Pariz

Post Reply
winkiewinkie

#276 Re: Pariz

Post by winkiewinkie »

Jedva čekam da vijesti ummeta objave video da je to "LAŽNA ZASTAVA" (false flag) i kako su Bush , CIA i Izrael iza svega toga :lol:
Latte

#277 Re: Pariz

Post by Latte »

Potvrdjene egzikucije u ovoj dvorani
salik79

#278 Re: Pariz

Post by salik79 »

Cherry-Cherry wrote:
winkiewinkie wrote:
LSD wrote:Kad god i gdje god se desi neko sranje - uvijek dođu forumski bolesnici da okrive skoro dvije milijared muslimana širom svijeta, zbog par bolesnika.
Fenomenalno, nema šta

Jer teroristi koji rade terorističke činove slijede istu knjigu i religiju kao i milijardu ipol muslimana u ostatku svijeta, to više nije par bolesnika to je više stotina hiljada zaluđenika koji se pridružuju ISISu u Siriji ili van nje.
Al to ti je sve onako slučajno. Nema to veze jedno s drugim.
Sasvim slucajno, ti koje spominjete, u 99,99% slucajeva ubijaju upravo muslimane (koji ne dijele njihov svjetonazor i ubjedjenja).
Hakiz

#279 Re: Pariz

Post by Hakiz »

LSD wrote:Kad god i gdje god se desi neko sranje - uvijek dođu forumski bolesnici da okrive skoro dvije milijared muslimana širom svijeta, zbog par bolesnika.
Fenomenalno, nema šta
Da ne pretjera, skoro 2 milijarde... Ali to je nebitno.

U pravu si ti. Samo, par bolesnika ovdje, par ondje, par tamo, pr ovamo. Malo al Kaida, malo ISIL, malo ovi, malo oni. Nakuplja se to polako.

Mislim da je sve bliži dan kada će nemuslimani reći muslimanima "Riješite to ili ćemo vas sve staviti u isti koš". Strpljenje svakoga pojedinca ili grupe ima granice. Kao i u svemu postoje granice kada racionalo razmišljanje popusti u ovom slučaju, pred primordijalnim strahom.

Mislim da bi muslimanima, muslimanskim zermljama bilo najpametnije da se organizuju, da ih logistički pomogne Zapad, i da muslimanske države, sa legitimnim vojnim, policijskim itd snagama riješe i ISIL i sve ostale manje ili veće grupe.

Ako ovako nastavi, prije ili poslije Hantingtonov sukob civilizacija će se realizovati. A onda spektakl...
Matzan

#280 Re: Pariz

Post by Matzan »

dezurni_ucenik wrote:Julien Pearce, radio reporter koji se našao u hali u kojoj teroristi drže taoce, javio se uživo CNN-u kako bi rekao šta se dešava u Parizu.

"Vidim dvojicu terorista kako drže automatske puške. Uperili su svoje oružje u ljude koje su zatočili. Obučeni su u crno i samo šute. Malo prije toga se čula pucnjava. Ljudi su pokušali da umaknu teroristima. Mislim da sam vidio oko 20-ak tijela. Neki su bili mrtvi, a neki su ozbiljno povrijeđeni. Ljudi su ležali i tražili pomoć. Užasno je tamo", kaže Pearce.

"Ljudi koji drže oružje nisu nosili oružje. Jedan od njih ima oko 25 godina i izgleda najobičnije. Jednostavno su šutjeli, nisu pričali, ali su ljudi konstantno vrištali", rekao je Pearce

Ovo mi nije najjasnije, pa ako može?
undefined007

#281 Re: Pariz

Post by undefined007 »

kakvih sve ovde bolesnika ima jedva su docekali da se ovo desi i da pljuju
O'zone
Globalni moderator

#282 Re: Pariz

Post by O'zone »

TomANDJerry wrote:Ne mogu da vjerujem da postoje budale koje pisu kao "Francuske kolonije" , "Rat u Siriji" i ostale gluposti ... ovdje ginu normalni ljudi od strane srednjovjekovnih barbara i opet forumskih strucnjaci nalaze opravdanja

Treba ovo sve sto je doslo kao izbjeglice vratiti nazad i gotovo , jasno je da ti ljudi nisu u stanju da zive na ovom kontinentu - neki od njih jesu , ali rizik je prevelik da se bilo sta pusti
A ovo ima veze sa izbjeglicama ?????
Cherry-Cherry

#283 Re: Pariz

Post by Cherry-Cherry »

Niemand wrote:
Cherry-Cherry wrote: Preraslo je.
Jes kokice napravila, s obzirom da nekako, sta ja znam, likujes haman?
Ti ih trebaš napraviti. Braća ti ubijaju mrske ćafire.
Capajebo

#284 Re: Pariz

Post by Capajebo »

Cherry-Cherry wrote:
TomANDJerry wrote:Ne mogu da vjerujem da postoje budale koje pisu kao "Francuske kolonije" , "Rat u Siriji" i ostale gluposti ... ovdje ginu normalni ljudi od strane srednjovjekovnih barbara i opet forumskih strucnjaci nalaze opravdanja

Treba ovo sve sto je doslo kao izbjeglice vratiti nazad i gotovo , jasno je da ti ljudi nisu u stanju da zive na ovom kontinentu - neki od njih jesu , ali rizik je prevelik da se bilo sta pusti
A jbg moraju naći opravdanje za svoje ljubimce.
Pa vas 2 ste haman isti k'o i ti sto ih mrzite. Ja ne vidim nikakvu posebnu razliku.
Latte

#285 Re: Pariz

Post by Latte »

Matzan wrote:
dezurni_ucenik wrote:Julien Pearce, radio reporter koji se našao u hali u kojoj teroristi drže taoce, javio se uživo CNN-u kako bi rekao šta se dešava u Parizu.

"Vidim dvojicu terorista kako drže automatske puške. Uperili su svoje oružje u ljude koje su zatočili. Obučeni su u crno i samo šute. Malo prije toga se čula pucnjava. Ljudi su pokušali da umaknu teroristima. Mislim da sam vidio oko 20-ak tijela. Neki su bili mrtvi, a neki su ozbiljno povrijeđeni. Ljudi su ležali i tražili pomoć. Užasno je tamo", kaže Pearce.

"Ljudi koji drže oružje nisu nosili oružje. Jedan od njih ima oko 25 godina i izgleda najobičnije. Jednostavno su šutjeli, nisu pričali, ali su ljudi konstantno vrištali", rekao je Pearce

nisu imali brade.
dezurni_ucenik

#286 Re: Pariz

Post by dezurni_ucenik »

Matzan wrote:

Rijec je losem prevodu...
KUZNETSOV

#287 Re: Pariz

Post by KUZNETSOV »

porobljeni narodi nisu bili normalni? koji su zeljeli samo slobodu?

sta je ova alzirka skrivila?
Image

hrpa nenormalnih ljudi +18
http://5pillarsuk.com/wp-content/upload ... etif-3.jpg

hrpa nenormalne djece +18
https://pbs.twimg.com/media/CEgRfyhUEAAQkia.jpg
de balzac

#288 Re: Pariz

Post by de balzac »

Matzan wrote:

Rekao je nisu nosili maske. Ovo je lapsus u pisanju.
maida95

#289 Re: Pariz

Post by maida95 »

Capajebo wrote:
maida95 wrote:sve ovo vrlo lahko može da preraste u nešto što se ne može kontrolisat' nikako.
To je svakako neminovno, samo je pitanje dana, nazalost.
Da, baš. Bog zna koliko se lažnih "izbjeglica" prošvercalo u EU, to sad kad se poveže sa ostatkom, haos će da nastane.
Vitezanin

#290 Re: Pariz

Post by Vitezanin »

Eno počeli su komentari po bh portalima identični onima kad je bio napad na Hebdo. Pretpostavljam da će izdvojeni komentari debila ponovo biti dnevne vijesti na nekim drugim portalima.

:roll:
supercali

#291 Re: Pariz

Post by supercali »

i kaze idi u pozoriste
bolje u kafanu na ilidzi sigurniji si
Fauja Singh

#292 Re: Pariz

Post by Fauja Singh »

Mali offtopic, ali svaka cast ovom novinaru na N1, kako covjek skoro bez imalo zastajkivanja prevodi sa CNN-a.
It_is_a_Leclerc

#293 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

Puca se u dvorani. Prolaze kola hitne pomoći.

Novinari su udaljeni 200 metara i ne znaju šta se zbiva.

P.S. Zaustavite se ljudi, pa jeste li normalni ?! Pa nečija djeca ginu .. Čija god da su, ne ismijavajte i ne relativizirajte tragediju..
dječak sa šibicama

#294 Re: Pariz

Post by dječak sa šibicama »

s obzirom da su potvrdjena dvojica samoubica/autobombe, nije tesko zakljuciti ko stoji iza ovoga.

Pitanje je samo mogu li policija i vojska ovo konacno zaustaviti, i sta je sljedece.
Latte

#295 Re: Pariz

Post by Latte »

More booms. Just heard 2 more. #Paris
annoy

#296 Re: Pariz

Post by annoy »

Neki ljudi stvarno nemaju srama. Ne znam šta je gore, opravdavanje ili likovanje. Dok nedužni ljudi gube živote. Odvratno.
Honda Hondas

#297 Re: Pariz

Post by Honda Hondas »

LSD wrote:
harač wrote:islamdžije izmasakriraju stotine ljudi u bejruju, i nikom ništa... ali pariz zaslužuje temu :D
Možda zato što Libanska prolivena krv nema vrijednost u ocima moralista sa Klixa, kao pariška francuska.
Možda zato što je Liban vukojebina gdje žive kozojebi u 16 stoljeću koji nisu čuli za pojam MODERNO doba, gdje se ljudi nabijaju na kolac ako glasno slusaju muziku a
žene kamenuju ako je vide na ulici da priča sa nepoznatim muškarcem..

Gdje su žene tretiraju kao smeće, gdje nema političkih sloboda, gdje ako popijes pivo objese te na najbliže drvo

Ima li ovoga u Francuskoj? Treba razlikovati vukojebinu od civiliziranog svijeta.. francuska krv je mnogo važnija od krvi plemena sa BI koji će te zaklati ako nisi dovoljno snažno uzviknuo ALLAHU EKBER!
Bodkin

#298 Re: Pariz

Post by Bodkin »

moras biti dobro poremecen ili licemjeran da glumis kako su podjednako uzasne zrtve u nekoj pustinji pola svijeta daleko i tu na prepisaj od nas i to ljudi koji zive apsolutno istim nacinom zivota kao mi. 100 puta je veca vjerovatnoca da prodjes u sarajevu kao ovi u parizu nego kao oni u bagdadu
LSD

#299 Re: Pariz

Post by LSD »

Hakiz wrote:
Fenomenalno, nema šta
Da ne pretjera, skoro 2 milijarde... Ali to je nebitno.

U pravu si ti. Samo, par bolesnika ovdje, par ondje, par tamo, pr ovamo. Malo al Kaida, malo ISIL, malo ovi, malo oni. Nakuplja se to polako.

Mislim da je sve bliži dan kada će nemuslimani reći muslimanima "Riješite to ili ćemo vas sve staviti u isti koš". Strpljenje svakoga pojedinca ili grupe ima granice. Kao i u svemu postoje granice kada racionalo razmišljanje popusti u ovom slučaju, pred primordijalnim strahom.

Mislim da bi muslimanima, muslimanskim zermljama bilo najpametnije da se organizuju, da ih logistički pomogne Zapad, i da muslimanske države, sa legitimnim vojnim, policijskim itd snagama riješe i ISIL i sve ostale manje ili veće grupe.

Ako ovako nastavi, prije ili poslije Hantingtonov sukob civilizacija će se realizovati. A onda spektakl...
Nešto ne vidim da si zabrinut , niti da pišeš, niti da komentariše - kada svakodnevno se proljeva muslimanska krv širom svijeta od Gaze, preko Sirije, do Libanon i Iraka...svaki dan bolesnici diži u zrak muslimane na dvenoj bazi, ali to nije bitno jelde....ta krv je manje vrijedna, pretpostavljam

Kad si napisao neki komentar za nasilje npr. u Gazi , što gledamo svaki dan maltene :? zanima li to tebe uopšte ili te samo zanimaju belaji po Evropi :? mislim, normala pitanje
Last edited by LSD on 14/11/2015 00:25, edited 1 time in total.
Niemand

#300 Re: Pariz

Post by Niemand »

Cherry-Cherry wrote:
Niemand wrote:
Cherry-Cherry wrote: Preraslo je.
Jes kokice napravila, s obzirom da nekako, sta ja znam, likujes haman?
Ti ih trebaš napraviti. Braća ti ubijaju mrske ćafire.
Kakva braca i kakvo mi?

Ne pravi se pametna svega ti, nisam od juce na forumu.

Kokice, likuj i uzivaj.
Post Reply