Ljudi zli,koji žive kako ti opisa ovog"kršćanina" nemaju kod Boga šanse.Nikakve.Ti u 99% slučajeva ni u trenutku smrti ne zazivaju Boga i ne mole Njegovo oproštenje.ABH017 wrote:Na isti način sve religije, sve stranke, pa čak i udruženja građana obećavaju blagostanje svojim sljedbenicima.
U redu, ti iznosiš stav kršćanstva i tu niko ništa ne spori, ali zar ne misliš da je malo degutantno pomagati samo "svoje istomišljenike". Interesuje me tvoje mišljenje.
Primjera radi, uzmimo dva čovjeka.
Jedan je čitav život činio dobra djela, pomagao komšijama, roditeljima i rodbini, odškolovao svoju djecu i izveo ih na pravi put, ali nije vjerovao u tu priču i nije prihvatio pruženu Isusovu ruku, kako ti kažeš. Nije bio vjernik.
Drugi čovjek je, uglavnom činio nered na zemlji. Prihvatio je Isusovu ispruženu ruku i oslonio se na to da će Isus preuzeti njegove grijehe. Krao je, kockao, pijančio, tukao ženu, djecu i roditelje, a onda je počeo i da ubija i kolje sve koji mu se suprotstave. Isus će ga spasiti na kraju.
Ako je tvoje mišljenje da će prvi čovjek u pakao, a drugi u raj, onda i ja želim u pakao sa ovim dobrim čovjekom.
Ne želim biti u raju sa ovim drugim čovjekom, pogotovo ne sa Isusom koji je pomogao zlikovcu, siledžiji i ubici, a ne dobrom čovjeku, samo iz egoističkih razloga.
Interesuje me je li stvarno Kršćamstvo uči tako?
Mislim, da se razumijemo, ja Isusa stavljam u istu ravan sa Muhammedom a.s. On je Božiji poslanik, vjerovjesnik, i ja ga visoko cijenim i poštujem. U Kur'anu je spomenut na 25 mjesta, dok je Muhammed a.s. na samo 4.
Oni dobri ljudi,iako ne zazovu Isusa (Boga po nama) možda imaju neke šanse!Kažem "možda" jer ako je Isus jedini spasitelj,ako je jedino On uzeo naše grijehe svojom smrću na križu,kako se može spasiti onaj tko ,iako dobar,ima grijeha?Bog je svet i savršen,nitko nemože doći u njegovu blizinu ako je imalo grešan.Samo Isus je uzeo naše grijehe na sebe,ne Mojsije,ne Abraham,ne Muhamed,,nitko drugi!
Sklon sam mišljenju da će ti dobri ljudi(Bog takve cjeni) i nakon smrti biti u mogućnosti "čuti" to što je Isus govorio:"Nema drugog puta Ocu(Bogu) osim po meni!"I tada će se odlučiti,ako prije nisu čuli da je Isus jedini spasitelj!
Nego,otvoreno da te pitam,kad bi znao,saznao da samo Isus spasava,da je On Bog (iako tvoja vjera kaže da nije) dali bi odbacio vjerovanje svoje vjere i poklonio se Isusu Bogu,kad bi ZNAO da je Bog?