeni su u crno i samo šute. Malo prije toga se čula pucnjava. Ljudi su pokušali da umaknu teroristima. Mislim da sam vidio oko 20-ak tijela. Neki su bili mrtvi, a neki su ozbiljno povrijeđeni. Ljudi su ležali i tražili pomoć. Užasno je tamo", kaže Pearce.
"Ljudi koji drže oružje nisu nosili oružje. Jedan od njih ima oko 25 godina i izgleda najobičnije. Jednostavno su šutjeli, nisu pričali, ali su ljudi konstantno vrištali", rekao je Pearce
Ovo mi nije najjasnije, pa ako može?
- undefined007
#281 Re: Pariz
kakvih sve ovde bolesnika ima jedva su docekali da se ovo desi i da pljuju
- O'zone
- Globalni moderator
#282 Re: Pariz
A ovo ima veze sa izbjeglicama ?????TomANDJerry wrote:Ne mogu da vjerujem da postoje budale koje pisu kao "Francuske kolonije" , "Rat u Siriji" i ostale gluposti ... ovdje ginu normalni ljudi od strane srednjovjekovnih barbara i opet forumskih strucnjaci nalaze opravdanja
Treba ovo sve sto je doslo kao izbjeglice vratiti nazad i gotovo , jasno je da ti ljudi nisu u stanju da zive na ovom kontinentu - neki od njih jesu , ali rizik je prevelik da se bilo sta pusti
- Cherry-Cherry
#283 Re: Pariz
Ti ih trebaš napraviti. Braća ti ubijaju mrske ćafire.Niemand wrote:Jes kokice napravila, s obzirom da nekako, sta ja znam, likujes haman?Cherry-Cherry wrote: Preraslo je.
- Capajebo
#284 Re: Pariz
Pa vas 2 ste haman isti k'o i ti sto ih mrzite. Ja ne vidim nikakvu posebnu razliku.Cherry-Cherry wrote:A jbg moraju naći opravdanje za svoje ljubimce.TomANDJerry wrote:Ne mogu da vjerujem da postoje budale koje pisu kao "Francuske kolonije" , "Rat u Siriji" i ostale gluposti ... ovdje ginu normalni ljudi od strane srednjovjekovnih barbara i opet forumskih strucnjaci nalaze opravdanja
Treba ovo sve sto je doslo kao izbjeglice vratiti nazad i gotovo , jasno je da ti ljudi nisu u stanju da zive na ovom kontinentu - neki od njih jesu , ali rizik je prevelik da se bilo sta pusti
-
Latte
#285 Re: Pariz
nisu imali brade.Matzan wrote:dezurni_ucenik wrote:Julien Pearce, radio reporter koji se našao u hali u kojoj teroristi drže taoce, javio se uživo CNN-u kako bi rekao šta se dešava u Parizu.
"Vidim dvojicu terorista kako drže automatske puške. Uperili su svoje oružje u ljude koje su zatočili. Obučeni su u crno i samo šute. Malo prije toga se čula pucnjava. Ljudi su pokušali da umaknu teroristima. Mislim da sam vidio oko 20-ak tijela. Neki su bili mrtvi, a neki su ozbiljno povrijeđeni. Ljudi su ležali i tražili pomoć. Užasno je tamo", kaže Pearce.
"Ljudi koji drže oružje nisu nosili oružje. Jedan od njih ima oko 25 godina i izgleda najobičnije. Jednostavno su šutjeli, nisu pričali, ali su ljudi konstantno vrištali", rekao je Pearce
-
dezurni_ucenik
#286 Re: Pariz
Matzan wrote:dezurni_ucenik wrote:Julien Pearce, radio reporter koji se našao u hali u kojoj teroristi drže taoce, javio se uživo CNN-u kako bi rekao šta se dešava u Parizu.
Rijec je losem prevodu...
- KUZNETSOV
#287 Re: Pariz
porobljeni narodi nisu bili normalni? koji su zeljeli samo slobodu?TomANDJerry wrote:Ne mogu da vjerujem da postoje budale koje pisu kao "Francuske kolonije" , "Rat u Siriji" i ostale gluposti ... ovdje ginu normalni ljudi od strane srednjovjekovnih barbara i opet forumskih strucnjaci nalaze opravdanja
sta je ova alzirka skrivila?

hrpa nenormalnih ljudi +18
http://5pillarsuk.com/wp-content/upload ... etif-3.jpg
hrpa nenormalne djece +18
https://pbs.twimg.com/media/CEgRfyhUEAAQkia.jpg
-
de balzac
#288 Re: Pariz
Rekao je nisu nosili maske. Ovo je lapsus u pisanju.Matzan wrote:dezurni_ucenik wrote:Julien Pearce, radio reporter koji se našao u hali u kojoj teroristi drže taoce, javio se uživo CNN-u kako bi rekao šta se dešava u Parizu.
-
maida95
#289 Re: Pariz
Da, baš. Bog zna koliko se lažnih "izbjeglica" prošvercalo u EU, to sad kad se poveže sa ostatkom, haos će da nastane.Capajebo wrote:To je svakako neminovno, samo je pitanje dana, nazalost.maida95 wrote:sve ovo vrlo lahko može da preraste u nešto što se ne može kontrolisat' nikako.
- Vitezanin
#290 Re: Pariz
Eno počeli su komentari po bh portalima identični onima kad je bio napad na Hebdo. Pretpostavljam da će izdvojeni komentari debila ponovo biti dnevne vijesti na nekim drugim portalima.

- supercali
#291 Re: Pariz
i kaze idi u pozoriste
bolje u kafanu na ilidzi sigurniji si
bolje u kafanu na ilidzi sigurniji si
-
Fauja Singh
#292 Re: Pariz
Mali offtopic, ali svaka cast ovom novinaru na N1, kako covjek skoro bez imalo zastajkivanja prevodi sa CNN-a.
- It_is_a_Leclerc
#293 Re: Pariz
Puca se u dvorani. Prolaze kola hitne pomoći.
Novinari su udaljeni 200 metara i ne znaju šta se zbiva.
P.S. Zaustavite se ljudi, pa jeste li normalni ?! Pa nečija djeca ginu .. Čija god da su, ne ismijavajte i ne relativizirajte tragediju..
Novinari su udaljeni 200 metara i ne znaju šta se zbiva.
P.S. Zaustavite se ljudi, pa jeste li normalni ?! Pa nečija djeca ginu .. Čija god da su, ne ismijavajte i ne relativizirajte tragediju..
- dječak sa šibicama
#294 Re: Pariz
s obzirom da su potvrdjena dvojica samoubica/autobombe, nije tesko zakljuciti ko stoji iza ovoga.
Pitanje je samo mogu li policija i vojska ovo konacno zaustaviti, i sta je sljedece.
Pitanje je samo mogu li policija i vojska ovo konacno zaustaviti, i sta je sljedece.
- annoy
#296 Re: Pariz
Neki ljudi stvarno nemaju srama. Ne znam šta je gore, opravdavanje ili likovanje. Dok nedužni ljudi gube živote. Odvratno.
-
Honda Hondas
#297 Re: Pariz
Možda zato što je Liban vukojebina gdje žive kozojebi u 16 stoljeću koji nisu čuli za pojam MODERNO doba, gdje se ljudi nabijaju na kolac ako glasno slusaju muziku aLSD wrote:Možda zato što Libanska prolivena krv nema vrijednost u ocima moralista sa Klixa, kao pariška francuska.harač wrote:islamdžije izmasakriraju stotine ljudi u bejruju, i nikom ništa... ali pariz zaslužuje temu
žene kamenuju ako je vide na ulici da priča sa nepoznatim muškarcem..
Gdje su žene tretiraju kao smeće, gdje nema političkih sloboda, gdje ako popijes pivo objese te na najbliže drvo
Ima li ovoga u Francuskoj? Treba razlikovati vukojebinu od civiliziranog svijeta.. francuska krv je mnogo važnija od krvi plemena sa BI koji će te zaklati ako nisi dovoljno snažno uzviknuo ALLAHU EKBER!
-
Bodkin
#298 Re: Pariz
moras biti dobro poremecen ili licemjeran da glumis kako su podjednako uzasne zrtve u nekoj pustinji pola svijeta daleko i tu na prepisaj od nas i to ljudi koji zive apsolutno istim nacinom zivota kao mi. 100 puta je veca vjerovatnoca da prodjes u sarajevu kao ovi u parizu nego kao oni u bagdadu
-
LSD
#299 Re: Pariz
Nešto ne vidim da si zabrinut , niti da pišeš, niti da komentariše - kada svakodnevno se proljeva muslimanska krv širom svijeta od Gaze, preko Sirije, do Libanon i Iraka...svaki dan bolesnici diži u zrak muslimane na dvenoj bazi, ali to nije bitno jelde....ta krv je manje vrijedna, pretpostavljamHakiz wrote:Da ne pretjera, skoro 2 milijarde... Ali to je nebitno.LSD wrote:Kad god i gdje god se desi neko sranje - uvijek dođu forumski bolesnici da okrive skoro dvije milijared muslimana širom svijeta, zbog par bolesnika.
Fenomenalno, nema šta
U pravu si ti. Samo, par bolesnika ovdje, par ondje, par tamo, pr ovamo. Malo al Kaida, malo ISIL, malo ovi, malo oni. Nakuplja se to polako.
Mislim da je sve bliži dan kada će nemuslimani reći muslimanima "Riješite to ili ćemo vas sve staviti u isti koš". Strpljenje svakoga pojedinca ili grupe ima granice. Kao i u svemu postoje granice kada racionalo razmišljanje popusti u ovom slučaju, pred primordijalnim strahom.
Mislim da bi muslimanima, muslimanskim zermljama bilo najpametnije da se organizuju, da ih logistički pomogne Zapad, i da muslimanske države, sa legitimnim vojnim, policijskim itd snagama riješe i ISIL i sve ostale manje ili veće grupe.
Ako ovako nastavi, prije ili poslije Hantingtonov sukob civilizacija će se realizovati. A onda spektakl...
Kad si napisao neki komentar za nasilje npr. u Gazi , što gledamo svaki dan maltene
Last edited by LSD on 14/11/2015 00:25, edited 1 time in total.
-
Niemand
#300 Re: Pariz
Kakva braca i kakvo mi?Cherry-Cherry wrote:Ti ih trebaš napraviti. Braća ti ubijaju mrske ćafire.Niemand wrote:Jes kokice napravila, s obzirom da nekako, sta ja znam, likujes haman?Cherry-Cherry wrote: Preraslo je.
Ne pravi se pametna svega ti, nisam od juce na forumu.
Kokice, likuj i uzivaj.