Niceeeeeee.Connaisseur Karlin wrote:
evo ti jedna fotkica od mene![]()
Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
- dale cooper
#276 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
- supercali
#277 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Jbg svaki grad moze biti dosadan ako se ne snadjes i sl
Ja prvi put u marseju kad sam bio konto da sam dosao u ploce jbt
Luka industrija fazoni zanimljivije u rogatici
A drugi put kad sam dosao naletim na neke domace odvedu me na par mjesta pokazu "dusu" grada i nakon toga pozelim se vratiti svake godine tamo
A drugi put kad sam dosao naletim na neke domace odvedu me na par mjesta pokazu "dusu" grada i nakon toga pozelim se vratiti svake godine tamo
- Connaisseur Karlin
#278 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
supercali wrote:Jbg svaki grad moze biti dosadan ako se ne snadjes i sl
- Connaisseur Karlin
#279 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
to mi je jedna od lokacijadale cooper wrote:Niceeeeeee.Connaisseur Karlin wrote:
evo ti jedna fotkica od mene![]()
![]()
I ti si iz Zagreba (ali na privremenom radu negdje drugo)?
- dale cooper
#280 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Connaisseur Karlin wrote:
to mi je jedna od lokacija![]()
- Point.
#281 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Vidi purgera sto se kurci. Nemere grad od 150.000 stanovnika biti selo. Mislim da si iz Tokija ili Mexico Citija mozda i mozes, al iz freaking Zagreba?zg1911 wrote:Na glupost glupošću.Point. wrote: Vidi ga i zamjene teza. Pito sam te prvi sta ima lijepo u Zagrebu? Poslije mozemo o Banjaluci.
Gro parkova i zelenila - od Maksimira kraj kojeg je jedan od boljih zoo vrtova u Europi, preko lenuzzijeve potkove koja krasi donji grad, do Jaruna koji uz jezero služi kao sportsko rekreacijski centar
povijesna jezgra - dakle cijeli gornji i donji grad. Samo izađi iz vlaka na glavnom kolodvoru i uz Zrinjevac, Strossmayerov trg i tomislavac kreni ka Jelačić placu. Pa se popuni do Strossmayerova šetališta, uspinjače, Tkalčevićeve, kamenitih vrata, Crkve svetog. Marka, katedrale, kule lotrščak itd
Cijeli sjeverni dio grada ilitiga podsljemenska zona
Guglaj! Ili još bolje dođi da vidiš, dođi da se diviš (i kao većina zemljaka ti, poželjeti ćeš ovdje ostat da živiš)
A što to ima bivše zadnje selo ZG nadbiskupije?
Ma nema nista u BL, stala do stale. I da, bio sam u ZG milion puta, i nikad se nisam divio. Nozda na google to ljepse izgleda, ko zna.
-
Juliuscezar
#282 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
hjoj rasprave, 90 % omladine se nogom udara u guzicu ako ima srece da se docepa neuma 2-3 dana. Studentski pohod izvuku pomalo i eto
- zg1911
#283 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Ne vidiš li ili pak ne razumiješ ovo "bivše"?
Nigdje ja ne rekoh da u bl nema ništa, samo da ima manje nego u zg.
Nigdje ja ne rekoh da u bl nema ništa, samo da ima manje nego u zg.
-
bluesjunior
#284 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Zagreb mi je super i koristim svaku priliku....Ljubljana truba žešća al oduvijek, Banja Luka je prije rata bila izuzetno lijep grad, ovo danas je totalno bez veze...kao i sve nase čarsije....pa ja kad citam ovdje kolko neki ljudi hvale Mostar (u kom sam zivio i radio nekoliko godina a cesto i danas posjetim....) prosto kontam da to nije neki drugi Mostar, mostarci naravno vole svoj grad ....(turbo dosadan i mrtva trka se vodi izmedju dvije strane)
- JThomas
#285 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
tema je razvijeni zvizizam, iz najplodnijeg i najzrelijeg stvaralačkog stadijuma.
-
bluesjunior
#286 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
ha ha jeste u pravu si stvarno al ne treba sve preozbiljno uzimatiJThomas wrote:tema je razvijeni zvizizam, iz najplodnijeg i najzrelijeg stvaralačkog stadijuma.
- MMM1977
#287 Re: RE: Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
[emoji122]JThomas wrote:tema je razvijeni zvizizam, iz najplodnijeg i najzrelijeg stvaralačkog stadijuma.
Ocekujem da ovih dana opet pokrene neku temu tipa "kolika su vam primanja" pa da opet moze razvizati o svojim karticama, nekretninama i sl. Nije odavno.
-
Tromblon
#288 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
E. čuj Zagreb dosadan?!?!?!?! Svašta vala. Volim otići u ZG, prošetati, popiti kaficu. Lijep grad, dobar provod, dobri ljudi. Glupo je uspoređivati. Zagrepčani vole doći kod nas, mi kod njih i sve je super.
Nego, jeste li bili u Ljubljani u nedjelju? U tom slučaju bez dileme najdosadniji grad na svijetu. Inače, skroz ok.
Beč nekome dosadan??? Pa, gdje ste vi bili. Parkova, muzeja, Prater, navečer solidno jako.
1. Brisel mi je katastrofa dosadan.
2. Genk isto tako.
3. Cirih također.
4. Venecija.
5. Manchester, sivilo neko pozelis da iz paba ne izađeš nikada.
Plus Wolfsburg pogotovo kad nije neka tekma. Leverkusen prođeš za minut i po. Nema ništa, ali ima sjajni Keln u komšiluku.
Svaki grad ima nešto samo zavisi kako se situacija postavi. Ovdje je nekome i Berlin dosadan a ima, na primjer, muzeja da svaki dan u godini obiđeš novi. Plus historije za izvoz.
Haj za sada toliko
Nego, jeste li bili u Ljubljani u nedjelju? U tom slučaju bez dileme najdosadniji grad na svijetu. Inače, skroz ok.
Beč nekome dosadan??? Pa, gdje ste vi bili. Parkova, muzeja, Prater, navečer solidno jako.
2. Genk isto tako.
3. Cirih također.
4. Venecija.
Plus Wolfsburg pogotovo kad nije neka tekma. Leverkusen prođeš za minut i po. Nema ništa, ali ima sjajni Keln u komšiluku.
Svaki grad ima nešto samo zavisi kako se situacija postavi. Ovdje je nekome i Berlin dosadan a ima, na primjer, muzeja da svaki dan u godini obiđeš novi. Plus historije za izvoz.
Haj za sada toliko
-
FreakyStyley
-
Bodkin
#290 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
E cuj manchester dosadanTromblon wrote:E. čuj Zagreb dosadan?!?!?!?! Svašta vala. Volim otići u ZG, prošetati, popiti kaficu. Lijep grad, dobar provod, dobri ljudi. Glupo je uspoređivati. Zagrepčani vole doći kod nas, mi kod njih i sve je super.
2. Genk isto tako.
3. Cirih također.
4. Venecija.
Haj za sada toliko
A bec ima muzeje, toje tacno. I to je to
- shalla
#291 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Kako zanimljivi pogledi i super mi je to što ljudi imaju totalno oprečna zapažanja
Ja pisao nekad na početku teme i i ja sam uvrstio ZG među 5 najdosadnijih (naravno govoreći o gradovima u kojima sam bio, ne na osnovu google-a). Ne znam, sve je subjektivno ali hanuma i ja kad razmišljamo o nekom blitz putovanju ZG nikad nije tema, bili smo nekoliko puta i brate nekakav je hladan, odbojan, ne znam, sve nekako uštogljeno al eto, vjerujem ljudima koji su duže boravili tamo da to nije tako. Meni je ok Jarun, mališa je tad imao nekih 18 mjeseci pa smo se poprilično nahodali dole sa njim, ok su mi i parkovi tamo oko Maksimira, što se tiče kafenisanja Tkalčićeva mi je fkt vrh, super mjesta i kafići. Što se tiče noćnog života ne bih znao iz prve ruke (jednom žena trudna, dva puta bili sa malcem, gdje smo prispjeli navečer u guzicu
) al mislim da ZG nema ni 10% noćnog života kakvog ima BG...
I ovo za Beč što neki govore da je dosadan... Proputovao sam više od pola Evrope i meni je Beč skroz cool, imaš brate gdje i hodati, imaš šta i vidjeti a imaš Bgm gdje i povazdan ubijati vrijeme ispijajući kafe ili hodati po radnjama...Opet kažem, mislim da je tema itekako subjektivna jer ovisi ko šta očekuje od grada ali eto meni je Beč super, odeš fino jedan dan do Schonbrunna, jedan dan hodaš po onim cvjetnjacima (jel ono bi Belvedere), jedan dan se uhvatiš skitanja po Mariji, šoping, kafe ovo-ono, ne znam, komotno mogu provesti 5-6 dana (tako sam i bio oba puta) da mi bude full zabavno...
Jedna preporuka, da iskoristim temu, ko god ima priliku neka ode u Brugges, majke mi gradić kao iz bajke, samo sam čekao da se pojavi neki vitez sa onim oklopom...
Ja pisao nekad na početku teme i i ja sam uvrstio ZG među 5 najdosadnijih (naravno govoreći o gradovima u kojima sam bio, ne na osnovu google-a). Ne znam, sve je subjektivno ali hanuma i ja kad razmišljamo o nekom blitz putovanju ZG nikad nije tema, bili smo nekoliko puta i brate nekakav je hladan, odbojan, ne znam, sve nekako uštogljeno al eto, vjerujem ljudima koji su duže boravili tamo da to nije tako. Meni je ok Jarun, mališa je tad imao nekih 18 mjeseci pa smo se poprilično nahodali dole sa njim, ok su mi i parkovi tamo oko Maksimira, što se tiče kafenisanja Tkalčićeva mi je fkt vrh, super mjesta i kafići. Što se tiče noćnog života ne bih znao iz prve ruke (jednom žena trudna, dva puta bili sa malcem, gdje smo prispjeli navečer u guzicu
I ovo za Beč što neki govore da je dosadan... Proputovao sam više od pola Evrope i meni je Beč skroz cool, imaš brate gdje i hodati, imaš šta i vidjeti a imaš Bgm gdje i povazdan ubijati vrijeme ispijajući kafe ili hodati po radnjama...Opet kažem, mislim da je tema itekako subjektivna jer ovisi ko šta očekuje od grada ali eto meni je Beč super, odeš fino jedan dan do Schonbrunna, jedan dan hodaš po onim cvjetnjacima (jel ono bi Belvedere), jedan dan se uhvatiš skitanja po Mariji, šoping, kafe ovo-ono, ne znam, komotno mogu provesti 5-6 dana (tako sam i bio oba puta) da mi bude full zabavno...
Jedna preporuka, da iskoristim temu, ko god ima priliku neka ode u Brugges, majke mi gradić kao iz bajke, samo sam čekao da se pojavi neki vitez sa onim oklopom...
- hrle1976
#292 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
JThomas wrote:tema je razvijeni zvizizam, iz najplodnijeg i najzrelijeg stvaralačkog stadijuma.
Da nisi mozda doktoriro iz zvizizma cim tako strucno postavljas zakljucak?
Il ste ti i on u rodu.
- Vitezanin
#293 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Zagreb je baš dobar grad, ne kontam vas. Ugodan i odlično je povezan s ostatkom kontinenta, brdo stvari za raditi. U balkanskim okvirima je kategorija iznad ostalih većih gradova.
Ljubljana je slatka i ušišna
i meni je tu bilo pravo dobro.
Šta vi tražite toliko pa da ne možete naći recimo u Zagrebu, Ljubljani (a neki i u Beču) pa da ove gradove nazovete "dosadnim"?

Ljubljana je slatka i ušišna
Šta vi tražite toliko pa da ne možete naći recimo u Zagrebu, Ljubljani (a neki i u Beču) pa da ove gradove nazovete "dosadnim"?
- Connaisseur Karlin
#294 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
pa traze diskoteke i kafice ,a ne muzeje i slicne lokacije koje treba posjetitiVitezanin wrote:Zagreb je baš dobar grad, ne kontam vas. Ugodan i odlično je povezan s ostatkom kontinenta, brdo stvari za raditi. U balkanskim okvirima je kategorija iznad ostalih većih gradova.
Ljubljana je slatka i ušišnai meni je tu bilo pravo dobro.
![]()
![]()
- spreca
#295 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Livov Ukraina......prolazeci slucajno usao u stari dio grada......ma bio sam se malo i uplasio , reko da nisam u kakvu masinu vremena upo koja vozi samo u rikvercshalla wrote:Kako zanimljivi pogledi i super mi je to što ljudi imaju totalno oprečna zapažanja![]()
Ja pisao nekad na početku teme i i ja sam uvrstio ZG među 5 najdosadnijih (naravno govoreći o gradovima u kojima sam bio, ne na osnovu google-a). Ne znam, sve je subjektivno ali hanuma i ja kad razmišljamo o nekom blitz putovanju ZG nikad nije tema, bili smo nekoliko puta i brate nekakav je hladan, odbojan, ne znam, sve nekako uštogljeno al eto, vjerujem ljudima koji su duže boravili tamo da to nije tako. Meni je ok Jarun, mališa je tad imao nekih 18 mjeseci pa smo se poprilično nahodali dole sa njim, ok su mi i parkovi tamo oko Maksimira, što se tiče kafenisanja Tkalčićeva mi je fkt vrh, super mjesta i kafići. Što se tiče noćnog života ne bih znao iz prve ruke (jednom žena trudna, dva puta bili sa malcem, gdje smo prispjeli navečer u guzicu) al mislim da ZG nema ni 10% noćnog života kakvog ima BG...
- stakasa
#296 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Je li to onaj dio Ukrajine sto je antiruski nastrojen, skroz ovamo prema Poljskoj?spreca wrote:Livov Ukraina......prolazeci slucajno usao u stari dio grada......ma bio sam se malo i uplasio , reko da nisam u kakvu masinu vremena upo koja vozi samo u rikvercshalla wrote:Kako zanimljivi pogledi i super mi je to što ljudi imaju totalno oprečna zapažanja![]()
Ja pisao nekad na početku teme i i ja sam uvrstio ZG među 5 najdosadnijih (naravno govoreći o gradovima u kojima sam bio, ne na osnovu google-a). Ne znam, sve je subjektivno ali hanuma i ja kad razmišljamo o nekom blitz putovanju ZG nikad nije tema, bili smo nekoliko puta i brate nekakav je hladan, odbojan, ne znam, sve nekako uštogljeno al eto, vjerujem ljudima koji su duže boravili tamo da to nije tako. Meni je ok Jarun, mališa je tad imao nekih 18 mjeseci pa smo se poprilično nahodali dole sa njim, ok su mi i parkovi tamo oko Maksimira, što se tiče kafenisanja Tkalčićeva mi je fkt vrh, super mjesta i kafići. Što se tiče noćnog života ne bih znao iz prve ruke (jednom žena trudna, dva puta bili sa malcem, gdje smo prispjeli navečer u guzicu) al mislim da ZG nema ni 10% noćnog života kakvog ima BG...
Jedna preporuka, da iskoristim temu, ko god ima priliku neka ode u Brugges, majke mi gradić kao iz bajke, samo sam čekao da se pojavi neki vitez sa onim oklopom..............nevjerovatno .....kao da sam bio u nekom 15 vijeku ali sve je tako uredno i ocuvano da je prosto fantastika......i kosto rece sam sam ocekivao one konjanike sa onim oklopima i sabljama ali onda bi se sigurno usro od straha
![]()
![]()
......ima raje hoda uglavnom je to sve zasticeno ima kfica restorana hotelcica ali bez onih silnih neonskih reklama itd......narod nevjerovatno prijatan i uljudan....da tada ne pogrijesih i ne udjo pogresno nikad nebih znao da tako nesto postoji jos na planeti i ocuvano u izvornom obliku.....sve nekako nestvarno a tako lijepo.
- shalla
#297 Re: RE: Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Eh da, još nešto. Hodaš ulicama grada, čitavo vrijeme čuješ neku laganu jedva čujnu muziku, ali ono bez prestanka. Vidi ovaj moj haver da sam ja to skontao i kaže donijele gradske vlasti odluku da svaka prodavnica mora izbaciti zvučnike ispred radnje i pustiti tu istu radio stanicu na kojoj opet puštaju mahsuz takvu laganu, opuštajuću muziku...spreca wrote:Livov Ukraina......prolazeci slucajno usao u stari dio grada......ma bio sam se malo i uplasio , reko da nisam u kakvu masinu vremena upo koja vozi samo u rikverc [emoji38] ...........nevjerovatno .....kao da sam bio u nekom 15 vijeku ali sve je tako uredno i ocuvano da je prosto fantastika......i kosto rece sam sam ocekivao one konjanike sa onim oklopima i sabljama ali onda bi se sigurno usro od straha [emoji38] [emoji38] [emoji38] ......ima raje hoda uglavnom je to sve zasticeno ima kfica restorana hotelcica ali bez onih silnih neonskih reklama itd......narod nevjerovatno prijatan i uljudan....da tada ne pogrijesih i ne udjo pogresno nikad nebih znao da tako nesto postoji jos na planeti i ocuvano u izvornom obliku.....sve nekako nestvarno a tako lijepo.shalla wrote:Kako zanimljivi pogledi i super mi je to što ljudi imaju totalno oprečna zapažanja [emoji106]
How fucking awesome...
Sent from my S7 Edge using Tapatalk
- spreca
#298 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Da to je taj gradic blizu Poljske granice......dali su anti ruski nastrojeni ja nebih bas tvrdio...sada mozda malo je ta tenzija visa....ali ja sam bio nekako pred rato sa ruskim registarskim tablicama i na ruskom se sa njima sporazumjevao i nikakvih problema sve veoma uljudno i srdacno....mada kada sam u Moskvi rekao da cu ici tim marsrutom mnogi su mi savjetovali da se tu ne zaustavljam , nego negdje prije ili poslije Livova.....nisam se bas na to obracao puno......jedino omladina nezna ruski skoro pa niko......imao sam "problem" u jednom restoranu...kad sam htio da platim moja kartica nije nesto htjela da radi ,ponudim euro,dolare,ruske rublje ...kaze nemoze samo Ukr Grivna ....mjenjacnice ne rade jer je vec bilo kasno kaze konobarica da sacekamo sefa pa ako hoce nek on uzme valutu...dodje sef neka dobra koka i veli ona ce pitati goste hoce li neko zamjeniti valutu itd itd....zena se izuzetno trudila i izvinjavala jer me bespotrebno zadrzava...uglavnom nasla i sve smo sredili i stalno mi se izvinjavala jer je posle ispalo da je problem bio u njihovom terminalu a ne mojoj kartici....i polovina restorana su bili rusi bar sudeci po jeziku koji se cuo i po reg tablicama na parkingu...sve je to malo preuvelicanostakasa wrote: Je li to onaj dio Ukrajine sto je antiruski nastrojen, skroz ovamo prema Poljskoj?
- spreca
#299 Re: RE: Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
ovdje nema nikakve muzike nego je neka nestvarna tisina.....nesto fantasticno.....ulice uglavnom iz kamenih ploca..nema asvalta...ma nestvarno...ja to ni u filmovima nisam vidioshalla wrote: Eh da, još nešto. Hodaš ulicama grada, čitavo vrijeme čuješ neku laganu jedva čujnu muziku, ali ono bez prestanka. Vidi ovaj moj haver da sam ja to skontao i kaže donijele gradske vlasti odluku da svaka prodavnica mora izbaciti zvučnike ispred radnje i pustiti tu istu radio stanicu na kojoj opet puštaju mahsuz takvu laganu, opuštajuću muziku...
How fucking awesome...
Sent from my S7 Edge using Tapatalk
- stakasa
#300 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...
Ma naravno, kao u svakom konfliktu. A koliki je taj Lviv, sjecam se da su tu igrali i utakmice Evropskog prvenstva? Fino si mi ga opisao, mozda i posjetim. Je li jeftino?spreca wrote:Da to je taj gradic blizu Poljske granice......dali su anti ruski nastrojeni ja nebih bas tvrdio...sada mozda malo je ta tenzija visa....ali ja sam bio nekako pred rato sa ruskim registarskim tablicama i na ruskom se sa njima sporazumjevao i nikakvih problema sve veoma uljudno i srdacno....mada kada sam u Moskvi rekao da cu ici tim marsrutom mnogi su mi savjetovali da se tu ne zaustavljam , nego negdje prije ili poslije Livova.....nisam se bas na to obracao puno......jedino omladina nezna ruski skoro pa niko......imao sam "problem" u jednom restoranu...kad sam htio da platim moja kartica nije nesto htjela da radi ,ponudim euro,dolare,ruske rublje ...kaze nemoze samo Ukr Grivna ....mjenjacnice ne rade jer je vec bilo kasno kaze konobarica da sacekamo sefa pa ako hoce nek on uzme valutu...dodje sef neka dobra koka i veli ona ce pitati goste hoce li neko zamjeniti valutu itd itd....zena se izuzetno trudila i izvinjavala jer me bespotrebno zadrzava...uglavnom nasla i sve smo sredili i stalno mi se izvinjavala jer je posle ispalo da je problem bio u njihovom terminalu a ne mojoj kartici....i polovina restorana su bili rusi bar sudeci po jeziku koji se cuo i po reg tablicama na parkingu...sve je to malo preuvelicanostakasa wrote: Je li to onaj dio Ukrajine sto je antiruski nastrojen, skroz ovamo prema Poljskoj?