HAVANA wrote:Ja ga jebem koga oni odbrane.A neka ih,uzimajte ih lopatom.
Arapi u Sarajevu
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#276 Re: Arapi u Sarajevu
-
Fudo387
#277 Re: Arapi u Sarajevu
A zbog cega, zasto averzija prema tim ljudima?hrasno38 wrote:hahahahhaa ako je sala odlicna je a ako si ozbiljan pa sto nas ne odbranise od 92-95 nego 95 upravo englezi postavise topove po Igmanu a francuzi pocese rokazti sa Mirazima...........meni licno ne smetaju sve dok su turisti ali u svakoj daljnoj varijanti daleko im kuca od ove nase lijepe bosanske!klixlove wrote:Neka braće, da ih bude sve više i više inšaallah. Kad prigusti, neće francuz i englez stati da brani s nama Bosnu, nego braća.
- insomnia78
#278 Re: Arapi u Sarajevu
klixlove wrote:Neka braće, da ih bude sve više i više inšaallah. Kad prigusti, neće francuz i englez stati da brani s nama Bosnu, nego braća.
Ima l' iko drugi da nas brani?
- hrasno38
#279 Re: Arapi u Sarajevu
Hehehehe ono se covjek bas grohotom moze nasmijati...jest eto Turci ti napravili vijecnicu, pozoriste, zemljski muzej, bolnicu, tramvaj i tramvajsku prugu, zeljeznice i zeljeznicku stanicu i jos bruku tvornica i prelijepih stambenih objekata koji i dan danas krase centar Sarajeva.broj dva wrote:limeni wrote:Cirkus tema ocam pa sta vi mislite da smo mi u svijetu? Primjer civilizacije, emancipacije, rada, kulture, uspjeha, cistoce, ponasanja u saobracaju, kriminalu?
Pa znate li vi da su nase izbjeglice iz istocne Bosne u Americi ucili sta je frizider, ves-masina, tv?
Sva nasa dijaspora (cast mladim izuzecima) radi najgore poslove, pljuju te i omalozavaju kada ti saznaju da si iz BiH i opcenito Balkana koji slovi za najbjediju regiju u Evropi. Drugo je sto Meho za godisnji ponese sve sto je zastedio i renta bjesno auto pa mislimo da zive nekim ugodnim zivotom a satrase se ljudi da bi imali hljeba.
Sta ljude u svijetu podsjeca na BiH? Mi smo prvo za njih divlji Balkanci, krvolocni koji se pokolju svakih 20-30 godina. Drugo kod nas pederi ne smiju javno hodati po ulici a nasilje u porodici je i dalje visoko, imamo nezaposlenost ihihi.
Od kulture mozemo ponuditi ono sto je Osmansko Carstvo ostavilo ovdje, prije njih smo skakali po sumi a i poslje nije bilo nista znacajno. Hvalimo se cevapima i burekom koji su specijaliteti sa bliskog istoka.
Normala je da komsijnica baci kesu smeca sa prozora, da lutalica ima milion, da klinci vec bacaju smece gdje stignu, nismo u stanju kanalizaciju popraviti, tramvaji se usmrdili ma haos.
U saobracaju ginu svaki dan, trke svaku noc po ulici murija se zajebaje, parkirana auta na svakom cosku ne mozes trotoarom proci, hamo u potkosulji ti iz auta psuje sto prelazis na pjesackom.
Kriminal isto sega citav grad zna ko su ti likovi a niko ne lezi svi normala hodaju.
I sta sad imam ja arapima reci? Vazda se pljuvalo po drugim prvo hercegovci pa sandzaklije, albanci sad arapi...nije problem u njima ljudi problem je sto mi imamo cudan mentalitet nerada, poganluka i zabijanja glave u pjesak pred problemima.
- Gojeni H
#280 Re: Arapi u Sarajevu
Kazes zivio u Kataru? Da li tebi zvuci realno/moguce da bi jedan Katarac dosao u Bosnu da bi dobio njeno drzavljanstvo?bjelave wrote: Ja ovo gore vidim kao problem imajuci u vidu kako vlast funkcionira. A ti?
A pod 2 boldirano,to je moje licno iskustvo od neki dan i stoga je meni itekako relevantno. Tim prije sto znam da se jedan dio djece tamo upravo tako vaspitava.Zivio u Qataru pa znam. To su ti razliciti kulturni kodovi o kojima govorim. I to su cinjenice koji moze negirati neko ko je potpuni neznalica ili koji to ignorira iz ideoloskih razlika, tj novokomunistickih.
A sto se tice link koji je zakacio kolega forumas slazem se da psihopata i sadista ima svugdje ali to nema veze sa ovom pricom. Odnosno moze se ciniti da ima ako ne poznajes kontekst.
Javi se opet slobodno ako ti sta nije jasno.
Hvala
- MisterNo1
#281 Re: Arapi u Sarajevu
Imate vi iz dijaspore!insomnia78 wrote:klixlove wrote:Neka braće, da ih bude sve više i više inšaallah. Kad prigusti, neće francuz i englez stati da brani s nama Bosnu, nego braća.
- MisterNo1
#283 Re: Arapi u Sarajevu
Pa eto naguzi se kada baš insistiraš!
-
broj dva
#284 Re: Arapi u Sarajevu
-------hrasno38 wrote:Hehehehe ono se covjek bas grohotom moze nasmijati...jest eto Turci ti napravili vijecnicu, pozoriste, zemljski muzej, bolnicu, tramvaj i tramvajsku prugu, zeljeznice i zeljeznicku stanicu i jos bruku tvornica i prelijepih stambenih objekata koji i dan danas krase centar Sarajeva.broj dva wrote:limeni wrote:Cirkus tema ocam pa sta vi mislite da smo mi u svijetu? Primjer civilizacije, emancipacije, rada, kulture, uspjeha, cistoce, ponasanja u saobracaju, kriminalu?
Pa znate li vi da su nase izbjeglice iz istocne Bosne u Americi ucili sta je frizider, ves-masina, tv?
Sva nasa dijaspora (cast mladim izuzecima) radi najgore poslove, pljuju te i omalozavaju kada ti saznaju da si iz BiH i opcenito Balkana koji slovi za najbjediju regiju u Evropi. Drugo je sto Meho za godisnji ponese sve sto je zastedio i renta bjesno auto pa mislimo da zive nekim ugodnim zivotom a satrase se ljudi da bi imali hljeba.
Sta ljude u svijetu podsjeca na BiH? Mi smo prvo za njih divlji Balkanci, krvolocni koji se pokolju svakih 20-30 godina. Drugo kod nas pederi ne smiju javno hodati po ulici a nasilje u porodici je i dalje visoko, imamo nezaposlenost ihihi.
Od kulture mozemo ponuditi ono sto je Osmansko Carstvo ostavilo ovdje, prije njih smo skakali po sumi a i poslje nije bilo nista znacajno. Hvalimo se cevapima i burekom koji su specijaliteti sa bliskog istoka.
Normala je da komsijnica baci kesu smeca sa prozora, da lutalica ima milion, da klinci vec bacaju smece gdje stignu, nismo u stanju kanalizaciju popraviti, tramvaji se usmrdili ma haos.
U saobracaju ginu svaki dan, trke svaku noc po ulici murija se zajebaje, parkirana auta na svakom cosku ne mozes trotoarom proci, hamo u potkosulji ti iz auta psuje sto prelazis na pjesackom.
Kriminal isto sega citav grad zna ko su ti likovi a niko ne lezi svi normala hodaju.
I sta sad imam ja arapima reci? Vazda se pljuvalo po drugim prvo hercegovci pa sandzaklije, albanci sad arapi...nije problem u njima ljudi problem je sto mi imamo cudan mentalitet nerada, poganluka i zabijanja glave u pjesak pred problemima.
Nisu turci ali nismo ni mi nego AustroUgari...ne budi bukvalac...
- Gojeni H
#285 Re: Arapi u Sarajevu
Aerodrom prije 3-4 dana. Ima dosta Korejaca, nesto Japanaca, malo iz Zapadne Evrope (cak sam i portugalski cuo), ali je Arapa k'o Kineza.
Koliko sam mogao upratiti, vecinom Emiracani i Katarci. Znaci, bogata zaljevska braca, te suha lova za nase Sarajlijice, Travnicane, Jajcane, a ne zaboravimo ni hercegovacku bracu. Arapi vole Stari, kao da je njihov.
Dobro nam dosli dragi gosti, sunce naseg neba ce vas nesto manje grijati nego sto to vase cini.
Sve vam je zeleno, pa imamo rijeka, planina potoka, pa bujrum smocite malo svoje none.
Zaljevski Arapi
How yes no! 
Koliko sam mogao upratiti, vecinom Emiracani i Katarci. Znaci, bogata zaljevska braca, te suha lova za nase Sarajlijice, Travnicane, Jajcane, a ne zaboravimo ni hercegovacku bracu. Arapi vole Stari, kao da je njihov.
Dobro nam dosli dragi gosti, sunce naseg neba ce vas nesto manje grijati nego sto to vase cini.
Sve vam je zeleno, pa imamo rijeka, planina potoka, pa bujrum smocite malo svoje none.
Zaljevski Arapi
-
greenergy
#286 Re: Arapi u Sarajevu
Dizati cijene, čaša mineralne 5 eura, pa nek dolaze.
Noćenje 100 eura. I uzimati kauciju za štetu ako naprave u sobi.
Noćenje 100 eura. I uzimati kauciju za štetu ako naprave u sobi.
-
emmir1
#287 Re: Arapi u Sarajevu
Znam mnoge koji imaju neke poslovne aktivnosti i koji se bore da prežive, dolaskom Arapa ih je sunce obasjalo i posao im se popravio.
-
bjelave
#288 Re: Arapi u Sarajevu
Ne znam sta konkretno pitas. Da li bi neko od njih to htio ili da li za to postoje zakonske pretpostavke?Gojeni H wrote:Kazes zivio u Kataru? Da li tebi zvuci realno/moguce da bi jedan Katarac dosao u Bosnu da bi dobio njeno drzavljanstvo?bjelave wrote: Ja ovo gore vidim kao problem imajuci u vidu kako vlast funkcionira. A ti?
A pod 2 boldirano,to je moje licno iskustvo od neki dan i stoga je meni itekako relevantno. Tim prije sto znam da se jedan dio djece tamo upravo tako vaspitava.Zivio u Qataru pa znam. To su ti razliciti kulturni kodovi o kojima govorim. I to su cinjenice koji moze negirati neko ko je potpuni neznalica ili koji to ignorira iz ideoloskih razlika, tj novokomunistickih.
A sto se tice link koji je zakacio kolega forumas slazem se da psihopata i sadista ima svugdje ali to nema veze sa ovom pricom. Odnosno moze se ciniti da ima ako ne poznajes kontekst.
Javi se opet slobodno ako ti sta nije jasno.
Hvala
Ne znam kakav je kod nas zakon za stjecanje drzavljanstva ili kako ide sa kupovinom nekretnina. Ne znam takodjer koliko dugo se u Bih moze boraviti na turisticku vizu. Bilo bi interesantno da neko od pravnika, ko je blizak toj regulativi, to ovdje pojasni.
Qatar je bogata zemlja ali je klima gadna. Generalno smatram da postoji jedan dio ljudi iz zaljeva koji bi se rado u Bosni nastanio. Zbog klime, cijena i sl.
- limeni
#289 Re: Arapi u Sarajevu
Pa dobro Sarajevo i BiH su u to vrijeme solidno stajali ali kako te nije stid spomenuti vjecnicu, tramvaj i zemaljski?hrasno38 wrote:Hehehehe ono se covjek bas grohotom moze nasmijati...jest eto Turci ti napravili vijecnicu, pozoriste, zemljski muzej, bolnicu, tramvaj i tramvajsku prugu, zeljeznice i zeljeznicku stanicu i jos bruku tvornica i prelijepih stambenih objekata koji i dan danas krase centar Sarajeva.broj dva wrote:limeni wrote:Cirkus tema ocam pa sta vi mislite da smo mi u svijetu? Primjer civilizacije, emancipacije, rada, kulture, uspjeha, cistoce, ponasanja u saobracaju, kriminalu?
Vjecnicu smo obnavljali tudjim parama 20 godina, muzeji nam prazni, tramvaj isti kao prije 100 godina smrdi a pruge se raspadaju. Kakva bolnica jadan ne bio u tunguziji imaju siguran sam bolje bolnice.
I meni je Sarajevo lijep grad ali padom osmanskog carstva je poceo i pad ove regije, Sarajevo je u 16. i 17. stoljecu bilo jedan od ljepsih gradova svijeta ali danas smo zaostali u svakom smislu, shodno tome je glupo smijati se ikome pa bili to i arapi.
- hrasno38
#290 Re: Arapi u Sarajevu
hrasno38 wrote:Hehehehe ono se covjek bas grohotom moze nasmijati...jest eto Turci ti napravili vijecnicu, pozoriste, zemljski muzej, bolnicu, tramvaj i tramvajsku prugu, zeljeznice i zeljeznicku stanicu i jos bruku tvornica i prelijepih stambenih objekata koji i dan danas krase centar Sarajeva.
???? Jesi li ti svjestan sta sam ja tebi odgovorio? Ti si rekao od kulture imamo samo ono sto je Otomansko carstvo ostavilo a ja ti kazem da nam je to carstvo ostavilo nekoliko damija, kupatila, vodovod u padinskim djelovima a Austro ugrasko carstvo sve ono sto sam nabrojao. Cuj mi prije nego sto su dolsi Tirci skakali u sumi.......e nabijem ja te Turke sto su ovdje dosli pa nas naucili kako se nabija na kolac, sijece glava, pokrstava stanovnistvo itd itd.limeni wrote:Pa dobro Sarajevo i BiH su u to vrijeme solidno stajali ali kako te nije stid spomenuti vjecnicu, tramvaj i zemaljski?
Vjecnicu smo obnavljali tudjim parama 20 godina, muzeji nam prazni, tramvaj isti kao prije 100 godina smrdi a pruge se raspadaju. Kakva bolnica jadan ne bio u tunguziji imaju siguran sam bolje bolnice.
I meni je Sarajevo lijep grad ali padom osmanskog carstva je poceo i pad ove regije, Sarajevo je u 16. i 17. stoljecu bilo jedan od ljepsih gradova svijeta ali danas smo zaostali u svakom smislu, shodno tome je glupo smijati se ikome pa bili to i arapi.
- muminovic
#291 Re: Arapi u Sarajevu
Ako Bog da da se ovo ostvari 
Dodik: 500.000 Arapa stiže u BiH
U BiH se radi na islamizaciji društva.
U BiH se radi na islamizaciji društva. Postoje ozbiljni projekti da se iz islamskog sveta u BiH naseli između 300.000 i 500.000 Arapa, tvrdi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Postoji tačan plan i tu bi dolazio najniži sloj iz arapskog sveta, rekao je u intervjuu za "Blic", predsednik Republike Srpske. On je ukazao na to da projekat islamizacije BiH predvodi Bakir Izetbegović. "Samo Kuvajt plaća 30.000 stanova u Sarajevu, a to je 100.000 ljudi", kaže Dodik i dodaje da ga nisu iznenadile izjave turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da je "Kosovo Turska, a Turska Kosovo". "U Sarajevu je rekao i da je Sarajevo Turska, a Turska Sarajevo. Kada smo to saopštavali bivšem rukovodstvu Srbije, oni su samo nemo gledali u nas. Pa, mi se pet godina tučemo sa Turskom i njihovom politikom. Evo, sada se sve razotkriva. Nismo imali razumevanja donedavno čak ni u Srbiji oko toga", dodao je Dodik. Dodik je rekao da je redovno u kontaktu sa Aleksandrom Vučićem, prvim potpredsednikom Vlade Srbije, i da razmenjuju mišljenja o svim važnim pitanjima. "Naravno da je u prošlosti bilo nekih stvari i onda smo seli i te neke stvari raščistili. Nisu ni oni bili nežni prema Miloradu Dodiku u prošlosti. Kao odgovorni ljudi smatramo da treba da sarađujemo za dobrobit obe države, i to i činimo. To činimo na kvalitetniji način nego što je to bilo u prošlosti", rekao je Dodik.
Izvor BN
Dodik: 500.000 Arapa stiže u BiH
U BiH se radi na islamizaciji društva.
U BiH se radi na islamizaciji društva. Postoje ozbiljni projekti da se iz islamskog sveta u BiH naseli između 300.000 i 500.000 Arapa, tvrdi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Postoji tačan plan i tu bi dolazio najniži sloj iz arapskog sveta, rekao je u intervjuu za "Blic", predsednik Republike Srpske. On je ukazao na to da projekat islamizacije BiH predvodi Bakir Izetbegović. "Samo Kuvajt plaća 30.000 stanova u Sarajevu, a to je 100.000 ljudi", kaže Dodik i dodaje da ga nisu iznenadile izjave turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da je "Kosovo Turska, a Turska Kosovo". "U Sarajevu je rekao i da je Sarajevo Turska, a Turska Sarajevo. Kada smo to saopštavali bivšem rukovodstvu Srbije, oni su samo nemo gledali u nas. Pa, mi se pet godina tučemo sa Turskom i njihovom politikom. Evo, sada se sve razotkriva. Nismo imali razumevanja donedavno čak ni u Srbiji oko toga", dodao je Dodik. Dodik je rekao da je redovno u kontaktu sa Aleksandrom Vučićem, prvim potpredsednikom Vlade Srbije, i da razmenjuju mišljenja o svim važnim pitanjima. "Naravno da je u prošlosti bilo nekih stvari i onda smo seli i te neke stvari raščistili. Nisu ni oni bili nežni prema Miloradu Dodiku u prošlosti. Kao odgovorni ljudi smatramo da treba da sarađujemo za dobrobit obe države, i to i činimo. To činimo na kvalitetniji način nego što je to bilo u prošlosti", rekao je Dodik.
Izvor BN
- kamberovica polje
#292 Re: Arapi u Sarajevu
limeni wrote:
Pa dobro Sarajevo i BiH su u to vrijeme solidno stajali ali kako te nije stid spomenuti vjecnicu, tramvaj i zemaljski?
Last edited by kamberovica polje on 11/08/2015 15:56, edited 1 time in total.
- insomnia78
#293 Re: Arapi u Sarajevu
Sto 'no reko "BMK": "oj Alija crno ti se piše ne pomažu ni arapi više"?
- Henry Chinaski
#294 Re: Arapi u Sarajevu
Mora da se šališ. Sarajevo je doživjelo renesansu dolaskom Austougarske. Uvedena administracija i evidencija stanovništva i zemljišnih knjiga. Izgrađena pruga, putevi i gradovi. Prvi dio turske vladavine je bio dobar ali u drugoj polovici je BiH samo stagnirala. Dolaskom austrijanaca, opet je krenulo naprijed. Realno, Austrija je od Sarajeva napravila grad.limeni wrote: Pa dobro Sarajevo i BiH su u to vrijeme solidno stajali ali kako te nije stid spomenuti vjecnicu, tramvaj i zemaljski?
- Ramzess Veliki
#295 Re: Arapi u Sarajevu
Upravo tako. Neće nama bogataši, oni će u Nizzu, Pariz, Tučepe ...detroit-mercy wrote:A mi smo ti inace infrastrukturom i ponudom rodjeni za ultra bogataseRamzess Veliki wrote:Vala neka ih tamo odakle su se dovukli.Kal El wrote:Dolaze zbog zelenila,planina ,zbog cijene ,hrane ,jer im je odave sve blize,i jer imamo dzamija
Ovo im je bolan raj na zemlji..
Neka ih vala
Ovi što kod nas dolaze su niži i srednji stalež, penzioneri kojima je jeftinije ovdje živjeti nego tamo odakle dolaze.
Teški uobraženi primitivci koji će svoju nekulturu prosipati ovdje nama. Napravit će saobraćajni haos, napadati naše djevojke, agresivni su i nametljivi.
Ja sam radio u njihovim zemljama i sa njima i ne želim ih više nikad očima vidjeti.
U nedjelju odem na Rimski most, tiho, svježe, baš prijatan ugođaj, a zatim dođe autobus pun arapa, žena i djece. Odjednom dreka, galama, izvukoše i nekakvu tamburu pa poče dreka i urlanje.
To je samo početak, živi bili pa vidjeli koliko ćemo izdržati sa njima.
A ovi što bježe od rata ... sve bih ja to vratio nazad. To su kukavice i dezerteri, neka idu braniti svoje..
I stalno se provlači ovdje teza o turistima. Da se radi samo o turistima super, bujrum, neka ih. Dođu dok je godišnji i vrate se nazad.
Ali pričamo ne o turistima nego o naseljima, naseljima i naseljima koja se grade i proširuju.
I ta naselja su zaokružena samo za arape. Da se ne miješaju sa nama. To ne shvatate i o tome ne razmišljate.
Neću više pisati na ovoj temi, neki me klinci svojim razmišljanjem postaviše u dilemu ima li smisla voljeti svoj narod, svoju kulturu i to pokušati očuvati.
-
bjelave
#296 Re: Arapi u Sarajevu
Ja sam pokusao da ispricam nesto slicno, drugi kontekst, na par strana ranije ali me napadose na pasja preskakala i optuzise da sam rasista sto primjecujem da postoje izvjesne kultoroloske razlike izmedju nas i brace iz zaljeva te da bi to u perspektivi moglo rezultirati izvjesnim problemima i incidentima.Heartbeats wrote:Svi turisti su dobrodosli i treba da se takom osjecaju. Vec sam jednom pisao post ovdje na ovu temu. Starci mi zive u Luzanima i ja odem za vikend sa malim da se dijete izigra i voza biciklo sa dedom. Ovaj vikend sjeli da sok popijemo u hotele na Ilidzi i bas pitamo konobara sta rade ovoliki arapi - ne generalno, nego konkretno, kad dodju u kao turisti. Kaze konobar da ih ima dosta na lijecenju, Gojaznost i pretilost su jako veliki i stvarno kad pogledas su debeli, i musko i zensko, muski narocito. Kaze da je Budnjo i njihove doktore ubacio u banje tako da malte ne dodju ovdje na tretmane,ali dzaba kad samo kolu, pizzu i chips ljuste. Rekao mu jedan navodno da u Kuvajtu i Kataru McDonalds ima dostavu i da se to masovno koristi. Kaze da su jakooo komotni i da misle da se sve sa parama moze ali i da ostavljaju. Idu na izlete u Jajce i to im je hit destinacija. Samo sjede i gledaju u zelenilo i vodu. Kaze da je bio nedavno incident bas na ilidzi da je ne neki bradonja pobjesnio kad je vidio da se nasi cura momak i ljube na klupi i da je nesto urlikao na njih pa mi je "skrenuta paznja" da ne moze svoje provoditi. Nedavno su mi rekli i u Garden cityju u Konjicu da su imali jednu turu arapa i da vise nikada ne zele i da su sve upite za njih odbijaju jer kazu da ne mozes nacitit za njima - kaze cura na recepciji da zene sjednu u lobi i dignu noge na sto. Kad im se kaze da spuste bune se. Ljudi imaju skroz druge obicaje i to je tako. Ako si spreman to trpiti i cistiti kao turisticki radnik, izvoli - gost je uvijek u pravu, ali treba da szna da je gost.
Ali mi fakat nije jasno kako se povampire u ponoć!? U par kuca sto rentaju tokom ljeta u Luzanima to je haos. Ja starom nisam vjerovao, kontam ters postao s godinama, ali prespavah ovaj vikend i fakat tek oko pola 4 ujutro utihnu. Ne znam je li oni imaju neki obrok u ponoca,ali to tanjiri, viljuske, kasike zveckaju i u petak i u subotu navece.
Btw. turisti bi trebali da postuju red kuce u koju dolaze a ne da namecu svoja pravila jerbo je to malo siledzijski. Ali, cini se da im se moze pored vakih Bosnja.
Probaj ti u Qataru ili Saudiji nametati svoja pravila pa ces vidjet kako ces provesti.
-
indiana_nije_dzons
#297 Re: Arapi u Sarajevu
Ima Holandjani.insomnia78 wrote:klixlove wrote:Neka braće, da ih bude sve više i više inšaallah. Kad prigusti, neće francuz i englez stati da brani s nama Bosnu, nego braća.
- kamberovica polje
#298 Re: Arapi u Sarajevu
Ma ništa se ti ne brini braća su to.bjelave wrote: Probaj ti u Qataru ili Saudiji nametati svoja pravila pa ces vidjet kako ces provesti.
- nasa
#299 Re: Arapi u Sarajevu
Trebamo cuvati nasu stoljetnu tradiciju, kulturu...Ma i Englezi su za nas barbari obicni.Dozvolise da im Arapi, Rusi...kupuju klubove, hotele...nece kod nas ni stana 
- muminovic
#300 Re: Arapi u Sarajevu
Sta ce Englezi, pojma nemaju.nasa wrote:Trebamo cuvati nasu stoljetnu tradiciju, kulturu...Ma i Englezi su za nas barbari obicni.Dozvolise da im Arapi, Rusi...kupuju klubove, hotele...nece kod nas ni stana