Ko ovaj moj rodjo u 56 god. doveo zenu (na novo se zenio) 37 god. njoj, jos sa djetetom 12 god. Doveo je na zapad, kako bi poslje nekih sest godina trazila razvod, jer su papiri legli. A gotovo u istom dijelu grada mu zivi bivsa zena sa kojom ima dvoje djece, koji su tad imali 32 god. i 28 god.
Drugi slucaj: jako dobar prijatelj mog starog u 54 god. - prije nekih sad 6-7 god. dovede novu zenu iz BiH - njoj tad 36 god. sa djetetom 12/13 god. Da isto se sve zavrsilo kao i kod rodje. A ovaj ima troj djece koji su tad bili od 24 do 31 god.
Ima ovdje jedan svi ga zovu Lenjin, ne sto lici njemu vec sto je prije nekoliko godina se ozenio sa Ruskinjom, koja mu je uvalila dvoje djece njenje u razdoblju 4-7 god. starosti, ona je od njega bila dobrih 7-8 god. mladja. Dosele se u Kopenhagen, jer tamo gdje je on bio nije njoj odgovaralo, jer nije bilo dovoljno opera, pozorista, simfonija i sl. sve je to propalo u vodu, tako se sad prica, kad je ona kupila njegovom karticom piano ali ona sa krilom da djeca postanu Mozart i co.

Jedinu sto je izvuko iz braka je da mlatara rusikm jezikom bolje od prosjecnog Rusa. Zaboravi reci da je ostala u braku i kad je dobila papire. Iz ovog primjera ispadaju Ruskinje pouzdanije od Bosanki.
Poznanik Danac, koji se zenio vise puta nego moj djed, a tu stvaro treba imati muda i svaki put u oci nekome lagati pred oltarom ili opscinskim poglavarom za te mudrologije

safata neku iz Bihaca, sad nisam ja u pocetku kopco, sta ce on sa njom a jos od nje 14 god. stariji, a imao zenu iz Tajlanda pa iz Kambodje - sve nake iz koje kakvih vukojebina. Toj iz Bihaca nije ni 35 bilo a imala djete cca. 10 god. I on veli ko fol pomogli mu naki Bosanci da upozna tu djevojku, i meni nme dade vrag mira, te udjem im u trag da ti koji su mu pomogli su fakticki blizi rod te. I ako je od mene dosta stariji, tako jedne prilike ga prije 6 god. je bilo, sretnem ga u jednoj pivnici i tako on se jadi na sve kako eto vec su nepune 4 god u braku, ona i dalje hoce da ima svoj krevet itd. I ja mu brk kazen sto znam, on provjeri sam i uvjeri se, hopala preda za razvod i nju deportuju sa djetetom nazad. Ove joj nake rodice popizdile - jedna cak zaradila zatvora zbog fizickog napada u sudnici.
To ganjanje zena dosta mladjih od tebe gdje ona dolazi iz znj drzave i koje kakve vukojebine a ti u njenim ocima ko fol zivis ko kralj, ma nema tu nista osim zbog papira - tu treba se igrati otvorenih karata a ne lagati.