zavrsava jer nemas argumenatadesni wrote:Kad su postali Srbi i Hrvati pitam ja tebe i postoje li Bosnjaci danas ili su SDA izmisljotina.Malo proguglaj popise vidi ima li Srba i Hrvata u BiH na popisima koje je provodila AU monarhija.Moze se na guglu naci i to kako su pravoslavce po Bosni ucili da su Srbi.U Bosni i na Balkanu sem kod Albanaca vjera jednako nacija,Bosnjaci nisu specificni po tome vjerujsupercali wrote:nadji mi da je toliko bilo bosnjaka 71-e ja ti dam sve sto zelisdesni wrote: Mada nisam ciljao ni na cije postove,recimo da je 1971.po popisu na podrucju Foce,Visegrada,Rogatice zivjelo 55.000 Bosnjaka a 20 godina kasnije na podrucju ove tri opcine 46.000 Bosnjaka.Znaci za 20 godina 9 hiljada manje ili grubo sestina je nestala.Gdje![]()
Znaci i prije rata ljudi su se doseljavali u Sarajevo iz istih mjesta.
Stjepan Kljuic je jednom govorio da je svaka vlast dovlacila svoje u Sarajevo,tako AU svoje,kraljevina svoje,crveni svoje i sad zeleni svoje.Sad do grada je da pridoslice iskoristi za vlastitu dobrobit
![]()
Mozda si mislio na odrednicu Bosnjak protiv koje su upravo SDA i Alija vodili kampanju zajedno sa IZ 1991.trazeci od clanova i simpatizera da se izjasne kao Muslimani u nacionalnom smislu.Kad pogledas popise Austrougarske i kraljevine SHS ili Jugoslavije ne pominju se ni Srbi ni Hrvati,nego pravoslavci i katolici tako da je to onda zlonamjerno
![]()
Vezano za temu covjek je javno izrazio svoju frustraciju Sarajevom i vecinskim stanovnistvom u njemu spocitavajuci mu izmedju ostalog grijeh predaka koji su istrijebili po njemu najvecu jevrejsku zajednicu na Balkanu poslije Soluna.Zakljucak po profesorovom misljenju u Sarajevu zive licemjerni ljudi koji slave ili zaboravljaju vlastiti fasizam a osudjuju tudji.
upravo ciljam na to da su bosnjaci u danasnjem obliku postalli tek 93-e i vidi cuda upravo aminovanjem alije i njegove sda stranke
jebeno je nesto kad nakon samo dvije godine promijeni misljenje za 180 stepeni
procitao sam tekst i ima preseravanja oko ovoga sto nabraja al itekako ima istine u napisanom
i da se mora popravljati sarajevo mora
samo treba izbaciti onu nasu standardnu a sta su oni uradili i sl.
Kad izadju rezultati popisa vidi koliko je Bosnjaka pa uporedi sa glasovima koje je SDA dobila pa se mozda i uvjeris da Bosnjaci nisu jednako SDA.
Ja te necu ubijedjivati da je mlijeko bijelo iako ti tvrdis da je crno tako da rasprava jesu li Bosnjaci jednako Muslimani 1971.godine za mene sad zavrsava.
71-e bosnjaci nisu postojali pa tako da ih nije nikako moglo biti toliki broj koji si naveo
drugo govorimo o jugoslaviji i popisu ne u austrougarima
naravno da nece biti isto jer nisu svi ovce pa da glasaju za sda neki bosnjaci glasaju i za sbb i ostale
ja tebe ubjedjujem da je mlijeko bijelo al ti tvrdis da nije ne obrci cinjenice