Ubistvo Blaža Kraljevića

Post Reply
Kikibombona

#276 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Kikibombona »

Better Man wrote:Neki ovdje Blaža Kraljevića nazivaju ustašom, pa nije bilo većih ustaša i fašista od kompletnog tadašnjeg rukovodstva HDZ-a, koje je i njegovu odradilo likvidaciju.
To ne mijenja cinjenicu da je Blaz Kraljevic USTASA i da mnogi forumasi gledaju blagonaklono na ovog simpatizera genocida i zlocinacke ideologije, zvijer sa likom covjeka.

Ovi sto gotive Kraljevica su isti kao simpatizeri CETNIKA sa Ravne gore. Nema nikakve razlike.

Kao sto imamo stoku koja je rehabilitovala cetnike, tako imamo i stoku koja bi rehabilitovala ustase i njihov fasisticki priljepak, Handzar diviziju. Sve je to ista gamad.
hape

#277 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by hape »

emilio: Ti veze s vezom nemas i mogu samo pretpostaviti da lazes. Lafo si bio do 1993 u BiH pa onda se do 1994 borio u Hrvatskoj (protiv koga i cega kad rata niste imali?)

HOS zamalo nije usao u Nevesinje 1992, dok nije naredba mrtvoga Tudjmana dosla da se povuku. Paragu, kao politicko krilo HOS-a zamalo je ubise. Kraljevica su ubili Hrvati, isti oni koji su se zajedno sa cetnicima borili i koji su zaboravili sta su ti cetnici radili u Vukovaru.

Ti si emilio Tudjmanovac od glave do pete, zato kao ni tvoji sagovornici ovdje nisi kompetentan da pricas o General-Bojniku Blazu Kraljevicu. Za razliku od tebe on se nikad nije lizao sa cetnicima.

A sto se tice njegove propagande i naklonjenosti ustaskom pokretu. Budite realni, to je vise bila finta da uplasi cetnike nego ubijedjenost njegova. On kao generall Armije BiH morao je potpisati lojalnost Republici Bosni i Hercegovini i drzao se tako sve do smrti svoje.

I kod nas su neki tekbirali a u zivotu dzamiju iz unutra nisu vidjeli. Pa ih niko danas ne naziva mudzahedinima.

A znam da vi navijaci Tudjmana i mrtvog pseta Suska iz Listice drugacije mislite. Zamalo vam se Kraljevic ne posra u ideju velike Hrvatske pa ga ubiste.
mudrac2

#278 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by mudrac2 »

_BataZiv_0809 wrote:
mudrac2 wrote: hafis kaže... Nemoj me nasmijavati. Pa blaž je bio najveća prepreka hafisu i zločincima uzp-a koje on i danas podržava i sad uzimaš njegovo mišljenje kao relevantno.
Dozvolices da, iako se ideoloski sigurno ne slazemo, Hafisa uvazavam kao forumasa i sagovornika. Tebe pak, prvi put vidim :wink:
ne trebaš me ni gledati. onda nek vam je sretno.
dustaban

#279 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by dustaban »

Ovdje je iskljucivo rijec o slucaju - volim onog kojeg ne vole oni sto ih mrzim. Nista tu dublje nema, niko pojma nema ni sta je HOS ni ko je Blaz, dovoljno im samo sto je bio u sukobu sa HVO (koji ga je konacno i ubio).

Cuo sam da ni Ratko Mladic nije bas gotivio Cetnike. Hajde sad odlucite koga vise volite?!
PM72

#280 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by PM72 »

hape wrote:emilio: Ti veze s vezom nemas i mogu samo pretpostaviti da lazes. Lafo si bio do 1993 u BiH pa onda se do 1994 borio u Hrvatskoj (protiv koga i cega kad rata niste imali?)

HOS zamalo nije usao u Nevesinje 1992, dok nije naredba mrtvoga Tudjmana dosla da se povuku. Paragu, kao politicko krilo HOS-a zamalo je ubise. Kraljevica su ubili Hrvati, isti oni koji su se zajedno sa cetnicima borili i koji su zaboravili sta su ti cetnici radili u Vukovaru.

Ti si emilio Tudjmanovac od glave do pete, zato kao ni tvoji sagovornici ovdje nisi kompetentan da pricas o General-Bojniku Blazu Kraljevicu. Za razliku od tebe on se nikad nije lizao sa cetnicima.

A sto se tice njegove propagande i naklonjenosti ustaskom pokretu. Budite realni, to je vise bila finta da uplasi cetnike nego ubijedjenost njegova. On kao generall Armije BiH morao je potpisati lojalnost Republici Bosni i Hercegovini i drzao se tako sve do smrti svoje.

I kod nas su neki tekbirali a u zivotu dzamiju iz unutra nisu vidjeli. Pa ih niko danas ne naziva mudzahedinima.

A znam da vi navijaci Tudjmana i mrtvog pseta Suska iz Listice drugacije mislite. Zamalo vam se Kraljevic ne posra u ideju velike Hrvatske pa ga ubiste.

Da sam juče umro ne bih znao da je HOS zamalo ušao u Nevesinje 1992 :-)
karanana

#281 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by karanana »

ma kakvo nevesinje, to je nista.
trebinje je tog lipnja-srpnja 92. bilo prazno.
duh_sa_sjekirom

#282 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by duh_sa_sjekirom »

Mnogo se bisera nanizalo na ovoj temi, no ja bih svakako izdvojio ovaj kada HVO kokošari iz zap. Hercegovine optužuju HOS za hajdučiju :lol: :lol:
To je otprilike kao da Delboy Trotter optuži Rodneya da je sitni prevarant i švercer
PM72

#283 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by PM72 »

karanana wrote:ma kakvo nevesinje, to je nista.
trebinje je tog lipnja-srpnja 92. bilo prazno.
Mišljenja sam da bio bio neki red da diskutanti prvo provjere svoja ograničena znanja pa da onda izlaze u javnost sa nekim tvrdnjama,ovako se samo provaljuju.
Nevesinje je bilo "ugroženo" samo jedne prilike ,jeseni 1994 kad su pametnjakovići iz komande IV korpusa ubacili nekoliko stotina pripadnika Armije iza neprijateljskih linija što se završilo tragično.Diverzanti su bili na nekim prilaznim putevima Nevesinju,niti je bilo ugroženo niti iseljeno.VRS ih pobila ko zečeve a dobro se sjećam snimaka sa Srne i mrtvih diverzanata u novim uniformama po kamenjarima...HVO je trebao dati artiljerijsku podršku,navodno je takav dogovor bio ali je dao podršku trupama Ratka Mladića ofirajući pravce i vrijeme upada Armije.

HOS je bio na prilazima Trebinju a nikako u Trebinju.Upali su u dva -tri sela,pobili i popalili šta su stigli i povukli se.Baš je Tuđman u Banskim dvorima imao direktnu informaciju sa terena da je četa hosovaca upala u selo Duži i Ljubovo (u kojima nije živjelo se ukupno 100 ljudi i 20 kuća) i naredio im obustavu akcije.To je bila samoinicijativna akcija HOS-a koja je "uspjela" zahvaljujući činjenici da glavni stožer HVO-a nije imao informaciju u napadu na sela u trebinjskoj opštini jer bi na vrijeme javili kolegama iz VRS.Ode im posao,konvoji sa naftom bi morali sačekati a vrijeme je novac.
dezurni_ucenik

#284 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by dezurni_ucenik »

I ako ne znas ko je bio Blaz, dovoljno je vidjeti da jedan hafis pise protiv njega, i mozes bez problema skontati neke stvari.
mudrac2

#285 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by mudrac2 »

duh_sa_sjekirom wrote:Mnogo se bisera nanizalo na ovoj temi, no ja bih svakako izdvojio ovaj kada HVO kokošari iz zap. Hercegovine optužuju HOS za hajdučiju :lol: :lol:
To je otprilike kao da Delboy Trotter optuži Rodneya da je sitni prevarant i švercer
ja bi još dodao i optužbe za ustaštvo i fašizam.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#286 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by emillio estevez »

hape wrote:emilio: Ti veze s vezom nemas i mogu samo pretpostaviti da lazes. Lafo si bio do 1993 u BiH pa onda se do 1994 borio u Hrvatskoj (protiv koga i cega kad rata niste imali?)

:mrgreen:

Pojma nemas sto se desavalo toga ljeta u hercegovini.
Kao sto pises od 93 sam presao u HV pet bolja organizacija , placa da ne pisem.
Pusti mantre koje ti je netko ispricao ,pitaj osobe koje su tada bile tamo !
Pokojni Kraljevic je vise zaduzio Hrvate nego bih.
Sto je on napravio da ga slavite danas ? Nevesinje je vidio kao i ja na karti , kojimm putem je HOS mogao doci do Nevesinja?
Tebi izgleda smeta sto HOS nije mogao funkcionirati bez potpore HVOa , to te boli .to je. Samo druga vojska Hrvata u Biha. Kad su se raspali onda se pokazalo gdje su otisli Bosnjaci a gdje Hrvati.

Sto imas protiv Tudjmana , za Suska me zaboli?
Last edited by emillio estevez on 06/08/2015 11:27, edited 2 times in total.
dezurni_ucenik

#287 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by dezurni_ucenik »

_BataZiv_0809 wrote:
mudrac2 wrote: hafis kaže... Nemoj me nasmijavati. Pa blaž je bio najveća prepreka hafisu i zločincima uzp-a koje on i danas podržava i sad uzimaš njegovo mišljenje kao relevantno.
Dozvolices da, iako se ideoloski sigurno ne slazemo, Hafisa uvazavam kao forumasa i sagovornika. Tebe pak, prvi put vidim :wink:

hafis je jedan najobicniji nacionalista koji mrzi sve sto ima veze sa ovom drzavom. Pa ti njega slobodno uvazavaj ko "forumasa i sagovornika!.
Dovoljno je citati njegove komentare kako se jadnicak prozdirao sto je papa dosao u Sarajevo. Pa nije znao sta ce od muke vise da napise protiv Sarajeva, pa poceo trabunjat kako ne valjaju cevapi. :lol:
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#288 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by A1fa »

Leons wrote:
A1fa wrote:
Čovjekova ideja je bila konfederacija BiH i Hrvatske, za nas Bošnjake koji smo u zadnjih 20 godina pokazali da pojma nemamo kako se država vodi i uređuje, to i jeste bila najbolja opcija.
Ovu državu jedini mi i pokušavamo voditi dok je druga dva naroda nastoje pokopati, u takvoj političkoj konstelaciji i nije lahko voditi državu.

A bolje je i to nego da nas neko podučava ili da budemo građani drugog reda u tzv. konfederaciji. Imamo svoju državu ako ti se sviđa kako drugi vode svoje odlepršaj.
Mal ti ne rekoh šta imaš... :lol: :lol: ovo nije vidjelo države...ovdje si građanin trećeg a ne drugog reda...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#289 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by _BataZiv_0809 »

dezurni_ucenik wrote:

hafis je jedan najobicniji nacionalista koji mrzi sve sto ima veze sa ovom drzavom. Pa ti njega slobodno uvazavaj ko "forumasa i sagovornika!.
Dovoljno je citati njegove komentare kako se jadnicak prozdirao sto je papa dosao u Sarajevo. Pa nije znao sta ce od muke vise da napise protiv Sarajeva, pa poceo trabunjat kako ne valjaju cevapi. :lol:
Kao sto vec rekoh, ideoloski se ne slazemo, te takva naklapanja ne uzimam kao relevantna. Ali u nekim drugim stvarima covjek ima saznanja koja ja ne bih a priori odbacio. Narocito sto se podobar dio njih slaze sa onim sto znam od hercegovackog ogranka svoje familije :)
Leons

#290 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Leons »

A1fa wrote:
Mal ti ne rekoh šta imaš... :lol: :lol: ovo nije vidjelo države...ovdje si građanin trećeg a ne drugog reda...
Eto jarane rekoh ti, ima drugih drzava , fino odes i zivis tamo a ne da se zalazes za neke lazne konfederacije sa dojucerasnjim dzelatima.
das auto

#291 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by das auto »

duh_sa_sjekirom wrote:Mnogo se bisera nanizalo na ovoj temi, no ja bih svakako izdvojio ovaj kada HVO kokošari iz zap. Hercegovine optužuju HOS za hajdučiju :lol: :lol:

Kao da Al Capone optuzi Jan Palacha i Vaclav Havela za utaju poreza
sinuhe

#292 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by sinuhe »

Ubili covjeka u avgustu 1992, kako je on to stigao zaduziti Bosnjake za bilo sta. :?
Ko je Blaz Kraljevic?
das auto

#293 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by das auto »

PM72 wrote:

ti da pozivis 300 godina umro bi u teskom neznanju.
HOS je bio meta i miniran je od samog pocetka. Klipovi mu se guraju u tockove od prvog dana. Ubistvo Kraljevica je bio zadnji i najtezi udarac.
Blaz nije bio prva zrtva. U sred Zagreba je ubijen Pravas i HOS ovac Ante Paradzik.Da je HOS preuzo kormilo brod kojim bi upravljali Ante Prkacin , Kraljivic i plus Seferova ArmijaBiH sa Nanicima Dudakovicima hujkama Hajrama ... bi doslvno odnijela cetnike kao sto poplava nosi ladju od papira.Sa tolikom kolicinom novca od hravtske dijsapore i islamskih zemalja Hrvati Bosnjaci i svi bosanski patrioti bi raznijeli u molekule vojsku Radovana i Ratka i Arkana.Trebinje je te 1992 godine visilo kao babin zub.
Zasto? Zato sto u Trebinju i mnogim drugim dijelovima BiH gdje su Srbi granicili sa Hrvatima ( Istocna i zapadna Hercegovina ) nije bilo nikakvih srpskih snaga za odbaranu jer je to bio dogovora iz Karadjordjeva.Da se ne dira ono sto nase a mi necemo vase. Zna se sta kome pripada.Kada je HOS krenuo na Trebinje i podignuta je nevidjena uzbuna u SDS stabu .Pale i Beograd su bili izbezumljeni ,,krsenjem dogovorenog,, pocela je zvonjava telefona ,, sta se ovo desava kada smo se dogovorili,, I platio je glavom onaj ko je dirao u sveti dogovor Slobe i Franje. to je HOS.
Na samom pocetku rata najveci bosnjaki intelektualc, najjaci mozak u Bosnjaka od kad taj narod postoji je presao u Hrvatsku Stranku Prava kod Dobroslava Parage i doslovno sokirao cijeli region bivsu Yugu, a pogotovo Srbe jer im nije bilo na kraj pameti da ce dezorjentisani, jugoslavenski, uspavani i uljuljkani i poglupi Bosnjaci povuci jedan takav potez u stilu Kasparova i Fichera.Srpski fasiti se nisu dali zbuniti i ubili su na vikendici cuvenog profesora medjunarodnog prava pod misterioznim okolnostima pripisujuci to suicidu. Ostalo je istorija. Bosnjacki narod je krenuo u sunovrat i ambis a na tom putu prema dnu i nestanku jos nije stao. Istina je da je zilav i da ne pada slobodnim padom nego padobranom ali svejedno. Propada i nestaje.
Last edited by das auto on 06/08/2015 12:24, edited 1 time in total.
JohnnyS

#294 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by JohnnyS »

HOS ko Navy Seals, da ih Tuđman nije obezglavio, Hrvatska bi bila ne do Drine već do Oba...
Naslovnica

#295 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Naslovnica »

Na stranu HDZ, i njihova sorta, sve ovo nikako ne mijenja činjenicu da je Blaž bio za veliku Hrvatsku, u kojoj bi BiH bila samo dio te tvorevine.
Što se tiče ustaštva, samoproklamovani ustaša, šta se tu ima pametovati. Isto kao i četnici sa druge strane.
Zlo i naopako.
das auto

#296 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by das auto »

JohnnyS wrote:HOS ko Navy Seals, da ih Tuđman nije obezglavio, Hrvatska bi bila ne do Drine već do Oba...
uopste nije rijec o tome gdje bi bila hrvatska nego iskljucivo i jedino gdje bi bila i kako bi izgledala Bosna.
Ako je suditi po razmisljanjima foumasa sr hr nacionalnosti da Blaz nije ubila puska ubile bi ga seoske babe
vilama, grabljama i lopatama.
Suma summarum
vecina hrvata i srba jednostavno ne zeli cjelovitu ravnoparavnu gradjansku biH nego njene ociscene dijelove
u sastavu svojih matica.
meni je to odavno jasno.
kome nije nek se smije
i neka ceka milost
a za milostinju mozes dobiti jedino 1 marku da kupis hljeb.
drugo nista
das auto

#297 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by das auto »

Naslovnica wrote:Na stranu HDZ, i njihova sorta, sve ovo nikako ne mijenja činjenicu da je Blaž bio za veliku Hrvatsku, u kojoj bi BiH bila samo dio te tvorevine.
Što se tiče ustaštva, samoproklamovani ustaša, šta se tu ima pametovati. Isto kao i četnici sa druge strane.
Zlo i naopako.
to je nastrebana definicija iz doba ante pavelica
okolnosti i situacija se promijenila.
Blaz je toga bio svjestan.
Niti ima hitlera niti sila osovine niti Japana i Muslonija
on je bio realan
znao je da ako stane na stranu BiH i bosnjaka da ga bosnjaci nikada nece zajebati.
Bosnjaci su 91 stali na hrvatsku stranu listom
Blaz im je expresno vratio 92.
Naslovnica

#298 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Naslovnica »

das auto wrote:
Naslovnica wrote:Na stranu HDZ, i njihova sorta, sve ovo nikako ne mijenja činjenicu da je Blaž bio za veliku Hrvatsku, u kojoj bi BiH bila samo dio te tvorevine.
Zlo i naopako.
to je nastrebana definicija iz doba ante pavelica
okolnosti i situacija se promijenila.
Blaz je toga bio svjestan.
Niti ima hitlera niti sila osovine niti Japana i Muslonija
on je bio realan
znao je da ako stane na stranu BiH i bosnjaka da ga bosnjaci nikada nece zajebati.
Bosnjaci su 91 stali na hrvatsku stranu listom
Blaz im je expresno vratio 92.
Još samo da mi je znati na koji su način "Bošnjaci stali 1991 uz hrvatsku stranu"? Prije bih rekao da su većinom bili neutralni. Ili za Jugoslaviju. Najmanje za Hrvatsku.
Plus, izgleda da u ustašinoj jednačini nije bilo Srba, pretpostavljam da mi se njih gonilo iz Velike Hrvatske preko Drine, u Srbiju?
8-)
Leons

#299 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by Leons »

das auto wrote:
JohnnyS wrote:HOS ko Navy Seals, da ih Tuđman nije obezglavio, Hrvatska bi bila ne do Drine već do Oba...
uopste nije rijec o tome gdje bi bila hrvatska nego iskljucivo i jedino gdje bi bila i kako bi izgledala Bosna.
Ako je suditi po razmisljanjima foumasa sr hr nacionalnosti da Blaz nije ubila puska ubile bi ga seoske babe
vilama, grabljama i lopatama.
Suma summarum
vecina hrvata i srba jednostavno ne zeli cjelovitu ravnoparavnu gradjansku biH nego njene ociscene dijelove
u sastavu svojih matica.
meni je to odavno jasno.
kome nije nek se smije
i neka ceka milost
a za milostinju mozes dobiti jedino 1 marku da kupis hljeb.
drugo nista
Genije Blaza su smaknuli jer je najblaze receno bio kreten. On je zaista vjerovao da ce takvi kao ti zeljeti biti dio Velike Kroejse i izjasnjavati se Hrvatom.
Jel vidis sad kako je mahnit bio? Kakva Bosna i ljubav prema istoj, ustaska emigracija koja je docekala svojih pet minuta. Covjek kojem 2sr nikad nije stao.
Sa svojom skupinom bandita je bio samo pain in the ass onima koji su imali realniju viziju Hrvata BiH.

Ali dobro bitno je da smo skontali da nije problem u ustasama i cetnicima ni ideologiji vec sto nisu za Bosnu te ojebine. Mozda nekog cetu nekad privolis ko ovog vastasu. :izet:
PM72

#300 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića

Post by PM72 »

das auto wrote:
PM72 wrote:

ti da pozivis 300 godina umro bi u teskom neznanju.
HOS je bio meta i miniran je od samog pocetka. Klipovi mu se guraju u tockove od prvog dana. Ubistvo Kraljevica je bio zadnji i najtezi udarac.
Blaz nije bio prva zrtva. U sred Zagreba je ubijen Pravas i HOS ovac Ante Paradzik.Da je HOS preuzo kormilo brod kojim bi upravljali Ante Prkacin , Kraljivic i plus Seferova ArmijaBiH sa Nanicima Dudakovicima hujkama Hajrama ... bi doslvno odnijela cetnike kao sto poplava nosi ladju od papira.Sa tolikom kolicinom novca od hravtske dijsapore i islamskih zemalja Hrvati Bosnjaci i svi bosanski patrioti bi raznijeli u molekule vojsku Radovana i Ratka i Arkana.Trebinje je te 1992 godine visilo kao babin zub.
Zasto? Zato sto u Trebinju i mnogim drugim dijelovima BiH gdje su Srbi granicili sa Hrvatima ( Istocna i zapadna Hercegovina ) nije bilo nikakvih srpskih snaga za odbaranu jer je to bio dogovora iz Karadjordjeva.Da se ne dira ono sto nase a mi necemo vase. Zna se sta kome pripada.Kada je HOS krenuo na Trebinje i podignuta je nevidjena uzbuna u SDS stabu .Pale i Beograd su bili izbezumljeni ,,krsenjem dogovorenog,, pocela je zvonjava telefona ,, sta se ovo desava kada smo se dogovorili,, I platio je glavom onaj ko je dirao u sveti dogovor Slobe i Franje. to je HOS.
Na samom pocetku rata najveci bosnjaki intelektualc, najjaci mozak u Bosnjaka od kad taj narod postoji je presao u Hrvatsku Stranku Prava kod Dobroslava Parage i doslovno sokirao cijeli region bivsu Yugu, a pogotovo Srbe jer im nije bilo na kraj pameti da ce dezorjentisani, jugoslavenski, uspavani i uljuljkani i poglupi Bosnjaci povuci jedan takav potez u stilu Kasparova i Fichera.Srpski fasiti se nisu dali zbuniti i ubili su na vikendici cuvenog profesora medjunarodnog prava pod misterioznim okolnostima pripisujuci to suicidu. Ostalo je istorija. Bosnjacki narod je krenuo u sunovrat i ambis a na tom putu prema dnu i nestanku jos nije stao. Istina je da je zilav i da ne pada slobodnim padom nego padobranom ali svejedno. Propada i nestaje.
Sad znam još manje. :D
Ja fino napisah svoje čuđenje nebulozom o HOS-u i Nevesinju a ti dođe do Parage,Kasparova i do Karađorđeva.
Post Reply