EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- House
#276 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
samo ne Irsku
-
Mirza007
#277 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Ne znam sta bih ti rekao za Zahirovica. Izgubio sam ga iz vida odkako su ga zamijenili Hadzic i amidzic. Zato i jesam stavio upitnik na DM.palermo wrote:Ja ne znam zašto niko ne spominje Zahirovića kao rješenje za prvu utakmicu baraža. Dečko kada je igrao za nas, uvijek je solidno odigrao, sada igra standardno, nije neka liga, ali nije ni zadnja na svijetu i ja ne vidim boljeg rješenja od toga. I jeste da je Medo počeo karijeru kao centarfor, ali nekako ne mogu zamisliti da u ovim ozbiljnijim utakmicama on može biti rješenje. I definitvno bih igrao sa tandemom Ibišević (umjesto Višće)-Džeko. Jedino stvarno ne znam ovog trećeg veznog......i Sejo i Medo su puni mahana (mada imaju i dobrih strn, to ne sporim). Mada, ako Džekson bude bio u formi, mi odmah dobijamo na posjedu lopte......i pade mi na aomet sad jedna stvar, mi u ove naše dvije utakmice nismo izborili nijedan ama baš nijedan faul tj.slobodan udarac iz pozicije koja bi bila opasan za protivnički gol.Mirza007 wrote:Ko god bio, evo mog sastava sa prvu utakmicu:
---------------------Begovic----------------------
Mujdza------Cocalic---Spahic------Kolasinac
-----------???????---------------Pjanic------------
Visca-----------------------------------Lulic------
------------------Medunjanin----------------------
------------------Dzeko---------------------------
Ovo pod upitnikom bi trebao biti Besic ali nazalost nemoze.
Hadzic ili Grahovac, samo ne Vranjes.
Medo u ovoj formaciji nije spica nego ono sto je igrao Miske, igrac zadnjeg pasa, poluspica bez velikih defanzivnih zadataka.
Tandem Vedo-Dzeko za 4-4-2 formaciju jedino. Ovo moje je 4-2-3-1, tu Vedu ne vidim (probali smo ga pod Safetom kao lazno krilo pa nije islo).
- Idemedosumom
#278 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Kada je Zahirović zadnji put igrao za nas?
Ja se sjećam da je protiv Slovačke kod Papeta ulazio da zatvori propuh (jel ono umjesto Mujdže? mrsko mi guglat), i da je svoj zadatak jako uspješno obavio.
Ja se sjećam da je protiv Slovačke kod Papeta ulazio da zatvori propuh (jel ono umjesto Mujdže? mrsko mi guglat), i da je svoj zadatak jako uspješno obavio.
- Edin H.
#279 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Jack Be Nimble wrote:Najbolja opcija norveška ili danska. Ima dosta naših, obuku se u dresove domaćina, zapale baklje/naprave dar mar I izbace domacina na racun desavanja na tribinama.
Druga u zenici se ne bi ni igrala.
Dobra taktika
-
todd_smith
#280 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
ovo bi bila najgenijalnija stvar kada bi bili "pametni" da izvedemo ovoJack Be Nimble wrote:Najbolja opcija norveška ili danska. Ima dosta naših, obuku se u dresove domaćina, zapale baklje/naprave dar mar I izbace domacina na racun desavanja na tribinama.
Druga u zenici se ne bi ni igrala.
- Logovan
#281 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Pa malo je reći da bi ispali ofirni kada bi ovo uradili.todd_smith wrote:ovo bi bila najgenijalnija stvar kada bi bili "pametni" da izvedemo ovoJack Be Nimble wrote:Najbolja opcija norveška ili danska. Ima dosta naših, obuku se u dresove domaćina, zapale baklje/naprave dar mar I izbace domacina na racun desavanja na tribinama.
Druga u zenici se ne bi ni igrala.![]()
![]()
- moa
#282 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Kad kurva dzeksin igra zna kako se postavit i gdje da padne da bude faul. Zato dzakmic vrijedi...palermo wrote:Ja ne znam zašto niko ne spominje Zahirovića kao rješenje za prvu utakmicu baraža. Dečko kada je igrao za nas, uvijek je solidno odigrao, sada igra standardno, nije neka liga, ali nije ni zadnja na svijetu i ja ne vidim boljeg rješenja od toga. I jeste da je Medo počeo karijeru kao centarfor, ali nekako ne mogu zamisliti da u ovim ozbiljnijim utakmicama on može biti rješenje. I definitvno bih igrao sa tandemom Ibišević (umjesto Višće)-Džeko. Jedino stvarno ne znam ovog trećeg veznog......i Sejo i Medo su puni mahana (mada imaju i dobrih strn, to ne sporim). Mada, ako Džekson bude bio u formi, mi odmah dobijamo na posjedu lopte......i pade mi na aomet sad jedna stvar, mi u ove naše dvije utakmice nismo izborili nijedan ama baš nijedan faul tj.slobodan udarac iz pozicije koja bi bila opasan za protivnički gol.Mirza007 wrote:Ko god bio, evo mog sastava sa prvu utakmicu:
- mgogic
#283 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Izbacili bi nas iz fudbala dozivotno - a kamoli suspendovali iz UEFA-inih takmicenjaLogovan wrote:Pa malo je reći da bi ispali ofirni kada bi ovo uradili.todd_smith wrote:ovo bi bila najgenijalnija stvar kada bi bili "pametni" da izvedemo ovoJack Be Nimble wrote:Najbolja opcija norveška ili danska. Ima dosta naših, obuku se u dresove domaćina, zapale baklje/naprave dar mar I izbace domacina na racun desavanja na tribinama.
Druga u zenici se ne bi ni igrala.![]()
![]()
Pa nisu glupi skandinavski policajci - jel gled'o ko Wallandera jebem li ga?!
-
condy
#284 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Formacija je ok, ali nije ta formacija za nas. Spori smo mi za te formacije, sredina nam nema mogućnost dominacije u posjedu lopte..... Kako smo samo izgledali bezidejno u toj formaciji protiv Velsa u Zenici.Mirza007 wrote:Ko god bio, evo mog sastava sa prvu utakmicu:
4-4-2 formacija je za nas. Najbolje utakmice i rezultate napravili smo sa njom. Dosta efikasnije igramo, i lakše dolazimo do gola. To je pokazao i ovaj zadnji dvomeč, kad smo promjenili formaciju tokom utakmice.
- golfiista
#285 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
On paper I'd rather avoid Bosnia. But they seem to have been inconsistent this campaign. Anyone have an insight into why? And more importantly is there any scope for them to turn it around by the time the play offs come round?
Dont rate any of them tbh. Think all teams are much of a muchness
Would rather avoid Bosnia if pushed - They look good going forward but are a bit calamitous at the back
Sweden/Ukraine I could see us with 2 drawn games. Very tight
Hungary seems the obvious choice given what the North did
Bosnia looked more interested in heading for the beach that day we played them in the build-up to the euros (and God knows we had the weather for it LOL) But that was an end-of-season friendly with Bosnia having no big tournament to prepare for, I would rather avoid them in the heat of a qualifying play-off. Hungary for me.
Lads I watched Bosnia Wales , Bosnia are good , dismissing them is daftness. Wales needed to get something and got well beaten. Avoid for me.
AIt's a no brainer that Hungary would be by far the best draw. They barely made 3rd place out of the weakest qualifying group, with the top seeds imploding.
Sweden next, who look to be on a downward slope with Zlatan nearing the end of his international career, but he ain't done yet.
Bosnia are no pushovers with an experienced squad of players playing in all the big leagues.
Don't want Ukraine at all. They only narrowly missed out in a group as tough as ours and that was solely becuase they slipped up in the opening game against Slovakia. Yarmolenko is top notch, I'm surprised he's not yet at a bigger European club, as is the lad at Seville, Konoplyanka and they have a fine 'keeper.
Sa Irskog foruma!nd because someone asked about Bosnia, IIRC it was a case of a very poor start in the qualifiers and didn't look like getting anywhere near qualifying at all, but they stepped up in the later stage and thus are rather having some momentum now.
- ultima_palabra
#286 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Pyatov - a fine keeper
Ukrajinski Bandović/Nurković, kikser par excellence...
- animus
#287 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
U ovoj formaciji bi Kolasinac mogao na to upraznjeno mjesto zadnjeg veznog jer je to dosta puta i igrao u Salkeu i to vrlo dobro. Na mjesto lijevog beka bi mogao uskociti Zukanovic i ako bi igrali u skladu sa svojim mogucnostima onda bi to bila beton odbrana i moguce da bi i sredina bila dominantna. Ali Mesa zna najbolje tako da cemo vidjeti sta on misli.Mirza007 wrote:Ko god bio, evo mog sastava sa prvu utakmicu:
- Herr Flick
#288 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Mujdza je propali igrac,bolji bi cak bio i neki mlađi iz nase lige ili sto ne igra Bičakčić na toj poziciji nije mi jasno 
-
incognito071
#289 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Da se jos jednom citiram, treba ofanzivno igrati ko god da je protivnik jer se mi ne znamo braniti na terenu.
Muhamed nece igrati prvu, Pjanic na njegovo mjesto a Medunjanin na mjesto Pjanica.
Muhamed nece igrati prvu, Pjanic na njegovo mjesto a Medunjanin na mjesto Pjanica.
incognito071 wrote:Mozemo li jednom ovako odigrati u barazu, od prve minute u napad??
Mi se ne znamo braniti
----------------------Begovic--------------------------
--Bicakcic------Spahic-----Zukanovic-------Kolasinac----
----------------------Besic-----------------------------
--Vrancic/Salihovic------Pjanic------------Lulic---------
---------------Dzeko------------Djuric-------------------
- ultima_palabra
#290 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Jel se iko žalio na 3 utakmice Bešiću, ili nisu imali kad od žderanja i pisanja kazni za petarde u domaćem prvenstvu?
- GeneralBHF
#291 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
incognito071 wrote:Da se jos jednom citiram, treba ofanzivno igrati ko god da je protivnik jer se mi ne znamo braniti na terenu.
incognito071 wrote:Mozemo li jednom ovako odigrati u barazu, od prve minute u napad??
Mi se ne znamo braniti
To sto si napisao moze protiv Andore, Luksemburga i ovih kuhara i konobara ali u barazu cisto samoubistvo. Sta ce da se desi kada krenu u napad sigurno ce obojica ici i sredina ostaje prazna sto otvara mnogo prostora da nam neko napravi 2 kontre i zabije 2 gola.
Treba sacekat jos malo da se vidi moze li CImirot odigrati 2-3 utakmice prije baraza pa bi njega trebalo zvati.
Memiju pod hitno prebaciti u A team kako bi mogao da se razvija da bar imamo desnog beka u slijedecim kvalifikacijama ali sam primijetio da Bazdarevic ima u planu da vrati Viscu na desnog beka sto bi po meni bila bolja opcija od Mujdze.
-
incognito071
#292 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
GeneralBHF wrote:incognito071 wrote:Da se jos jednom citiram, treba ofanzivno igrati ko god da je protivnik jer se mi ne znamo braniti na terenu.
Mi se ne znamo braniti
To sto si napisao moze protiv Andore, Luksemburga i ovih kuhara i konobara ali u barazu cisto samoubistvo. Sta ce da se desi kada krenu u napad sigurno ce obojica ici i sredina ostaje prazna sto otvara mnogo prostora da nam neko napravi 2 kontre i zabije 2 gola.
Treba sacekat jos malo da se vidi moze li CImirot odigrati 2-3 utakmice prije baraza pa bi njega trebalo zvati.
Memiju pod hitno prebaciti u A team kako bi mogao da se razvija da bar imamo desnog beka u slijedecim kvalifikacijama ali sam primijetio da Bazdarevic ima u planu da vrati Viscu na desnog beka sto bi po meni bila bolja opcija od Mujdze.
"generale'" nije nikakvo samoubistvo nego baraz treba pokusati rjesiti odmah u prvoj utakmici
budemo li se povlacili i igrali ko kakve picke (Kipar) bice svega i svasta
ova 4-4-2 formacija je sasvim solidna i dosta izbalansirana na terenu
Last edited by incognito071 on 15/10/2015 10:31, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#293 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Mujdža je fakat propo ko kauč
tako da pod hitno trebamo tražiti zamjenu za tu poziciju...mislim da je bolja trenutna alternativa Vranješ za tu poziciju nego Višća, koji je truba na svakoj drugoj poziciji osim napadačkoj.
Kad vidim kako igra desno krilo, i to protiv levata, dođe mi da plačem za sVrškom, koji barem minione dere ko kurbane
Kad vidim kako igra desno krilo, i to protiv levata, dođe mi da plačem za sVrškom, koji barem minione dere ko kurbane
-
incognito071
#294 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Nije niko, nažalostultima_palabra wrote:Jel se iko žalio na 3 utakmice Bešiću, ili nisu imali kad od žderanja i pisanja kazni za petarde u domaćem prvenstvu?
uzeli su mu u obzir i ono fatanje za vrat ja mislim, zato 3
- GeneralBHF
#295 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Neka bolje i sada nego u Francuskoj da nekom pukne samar i da dobije suspenziju. Realno trebao nam je kao i u prvoj utakmici baraza ce nedostajati ali sve ce to biti dobro i onako nam treba odmornih igraca u drugoj utakmici jer ce biti odlucujuca.incognito071 wrote:Nije niko, nažalostultima_palabra wrote:Jel se iko žalio na 3 utakmice Bešiću, ili nisu imali kad od žderanja i pisanja kazni za petarde u domaćem prvenstvu?![]()
uzeli su mu u obzir i ono fatanje za vrat ja mislim, zato 3
- Idemedosumom
#296 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Nije ni Lulić što je nekada bio, ali Mujdža je stvarno samo sjenka nekadašnjeg igrača:JoseMujica wrote:Mujdža je fakat propo ko kaučtako da pod hitno trebamo tražiti zamjenu za tu poziciju...mislim da je bolja trenutna alternativa Vranješ za tu poziciju nego Višća, koji je truba na svakoj drugoj poziciji osim napadačkoj.
- Pismonosa
#297 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Ona zaprepaštena lica Francuza i strah na tribinama kad su vidjeli kako ih silujemo u brazilskom stilu, neprocjenjivoIdemedosumom wrote: Nije ni Lulić što je nekada bio, ali Mujdža je stvarno samo sjenka nekadašnjeg igrača:
- ILVIIR
#298 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
tad smo mi bili kipar, a francuska mi, s tim da se borilo za direktan prolaz, a ne za baraz.Pismonosa wrote:Ona zaprepaštena lica Francuza i strah na tribinama kad su vidjeli kako ih silujemo u brazilskom stilu, neprocjenjivoIdemedosumom wrote: Nije ni Lulić što je nekada bio, ali Mujdža je stvarno samo sjenka nekadašnjeg igrača:
- Idemedosumom
#299 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Otkako ga je onaj crni hajvan Malouda nagazio, Mujdža više nikad nije na onom nivou igrao...
Last edited by Idemedosumom on 15/10/2015 11:54, edited 1 time in total.
-
betontennis
#300 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Bili su napisali žalbu ali Salem pojeo slučajno.ultima_palabra wrote:Jel se iko žalio na 3 utakmice Bešiću, ili nisu imali kad od žderanja i pisanja kazni za petarde u domaćem prvenstvu?