mislim da je uopće koncept tih radnih vjestina bezze i nejasno postavljen, evo de ti obajsni sta su to radne vještine. Inače, mogucnost zloupotreba i u jednom i u drugom je velika, a u javnom jos veca.edo_79 wrote:
E de mi reci sad, šta je to javni sektor bolji od privatnog da se u jednom može plaća mijenjati u skladu sa vještinama a u drugom nemože?
ZAKON O RADU - II poluvrijeme
-
Drinski
#276 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
-
Hakiz
#277 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Ma jok, gdje bi to, pa zar ovaj zakon ne štiti radnike, a loš je za neradnike...madner wrote:Ovo za radni ucinak je nacin da poslodavac moze nekome ko se fino potrudi povecati platu bez da mu mjenja mjesto naspram nekoga ko se ne trudi fino.
Recimo ako neko nece da radi 10 sati prekovremeno svojevoljno, poslodavac moze lako imati dojam da ga boli kurac za uspjeh firme te shodno tome ce i plata biti dosta manja.
- dale cooper
#278 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
pici je privatnik-socijalista. 
-
sumirprimus
#279 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Pici ne zov je pojesce ti mezu...
Al ovo je najace placam JA
Iz svo padzeta...dobro nam je kako je moglo bit...
Al ovo je najace placam JA
Iz svo padzeta...dobro nam je kako je moglo bit...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#280 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
edo_79 wrote:Auuuuuuuuuuuuuu ... već počelo provođenje ''pripravnosti''pici wrote:naravno da sam na fHorumu po citav dan evo me ljeskarim na godisnjem i salivam karlovacko uz vlasicku sudjukicu... gazdarice na dispoziciji sam zamo zoviKatarinaKosaca wrote:
Ne mogu zaposlit nikog dok plaćam toliko uhljupa kao što si ti,... eto te mašala cijelo radno vrijeme na forumu. I ono nekom nešto govori? Ponavljam, preko Bosanske sirotinje
Kad pljačkaš--opljačkaj banku, nemoj sirotinju, stićii će te...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ma da ubrzamo ko ce cekad da se sve usvoji i opecati... made in cina mobitelj upaljen dostupan i preko vajbera
- madner
#281 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Kod nas da neko zloupotrijebi ovako nesto?Hakiz wrote:Ma jok, gdje bi to, pa zar ovaj zakon ne štiti radnike, a loš je za neradnike...madner wrote:Ovo za radni ucinak je nacin da poslodavac moze nekome ko se fino potrudi povecati platu bez da mu mjenja mjesto naspram nekoga ko se ne trudi fino.
Recimo ako neko nece da radi 10 sati prekovremeno svojevoljno, poslodavac moze lako imati dojam da ga boli kurac za uspjeh firme te shodno tome ce i plata biti dosta manja.
Ja to ne mogu zamisliti, nasi poslodavci su tako fini da nam ZOR i ne treba.
- pici
#282 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
dinami imana... nasljediJodale cooper wrote:pici je privatnik-socijalista.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#283 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Ti što imaju SSS pa im malo i nisu zadovoljni, neka idu kući, u ovoj zemlji ima pola miliona nezaposlenih. Tako da tu jadikoviku ostavi.hrasno38 wrote:Nemaju druze sa SSS koju ti imas 5-6 puta vecu platu nego maksimalno duplo (ali sa toplim obrokom i kartom) i to sam neki dan ovdje pisao jer imam puno priajtelja sa SSS koji rade u drzavim upravama na razlicitim nivoima vlasti. I rekao sam jos jednu stvar a to je da i taj posao neko mora raditi i neko ce uvijek biti na tom usranom budzetu kao sto je uvijek i bio i kao sto je u cijelom svijetu. Ja u potpunosti razumijem rezigniranost i gadjenje prema nekim ljudima na koje smo naletjeli u zivotu i koji rade na budzetima ali ih ima isto tako koji odgovorno i vrijeno obavljaju svoje poslove. Medjutim ovdje vec odavno od nekih forumasa nije uopste upitan bijes ili frustracija uzrokovana necim opipljivim nego cista zavist. Ma sta mi mislili svi koji rade na budzetu uplacuju sve dadzbine drzavi redovno za razliku od mase privatnika koji plivaju u parama i to uredno izbjegavaju kao sto su izbjegavali Selimovici u svim svojim firmama!!! Da je SDA, posto je ona jedina na vlasti od kada postoji BiH, kurcom mrdnula da se uredi ekonomija za pocetak u F BiH, da se pokrene prozivodnja, da se pokrenu neke firme, da se uredno ispunjavaju sve obaveze poreskih obveznika prica bi bila drukcija. A ovako svaki drugi post prsti od zavisti i ne moras ni citati izmedju redova da bi svaki forumas guzice dao da moze sjesti na drzavne jasle i da ga boli kurac za sve. Budimo posteni i iskreni prije svega jer taj sektor jednostavno bar za sada u ovom obimu mora psotojati!!!!!
Dalje, glede ljubomore, ti ne poznaješ forumaše, njihov život, motive, principe i ne možeš tvrditi da se radi o zlobi. To je emocija, ti možeš reći jeste zloba, ja mogu reći nije zloba, i nema argumenta, dokaza, pokazatelja. Ja samo ne bih imala obraza ismijavati se Brankovićevom po zakonu i ostaloj korupciju, ako sam sama tako dobila posao. Bar bih šutila. Dalje, kažeš da ima jednak broj budžetlija koji savjesno rade svoj posao, pa da savjesno rade svoj posao, ova bi zemlja cvjetala, ovdje ništa ne funkcionira. Dalje kažeš da ih treba ostati 75% prihoda ove države
-
Hakiz
#284 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Mislim da neće. Jer, ako radnika nešto boli, onda je bolestan. A tada ide na bolovanje.madner wrote:...poslodavac moze lako imati dojam da ga boli kurac za uspjeh firme te shodno tome ce i plata biti dosta manja.
- edo_79
#285 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Ja to nebih zvao radne vještine, ja bih to nazvao stručnost u svojoj struci. Primjer imaš dva mehaničara iste struke, obojica rade isto radno vrijeme ali ovaj jedan traljav, gleda samo da mu osmica (8 sati) prođe, i ono što uradi smrljavi, dok s druge strane imaš lika koji radi k'o singerica, nema praznog hoda osim pauza, ispuni svoje radno vrijeme i povrh svega toga stručno i kvalitetno odradi svoj posao. Dali bi im ti dao iste plate?Drinski wrote:mislim da je uopće koncept tih radnih vjestina bezze i nejasno postavljen, evo de ti obajsni sta su to radne vještine. Inače, mogucnost zloupotreba i u jednom i u drugom je velika, a u javnom jos veca.edo_79 wrote:
E de mi reci sad, šta je to javni sektor bolji od privatnog da se u jednom može plaća mijenjati u skladu sa vještinama a u drugom nemože?
-
sumirprimus
#286 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Kmee kmee...
- zateznistub
#287 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
kata se naacila godinu kasnije pod picija i ima vse postova za preko 2500 i ona nekome govori kako je po vazdan na forumu...pici wrote:naravno da sam na fHorumu po citav dan evo me ljeskarim na godisnjem i salivam karlovacko uz vlasicku sudjukicu... gazdarice na dispoziciji sam zamo zoviKatarinaKosaca wrote:
Ne mogu zaposlit nikog dok plaćam toliko uhljupa kao što si ti,... eto te mašala cijelo radno vrijeme na forumu. I ono nekom nešto govori? Ponavljam, preko Bosanske sirotinje
Kad pljačkaš--opljačkaj banku, nemoj sirotinju, stićii će te...
- edo_79
#288 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
ma tisumirprimus wrote:Kmee kmee...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#289 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
OPET TI PONAVLJAM DA MENI NI INTERNET NI RAČUNALO NE PLAĆA BOSANSKA SIROTINJA KAO BUDŽETLIJAMA. jel tako teško shvatiti? Ja mogu od 0 do 24h, sama plaćam fakturu, ne penzioneri, nezaposleni i ostali kroz pdv i poreze. Šta se radi našim parama, to nas se tiče, što je privatno, to ne...zateznistub wrote:kata se naacila godinu kasnije pod picija i ima vse postova za preko 2500 i ona nekome govori kako je po vazdan na forumu...
-
Drinski
#290 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
to mozes u malim firmama.edo_79 wrote:Ja to nebih zvao radne vještine, ja bih to nazvao stručnost u svojoj struci. Primjer imaš dva mehaničara iste struke, obojica rade isto radno vrijeme ali ovaj jedan traljav, gleda samo da mu osmica (8 sati) prođe, i ono što uradi smrljavi, dok s druge strane imaš lika koji radi k'o singerica, nema praznog hoda osim pauza, ispuni svoje radno vrijeme i povrh svega toga stručno i kvalitetno odradi svoj posao. Dali bi im ti dao iste plate?Drinski wrote:mislim da je uopće koncept tih radnih vjestina bezze i nejasno postavljen, evo de ti obajsni sta su to radne vještine. Inače, mogucnost zloupotreba i u jednom i u drugom je velika, a u javnom jos veca.edo_79 wrote:
u velikima, sa par stotina radnika i vise, moras imati sistem koeficijenata, jer to ne može upratiti top menadzment a ako ovlasti nize nivoe da to prate eto ti prevara, svađa i smicalica.
-
Latte
#291 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Ovog prvog bih otpustio a drugom dao platu normalnu.
- edo_79
#292 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Čak i ovaj sistem se da mijenjati na osnovu postignutih rezultata, tj koliko kvalitetno i profesionalno obavljaš svoj posao zar ne?Drinski wrote: to mozes u malim firmama.
u velikima, sa par stotina radnika i vise, moras imati sistem koeficijenata, jer to ne može upratiti top menadzment a ako ovlasti nize nivoe da to prate eto ti prevara, svađa i smicalica.
-
sumirprimus
#293 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Jel ovo mlijeka loncic i sareni telefoncic...edo_79 wrote:ma tisumirprimus wrote:Kmee kmee...i začepi
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- edo_79
#294 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Preslikaj isto na javni sektor i eto ti ušteda ....Latte wrote:Ovog prvog bih otpustio a drugom dao platu normalnu.
- MisterNo1
#295 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Al ne kontam ja ove radnike, kakva oni prava hoće? Zar vam nije dosta što radite?
Nevjerovatno koja drskost!
Nevjerovatno koja drskost!
- edo_79
#296 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Nemoj samo kmečati allaha tisumirprimus wrote:Jel ovo mlijeka loncic i sareni telefoncic...edo_79 wrote:ma tisumirprimus wrote:Kmee kmee...i začepi
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
neki
#297 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
mislis umirovljeniciKatarinaKosaca wrote: OPET TI PONAVLJAM DA MENI NI INTERNET NI RAČUNALO NE PLAĆA BOSANSKA SIROTINJA KAO BUDŽETLIJAMA. jel tako teško shvatiti? Ja mogu od 0 do 24h, sama plaćam fakturu, ne penzioneri, nezaposleni i ostali kroz pdv i poreze. Šta se radi našim parama, to nas se tiče, što je privatno, to ne...
-
Hakiz
#298 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Imam u neposrednoj blizini primjer super kvalitetnog radnika, koji radi u fimi od nekoliko stotina zaposlenih. Nisam ja. I mogu reći samo jedno. Ne dao Bog nikome biti dobar radnik.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#299 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
ma ja bih se mogao sloziti sa tobom u masi stvari kada ti ne bi kroz svaki post idealizirala sebe i pljuvala po svemu ostalom. Sto bi to trebalo da zaboli te sa SSS sto ima pola miliona nezaposlenih???? Znas li ti ko su najvise tih sa SSS u drzavnim sluzbama???? Policija i vojska i sta treba da rade za 600 KM da bi se tebi svidjelo????? pazi kroz svaki ali bas svaki svoj post pokazujes strasnu isfrustriranost tim budzetlijama sto jasno govori da si i sama probala da budes u njihovom drustvu ali nisi uspjela ili si bila pa sad vise nisi ili radis u nekoj stranoj organizaciji posto ti je muz stranac i onda udaras iz svih oruzja i po kome treba i po kome ne treba. Idi moja Kato pa mijenjaj Dejton a nemoj ovdje bez veze pjeniti....i napadati ljude koji sad rade gdje rade a da oni ne rade radili bi neki drugi pa mozda i ti sa svim svojim karakterstikama idealnog i nepogresivog!!!! Ja sam protivnik svega tj svih stranaka koje su ojadile ovaj narod i drzavu a ti to odlicno znas da sam bio za Zlatka pa sam mu poslije jebo majku. Kod MMF-a se zaduzuju svi iz bivse YU i to nije nesto sto ne radi pola zemlajske kugle i oni koji imaju i oni koji nemaju budzetlije jer se nicim ne mrda da se pokrene nesto vlastito!!!! Mislim mogli bi se prepucavati na vijek vjekova ali mi se stvarno vise neda jer ponavljam drzavni aparat je konstruisao Dejton i da se sad otpuste apsolutno svi drugi bi sjeli na njihova mjesta i ne bi progovorili niti jednu jedinu rijec a siguran sam 100% ni ti!!!!!!KatarinaKosaca wrote:Ti što imaju SSS pa im malo i nisu zadovoljni, neka idu kući, u ovoj zemlji ima pola miliona nezaposlenih. Tako da tu jadikoviku ostavi.hrasno38 wrote:Nemaju druze sa SSS koju ti imas 5-6 puta vecu platu nego maksimalno duplo (ali sa toplim obrokom i kartom) i to sam neki dan ovdje pisao jer imam puno priajtelja sa SSS koji rade u drzavim upravama na razlicitim nivoima vlasti. I rekao sam jos jednu stvar a to je da i taj posao neko mora raditi i neko ce uvijek biti na tom usranom budzetu kao sto je uvijek i bio i kao sto je u cijelom svijetu. Ja u potpunosti razumijem rezigniranost i gadjenje prema nekim ljudima na koje smo naletjeli u zivotu i koji rade na budzetima ali ih ima isto tako koji odgovorno i vrijeno obavljaju svoje poslove. Medjutim ovdje vec odavno od nekih forumasa nije uopste upitan bijes ili frustracija uzrokovana necim opipljivim nego cista zavist. Ma sta mi mislili svi koji rade na budzetu uplacuju sve dadzbine drzavi redovno za razliku od mase privatnika koji plivaju u parama i to uredno izbjegavaju kao sto su izbjegavali Selimovici u svim svojim firmama!!! Da je SDA, posto je ona jedina na vlasti od kada postoji BiH, kurcom mrdnula da se uredi ekonomija za pocetak u F BiH, da se pokrene prozivodnja, da se pokrenu neke firme, da se uredno ispunjavaju sve obaveze poreskih obveznika prica bi bila drukcija. A ovako svaki drugi post prsti od zavisti i ne moras ni citati izmedju redova da bi svaki forumas guzice dao da moze sjesti na drzavne jasle i da ga boli kurac za sve. Budimo posteni i iskreni prije svega jer taj sektor jednostavno bar za sada u ovom obimu mora psotojati!!!!!
Dalje, glede ljubomore, ti ne poznaješ forumaše, njihov život, motive, principe i ne možeš tvrditi da se radi o zlobi. To je emocija, ti možeš reći jeste zloba, ja mogu reći nije zloba, i nema argumenta, dokaza, pokazatelja. Ja samo ne bih imala obraza ismijavati se Brankovićevom po zakonu i ostaloj korupciju, ako sam sama tako dobila posao. Bar bih šutila. Dalje, kažeš da ima jednak broj budžetlija koji savjesno rade svoj posao, pa da savjesno rade svoj posao, ova bi zemlja cvjetala, ovdje ništa ne funkcionira. Dalje kažeš da ih treba ostati 75% prihoda ove države![]()
![]()
Za šta? Za ovu iz bolnice na mobitelu? Za onog iz socijalnog što tvrdi da mi je vjenčani list falsifikat i on i njegova šefica? Za onu iz Starog Grada koja mi je pogriješiola ime u rodnom listu i 20 dana sam morala čekati novi i pisati molbu? Za njenu šeficu koja kaže "Nije do nas"? Za onu šalterušu u Centru koja pred nosom zatvori šalter? Za prvi kat općine centar u kojem sjedi i krije se od stranaka cca. 100 ljudi? Za njih? Za njih trebamo unučad svoje unučadi zaduživati kod MMF-a? Za sve i jednog budžetliju koji je, evo, radno vrijeme, proveo na forumu? SDA je to kreirala, jeste i reforma nije ideja SDA, nego EU, ali da su nam sad budžetlije postale protivnici istih koji su ih postavili ( ne mislim na tebe) i birali, više je nego jasno. Tako, @hrasno38 pogledaj stvari i iz drugog kuta... malo... samo malo i pretpostavi da nije puka ljumobora.
- pici
#300 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
24h a uspjesna gazdarica... de prelomi kolko ih na crno drzisKatarinaKosaca wrote:OPET TI PONAVLJAM DA MENI NI INTERNET NI RAČUNALO NE PLAĆA BOSANSKA SIROTINJA KAO BUDŽETLIJAMA. jel tako teško shvatiti? Ja mogu od 0 do 24h, sama plaćam fakturu, ne penzioneri, nezaposleni i ostali kroz pdv i poreze. Šta se radi našim parama, to nas se tiče, što je privatno, to ne...zateznistub wrote:kata se naacila godinu kasnije pod picija i ima vse postova za preko 2500 i ona nekome govori kako je po vazdan na forumu...