Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
tututuuuu

#276 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

animals wrote:
ActionWoman wrote:
Ako moze da bira onda neka napravi dobar izbor. I ja bih uvijek birala ono sto je bolje. Onaj ko bira gore nije dobar sa sobom.
Ako moze da bira ok je..
sve dok ih primaju te zemlje je ljudski da tezis ka boljem..
samo sto ce neki vjerovatno dozivjeti i ono sto ne zele..
Je. Al ne znam zasto se lazemo da je nesto drugo u pitanju nego cista ekonomska racunica.
tututuuuu

#277 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

prog321 wrote:BiH nije tema ove emisije.

A Slovenija je fakat brdska pripizdina. Ne znam sto se cude da izbjeglice ne zele tamo.
Mozda zato sto su izbjeglice, a tamo ne padaju granate? :D BiH je potpuno validna usporedba. Ako svi mogu ici na konto potrage za boljim zivotom, sto ne bi i gradjani BiH se uputili u Svedsku... Ilegalno mislim.
Last edited by tututuuuu on 21/09/2015 23:05, edited 1 time in total.
Danguba

#278 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Danguba »

Ni u Sadamovom slucaju ni u Gadafijevom pa ni u Basarovom nisam rekao niti podrzao ovakve metode svrgavanja ''diktatora''.

To se radi na drugi nacin a kada izaberes oruzanu pobunu, desi se ovo sto ovih dana i mi osjecamo.

Mirovni pregovori o prekidu neprijateljstava su jedno i uvijek podrzavam(uvijek stradaju I neduzni) a slanje aviona kao podrska nekoj grupaciji u svrgavanju lidera je nesto drugo.

ocito ne kontas razliku a i ja bih ovim zavrsio diskusiju na ovu temu.
prog321

#279 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by prog321 »

Izbjeglice su prihvacene od Njemacka i Svedske.
Ostale tuti=fruti drzavice neka se sklone jer su u cijeloj prici nebitne.
tututuuuu

#280 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Danguba wrote:Ni u Sadamovom slucaju ni u Gadafijevom pa ni u Basarovom nisam rekao niti podrzao ovakve metode svrgavanja ''diktatora''.

To se radi na drugi nacin a kada izaberes oruzanu pobunu, desi se ovo sto ovih dana i mi osjecamo.

Mirovni pregovori o prekidu neprijateljstava su jedno i uvijek podrzavam(uvijek stradaju I neduzni) a slanje aviona kao podrska nekoj grupaciji u svrgavanju lidera je nesto drugo.

ocito ne kontas razliku a i ja bih ovim zavrsio diskusiju na ovu temu.
I ja bih svasta nesto. Ako ne zelis diskutirati jednostavno nemoj odgovoriti.

Slali su i ovdje avione koliko se ja sjecam. A ko je bombe bacao na Beograd? Da nije Armija? :D

Ocito ne kontas da tu nema razlike.
ronnie

#281 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ronnie »

animals wrote:
Danguba wrote:
Ne, nego ti to ne mozes shvatiti jer stvari posmatras 2-3 sedmice unazad.
Da, i ne samo njihove..
ali ne moze Evropa primiti sve izbjeglice ovoga svijeta, jer ce se onda i Evropa naci u kaosu..
ondaa smo svi najebali..

Grčka je zakazala kompletno. Država koja je u Sengenu šalje izbjeglice u države koje nisu u Sengenu koje ih opet trasportiraju u držasve koje su u Sengenu. Koje ludilo.
ronnie

#282 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ronnie »

....A ko je bombe bacao na Beograd? Da nije Armija? :D

....
pa Nijemci vjerojatno. Kakve veze ima Beograd?
animals

#283 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

ronnie wrote:
animals wrote:
Danguba wrote:
Ne, nego ti to ne mozes shvatiti jer stvari posmatras 2-3 sedmice unazad.
Da, i ne samo njihove..
ali ne moze Evropa primiti sve izbjeglice ovoga svijeta, jer ce se onda i Evropa naci u kaosu..
ondaa smo svi najebali..

Grčka je zakazala kompletno. Država koja je u Sengenu šalje izbjeglice u države koje nisu u Sengenu koje ih opet trasportiraju u držasve koje su u Sengenu. Koje ludilo.
Ne moze se sama Grcka nositi sa ovim problemom..sta mogu oni sami da urade..
EU, nema ni glave ni repa..svak gleda svoje interese..
sve birokrati, bolesna je postala, treba nesto mjenjati,
ako ne zeli da zavrsi u kaosu..
ronnie

#284 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ronnie »

animals wrote:
Zato jer nema koordinirane akcije niti ikakvog dogovora. Ako izbjeglice žele u Njemačku onda ih je Grčka trebala najbolje zračnim putem transportirati tamo a ne samo proslijediti u Makedoniju kao stoku. Ako ih Njemačka neće onda ih Grčka treba vratiti natrag u Tursku odakle su došli. Iako ne kontam kako ima toliko Afganistanaca i Pakistanaca, izgleda da postoji još jedna ili dvije alternativne rute. Ne znam zašto ne popisuju ljude, ako je Njemačka rekla da će primiti sirijske izbjeglice onda ostali raus...
animals

#285 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

ronnie wrote:
animals wrote:
Zato jer nema koordinirane akcije niti ikakvog dogovora. Ako izbjeglice žele u Njemačku onda ih je Grčka trebala najbolje zračnim putem transportirati tamo a ne samo proslijediti u Makedoniju kao stoku. Ako ih Njemačka neće onda ih Grčka treba vratiti natrag u Tursku odakle su došli. Iako ne kontam kako ima toliko Afganistanaca i Pakistanaca, izgleda da postoji još jedna ili dvije alternativne rute. ne kontam zašto ne popisuju ljude, ako je Njemačka rekla da će primiti sirijske izbjeglice onda ostali raus...
Zato sto je sve izmaklo kontroli, i oni sami ne zele da se popisu prije Njemacke,
jer znaju a ce ih onda vracati u te zemlje gdje se popisu..
ronnie

#286 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ronnie »

Da. Najlakše je reći da si iz Sirije i svi te puštaju, jednom kad se to saznalo, svako se može priključiti pa i onaj koji je ekonomski migrant i nema nikakve veze sa sukobom u Siriji. Nikakav problem, i djeca to shvaćaju, iako je ova priča vjerojatno izmišljena, nije ni daleko od istine : http://pescanik.net/biljeznica-robija-k-medu-izbama/
Kaligula I

#287 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kaligula I »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
animals wrote:Ko to mi..
Evropljani ako želiš, zapadna Evropa. Po meni Rusija je veća prijetnja od izbjeglica pa nešto ne vidim da se Mađarska ili bilo koja druga država posebno spremaju protiv toga...ali izbjeglice su prijetnja stoljeća.
...ti si apsolutno emotivno vezan za ovu temu te stoga nisi u stanju objektivno i racionalno diskutirati i raspravljati...čuj Rusi prijetnja Evropi?...daj to potkrijepi argumentima...ne tvrdim ni da su ovi 'nomadi' prijetnja, ali nisu ni Rusi...zapravo, sve zavisi iz koje se persektive gleda na cijeli problem...očito je da su iz tvoje perspektive opasniji Rusi...znam i zašto, ne trebas objasnjavat :wink: ...iz moje perspektive je najopasniji onaj koji svjesno i ciljano uzrokuje probleme, a sve u ime globalne dominacije iliti amerikanizacija cijelog planeta...ovo i nije nista drugo nego amerikanizacija Evrope koja je bila zamisljena jos 1922. poznata pod imenom 'Kalergijev plan', a po kojem je trebalo da se odreknemo kulturnog, nacionalnog i rasnog identiteta...mozda ga realiziraju ovog puta...
animals

#288 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

Kaligula I wrote:
Evropljani ako želiš, zapadna Evropa. Po meni Rusija je veća prijetnja od izbjeglica pa nešto ne vidim da se Mađarska ili bilo koja druga država posebno spremaju protiv toga...ali izbjeglice su prijetnja stoljeća.
...ti si apsolutno emotivno vezan za ovu temu te stoga nisi u stanju objektivno i racionalno diskutirati i raspravljati...čuj Rusi prijetnja Evropi?...daj to potkrijepi argumentima...ne tvrdim ni da su ovi 'nomadi' prijetnja, ali nisu ni Rusi...zapravo, sve zavisi iz koje se persektive gleda na cijeli problem...očito je da su iz tvoje perspektive opasniji Rusi...znam i zašto, ne trebas objasnjavat :wink: ...iz moje perspektive je najopasniji onaj koji svjesno i ciljano uzrokuje probleme, a sve u ime globalne dominacije iliti amerikanizacija cijelog planeta...ovo i nije nista drugo nego amerikanizacija Evrope koja je bila zamisljena jos 1922. poznata pod imenom 'Kalergijev plan', a po kojem je trebalo da se odreknemo kulturnog, nacionalnog i rasnog identiteta...mozda ga realiziraju ovog puta...
Ma pusti ga sad je Evropa..a navija za Arape protiv Evrope..gubi se..
biscanka2

#289 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by biscanka2 »

ronnie wrote:
animals wrote:
Zato jer nema koordinirane akcije niti ikakvog dogovora. Ako izbjeglice žele u Njemačku onda ih je Grčka trebala najbolje zračnim putem transportirati tamo a ne samo proslijediti u Makedoniju kao stoku. Ako ih Njemačka neće onda ih Grčka treba vratiti natrag u Tursku odakle su došli. Iako ne kontam kako ima toliko Afganistanaca i Pakistanaca, izgleda da postoji još jedna ili dvije alternativne rute. Ne znam zašto ne popisuju ljude, ako je Njemačka rekla da će primiti sirijske izbjeglice onda ostali raus...
Pa Grcka se jedva drzi a ti bi da ih jos avionima prebacuje. :cry:
Vidis koja je masa u kratkomm periodu a sta ih je tek na put krenulo.
EU je zakazala i mnogi to priznaju. Vidjet cemo sta ce sad na samitu izpametovati.
Kaligula I

#290 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kaligula I »

animals wrote:

Pa sta bi ti da se cijela Afrika useta u Evropu..
...ja mislim da je evropska zbunjenost došla kao posljedica griznje savjesti...odlično znaju eu-lideri da su suodgovorni za stanje na bliskom istoku...zbog toga i primaju izbjeglice, a primat će i dalje...no nisam siguran da će svi ostati u Evropi...šta tu ima da traže ljudi iz Kurdistana, Uzbekistana, Turkmenistana, Azerbejđana itd...oni će kad tad dobiti povratnu kartu...može cijela Afrika da ušeta u Evropu, ali u njoj neće ostati...sigurno...
It_is_a_Leclerc

#291 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by It_is_a_Leclerc »

Gojeni H wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Težak udarac pro-izbjegličkim ekstremistima i neracionalnim hipster humanistima stiže u obliku vrlo osnovanih sumnji da je onaj što ga je spotaknula djevojka sa čardaš nogama, zapravo Al-Nusraš, što i ne čudi. Pet godina se ratuje u Siriji. Jel neko stvarno vjeruje da je moguće imati ovoliki broj vojno sposobnih muškaraca koji dolaze, a da pritom nisu bili dio nijedne terorističke ili vojne organizacije ?! Bože daj da nam se neki od ovih ne "zahvali" nekim napadima.
Pa sta predlazes?
Ja smatram da je riješenje međunarodna konferencija na najvišem nivou - SAD, EU, Turska i Rusija, da se dogovori vojno, i kakvo god drugo hoćete, uspostavljanje jedne određene teritorije od nekih 300-500 km2 na granici Sirije i Turske, koja će se smatrati slobodnom, demilitarizovanom zonom, sa visoko preciziranim humanitarnim uslovima, koje će osiguravati zemlje učesnice konferencije, obezbjeđeno naoružanim vojnicima UN-a i drugih zemalja učesnica konferencije.

U tu zonu bih smjestio sve izbjeglice koje dolaze u Evropu, omogućio im život, zdravlje i sigurnost. Istovremeno, ulagati snažne diplomatske i svake druge napore za okrupnjavanjem vojnih elemenata u Siriji, radi iskorijenjivanja ISIL-ovske gamadi, i proširivanja sigurne zone, radi smještanja dodatnog broja izbjeglica iz Evrope metodom deportacije.

Znam da djeluje previše sanjarski i nerealno, ali zaustavljanje sukoba i deportacije onih koji u EU idu "jer se tamo radi po pet sati dnevno" su jedino dugoročno rješenje.
insomnia78

#292 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by insomnia78 »

Evo kako to izgleda u Francuskoj
Iz kojih zemalja, poredani po brojnosti, dolaze trazioci azila
Radi se o 2014-oj i prva dva trimestra 2015-e
RDC je Kongo
Image
jao_situacije

#293 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by jao_situacije »

zipa rusa što su navalili
Asta

#294 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Asta »

GeeTnT wrote:
Asta wrote:Ne trebamo se vrijadjati da bi nesto jedni drugima objasnili.
Nemam nista protiv tih ljudi jer i sama sam bila u njihovoj situaciji. Ali hocu da kazem da medju njima ima svasta. Druzim se ja ovdje i sa ostalim strancima i imam jako bliske prijatelje iz arapskih zemalja i nema potrebe za vrijadjanjem.
Bila sam na licu mjesta kad su ovdje dosli kao volonter u Crvenom Krstu. Vidjela sam iz prve ruke sve. Vidjela sam majku koja place sa dvoje djece od toga jedno hendikepirano, ali ne moze ni da se probije u redu za hranu od onog Kurda idiota sto je na majici napisao Svedska dok je cijelo vrijeme psovao zapad i njihov zakon. Vremenom sam naucila razlikovati ljude iz arapskih zemalja pa tako je ocito ko je iz Somalije, ko iz Sirije a ko Kurd iz Iraka.
Uzmimo da si u pravu....ali svi oni su pred zakonom EU isti i drzavama u kojima se nalaze na istom, i forumasi to znaju ali nece da priznaju.
E nisu bas, svaka drzava ima svoj zakon za strance. Ono jest da ih tretiraju isto ali mi iz BiH oni iz Iraka smo imali razlicita prava kad smo ovdje dosli. A zakon drzave u kojoj zivim je takav da ako mu otkriju da je iz Iraka a prijavio se da je iz Sirije, prvim avionom za Bagdad ce otici i mala je vjerovatnoca da ce ikad vise uci u EU.
Haman

#295 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Haman »

Dobro organiziran odlakaz. Ne znam da li ce neko ostati izuzev onih koji se bore. Unistili su sve a sad ce neke od njih da unistavaju. Tako ce dvije drzave ostati bez naroda. Sta ce biti sa tim drzavama. Neko ce biti obradovom plodnom zemljom.
Drvosjeca iz Dejcica

#296 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kaligula I wrote:
:lol: Emotivno vezan... :lol: Baš me nasmija na sabahu, hvala na tome. :thumbup: Ja zaista čovjeku koji se iščuđava da je Rusija prijetnja Evropi ne mislim posebno objašnjavati neke stvari samo ću reći da zbog toga što Rusija nije prijetnja Amerikanci valjda razmještaju tenkove na granici sa Rusijom i raketne sisteme. Valjda zbog toga Ruska vojna aktivnost u Evropi prevazilazi i one iz doba hladnog rata...itd. To valjda sve rade zbog izbjeglica. Rat u Ukrajini se ne dešava u Evropi, već na Marsu.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... ander.html

http://www.bbc.com/news/world-europe-34225903

Kakva amerikanizacija, kakav Kalergijev plan, te teorije zavjere sa site-a "novi svjetski poredak" koje čitaš na interenetu pa misliš da si nešto posebno ober pametan su najobičnija budalaština. Evropa i Amerika su k'o prst i nokat, koliko su krivi jedni za ovo stanje toliko i drugi. Ti bi sada malo svu krivicu na Amerikance prevalio a to što su zajedno rovarili sa svojom prekookeanskom braćom nema veze. :mrgreen:
animals wrote: Ma pusti ga sad je Evropa..a navija za Arape protiv Evrope..gubi se..

Tvoj problem je što ovu krizu svjetskih razmjera i diskusiju u vezi nje posmatraš k'o fudbalsku utakmicu. Ja razumijem da je vama koji stvari posmatrate samo parcijalno, fragmentirano kao recimo DonVito koji je to javnoi priznao, teško razumjeti kada čovjek kao ja kritikuje sve negativne pojave, sve ono što je dovelo do ove situacije bez obzira bilo to da su Arapi, Evropa, Amerika ili bilo ko drugi. Zato iz tvoje percepcije i stvarnosti ti i vidiš da ja "navijam" čas za Arape čas za Evropu. :wink:
animals

#297 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

animals wrote: Ma pusti ga sad je Evropa..a navija za Arape protiv Evrope..gubi se..

Tvoj problem je što ovu krizu svjetskih razmjera i diskusiju u vezi nje posmatraš k'o fudbalsku utakmicu. Ja razumijem da je vama koji stvari posmatrate samo parcijalno, fragmentirano kao recimo DonVito koji je to javnoi priznao, teško razumjeti kada čovjek kao ja kritikuje sve negativne pojave, sve ono što je dovelo do ove situacije bez obzira bilo to da su Arapi, Evropa, Amerika ili bilo ko drugi. Zato iz tvoje percepcije i stvarnosti ti i vidiš da ja "navijam" čas za Arape čas za Evropu. :wink:
Ja uopce ne razumijem ocemu ti pises vise..
Drvosjeca iz Dejcica

#298 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Zapad bi sada malo da Rusija počisti njihov nered. Možda najbolje da Rusija pošalje kopnenu vojsku, da gine za zapad. :oops:
"Mi na Zapadu ne znamo što bi s džihadistima i ISIS-om. Očajna vremena traže i očajne mjere. Stoga, sve su glasniji povici 'Dovedite Putina!'", piše Peter McKay u svojoj kolumni za Daily Mail. Istog Putina koji je anektirao Krim od Ukrajine, majčici Rusiji, destabilizirao Ukrajinu općenito te kojeg se optužuje da marljivo prikuplja milijarde u stranim valutama za svoju raskošnu mirovinu.
Prije nego li kult smrti zvan ISIS postane nezaustavljiva sila, koja prijeti smrću svim nevjernicima na svijetu, Zapad će možda morati udružiti snage s Putinom kako bi ih porazio, piše McKay.
Od SAD-a se sad očekuje prihvaćanje ponude za vojne razgovore oko Sirije s Rusijom, u trenucima dok ruska vojska podiže razinu svoje prisutnosti u Siriji, produžuje piste za svoje borbene zrakoplove i dovozi teško naoružanje.
Drvosjeca iz Dejcica

#299 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

animals wrote:

Ja uopce ne razumijem ocemu ti pises vise..
To da ne razumiješ to smo već konstatovali, sada samo utvrđujemo koliko duboko je to tvoje nerazumijevanje. :mrgreen:
animals

#300 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

To sto ti podrzavas je vec anarhija..
svak da se slobodno krece bez granica..mora postojati neki red valjda..
Post Reply