Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post Reply
Leons

#276 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by Leons »

Tipicoti wrote:Image

Kazu da bosanski jezik ne postoji, a Vuk Karadzic na glavi nosi (bosanski) fes ... :lol: :D
Jel se zajebajes ili...?
Tipicoti

#277 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by Tipicoti »

Leons wrote:

Kazu da bosanski jezik ne postoji, a Vuk Karadzic na glavi nosi (bosanski) fes ... :lol: :D
Jel se zajebajes ili...?
Ma jok, odkud ti to ....

i to crveni fes ... :lol: :lol: :lol:

Image
Leons

#278 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by Leons »

loš smisao za humor
dustaban

#279 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by dustaban »

Leons wrote:loš smisao za humor
i ti sad sa ovakvima raspravljaj! Hajde da je neka zayebantska tema, ali oni misle da se i u ovakvim ozbiljnim temama nedostatak argumenata moze nadomjestiti prijetnjama, uvredama, bljuvanjem, nesuvislim humorom...
I na kraju se jos cude kad ih se ignorise i ne uzima zaozbiljno.
zg1911

#280 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by zg1911 »

salihh wrote:s druge teme:
sve ovo dolazi is srbije i po sanu direktivama... oni v3oma dobro znaju da je savremeni srpski, kao i hrvatski, podjonjeni bosanski... bosanski jezik je i babo i mati i hrvatskom i srpskom... to je ono sto boli i direktiva je da se bosanski zatre, da ga nema, da se izbaci iz sjecanja i udzbenika... e nece moci... eto, nama nije mrsko sto nase komsije i susjedi govore bosanski i nazivaju ga srpski ili hrvatski... nema veze, svakako su uspjeli dobrom dij3lu bosnjaka okrenuti pamet i uvjeriti ih da su srbi ili hrvati i da govore nekakav srpski ilk hrvatski.... ali ovo bosnjaka sto je sacuvalo bosnu u srcu ima neotudjivo pravo da jezik kojim govore zovu jedinim pravim imenom... BOSANSKI JEZIK...
na temelju cega si zakljucio da je konkretno hrvatski jezik nastao iz bosanskog?
Yug

#281 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by Yug »

zg1911 wrote:
salihh wrote:s druge teme:
sve ovo dolazi is srbije i po sanu direktivama... oni v3oma dobro znaju da je savremeni srpski, kao i hrvatski, podjonjeni bosanski... bosanski jezik je i babo i mati i hrvatskom i srpskom... to je ono sto boli i direktiva je da se bosanski zatre, da ga nema, da se izbaci iz sjecanja i udzbenika... e nece moci... eto, nama nije mrsko sto nase komsije i susjedi govore bosanski i nazivaju ga srpski ili hrvatski... nema veze, svakako su uspjeli dobrom dij3lu bosnjaka okrenuti pamet i uvjeriti ih da su srbi ili hrvati i da govore nekakav srpski ilk hrvatski.... ali ovo bosnjaka sto je sacuvalo bosnu u srcu ima neotudjivo pravo da jezik kojim govore zovu jedinim pravim imenom... BOSANSKI JEZIK...
na temelju cega si zakljucio da je konkretno hrvatski jezik nastao iz bosanskog?
Cuj na temelju cega :-D ,covjek sve objasnio lijepo na bosanskom jeziku i bosanskoj gramatici.Srpski i hrvatski jezik su najveca prevara od postanka civilizicije,nesto kao oni sibicari na autobuskoj :)
BHCluster

#282 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by BHCluster »

"Na prostorima starog Illyricuma postoji jedan koherentan i u kontinuitetu razvojan jezik – a to je jezik Bosne. Svi okolni govori koji su iz političkih razloga proglašavani posebnim jezicima zapravo su – dijalekti tog jedinstvenog izvornog jezika, jezika Bosne koji je prvi, prije četiri stotine godina, shvatio Bartol Kašić, a koji je, prije 162 godine, u povodu ‘Bečkog dogovora’, uzet kao – podloga za nadgradnju hrvatskog književnog jezika." by Mirko Vidović
LBVIEW

#283 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by LBVIEW »

dustaban wrote:
i ti sad sa ovakvima raspravljaj! Hajde da je neka zayebantska tema, ali oni misle da se i u ovakvim ozbiljnim temama nedostatak argumenata moze nadomjestiti prijetnjama, uvredama, bljuvanjem, nesuvislim humorom...
A tebe,nakon sto si provaljen od strane par forumasa,neko k'o biva smatra ozbiljnim sagovornikom?
Da ne spominjem predrasude i nipodastavanje najbrojnijeg naroda zbog kojeg si davno zasluzio ban.I kad te fino podsjetim na to koliko imas pravo Bosnjacima spocitavati bilo sto,s obzirom da potices iz instant-nacije koja je jos do jucer glumatala "drugo oko u glavi" ,ti cmizdris o vrijedanju.
zg1911

#284 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by zg1911 »

a sta bi mi neki lijevi bosanski knjizevnik trebao biti autoritet? daj ne nasmijavaj me! klasicni kompleks bosanskih hrvata stila "mi pricamo knjizevnim hrvatskim". retaj ima knjigu "hrvatski iranski korijeni". serem mu se na prsa. i njemu i nini raspudicu i slicnim degenericima.

kako su dubrovcani pricali? novostokavski, ijekavski. a knjizevna tradicija dubrovnika je nemjerljiva s bosanskom. te su prvi pisani tragovi vezani uglavnom za dubrovnk. pricamo li onda svi dubrovacki, odnosno dijalekte istoga?

hrvatski nije mogao biti "samo dijalekt bosanskog" kad taj bosanski nije bio standardiziran.
ovo_malo_duse

#285 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by ovo_malo_duse »

hAZNADAR wrote:
dustaban wrote:

E tu nastaje problem tj. kontradikcija o kojoj ja govorim. Ako cemo se drzati koncepta "ime jezika po narodu koji njime govori" ond Bosnjaci mogu sasvim neometano nazvati svoj jezik Bosnjackim i pri tome ne moraju kopati nikakve argumente ni povijesne ni lingvisticke, to bio princim "radimo sto i drugi".

Medjutim, vracanje termina "Bosanski jezik" sa uporistem u povijesti i lingvistici, a pri tome ga "paketirati" u Bosnjacki nacionalni identitet... je nesto sto je zaista kontradiktorno i lako oborivo. Bosanski jezik, pozivajuci se na historijske cinjenice, moze se tretirati samo na nacin kako se tretira i rijec Bosna, dakle "bosanski multinacionalno", jer on doista nije nikad bio jezik muslimanskog naroda, sto Bosnjaci de-facto jesu. Nije cak dovoljno reci ni ono sto se najcesce uzvraca na ovakvu tezu, ma koliko logicno zvucalo - "ko brani bosanskim Srbima i Hrvatima da i oni svoj jezik tako zovu?"...

...ali da sad stanem, mnogo sam se raspisao. Ovo sve sam vec ranije rekao ali me je tvoj korektan post motivirao da ti, nadam se, jednako korektno odgovorim. Nije dakle rijec o antibosnjastvu vec upravo suprotno. Volim Bosnjake (imam ih u rodbini) ali brate volim i ovu zemlju! A ona je moguca samo na nacin pazljivog razdvajanja Bosnjastva od Bosanstva kako bi smo se nekad opet svi ujedinili po Bosanstvom.
Sad ce neko reci - a sta sa Hercegovcima? Ali bolje da ne zapocinjemo jos i stim ;-)
Mozes ti izigravati finocu nekom drugome. Da uistinu imas respekta prema Bosnjacima nebi se ni javio ovdje na ovu temu, ili bi se javio da osudis zabrane i negiranja iz Beograda i u RS. Pa cak da ti nesto i nije bilo jasno - poslije niza argumenata i dokaza o postojanosti bosanskog jezika i proste logike da nema drugog izbora - bi to prihvatio. Ali ne i ne. Ne volis ti Bosnjake, volis ti Muje i Hase iz viceva, simpaticne budale operisane od politike, kulture i znanja,... koji nece nikad biti u rangu ostalih naroda. Valja slomiti nesto u sebi i prihvatiti Bosnjake kao sebi ravne, kao narod koji ima sve atribute kao i ostali. Nije tu dovoljno samo biti jaran sa nekim Bosnjakom - mozes voliti i kucnog ljubimca, mozes voliti i malo dijete,.. cak i kad ih ne smatras dovoljno inteligentnim, zrelim,...

Gdje je to pravilo da ime jezika mora biti po narodu koji njime govori? Trebam li ti nabrajati sve primjere po svijetu naroda koji se zovu na jedan nacin a ime jezika drugo?`Pocev od svih naroda koji govore engleski, spanski, portugalski,... a nisu ni Englezi ni Spanci ni Portugalci. Pa do jezika poput Urdu, Mandarin, Swahili,.. gdje neces bas naci istoimeni narod. Po kojem to obrazcu imamo imenovati jezik po naciji?

Milion puta ti je receno da Bosnjaci nisu imali nikakog izbora negoli samo vratiti u upotrebu stare nazive i tu je sva prica. Pa ako Bosnjaci nisu imali problem vjekovima pricati bas bosanski, nemaju problem ni sada. Nisu ni drugi koji su pisali o njima imali problem jezik Bosnjaka imenovati bosanskim(svakako je i ista osnovica oba imena). O da - tada nije bilo medijskog, ideoloskog, rekla-kazala,.. pumpanja o nizim vrstama i nizim rasama. Bosnjaci su sve do nacionalistickog kursa srpske politike i nauke prije vise od 100 god bili respektabilan faktor, a cast, ponos, dostojanstvo, rodoljublje, srcanost,... su uvijek bili epiteti. I onda sto zbog svoje krivice i pasivnosti i sto zbog drugih se poceo stvarati stereotip poturica, odroda, ljudi bez jezika, nacije, kulture, turskim atavizmima, historijskim greskama,. u najboljem slucaju simpaticnim glupanima. I to je sa vecim ili manjim intenzitetom bilo prisutno generacijama, skoro vijek. Upravo zato je mnogima pa i tebi tesko i nemoguce prihvatiti Bosnjake da imaju i nacionalno ime i ime jezika kako zele. Ne zbog tobozeg intelektualnog postenja i borbe za istinu,... - vec zato sto je razlicit rang davno zacementiran u glavama.

Hoces da pokazes respekt prema Bosnjacima? Fino im priznaj njihov izbor i to na nacin kako sami tumace, tako sto ces priznati sve dokaze i argumente,.. pa time i ime jezika. Pa kao pravi bosnjacki prijatelj kako se prikazujes osudi sva negiranja ili bar budi neutralan i ne javljaj se. Vozdrrra
Da se ja nadovezem : PONOVO I PONOVO I 100000000000 PUTA. IZVORNI DAYTONSKI USTAV. The end S'o bi rekao Mile - ronhil.
Universal Declaration of Human Rights:

Article 2 – all individuals are entitled to the rights declared without discrimination based on language.
Article 10 – individuals are entitled to a fair trial, and this is generally recognized to involve the right to an interpreter if an individual does not understand the language used in criminal court proceedings, or in a criminal accusation. The individual has the right to have the interpreter translate the proceedings, including court documents.
Article 19 – individuals have the right to freedom of expression, including the right to choose any language as the medium of expression.
Article 26 – everyone has the right to education, with relevance to the language of medium of instruction.
Linguistic rights can be applied to the private arena and the public domain.
The most basic definition of linguistic rights is the right of individuals to use their language with other members of their linguistic group, regardless of the status of their language.
USTAV BOSNE I HERCEGOVINE
prijevod na bosanski jezik
Član II
Ljudska prava i osnovne slobode
1. Ljudska prava
Bosna i Hercegovina i oba entiteta će osigurati najviši nivo međunarodno priznatih
ljudskih prava i osnovnih sloboda. U tu svrhu postoji Komisija za ljudska prava za Bosnu i
Hercegovinu, kao što je predviđeno u Aneksu 6 Opšteg okvirnog sporazuma.
2. Međunarodni standardi
Prava i slobode predviđeni u Evropskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda
i u njenim protokolima se direktno primjenjuju u Bosni i Hercegovini. Ovi akti imaju
prioritet nad svim ostalim zakonima
.
6. Implementacija
Bosna i Hercegovina, i svi sudovi, ustanove, organi vlasti, te organi kojima posredno rukovode
entiteti ili koji djeluju unutar entiteta podvrgnuti su, odnosno primjenjuju ljudska prava i
osnovne slobode na koje je ukazano u stavu 2
.
http://www.ccbh.ba/public/down/USTAV_BO ... NE_bos.pdf
BHCluster

#286 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by BHCluster »

zg1911 wrote: hrvatski nije mogao biti "samo dijalekt bosanskog" kad taj bosanski nije bio standardiziran.
Sta je standardizacija jezika? Zasto se jezik standardizuje?
Koliko je standardizacija Hrvatskog/Srpskog jezika imala efekta na Hrvatsko/Srpsko govorno podrucje?
Yug

#287 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by Yug »

BHCluster wrote:"Na prostorima starog Illyricuma postoji jedan koherentan i u kontinuitetu razvojan jezik – a to je jezik Bosne. Svi okolni govori koji su iz političkih razloga proglašavani posebnim jezicima zapravo su – dijalekti tog jedinstvenog izvornog jezika, jezika Bosne koji je prvi, prije četiri stotine godina, shvatio Bartol Kašić, a koji je, prije 162 godine, u povodu ‘Bečkog dogovora’, uzet kao – podloga za nadgradnju hrvatskog književnog jezika." by Mirko Vidović
Eno opet Bartol Kasic :lol:
SERBOKROATISCHEN :D
https://books.google.ba/books?id=TU3-La ... ).&f=false

Bartolomeo Kašić
Znam ja ovo dobro, da se ovi nauk sklada veoma s našimi serbskimi slovi i da ga ja nijesam pokupio, nego s velicim razlogom, imajući naš jezik potrebu od veće slova nego latinski ali talijanski.

PREVOD : Dobro znam da se ovaj Nauk bolje piše našim srpskim slovima i da sam ga sastavio ne bez velikog razloga, a taj je da naš jezik ima potrebu za većim brojem slova nego latinski ili italijanski.
Tipicoti

#288 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by Tipicoti »

dustaban wrote:
...cuj njega ``nedostatak argumenata``
Ko ste vas dva Dodikovca da ja vam dajem argumente i da se pravdam. Bas takvi kao vi su bosanski narod pljuvali, zabranjivali, prijetili i vrijedjali kroz decenije.

Sta ti je Vlah. Kad mu pipnes V.Karadzica kako oni odmah skoce, to im je svetinja, a po bosanskom pljuj i yebi.
zg1911

#289 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by zg1911 »

BHCluster wrote:
zg1911 wrote: hrvatski nije mogao biti "samo dijalekt bosanskog" kad taj bosanski nije bio standardiziran.
Koliko je standardizacija Hrvatskog/Srpskog jezika imala efekta na Hrvatsko/Srpsko govorno podrucje?
1. proces kojim se standardizira jezik, odnosno kojim se jezik normira i ujednacuje

2. kako ne bi dolazilo do poteskoca u komunikaciji izmedju govornika razlicitih regija ili slojeva drustva

3. ne razumijem. imala je efekta utoliko da se pricajuci standardno uceni medjimurac i visanin razumiju bez problema, dok bi pricajuci svoje dijalekte imali problema. posljedica je odumiranje dijalekata (narocito cakavskih) naustrb standardnog, a u zadnjih godina pod utjecajem medija i zagrebackog govora
BHCluster

#290 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by BHCluster »

zg1911 wrote:
BHCluster wrote:
1. proces kojim se standardizira jezik, odnosno kojim se jezik normira i ujednacuje

2. kako ne bi dolazilo do poteskoca u komunikaciji izmedju govornika razlicitih regija ili slojeva drustva

3. ne razumijem. imala je efekta utoliko da se pricajuci standardno uceni medjimurac i visanin razumiju bez problema, dok bi pricajuci svoje dijalekte imali problema. posljedica je odumiranje dijalekata (narocito cakavskih) naustrb standardnog, a u zadnjih godina pod utjecajem medija i zagrebackog govora
Primjeni to sto si napisao na Bosnu i Hercegovinu i?
BHCluster

#291 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by BHCluster »

Yug wrote:
BHCluster wrote:"Na prostorima starog Illyricuma postoji jedan koherentan i u kontinuitetu razvojan jezik – a to je jezik Bosne. Svi okolni govori koji su iz političkih razloga proglašavani posebnim jezicima zapravo su – dijalekti tog jedinstvenog izvornog jezika, jezika Bosne koji je prvi, prije četiri stotine godina, shvatio Bartol Kašić, a koji je, prije 162 godine, u povodu ‘Bečkog dogovora’, uzet kao – podloga za nadgradnju hrvatskog književnog jezika." by Mirko Vidović
Eno opet Bartol Kasic :lol:
SERBOKROATISCHEN :D
https://books.google.ba/books?id=TU3-La ... ).&f=false

Bartolomeo Kašić
Znam ja ovo dobro, da se ovi nauk sklada veoma s našimi serbskimi slovi i da ga ja nijesam pokupio, nego s velicim razlogom, imajući naš jezik potrebu od veće slova nego latinski ali talijanski.

PREVOD : Dobro znam da se ovaj Nauk bolje piše našim srpskim slovima i da sam ga sastavio ne bez velikog razloga, a taj je da naš jezik ima potrebu za većim brojem slova nego latinski ili italijanski.
Znci stoji ovo sto je napisano za Bosanski jezik.
zg1911

#292 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by zg1911 »

BHCluster wrote: Primjeni to sto si napisao na Bosnu i Hercegovinu i?
slobodno daj. mene bosanski ne zanima. slobodno ga zovite kako hocete. samo mi nemoj prodavat maglu tipa 'ionako svi pricamo bosanski", "hrvatski nastao iz bosanskog" i slicne beljezgarije. na to ce ti srbenda rec da je sve to srpski a rvatna da je sve to hrvatski. jezik je sviju nas i niti jedan nije stariji od drugih i svi ga imamo pravo zvati kako zelimo.

sricon pa se nas standard najvise udaljio od ostala 3, tako da kroz kojih par stoljeca mi necemo imat ovako glupe rasprave s vama ostalima; bosancima, srbima i crnogorcima iliti skraceno - balkancima :D
Blek Stena

#293 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by Blek Stena »

Tipicoti wrote:
dustaban wrote:
...cuj njega ``nedostatak argumenata``
Ko ste vas dva Dodikovca da ja vam dajem argumente i da se pravdam. Bas takvi kao vi su bosanski narod pljuvali, zabranjivali, prijetili i vrijedjali kroz decenije.

Sta ti je Vlah. Kad mu pipnes V.Karadzica kako oni odmah skoce, to im je svetinja, a po bosanskom pljuj i yebi.
To sa Vlahom ti je argument koji vam je nedostajao. Cudi me da se niko prije tebe toga nije sjetio.
dustaban

#294 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by dustaban »

Molio bih neutralne posmatrace da na osnovu ove rasprave ne donose krive zakljucke o bosanskom jeziku. Nije rijec o nepostojecem jeziku vec samo o jednom od nekoliko naziva juznoslavenskog jezika ali isto tako nije rijec o barbarskom jeziku kako se iz ove rasprave moze zakljuciti!

Molim vas takoodje da ne donosite krive zakljucke o Bosnjacima na temelju ovih nekoliko forumasha.
BHCluster

#295 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by BHCluster »

Valjda posmatraci ove teme znaju da citaju i da im ne treba tumac vec napisanog. :lol:
DJ Babo

#296 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by DJ Babo »

dustaban wrote:Molio bih neutralne posmatrace da na osnovu ove rasprave ne donose krive zakljucke o bosanskom jeziku. Nije rijec o nepostojecem jeziku vec samo o jednom od nekoliko naziva juznoslavenskog jezika ali isto tako nije rijec o barbarskom jeziku kako se iz ove rasprave moze zakljuciti!

Molim vas takoodje da ne donosite krive zakljucke o Bosnjacima na temelju ovih nekoliko forumasha.
dušebrižnik...

http://vukajlija.com/dusebriznici/127229
Dušebrižnici

Stvore iluziju da žele da pomognu. Uvek su tu kad se neko sranje najavi, ne čekaju da stvar zahukta. Vešto, prepredeno i tobož naivno dolivaju jednu po jednu rečenicu iza koje se vaša snaga topi.

U trenutku kada ocene da su moćni kreću da zadaju završni udarac. Iza toga, kada su postigli svoj cilj, u stanju su da se pravdaju (lepo sam rekao, na vreme sam upozoravala..) i prave budalu od vas.

"Dušebrižnici" su u stanju da pruže samo jednu emociju : srdačnu mržnju!

Ti stvarno izgleda nisi svjestan s koje visine i kako snishodljivo pricas o Bosnjacima...

A iza svake tvoje recenice zjapi golemo neznanje, predrasude i povrsnost :mrgreen:
Biene Maya

#297 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by Biene Maya »

Ako se sjecate onog snimka sa dva papka.....tada je ona smrda Cvijanovic, pored price o dva papka, obavjestila svoju sugovornicu da se pripremaju posebne emisije koje ce dokazivati o nepostojanju Bosanskog jezika! Tada, nitko nije obracao paznju na tu izjavu, ali S. Vaskovic na svome blogu napisao je, koliko su njene izjave rasisticke i fasisticke i da vrijedjaju jedan citav narod. To je svima tada promaklo, ali sada znamo koliko dugo cetnicka i fasisticka akademija SANU priprema ovu bljuvotinu!

Ovim trolovima na ovoj temi bih porucila slijedece: " Sto prije shvatite i prihvatite da se vi vise nikada necete pitati po pitanju Bosnjaka, da vi vise nikada necete Bosnjacima odredjivati narodno ime i naziv jezika, kao sto ste to radili zadnjih stotinu godina, bit ce za vas puno bezbolnije"! I komsije i susjedi shvatite vec jednom da nam niste nimalo zanimljivi, i da se mi samo vasim bljovotinama mozemo smijati! Cini mi se da vi u svom zivotu nejmate nikakvih problema jer su vam jedini problem Bosna i Bosnjaci! Blago vama! Blago vama, kada danas pored interneta i svih mogucih informacija, vi i dalje guslate! Ali sto se mene tice, guslajte i dalje, to je samo dokaz da nikada necete biti civilizirani, nego samo primitivni barbari! Ako za vas ne postoji Bosanski jezik, vec izmisljate bosnjacki, a isto tako pisete na vasim wikipedia, zamislite samo da Bosanci umjesto srpski jezik napisu vlaski jezik, a hrvatski jezik zamjene u sokacki jezik! Zamislite samo!
House

#298 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by House »

genocidaši nastavljaju politiku 90-tih :wink: ništa novo

ali neće moći ove noći
House

#299 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by House »

Vuk feslija iz mlađih dana :D

Image

anadolski geni iz njega jednostavno pršte :D
BHCluster

#300 Re: Svjetski jezik: BOSANSKI JEZIK

Post by BHCluster »

House wrote:

Vuk feslija iz mlađih dana :D

Image

anadolski geni iz njega jednostavno pršte :D
A Toma Vučić Perišić?
Image

Od 1870. godine uvodi se graničarska, odnosno šajkačka kapa-šajka u vojsci, kao deo uniforme. Srpske seljake batinama su prisiljavali da skinu fes i stave šajkaču na glavu. Nemojte da tako bude i sa Bosanskim jezikom mislim da vas jos batinaju i pored historijski cinjenica u vezi istog.
Post Reply