Prag "bola" ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
lijepa u dusi

#276 Re: Prag "bola" ?

Post by lijepa u dusi »

Otto_13 wrote:Prevara je prevara . Ako ti je stalo do nekog nemoj ga varati . Mogucnost da kontrolisemo sebe i svoje porive razdvaja nas od zvijeri . Ti si otisla i legla sa drugim i mislila da je to ispravno rijesenje a daje on to uradio mislila bi potpuno drugacije
Nisam mislila da je to rjesenje, naprotiv.
Dozivjela sam da me neko privuce toliko da pozelim da budem s njim, uradila to i osjecala se dobro.
Nisam smatrala preprekom vezu koja je odavno pregorila bila.
Barem tada nisam.
Sada kad bih mogla vratiti vrijeme, odvojila bih pola sata za razgovor i raskid, prije nego se upustim u nesto drugo.
Da li bi bio tako dobar osjecaj ne znam, ali znam da bih svejedno dozivjela da vidim to isto razocarenje, pa zato mozda nije ni vrijedno.
lijepa u dusi

#277 Re: Prag "bola" ?

Post by lijepa u dusi »

Otto_13 wrote:
lijepa u dusi wrote:
Otto_13 wrote:Prevara je prevara . Ako ti je stalo do nekog nemoj ga varati . Mogucnost da kontrolisemo sebe i svoje porive razdvaja nas od zvijeri . Ti si otisla i legla sa drugim i mislila da je to ispravno rijesenje a daje on to uradio mislila bi potpuno drugacije
Nisam mislila da je to rjesenje, naprotiv.
Dozivjela sam da me neko privuce toliko da pozelim da budem s njim, uradila to i osjecala se dobro.
Nisam smatrala preprekom vezu koja je odavno pregorila bila.
Barem tada nisam.
Sada kad bih mogla vratiti vrijeme, odvojila bih pola sata za razgovor i raskid, prije nego se upustim u nesto drugo.
Da li bi bio tako dobar osjecaj ne znam, ali znam da bih svejedno dozivjela da vidim to isto razocarenje, pa zato mozda nije ni vrijedno.

Dali bi ti voljela da se on predao nekoj ? Da ga je neka privukla i on podlegao njenim carima ? Trebala si ipak malo razmislit o tome svemu . Ako je veza vec bila u takvom stanju kakvom jest onda si fino trebala to okoncat i krenut dalje . Duso moja danas bi se bolje osjecala . Nemoj mislit da ja glumim nekog puritanca ili nesto . Jednostavno smatram da to nije ok i prije nego napravim neku glupost razmislim kako bi se ja osjecao da mi to neko napravi
Eh, znam ja to danas. :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#278 Re: Prag "bola" ?

Post by Velkoski »

jaooooojjj, tko se nije nasluš'o tih što su se opametile, nije ni živio :lol:

jednom drolja, uvijek drolja, as simple as that. :mrgreen:
nightvision

#279 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

Velkoski wrote:jaooooojjj, tko se nije nasluš'o tih što su se opametile, nije ni živio :lol:

nemoj sad da pretjerano moralisemo, hajde da pokusamo gledati sve sa strane i cujemo sta ljudi sa iskustvom imaju reci.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#280 Re: Prag "bola" ?

Post by Velkoski »

been there, slušao ovo. moralista nisam, al' jesam realista :mrgreen:
lijepa u dusi

#281 Re: Prag "bola" ?

Post by lijepa u dusi »

@Velkoski
Ne znaci da si ti bio los, niti da je ona bila losa. Bili ste losi jedno za drugo. Tebe varala, nekog drugog ce gledati i vidjeti kao jedinog muskarca na svijetu. Preboli i kreni dalje :)
lijepa u dusi

#282 Re: Prag "bola" ?

Post by lijepa u dusi »

direktni wrote:
nightvision wrote:
Velkoski wrote:jaooooojjj, tko se nije nasluš'o tih što su se opametile, nije ni živio :lol:

nemoj sad da pretjerano moralisemo, hajde da pokusamo gledati sve sa strane i cujemo sta ljudi sa iskustvom imaju reci.
...pa ona je sa iskustvom...Manipulator, kurava, karalica. To je pitanje.
Zasto ovako teske rijeci pobogu?! Nisam tvoju nego svoju dala. Ccc
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#283 Re: Prag "bola" ?

Post by Velkoski »

Ne znam zašto misliš da je mene neko varao? Ja sam samo bio učesnik u varanju. :mrgreen:

Ne, to nije loše, to je odron. :mrgreen:
Last edited by Velkoski on 28/09/2015 13:01, edited 1 time in total.
nightvision

#284 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

direktni wrote:
nightvision wrote:

...pa ona je sa iskustvom...Manipulator, kurava, karalica. To je pitanje.
Razumijem sve... I ja sam "been there, done that", i zato me zanimaju kako razmisljaju osobe koje su varale, konkretno zene.
nightvision

#285 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

Velkoski wrote:Ne znam zašto misliš da je mene neko varao? Ja sam samo bio učesnik u varanju. :mrgreen:

Ne, to nije loše, to je odron. :mrgreen:
Ako nisi bio prevaren vec si varao onda nemas nikakvog osnova da osudjujes drugoga za prevaru.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#286 Re: Prag "bola" ?

Post by Velkoski »

Nisam ja varao. :mrgreen:

i baš zato imam pravo stvari nazvati pravim imenom.
nightvision

#287 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

Velkoski wrote:Nisam ja varao. :mrgreen:

ali si se upustio u odnos sa osobom koja jeste. nije govno vec se pas posrao.
perfekcionista1

#288 Re: Prag "bola" ?

Post by perfekcionista1 »

Velkoski wrote:been there, slušao ovo. moralista nisam, al' jesam realista :mrgreen:
otkud tebi pravo "realisto" da nazivas nekoga droljom?? Ko si ti i ko sam ja da sudimo o necijem zivotu. Ti ne znas ko je u kakvoj situaciji bio da bi mogao tako vrijedjati.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#289 Re: Prag "bola" ?

Post by Velkoski »

demokratija i sloboda govora mi omogućili. nemoj da si u problemu :mrgreen: i joj sho ne mogu supe viljuškom, počeli i nekakvim situacijama opravdavati haha, samo da bi mogli spavati po noći :D

@night

baš zato kaem da nisam moralista :D
perfekcionista1

#290 Re: Prag "bola" ?

Post by perfekcionista1 »

Velkoski wrote:demokratija i sloboda govora mi omogućili. nemoj da si u problemu :mrgreen:

@night

dobro sad cemo da vidimo sa administracijom je li ti dopusteno da slobodno nazivas nekog droljom.
Ona je tek dosla na forum i mora da se odusevila citajuci takve napade osoba koje je i ne poznaju.
lijepa u dusi

#291 Re: Prag "bola" ?

Post by lijepa u dusi »

Znam i sama prijaviti post i uvredu. Ne zelim jer me ne dotice. Ako sam drolja zbog toga ok, jesam, nemam problem s tim. :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#292 Re: Prag "bola" ?

Post by Velkoski »

hahahhaha :lol:

nesh jebat' :D

a evidentno je da ti nemaš problem s tim :mrgreen: :sax:
nightvision

#293 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

Velkoski wrote:demokratija i sloboda govora mi omogućili. nemoj da si u problemu :mrgreen: i joj sho ne mogu supe viljuškom, počeli i nekakvim situacijama opravdavati haha, samo da bi mogli spavati po noći :D

@night

Onda nemoj tako olako donositi sud o drugome. ;-) Ja recimo imam osnova za to ali pokusavam da na ovoj temi to vise gledam "sa strane" bez emocija.
Ramzess Veliki

#294 Re: Prag "bola" ?

Post by Ramzess Veliki »

nightvision wrote:Razumijem sve... I ja sam "been there, done that", i zato me zanimaju kako razmisljaju osobe koje su varale, konkretno zene.
Previše se tu komplikuje ... poželiš se poj... sa strane, novo iskustvo, razgolitiš novu žensku, dečka. Sve super, samo jedno nije - opravdati sebi i sakriti od partnera.
Rješenje - počni lagati sam sebe i tražiti razloge da za nevjeru optužiš drugu stranu. :thumbup:
Ramzess Veliki

#295 Re: Prag "bola" ?

Post by Ramzess Veliki »

Velkoski wrote:Nisam ja varao. :mrgreen:

Aaaaa zbog toga si neurozan ... :oops:
lijepa u dusi

#296 Re: Prag "bola" ?

Post by lijepa u dusi »

Ramzess Veliki wrote:
nightvision wrote:Razumijem sve... I ja sam "been there, done that", i zato me zanimaju kako razmisljaju osobe koje su varale, konkretno zene.
Previše se tu komplikuje ... poželiš se poj... sa strane, novo iskustvo, razgolitiš novu žensku, dečka. Sve super, samo jedno nije - opravdati sebi i sakriti od partnera.
Rješenje - počni lagati sam sebe i tražiti razloge da za nevjeru optužiš drugu stranu. :thumbup:
Upravo. Druga strana nije kriva za to sto sam pozeljela biti s nekim drugim, vec sto nisam imala griznju savjest. I ne mogu reci da je kriv u pravom smislu te rijeci.
Nije bas da znam objasniti da bude razumljivo sta hocu da kazem, u svakom slucaju, prevarila jer sam iskljucivo ja tako htjela, bez obzira na okolnosti. Ucesce druge strane u svemu tome je sto nisam imala osjecaj da varam, jer mi je vec odavno dao do znanja da je ta veza bila cisto navika, formalna, jer nije znao kako izaci iz nje.
Cak mi moze biti i zahvalan, jer sam mu olaksala i raskid i prebolijevanje. :)
nightvision

#297 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

lijepa u dusi wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Upravo. Druga strana nije kriva za to sto sam pozeljela biti s nekim drugim, vec sto nisam imala griznju savjest. I ne mogu reci da je kriv u pravom smislu te rijeci.
Nije bas da znam objasniti da bude razumljivo sta hocu da kazem, u svakom slucaju, prevarila jer sam iskljucivo ja tako htjela, bez obzira na okolnosti. Ucesce druge strane u svemu tome je sto nisam imala osjecaj da varam, jer mi je vec odavno dao do znanja da je ta veza bila cisto navika, formalna, jer nije znao kako izaci iz nje.
Cak mi moze biti i zahvalan, jer sam mu olaksala i raskid i prebolijevanje. :)
U tom grmu lezi zec. Zapravo se trazi opravdanje i izgovor da se prevari mjesto da je obratno. Kako ja to vidim, u tom slucaju ti zapravo vise nije stalo do partnera, ili te cak "zaboli" za nju/njega, i onda je bolje na prvom mjestu prvo prekinuti pa se pustiti u promet. Naravno, ljudska potreba da imaju "sigurnu luku" to zakomplikuje, pogotovo kada je rijec o braku a ne "obicnoj" vezi.
lijepa u dusi

#298 Re: Prag "bola" ?

Post by lijepa u dusi »

.
Last edited by lijepa u dusi on 06/02/2018 00:28, edited 1 time in total.
HadiRa

#299 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

uuuu, sta je ovo, jeste danas zakuhali :-)

ali moje lijepe oci sve vise naziru taj trazeni"prag" kod muskarca :-D

nego lijepi moji, kultura, citaj vjernost, omogucavaju covjeku i duhovnu i tjelesnu nezavisnost, ili se varam ? :bih:
HadiRa

#300 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

BarbaDue wrote:
HadiRa wrote:
Je li moguce oprostiti prevaru i zaboraviti ju zauvijek ?

Postoji li osoba koja ce ocajnicki skrivati i potiskivati da je prevarena, samo da bi ostao / la sa onim koga voli ? Ili je moguce s tim zivjeti kao da se nista nije desilo.
Gdje nam je prag "bola" ?
Zavisi kolika je ljubav prema partneru. Nekad može biti tolika da je i slijepa.

respekt. ovo mogu potpisati.. bijah u takvoj situaciji :)
Post Reply