Pa otprilike sam ovo i govorio čitavo vrijeme, ali nisi čitao dovoljno pažljivo. U zadnjem odgovoru tebi sam i detaljno razjasnio šta mislim pod formom npr.Dozer wrote:Sta cemo s crnim rupama?
Sta se desava s onim sto u njima "nestane"?
A sto se tice toga da "nista nije vjecno", mislim da si tu i dalje u malom raskoraku. Kolicina materije je, mozda, vjecna. Ali njen oblik ni priblizno.
Samim tim je prilicno nesuvislo reci da postoji nesto sto je "vjecno", jer realnost je nesto drugacija i neumoljivo nam pokazuje da je to netacno.
Dakle, kolicina materije u smislu mase mozda jeste vjecna, ali tu ta teorija staje upravo zato sto se forma te materije svakodnevno mijenja. Kontas?
Ni ti, ni ja, niti bilo sta oko nas nije oduvijek. Niti ce tu biti zauvijek. Samim tim - nije ni vjecno.
I radi ovoga je sega i sama pomisao da je nekakav bog, eto, oduvijek i zauvijek. Nesto ne moze nastati iz nicega, kako i sam tvrdis, ali izgleda - osim njega... Yeah, right...
S energijom je vec druga prica.
Kako god, ide to i daleko dalje, samo ne mogu sada to sve obrazlagati. Pogotovo kad se spotičemo oko trivijalnih, naizgled jednostavnih i "logičnih" stvari.
A materijalno nije jedino što postoji, što je stvarno i realno.