ABH017 wrote:Ja koliko se sjećam iz udžbenika za 7 razred istorije, sve je bilo uništeno.
Njemačka privreda je doživjela kolaps i poslije 1.svj.rata. Ali ne govorimo o tome.
Da li su Njemačka, Francuska, Italija, Engleska itd. bile nečije kolonije 300 godina, u kojem periodu je neko koristio sve njihove resurse u razvoj svoje zemlje?
I sta onda, ko je bio kolonija ne treba da ulaze u razvoj

pa vidis i Koreja je bila dugo okupirana od strane Japana, pa je sada jedna vodecih tehnoloskih drzava na svijetu, Samsung, LG, Hyuindai, KIA itd, i jos ako uporedimo Sjevernu i Juznu, dva potpuno ista naroda, vidi se koliko je bitno imati slobodno i totalitarno drustvo.
ABH017 wrote:Ovo boldirano je smiješno, šta više tužno da neko ozbiljan izjavi. Po čemu ti je poznat lik sa mog avatara?
Nemam pojma ko je to uopste.
ABH017 wrote:Ovim ispred napisanim samo pokazuješ ili svoje neznanje ili mržnju prema svemu što dolazi iz islamske kulture..
Meni je samo zao tog naroda koji trpi svu tu torturu, od Boko Haram, pa do Pakistana i ne slazem se sa argumentima nema to veze sa Islamom, jer sve dok se tako bude mislilo nema tu napretka, a stotine miliona ljudi ce da u medjuvremenu pate. Da li ja mrzim ili ne mrzim islamsku kulturu nije uopste bitno, od toga nista ne zavisi, nijedno dijete nece biti povrijedjeno, ali od strane raznih islamskih duhovnih vodja hoce.
Ne znam da li razumijes, ali za mene je sasvim besmisleno nekoga mrziti zato sto ne vjeruje u Boga ili zasto sto vjeruje u Boga posredstvom neke druge religije ili sto nece da bude iste vjere kao i ja ili bilo sta u tom smislu, da ne govorim povezanost vjere i politike i slicno.
Gdje je god takva situacija, ljudi su najebali, pa ti vidi.