TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
-
sizifinho
#276 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Taj ti epitet stoji, ni u jednom trenutku nisam skrenuo raspravu s nas, dok ti prozivaš moje roditelje a ekvivalent bi bio da ja sad prozovem tvoju djecu, no što se mene tiče ja neću spasti na taj nivo.
Fuj
Fuj
-
Niemand
#277 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Realno dozeru, ti si ispo gori. Ako kazes da je sizifinjo balavac, a ti covjek u nekim ozbiljnijim godinama, onda se vala tako i ponasaj. Npr tvoj post sa "djeco" sadrzi prije svega vrlo vulgarne i na kraju krajeva tvojim godinama neprimjerene izraze, a obracas se "djeci".
Ne znam po kojoj logici covjek koji je roditelj moze sebi dozvoliti taj nivo vulgarnosti u prisustvu "zenske djece", a to bi bila ja, jelte
da ne govorim o samoj tvojoj poruci toj "djeci".
Hajd zezancija, pa i bocnuti se, zadirkivati, al vala ako mislis da nisi sam isprovocirao onaj sizifinjov post, ne znam 'ta reci. Ovo logicno ne znaci ni da si ti sizifinjo trebo nako odgovoriti. Pih, sta su meni sve vikali na forumu. A nije da se ne znam svadjati, al granicu imam, pa kakvu takvu.
Sad ko je tu gori, ja bi rekla dozer, cisto zbog dozerovih rijeci da je sizifinjo balavac. Mislim, ako mu ti svojim primjerom ne pokazes kako se treba ponasati, ne znam sta ocekujes od sagovornika bilo koje zivotne dobi.
Godine su na forumu nebitne. Svi smo mi obicni nick, a konstantno prozivanje momka je kad tad moralo rezultirati otprilikeeee slicnim rezultatom poput ovog.
Ovo ja nako samo. Nastavite vi.
Ja cu o dzonu nastaviti
@drvosjeco, procitala sam na vikipediji da se on ustvari prvi put pojavljuje '98, na nekom radiu mescini, da ne guglam ope. Mislim, ne kontam taj dio, da je reko da je opet na misiji pa haj, al svratio kao do kuce i treba mu par mjeseci da pokupi slike
Ne znam po kojoj logici covjek koji je roditelj moze sebi dozvoliti taj nivo vulgarnosti u prisustvu "zenske djece", a to bi bila ja, jelte
Hajd zezancija, pa i bocnuti se, zadirkivati, al vala ako mislis da nisi sam isprovocirao onaj sizifinjov post, ne znam 'ta reci. Ovo logicno ne znaci ni da si ti sizifinjo trebo nako odgovoriti. Pih, sta su meni sve vikali na forumu. A nije da se ne znam svadjati, al granicu imam, pa kakvu takvu.
Sad ko je tu gori, ja bi rekla dozer, cisto zbog dozerovih rijeci da je sizifinjo balavac. Mislim, ako mu ti svojim primjerom ne pokazes kako se treba ponasati, ne znam sta ocekujes od sagovornika bilo koje zivotne dobi.
Godine su na forumu nebitne. Svi smo mi obicni nick, a konstantno prozivanje momka je kad tad moralo rezultirati otprilikeeee slicnim rezultatom poput ovog.
Ovo ja nako samo. Nastavite vi.
Ja cu o dzonu nastaviti
@drvosjeco, procitala sam na vikipediji da se on ustvari prvi put pojavljuje '98, na nekom radiu mescini, da ne guglam ope. Mislim, ne kontam taj dio, da je reko da je opet na misiji pa haj, al svratio kao do kuce i treba mu par mjeseci da pokupi slike
- sunceKOtepsija
#278 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
za ovo prvo mislim da ulazimo u zonu subjektivnostiNiemand wrote:
Sad ko je tu gori, ja bi rekla dozer, cisto zbog dozerovih rijeci da je sizifinjo balavac. Mislim, ako mu ti svojim primjerom ne pokazes kako se treba ponasati, ne znam sta ocekujes od sagovornika bilo koje zivotne dobi.![]()
a ovo drugo, to mi je malo kao kad bi rekla "svi smo mi samo obicno ime"
- dale cooper
#279 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Čitao sam malo te originalne prepiske Titora. Meni ono liči kao dobro osmišljena psina. Očigledno da
je tip koji je to sve pisao posjedovao određeno znanje o fizici i kvantnoj fizici, ali ni u jednom momentu
nisam dobio dojam da je "real deal" što bi se reklo. Mislim da bi i neki naši forumaši sa određenim znanjem mogli
napraviti sličan fazon. Ovo je vjerovatno dobilo na važnosti zato što su to bili rani dani internet foruma i
raspravljanja na njima. Da je Titor došao sa sličnom pričom u 2015 na klix forum, pojeli bi ga živog.

je tip koji je to sve pisao posjedovao određeno znanje o fizici i kvantnoj fizici, ali ni u jednom momentu
nisam dobio dojam da je "real deal" što bi se reklo. Mislim da bi i neki naši forumaši sa određenim znanjem mogli
napraviti sličan fazon. Ovo je vjerovatno dobilo na važnosti zato što su to bili rani dani internet foruma i
raspravljanja na njima. Da je Titor došao sa sličnom pričom u 2015 na klix forum, pojeli bi ga živog.
-
Niemand
#280 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
dale cooper wrote: Ovo je vjerovatno dobilo na važnosti zato što su to bili rani dani internet foruma i
raspravljanja na njima. Da je Titor došao sa sličnom pričom u 2015 na klix forum, pojeli bi ga živog.![]()
al fakat, i ja mislim otprilike tako, rani internet
- bubi_mama
#281 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
I jos bi pride bar jednu temu otvorili da utvrdjuju kolika je budaladale cooper wrote:Čitao sam malo te originalne prepiske Titora. Meni ono liči kao dobro osmišljena psina. Očigledno da
raspravljanja na njima. Da je Titor došao sa sličnom pričom u 2015 na klix forum, pojeli bi ga živog.![]()
- sunceKOtepsija
#282 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
ne znaci akoje neko poce koristit internet krajem 90ih da je to rani internet, a pitanje je i sta je to internetNiemand wrote:dale cooper wrote: Ovo je vjerovatno dobilo na važnosti zato što su to bili rani dani internet foruma i
![]()
![]()
![]()
- sunceKOtepsija
#283 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
a i globalan je, ljudi iz cijelog svijeta su ucestvovali u razgovorusunceKOtepsija wrote:ne znaci akoje neko poce koristit internet krajem 90ih da je to rani internet, a pitanje je i sta je to internetNiemand wrote:dale cooper wrote: Ovo je vjerovatno dobilo na važnosti zato što su to bili rani dani internet foruma i
![]()
![]()
![]()
-
Niemand
- Towelie
- dale cooper
#286 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Pa tada internet postaje svjetski rasprostranjeniji i pristupačniji, "prisutan u svim domovima" što bi se reklo.sunceKOtepsija wrote: ne znaci akoje neko poce koristit internet krajem 90ih da je to rani internet, a pitanje je i sta je to internet
a i globalan je, ljudi iz cijelog svijeta su ucestvovali u razgovoru
I onda se počinju svarati ti prvi forumi za rasprave oko raznih stvari. I onda naiđe neka ovakva saljivdžija da to malo začini.
Ako malo bolje razmislimo, Titor je jedan od prvih trolova.
podjebavati. Recimo, Titor je ispao prava šupčina što onom frajeru nije rekao pobjednika Stanley kupa u hokeju.
Kao nije moralno da se neko obogati na taj način. A moralno je hapati IBM kompjutere u 1975.
-
savsvoj
#287 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Problem poznat odkako je unix standard napravljen i koristi su u programiranju. Unix timestamp je dizajniran sa poznatom limitacijom samim time sto koristi 32bita od toga 31 za vrijeme i prvi za predznak. Slican problem je bio sa koristenjem rama i 32 bitnih procesora/operativnih sistema zbog kojeg system nije mogao koristi vise od 4GB rama.Dozer wrote:Imam ja jedno pitanje, za upucene - kada se saznalo za moguci problem s kompjuterima 2038? Da li se za to znalo 2000?
Koliko sam ja upoznat (a eto, nekako jesam radi jednog dijela struke), za taj potencijalni problem radi 32-bitnog integera, prve naznake su uocene u maju 2006.
Kako je John za to znao 2001?
Zamolicu da se u nastavku diskusije zaobidju brzine svjetlosti, zakoni fizike i sl.
Ovo sto navode da je problem poznat od 2006 nije bas tacno, tada je prvi put neka velika kompanija imala problem sa overflow-om. I dan danas se pisu programi koji ne uzimaju u obzir taj problem cisto iz razloga sto su programeri ljena sorta isto ko sto su bili i 2006 i kao sto ce biti 2026 ako ne izadje standard koji ce zamjeniti unix sto vjerujem da hoce sa obzirom da svi novi mobieli koriste 64 bitne procesore.
Last edited by savsvoj on 11/10/2015 02:20, edited 1 time in total.
-
nelle_tz
#288 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Vjerovatno je trol, kao sto su vec ljudi prije naveli.Covjek se nekad upita sta bi on uradio da stvarno moze putovati kroz vrijemedale cooper wrote:Čitao sam malo te originalne prepiske Titora. Meni ono liči kao dobro osmišljena psina. Očigledno da
Ima jedna dobra serija o vremenskim putovanjima i posljedicama istih
https://www.youtube.com/watch?v=lk_UElPrW6A
-
TheMule
#289 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Na wikipediji pise da je talijanski producent angazovo privatnog detektiva, a ovaj je samo naso registraciju "kompanije" John Titor Foundation registrovana na advokata sa Floride Larry Habera. Larrijev brat je Richard Haber je "ekspert" za kompjutere i detektiv je zakljkucio da je to "John Titor." IP adresa je isto tako vodila do ovog advokata. Istraga je isto tako zakljucila da 7 "razlicitih" profila na forumu koji su pitala pitanja su vjerovatno ista osoba.Dozer wrote:Imam ja jedno pitanje, za upucene - kada se saznalo za moguci problem s kompjuterima 2038? Da li se za to znalo 2000?
Koliko sam ja upoznat (a eto, nekako jesam radi jednog dijela struke), za taj potencijalni problem radi 32-bitnog integera, prve naznake su uocene u maju 2006.
Zamolicu da se u nastavku diskusije zaobidju brzine svjetlosti, zakoni fizike i sl.
http://www.amazon.com/John-Titor-Time-T ... 1591964369
Knjiga je ovdje ako hoces da je kupis. Pogodi ko je izdavac? The John Titor Foundation
dale cooper wrote:, ali ni u jednom momentu
nisam dobio dojam da je "real deal" što bi se reklo.:
Prica mu je previse provincijska. Baza na Floridi (vidi gore odakle je ovaj John Haber). Losi momci su federalna vlada, koji zive u gradovima. Dobri momci su seljaci koji zive u unutrasnjosti Amerike.
Evo ovi nesto itrazuju na svom kanalu, ovo je intervju s njima. Ovaj Larry kaze da je John Titor bio tu, da je snimio i video, i da zna njegovu majku. Ali su odlucili da ne objave video
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aYyelKULGHo [/youtube]
Ocito ih je detektiv provalio i sad moraju veslati u rikverc, ovi ne bi izdrzali pod jakom policijskom interogacijom, gdje su obadvojica razdvojena u razlicte prostorije i "pritisnuta" da priznaju.
PS. Naso sam kratki video zapis Titora kako ide nazad u buducnost:
https://web.archive.org/web/20010410230 ... /jump1.wmv
- Drvosjeca iz Dejcica
#290 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Dobro ovo sa fondacijom ništa ne dokazuje, mogao je otvoriti bilo ko. Pohlepnih uvijek imaš koji pokušavaju zaraditi na bilo čemu. Neko je čak skicu vremenske mašine koju je postavio John patentirao na svoje ime u Americi.TheMule wrote:Na wikipediji pise da je talijanski producent angazovo privatnog detektiva, a ovaj je samo naso registraciju "kompanije" John Titor Foundation registrovana na advokata sa Floride Larry Habera. Larrijev brat je Richard Haber je "ekspert" za kompjutere i detektiv je zakljkucio da je to "John Titor." IP adresa je isto tako vodila do ovog advokata. Istraga je isto tako zakljucila da 7 "razlicitih" profila na forumu koji su pitala pitanja su vjerovatno ista osoba.Dozer wrote:Imam ja jedno pitanje, za upucene - kada se saznalo za moguci problem s kompjuterima 2038? Da li se za to znalo 2000?
http://www.amazon.com/John-Titor-Time-T ... 1591964369
Knjiga je ovdje ako hoces da je kupis. Pogodi ko je izdavac? The John Titor Foundation
dale cooper wrote:, ali ni u jednom momentu
nisam dobio dojam da je "real deal" što bi se reklo.:
Prica mu je previse provincijska. Baza na Floridi (vidi gore odakle je ovaj John Haber). Losi momci su federalna vlada, koji zive u gradovima. Dobri momci su seljaci koji zive u unutrasnjosti Amerike.
Evo ovi nesto itrazuju na svom kanalu, ovo je intervju s njima. Ovaj Larry kaze da je John Titor bio tu, da je snimio i video, i da zna njegovu majku. Ali su odlucili da ne objave video![]()
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aYyelKULGHo [/youtube]
Ocito ih je detektiv provalio i sad moraju veslati u rikverc, ovi ne bi izdrzali pod jakom policijskom interogacijom, gdje su obadvojica razdvojena u razlicte prostorije i "pritisnuta" da priznaju.
PS. Naso sam kratki video zapis Titora kako ide nazad u buducnost:
https://web.archive.org/web/20010410230 ... /jump1.wmv
- Dozer
#291 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Nek' si mi odrzala "lekciju"...Niemand wrote:Realno dozeru, ti si ispo gori. Ako kazes da je sizifinjo balavac, a ti covjek u nekim ozbiljnijim godinama, onda se vala tako i ponasaj. Npr tvoj post sa "djeco" sadrzi prije svega vrlo vulgarne i na kraju krajeva tvojim godinama neprimjerene izraze, a obracas se "djeci".![]()
Ne znam po kojoj logici covjek koji je roditelj moze sebi dozvoliti taj nivo vulgarnosti u prisustvu "zenske djece", a to bi bila ja, jelteda ne govorim o samoj tvojoj poruci toj "djeci".
![]()
Sad ko je tu gori, ja bi rekla dozer, cisto zbog dozerovih rijeci da je sizifinjo balavac. Mislim, ako mu ti svojim primjerom ne pokazes kako se treba ponasati, ne znam sta ocekujes od sagovornika bilo koje zivotne dobi.![]()
Ovo ja nako samo. Nastavite vi.![]()
Ja cu o dzonu nastaviti![]()
Samo, prije toga si trebala procitati sve njegove postove u raspravi sa mnom i na onoj drugoj temi, gdje bi vjerovatno shvatila koliko je mali nadobudan i "visok" bio cijelo vrijeme, i koliko sam mu pokusavao ukazati na te greske u komunikaciji. A sve ima svoju granicu.
Usput, naucite s razumijevanjem citati napisano. Mozda shvatite da ja nigdje nisam prozvao njegove roditelje, nego sam samo epitet kojim je mene pocastio, aludirajuci na moje godine, prebacio i na teren onih koje poznaje. Preciznije, nisam ja njegove roditelje tako nazvao, nego upravo on. Samo sto to ne konta....
Toliko od mene na tu temu.
- Dozer
#292 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Ov je tacno, ali djelimicno. Problem kao takav jeste poznat od ranije, ali se tek 2006 uradila prva kalkulacija koja je pokazala da ce veci problem nastati 2038. Naravno, to nije nerjesivo u tehnickom smislu, upravo jer su 64-bitne konfiguracije vec standard, a nije iskljuceno da ce i 128-bitne to postati u narednih 10-ak godina.savsvoj wrote:Problem poznat odkako je unix standard napravljen i koristi su u programiranju. Unix timestamp je dizajniran sa poznatom limitacijom samim time sto koristi 32bita od toga 31 za vrijeme i prvi za predznak. Slican problem je bio sa koristenjem rama i 32 bitnih procesora/operativnih sistema zbog kojeg system nije mogao koristi vise od 4GB rama.Dozer wrote:Imam ja jedno pitanje, za upucene - kada se saznalo za moguci problem s kompjuterima 2038? Da li se za to znalo 2000?
Ovo sto navode da je problem poznat od 2006 nije bas tacno, tada je prvi put neka velika kompanija imala problem sa overflow-om. I dan danas se pisu programi koji ne uzimaju u obzir taj problem cisto iz razloga sto su programeri ljena sorta isto ko sto su bili i 2006 i kao sto ce biti 2026 ako ne izadje standard koji ce zamjeniti unix sto vjerujem da hoce sa obzirom da svi novi mobieli koriste 64 bitne procesore.
Ali, ja mislim da je i dalje pitanje kako je neko 2001 znao da se to moze desiti bas 2038...?
P.S. Nismo bas svi lijeni
-
sizifinho
#293 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Ti si u raspravu upleo ljude koji nemaju veze s njom, moguće da nisu ni živi, a mogao bih i ja ubaciti ekvivalent recipročan u vidu tvoje djece, no neću jer sam daleko čovječniji od tebe. Džabe ti škola životna i godine.
-
savsvoj
#294 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Kalkulacija za problem je banalna i poznata sigurno prije 2006. Ta ista kalkulacija je radjena za mnoge stvari i uzeta u obzir, osim za ram slican problem je i kod IPv4 adresa i kada se odredjivali koji se public koje lokalne adrese uzmalo se to u obzir a te stvari su izracunate puno prije 2001.Dozer wrote:Ov je tacno, ali djelimicno. Problem kao takav jeste poznat od ranije, ali se tek 2006 uradila prva kalkulacija koja je pokazala da ce veci problem nastati 2038. Naravno, to nije nerjesivo u tehnickom smislu, upravo jer su 64-bitne konfiguracije vec standard, a nije iskljuceno da ce i 128-bitne to postati u narednih 10-ak godina.savsvoj wrote:Problem poznat odkako je unix standard napravljen i koristi su u programiranju. Unix timestamp je dizajniran sa poznatom limitacijom samim time sto koristi 32bita od toga 31 za vrijeme i prvi za predznak. Slican problem je bio sa koristenjem rama i 32 bitnih procesora/operativnih sistema zbog kojeg system nije mogao koristi vise od 4GB rama.Dozer wrote:Imam ja jedno pitanje, za upucene - kada se saznalo za moguci problem s kompjuterima 2038? Da li se za to znalo 2000?
Ali, ja mislim da je i dalje pitanje kako je neko 2001 znao da se to moze desiti bas 2038...?
P.S. Nismo bas svi lijeni
Sama kalkulacija je u obliku 1970 + 31^2/60/60/24/365.25 +- greska sa obzirom da godina 2000 nije prestupna.
Ljudi koji su se ozbiljno bavili softwareom su sigurno znali i bili upuceni u problem. Vjerujem da se moze pronaci open source kodova iz tih godina koji uzimaju u obzir problem 2038 godine. Javnost se obicno sa tehnickim stvarima upozna onda kad dodje do velikog zajeba zato sto nikome tehnologija i nauka nisu interesanti sve dok direktno ne utjecu na njih same.
- Zaitsev
#295 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Nemam pojma o cemu pricas, ali 2000. je bila prestupnasavsvoj wrote:
Kalkulacija za problem je banalna i poznata sigurno prije 2006. Ta ista kalkulacija je radjena za mnoge stvari i uzeta u obzir, osim za ram slican problem je i kod IPv4 adresa i kada se odredjivali koji se public koje lokalne adrese uzmalo se to u obzir a te stvari su izracunate puno prije 2001.
Sama kalkulacija je u obliku 1970 + 31^2/60/60/24/365.25 +- greska sa obzirom da godina 2000 nije prestupna.
Ljudi koji su se ozbiljno bavili softwareom su sigurno znali i bili upuceni u problem. Vjerujem da se moze pronaci open source kodova iz tih godina koji uzimaju u obzir problem 2038 godine. Javnost se obicno sa tehnickim stvarima upozna onda kad dodje do velikog zajeba zato sto nikome tehnologija i nauka nisu interesanti sve dok direktno ne utjecu na njih same.
-
savsvoj
#296 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Tacno moja greskaZaitsev wrote: Nemam pojma o cemu pricas, ali 2000. je bila prestupna
- Dozer
#297 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Preskocimo i ovo, jer cemo uci u raspravu koja ukljucuje mnoge tehnicke detalje i kalkulacije, a to je ljudima jos manje poznato od fizike
Plus, neki nece moci ucestvovati u toj diskusiji jer nemaju blage veze o cemu bi se pricalo
@sizifinho
Ovo je moje zadnje obracanje tebi, jer vidim da si povrijedjen, pa cisto da ti pokusam razjasniti sta sam ti rekao. A to nije ovo sto ti potenciras.
Ja da sam htio da te uvrijedim, direktno bih ti rekao to za roditelje, a ne bih ti povlacio analogiju na sebe, tj. ne bih ti pokusao ukazati na komunikacijsku gresku, a i logicku, koju si napravio casteci me s onim epitetom. A on nije bio jedini u tvojim postovima, ali sam ti preko ranijih prelazio.
Kada nekome starijem uputis neku pogrdu koja se tice njegovih godina, uvijek razmisli da li na taj nacin to isto indirektno upucujes i drugima tih godina. Kako ti ja vjerovatno mogu biti otac, samim tim je osnovna pristojnost i kucni odgoj da se nekome takvom ne obracas s visoka, odnosno da ga ne patroniziras, a ponajmanje da ga vrijedjas, jer samim tim indirektno to isto mislis i za sve druge tih godina, ukljucujuci i svoje roditelje.
Dakle, ja nisam prozvao tvoje roditelje, bili oni zivi ili mrtvi, niti bi mi to ikada palo na pamet, nego si to indirektno uradio upravo ti sam.
Ako ovo ne shvatas, zaista ne znam kako drugacije da ti pojasnim...
- Zaitsev
#298 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Postovani gospodine Dozer,
Vi ste daleko najveci egocentrik kojeg sam ikad sreo.
"Nikad se ne moze reci mudrosti koliko se moze presutiti gluposti."
Vi ste daleko najveci egocentrik kojeg sam ikad sreo.
"Nikad se ne moze reci mudrosti koliko se moze presutiti gluposti."
- Dozer
#299 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Zamolicu pojasnjenje... Zbog cega sam to tacno egocentrik...?
Usput, ne znam da smo se sreli
- Zaitsev
#300 Re: TimeTravel_0 putnik kroz vrijeme ili obmana?
Tvrdite suprotno?Dozer wrote:Zamolicu pojasnjenje... Zbog cega sam to tacno egocentrik...?