Oh, kako mrzim Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
supercali

#276 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by supercali »

desni wrote:
supercali wrote:
desni wrote: Mada nisam ciljao ni na cije postove,recimo da je 1971.po popisu na podrucju Foce,Visegrada,Rogatice zivjelo 55.000 Bosnjaka a 20 godina kasnije na podrucju ove tri opcine 46.000 Bosnjaka.Znaci za 20 godina 9 hiljada manje ili grubo sestina je nestala.Gdje :?:
    Znaci i prije rata ljudi su se doseljavali u Sarajevo iz istih mjesta.
      Stjepan Kljuic je jednom govorio da je svaka vlast dovlacila svoje u Sarajevo,tako AU svoje,kraljevina svoje,crveni svoje i sad zeleni svoje.Sad do grada je da pridoslice iskoristi za vlastitu dobrobit 8-)
        Mozda si mislio na odrednicu Bosnjak protiv koje su upravo SDA i Alija vodili kampanju zajedno sa IZ 1991.trazeci od clanova i simpatizera da se izjasne kao Muslimani u nacionalnom smislu.Kad pogledas popise Austrougarske i kraljevine SHS ili Jugoslavije ne pominju se ni Srbi ni Hrvati,nego pravoslavci i katolici tako da je to onda zlonamjerno :oops:
          Vezano za temu covjek je javno izrazio svoju frustraciju Sarajevom i vecinskim stanovnistvom u njemu spocitavajuci mu izmedju ostalog grijeh predaka koji su istrijebili po njemu najvecu jevrejsku zajednicu na Balkanu poslije Soluna.Zakljucak po profesorovom misljenju u Sarajevu zive licemjerni ljudi koji slave ili zaboravljaju vlastiti fasizam a osudjuju tudji.
          nadji mi da je toliko bilo bosnjaka 71-e ja ti dam sve sto zelis
          upravo ciljam na to da su bosnjaci u danasnjem obliku postalli tek 93-e i vidi cuda upravo aminovanjem alije i njegove sda stranke
          jebeno je nesto kad nakon samo dvije godine promijeni misljenje za 180 stepeni
          procitao sam tekst i ima preseravanja oko ovoga sto nabraja al itekako ima istine u napisanom
          i da se mora popravljati sarajevo mora
          samo treba izbaciti onu nasu standardnu a sta su oni uradili i sl
          Kad su postali Srbi i Hrvati pitam ja tebe i postoje li Bosnjaci danas ili su SDA izmisljotina.Malo proguglaj popise vidi ima li Srba i Hrvata u BiH na popisima koje je provodila AU monarhija.Moze se na guglu naci i to kako su pravoslavce po Bosni ucili da su Srbi.U Bosni i na Balkanu sem kod Albanaca vjera jednako nacija,Bosnjaci nisu specificni po tome vjeruj :skoljka: .
            Kad izadju rezultati popisa vidi koliko je Bosnjaka pa uporedi sa glasovima koje je SDA dobila pa se mozda i uvjeris da Bosnjaci nisu jednako SDA.
              Ja te necu ubijedjivati da je mlijeko bijelo iako ti tvrdis da je crno tako da rasprava jesu li Bosnjaci jednako Muslimani 1971.godine za mene sad zavrsava.
              zavrsava jer nemas argumenata
              71-e bosnjaci nisu postojali pa tako da ih nije nikako moglo biti toliki broj koji si naveo
              drugo govorimo o jugoslaviji i popisu ne u austrougarima
              naravno da nece biti isto jer nisu svi ovce pa da glasaju za sda neki bosnjaci glasaju i za sbb i ostale
              ja tebe ubjedjujem da je mlijeko bijelo al ti tvrdis da nije ne obrci cinjenice
              Coromandel

#277 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Coromandel »

vuče vuče, zašto su ti tolike oči (upita crvenkapica)?
              zar ne vidiš da serem :shock:

čovjek na očigled javnosti sam iznosi svoje mahane, jad, bijedu i čemer svoje duše.

rodih se ovdje, odrastoh, borih se, završih školu, počeh raditi, zasnovah porodicu i ne mrzim nikog. ja samo mogu nekog da sažalim, a u ovom slučaju sažalijevam ovog lika; lika kojem izgleda nema pomoći jer je ovo jedan od rijetkih šizofreničarskih tekstova napisan sa ubjeđenjem, ponosom i hrabrošću.

negdje u sarajevu, u tamnoj sobici sjedi i čita naše komentare, jede sendvič sa salamom i smije se...hinjski.

ali ovo je samo jedan od kratkih hitaca u vis koji nam pomaže da vidimo sa kakvim nerealizovanim osobama dijelimo suživot.
              sumirprimus

#278 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by sumirprimus »

Zavisi...ako je cokoladno.bijelo nije garant.
              _BataZiv_0809
              Nindža revizor
              Vozim: Lancia na servisu

#279 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

radiostar wrote:
              kancelarije firme u kojoj radim nalaze se u jednom stanu u zgradi na MDvoru, susrecem ljude u haustoru, pozdravim se, i svi su bar po prici najstariji starosjedioci na svijetu, ali ono sto je zanimljivo, jaaaako cesto nadjem kesu sa smecem bacenu pored haustorskih vrata, u haustoru ne ispred. dakle neko od najrodjenijih rodjenih sarajlija baca tu smece. sigurno, ima i ovih sto su dosli koji to rade, ali da su oni to uveli kao nesto normalno? sigurno nisu.
              nema to veze sa tim, ja sam se previse puta u zivotu selio da bih bilo koje mjesto osjecao svojim domom, to ima veze sa postovanjem prema svojoj okolini i zivoj i nezivoj. Pa ja kad vidim ovaj gore spomenuti haustor dodje mi da povracam, niko ne pokazuje interes da to malo sredi da to lici na nesta. U kakve sam podrume ulazio gore u Ferhadiji, pa to je gore nego u horor filmovima, katastrofa...

mozda ja nisam mjerodavan, obzirom da nisam Sarajlija, ali poznajem nemali broj ljudi koji sebe tako nazivaju a papci su u sustini, i isto tako poznajem nemali broj ljudi koji nisu Sarajlije a prava su raja...

sto se tice Vuka, ne poznajem ga licno, ali moj dobar prijatelj je njegov prijatelj (:-)) a znam da ovaj vrlo pazljivo bira iste, tako da smatram da postoji vrlo dobar razlog za ovakav tekst. na kraju svih krajeva, nije mnogo ni pretjerao...
              Bice da radimo u istoj zgradi :D
              Grean

#280 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Grean »

Trebali smo im prirediti isti tretman kao sto su oni po Trebinju, Banjaluci, Visegradu...Sad bi bar imao osnova da se zali.

Papanski grad jeste (bio je papanski i nakon njihovog doseljavanja po zavrsetku WW I & II, emancipacija je proces) ali je metropola i kosmopolitski grad za one odakle mu korijeni vuku. On ce spominjati Jevreje i Crnu legiju a potice iz naroda koji je prvi "resio jevrejsko pitanje" i pocinio najvece zlocine u BiH u periodu 42-45 te 92-95.
              Last edited by Grean on 26/08/2015 22:46, edited 2 times in total.
              zateznistub

#281 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by zateznistub »

Coromandel wrote:vuče vuče, zašto su ti tolike oči (upita crvenkapica)?
              zar ne vidiš da serem :shock:

čovjek na očigled javnosti sam iznosi svoje mahane, jad, bijedu i čemer svoje duše.

rodih se ovdje, odrastoh, borih se, završih školu, počeh raditi, zasnovah porodicu i ne mrzim nikog. ja samo mogu nekog da sažalim, a u ovom slučaju sažalijevam ovog lika; lika kojem izgleda nema pomoći jer je ovo jedan od rijetkih šizofreničarskih tekstova napisan sa ubjeđenjem, ponosom i hrabrošću.

negdje u sarajevu, u tamnoj sobici sjedi i čita naše komentare, jede sendvič sa salamom i smije se...hinjski.

ali ovo je samo jedan od kratkih hitaca u vis koji nam pomaže da vidimo sa kakvim nerealizovanim osobama dijelimo suživot.
              Odličan post!
              DaysleepeR

#282 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by DaysleepeR »

Patriotska_Liga wrote:
              DaysleepeR wrote:živimo u demokratiji, ima čovjek pravo da piše šta god hoće bez posljedica po posao i sigurnost

isto tako ima svako pravo da se sa njim složi ili ne složi ali tu je kraj
              Nije tu kraj. Po neslaganju svi mi takođe imamo pravo da ga verbalno diskreditujemo i da na njegov račun iznosimo kvalifikacije, u skladu sa onim što je napisao.
              netačno. možete obarati njegove argumente, a diskreditovati njega lično radi njegovog mišljenja je neprimjereno i u pitanju je ugrožavanje ljudskih prava
              trcicu trceci

#283 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by trcicu trceci »

Reci da mrzis grad u kojem zivis je bezobrazno i odvratno.

Nema tu nikakve diskusije, jeste-nije.
              DaysleepeR

#284 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by DaysleepeR »

valjda stanovnik nekog grada ima pravo da ga mrzi

mrzim ga i ja 50% vremena, može mi se
              zateznistub

#285 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by zateznistub »

DaysleepeR wrote:valjda stanovnik nekog grada ima pravo da ga mrzi

Mrziti svoj grad? Još ako si rođen u istom? Stvaro maloumno...
              DaysleepeR

#286 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by DaysleepeR »

ma ja, đeš to
              TheMule

#287 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by TheMule »

Koji supak, pogotovo u vezi ARBiH, roditelji trebaju ici direktoru i traziti smjenu...
              zateznistub

#288 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by zateznistub »

DaysleepeR wrote:ma ja, đeš to
              A znaš se buniti na drugim temama kad neko kaze da mrzi motorđije, zar ne?
              Last edited by zateznistub on 26/08/2015 23:06, edited 1 time in total.
              mirza_15

#289 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by mirza_15 »

On kada govori o Sarajevu, ne govori o zgradama, ulicama i sl. On govori o ljudima i kaze da ih mrzi. Generalizira. Koja je razlika onda reci da mrzis jedan od tri naroda u BiH? Recimo: "Oh kako mrzim Srbe, Bosnjake, Hrvate....." pa navedes razlog.
              Bodkin

#290 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Bodkin »

Vuce cisti ispred svojih vrata!
              Ali on zivi u sarajevu. Aha, cisti onda ispred srpskog naroda.
              Ali onda tokic nema pravo nista reci o banja luci. Aha, e pa ima jer smo mi svi licemjeri i volimo svakoga dok se slaze sa nama i ne kaze nista protiv nas
              zateznistub

#291 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by zateznistub »

mirza_15 wrote:On kada govori o Sarajevu, ne govori o zgradama, ulicama i sl. On govori o ljudima i kaze da ih mrzi. Generalizira. Koja je razlika onda reci da mrzis jedan od tri naroda u BiH? Recimo: "Oh kako mrzim Srbe, Bosnjake, Hrvate....." pa navedes razlog.
              Sam pojam "mrziti" je meni ne prihvatljiv pa ta god da je u pitaju...
              Grean

#292 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Grean »

TheMule wrote:Koji supak, pogotovo u vezi ARBiH, roditelji trebaju ici direktoru i traziti smjenu...
              Od ovog vezano za Armiju BiH su mi gore i bezocnije insinuacije kako su toboz Bosnjaci ocistili Sarajevo od Jevreja i postrojavali Crnu legiju.

I ne, takva prica ne podpada pod slobodu govora jer je cista propaganda u stilu Gebelsa, to ja za dobrog degeneka.
              Last edited by Grean on 26/08/2015 23:10, edited 1 time in total.
              trcicu trceci

#293 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by trcicu trceci »

DaysleepeR wrote:valjda stanovnik nekog grada ima pravo da ga mrzi

Mrznja je vid bolesti, ja najveceg svog neprijatelja ne mrzim. Pogotovo ne mrzim nesto sto je moje.
              okan1988

#294 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by okan1988 »

Jedan poznati vic iz poslednje decenije SSSR govori o Rabinoviču, Jevrejinu koji želi da emigrira. Službenik u emigracionoj kancelariji ga pita zašto, a on odgovara: „Iz dva razloga. Prvo, bojim se da će komunisti izgubiti vlast. Doći će nacionalisti i opet će biti pogroma nad Jevrejima"
              “Čoveče”, prekide ga službenik, “pa to je čista besmislica. Ništa ne može da se promeni u Sovjetskom Savezu! Komunistička vlast će biti večna!”
              “E, to je moj drugi razlog”, mirno odgovori Rabinovič.

Čujem da jedna druga verzija ovog vica priča po Sarajevu. Vuk Bačanović​ dolazi u Njemačku ambasadu da traži azil."Zašto" pita ga neko od onih "uhljebljenih beskorisnih maminih i tatinih sinova" zaposlen u ambasadi "pa ne prijeti vam progon u ovoj zemlji". "Pa imam dva razloga..." odgovara Bačanović "prvo bojim se da će četnici napasti Sarajevo pa da će mi glave doći svi oni moji tekstovi o vlahaluku, Kačavendi i pedofiliji, Dodiku-Napoleonu iz našeg sokaka, Srbima-etnokonfesionalnoj naciji kao konceptualnoj zajebanciji...."
              "Stan bolan đes zapo"... prekida ga jedan od onih uhljebjenih balijskih kadrova, neuspjelih studenata -ica političkih nauka "ali to je nemoguće, Sarajevo će uvijek biti slobodno, braniće ga BH patriote. Ništa se i nikad u Sarajevu neće promjeniti
              .Sve dok je nama Nasera Orića ne trebamo se bojati četnika.... "
              "E to je moj drugi razlog..." odgovara Bačanović.
              disney

#295 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by disney »

I tako ostade Vuk bez posla. Na mjestu profesora povijesti, Gimnazija Obala, ne produžiše mu katili ugovor. I namah Vuk zavapi, zaori se krik do neba kako mrzi Sarajevo.
              Znači da je ostao raditi u školi ne bi bilo statusa na fejsbuku, ne bi bilo mržnje... Zapravo, možda bi tiho u sebi mrzio, ali ne bi vrištao. :oops:
              zateznistub

#296 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by zateznistub »

Grean wrote:
              TheMule wrote:Koji supak, pogotovo u vezi ARBiH, roditelji trebaju ici direktoru i traziti smjenu...
              Od ovog vezano za Armiju BiH su mi puno gore insinuacije kako su toboz Bosnjaci ocistili Sarajevo od Jevreja i postrojavali Crnu legiju.

I ne, takva prica ne podpada pod slobodu govora jer je cista propaganda u stilu Gebelsa, to ja za dobrog degeneka.
              Kao sto je neko citirao dio u kojem se spominju spaljeni srbi u Milinkladskoj...

odgovorno tvrdim da toga nije bilo, bar ne na Hrasnom brdu
              zateznistub

#297 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by zateznistub »

okan1988 wrote:Jedan poznati vic iz poslednje decenije SSSR govori o Rabinoviču, Jevrejinu koji želi da emigrira. Službenik u emigracionoj kancelariji ga pita zašto, a on odgovara: „Iz dva razloga. Prvo, bojim se da će komunisti izgubiti vlast. Doći će nacionalisti i opet će biti pogroma nad Jevrejima"
              “Čoveče”, prekide ga službenik, “pa to je čista besmislica. Ništa ne može da se promeni u Sovjetskom Savezu! Komunistička vlast će biti večna!”

Čujem da jedna druga verzija ovog vica priča po Sarajevu. Vuk Bačanović​ dolazi u Njemačku ambasadu da traži azil."Zašto" pita ga neko od onih "uhljebljenih beskorisnih maminih i tatinih sinova" zaposlen u ambasadi "pa ne prijeti vam progon u ovoj zemlji". "Pa imam dva razloga..." odgovara Bačanović "prvo bojim se da će četnici napasti Sarajevo pa da će mi glave doći svi oni moji tekstovi o vlahaluku, Kačavendi i pedofiliji, Dodiku-Napoleonu iz našeg sokaka, Srbima-etnokonfesionalnoj naciji kao konceptualnoj zajebanciji...."
              "Stan bolan đes zapo"... prekida ga jedan od onih uhljebjenih balijskih kadrova, neuspjelih studenata -ica političkih nauka "ali to je nemoguće, Sarajevo će uvijek biti slobodno, braniće ga BH patriote. Ništa se i nikad u Sarajevu neće promjeniti
              To on neka veličina pa traži azil? Ili sam nešto preskočio?
              It_is_a_Leclerc

#298 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by It_is_a_Leclerc »

Tekst je klasično pretjerivanje. Boga pitaj iz kojih je razloga ovaj čovjek bio ovako ogorčen da je napisao ovakvo nešto.

No, meni je zanimljivo kako pojedinci ovdje ustrajavaju na tome da je Sarajevo "grad različitosti", a ne mogu istrpjeti ni slova kritike, pa makar i neosnovane, na njegov račun.
              triiksa

#299 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by triiksa »

Toliko o suzivotu i multikulturalnosti. 300 postova na ovoj temi i koja hiljada na onoj o novom ratu dovoljno govori gdje smo, sta smo i u kom pravcu se krecemo.
              A sta su oni nama radili?
              relativno84

#300 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by relativno84 »

zateznistub wrote:
              okan1988 wrote:Jedan poznati vic iz poslednje decenije SSSR govori o Rabinoviču, Jevrejinu koji želi da emigrira. Službenik u emigracionoj kancelariji ga pita zašto, a on odgovara: „Iz dva razloga. Prvo, bojim se da će komunisti izgubiti vlast. Doći će nacionalisti i opet će biti pogroma nad Jevrejima"

To on neka veličina pa traži azil? Ili sam nešto preskočio?
              Covjek ga ubacio u vic :-) :D
              Locked