Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
swanfilter

#276 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by swanfilter »

zahone wrote:Drugo, bradu je nosio i Poslanik savs, i opisao putovanje zene na nacin na koji jeste. Hocete i njemu dati tu titulu?
Poslanik savs je, po opisu iz hadisa, nosio finu, uređenu i podsisanu bradu. Oovo sto vi danas nosite na svojim zadrtim facama je ruglo da bi covjek ogledala rado porazbijao ...
seln

#277 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by seln »

Latte wrote:A sta ce mi zena sama u zenici?
Da udahne smog. :D
zahone

#278 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zahone »

jefferson wrote:
zahone wrote:Drugo, bradu je nosio i Poslanik savs, i opisao putovanje zene na nacin na koji jeste. Hocete i njemu dati tu titulu?
Kakve ba veze brada ima sa njegovim glupostima.
Kao sto kazes svidjalo se nama to ili ne, i ti trebas znati da je BiH sekularna drzava, svidjalo se to tebi ili ne.
Vrati se na prve postove i pogledaj komentare. Po cemu je BiH sekularna drzava. Znas li ti uopste sta je sekularizam. Al hajmo reci da jeste, sta to u "sekularnoj" drzavi mene sprjecava da zivim islam, i da mi "zena ne ide sama do zenice"?????
jefferson

#279 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by jefferson »

zahone wrote:
jefferson wrote:
Kakve ba veze brada ima sa njegovim glupostima.
Kao sto kazes svidjalo se nama to ili ne, i ti trebas znati da je BiH sekularna drzava, svidjalo se to tebi ili ne.
Vrati se na prve postove i pogledaj komentare. Po cemu je BiH sekularna drzava. Znas li ti uopste sta je sekularizam. Al hajmo reci da jeste, sta to u "sekularnoj" drzavi mene sprjecava da zivim islam, i da mi "zena ne ide sama do zenice"?????
Nista te ne sprjecava. Ko o tome ovdje govori? Pitas se sto te neko nazvao zadrtim. Upravo jer ti smatras da time sto neko ne odobrava ovo da odmah nije Musliman. Prvo, ti se ne pitas ko je dobar a ko "los" Musliman. Drugo, kao sto ti mozes zeni "zabraniti" put do Zenice, tako i mi mozemo ovu bradatu spodobu zvati kozojebom.
Sto se tice sekularizma, po Ustavu BiH nema stajaliste o religiji niti su religijski zakoni pozitivni zakoni, cisto za tvoju informaciju.
zahone

#280 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zahone »

...
Last edited by zahone on 27/07/2015 16:34, edited 1 time in total.
zahone

#281 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zahone »

Nista te ne sprjecava. Ko o tome ovdje govori? Pitas se sto te neko nazvao zadrtim. Upravo jer ti smatras da time sto neko ne odobrava ovo da odmah nije Musliman. Prvo, ti se ne pitas ko je dobar a ko "los" Musliman. Drugo, kao sto ti mozes zeni "zabraniti" put do Zenice, tako i mi mozemo ovu bradatu spodobu zvati kozojebom.
Sto se tice sekularizma, po Ustavu BiH nema stajaliste o religiji niti su religijski zakoni pozitivni zakoni, cisto za tvoju informaciju.
Nisam rekao da radi odobravanja neko nije musliman, vec radi djela koja radi (odnosno ne radi). A svakako, insan koji je musliman, i ne slaze se sa sejhom Safetom, ima pravo na to. Ali mu treba i dokaz za suprotni stav (tako ti je kod nas u islamu, vazda bilo i bice. Islam je vjera dokaza).
Takodjer, ta osoba nece ucenog insana u Allahovoj vjeri, i to doktora serijatskih nauka nazvati kozojebom.

"BiH nema stajaliste o religiji niti su religijski zakoni pozitivni zakoni" Nadji mi taj clan. Koji i ako postoji, govori da u javnim institucijama ne treba da na zidu stoji la illahe illallah, npr. A ne govori nikako o tome da ja ne treba da zivim kako hocu, sve dok postujem zakone te drzave, i da mi se zena pokrije kako hoce.
Moramo mnogo da ucimo Bosnjaci!!
Kikibombona

#282 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Kikibombona »

KUZNETSOV wrote:

hahaha koji mozgovi :lol: :lol: :lol:
Hahaha, koji lik....

Al jbg, u pravu je u neku ruku.... Kod nas su vjernici licemjerni, od vjere uzimaju samo ono sto im se svidja, ostalo odbacuju ili ignorisu....
SkyLimit

#283 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by SkyLimit »

Zahone, i sam kazes da nemas problema da zivis u skladu sa svojim svjetonazorima u ovoj drzavi u kojoj su vecina "cafiri, munafici" kako ih ti nazva. E sad ako mozes da mi iskreno odgovoris, da si ti vlast, da su takvi poput tebe vecina, da li bi vi njima dozvolili da zive u skladu sa svojim svjetonazorima? Sta bi bilo recimo sa bludnicima, ateistima, onima koji piju alkohol?
Queen_of_hearts

#284 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Queen_of_hearts »

Bloo wrote::meza1:

hrpa mudonja raspravlja gdje i kako bi zena trebala da se kreće :D
Zar to obicno nije tako u ovim babuno-kozojebnim drzavama i medju njihovim "ambasadorima" po svijetu :roll:
Sastanu se mudonje pa pricaju o steti koji jajnicima cini voznja,putovanje,cupanje obrva,kriticka misao i tako.....
Neka šućur Allahu,nek' hudnice imaju koga da misli za njih,posto ocito same nisu sposobne :-)
zahone

#285 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zahone »

swanfilter wrote:
Poslanik savs je, po opisu iz hadisa, nosio finu, uređenu i podsisanu bradu. Oovo sto vi danas nosite na svojim zadrtim facama je ruglo da bi covjek ogledala rado porazbijao ...

Imao je bujnu i uređenu bradu, koja mu je padala na prsa. Zato ga ovi insani slijede u stopu. A ako se i pojavi kakav pa mu je rascupana, to govori samo o njemu, i o njegovoj urednosti. Ne mozes na osnovu takvog citave grupe ljudi sirom svijeta nazvati kozojebima!!!

Koliko vi ovdje slijedite Poslanika? Nosis li imalo brade? Klanjas li uopste 5 vakata, iko od vas?
SSP

#286 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by SSP »

zahone wrote:Covjeku koji je doktor serijatskih nauka, sa nekoliko desetina knjiga napisanih, i sa ogromnim islamski znanjem, muslimani postavljaju pitanja. Isti odgovara, a ljigavcima smeta.

Vrlo jednostavno, covjek je odgovorio shodno svome znanju, na pitanje o putovanju zene, koje btw, ima svoje mjestu u islamu, gdje zeni nije dozvoljeno ici na odredjeni put, bez mahrema (muza, brata, i sl.) Svidjalo se to vasem SDP "islamu" ili ne. Tako je kako je.

NEMA PRAVO da prica o islamu, onaj koji je daleko od njega, ili onaj koji ne zna nista o njemu.

Pitanje: Es-selamu alejkum! Možete li mi objasniti propis putovanja žene bez mahrema, tj.koliko kilometara žena može putovati bez pratnje mahrema? Allah vas nagradio!

Odgovor: Es-selamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu!
U pogledu ženinog putovanja bez mahrema (onoga koji sa njom trajno ne može stupiti u brak) Allahov Poslanik izrekao je mnoge hadise, a spomenut ćemo neke od njih, a zatim spomenuti kako su islamski učenjaci shvatili te hadise.
Od Ebu Hurejre, r.a., prenosi se da je Allahov Poslanik kazao: “Nije dozvoljeno ženi koja vjeruje u Allaha i Sudnji dan da putuje dan i noć ako sa njom nije njen mahrem.” (Buharija i Muslim)
Od Ebu Seida, r.a., prenosi se da je Poslanik kazao: “Neka žena ne putuje dva dana i dvije noći osim sa mužem ili u pratnji mahrema.” (Buharija i Muslim)
Od Ibn Omera, r.a., prenosi se da je Allahov Poslanik kazao: “Neka ne putuje žena tri dana osim sa u pratnji mahrema.” (Buharija i Muslim)
Od Ibn Abbasa, r.a., prenosi se da je Allahov Poslanik kazao: “Neka žena ne putuje osim u pratnji svoga mahrema.” (Buharija i Muslim)
Kao što vidite, sve su to vjerodostojni hadisi, zabilježeni kod imama Buharije i Muslima. U nekima se ograničava zabrana putovanja na dan i noć, u nekima na dva dana, u nekima tri dana, a zadnji hadis je općeg karaktera i obuhvata bilo koje putovanje.
Islamski učenjaci razišli su se kod shvatanja ovih hadisa.
Velika većina učenjaka smatrala je da ženi nije dozvoljeno da sama putuje izvan mjesta stanovanja, bez razlike da li to bilo daleko ili ne, bez razlike da li se na tom putovanju kratio namaz ili ne. Tog stava bile su tri pravne škole: malikijska, šafijska, hanbelijska, a tog stava bili su i mnogi drugi mudžtehidi ummeta, te mnogi učenjaci ovog vremena, na kraju to je stav Stalne komisije za fetve u Saudijskoj Arabiji, na čelu sa Bin Bazom, rhm.
Učenjaci hanefijske pravne škole smatrali su da je ženi dozvoljeno da putuje sama, bez mahrema, ako je u pitanju kraće putovanje, na kojem se ne krati namaz (putovanje koje je kraće od osamdeset kilometara –otprilike, u današnjem vremenu).
Hafiz Ibn Hadžer spominje u komentaru ovih hadisa da je u ovoj situaciji prioritetniji rad po hadisu koji je općeg karaktera – neograničen, nego po hadisima koji su ograničeni. Taj stav odabrao je imam Nevevi u komentaru Muslima, Mubarekfuri u komentaru Tirmizije.
Jedan od odgovora koji su ponudili na predaje u kojima se ograničava putovanje jeste da su to bili odgovori Allahovog Poslanika na postavljana pitanja, shodno pitanju, on je zabranjivao ono što se u pitanju spomene, dok je izrekao opći hadis koji obuhvata sve spomenuto.
Na ovakav način pomiruje se prividna kolizija meðu dokazima, i u tom mišljenju je rad po svim dokazima. Ali, ako bismo postupali po mišljenju onih koji su to ograničili, time bismo zasigurno zapostavili rad po nekim argumentima. (Oni koji žele da čitaju više o ovom pitanju neka pogledaju: Fethul-Bari, hafiza Ibn Hadžera, 4 tom, str. 90, Komentar Muslimove zbirke od imama Nevevija, 9 tom, str. 104, Tuhfetul-Ahvezi komentar Tirmizije od Mubarekfurija, 4 tom, str. 30, Fetve Stalne komisije, 17 tom, str. 339, Džami’a ahkamin-Nisa od Mustafe Adevija, 2 tom, str.448)
Allah najbolje zna!

Odgovorio: Pezić Elvedin
Izvor Elvedin Pezic, jos jedan Fahdov svjedok. :-)

Pa jel ti znas da su se ove budale "skolovale" u jednoj drzavi gdje vjerska elita po jahtama smerca kokain s dlakavih guzova africki djecaka? Po cemu oni mogu biti uzor morala?

Pa evo prije par godina unuk onog krmka Fahda silovao muskarca u Londonu. Eno ga opet po djedovim jahtama a ti i dalje primad njihovu tkz. skolu preko raznih kozojeba poput pezica i dr. Safeta.

De mi odgovori, koja kazna ceka zenu koja se osudi iz Zenice sjesti u autobus prema Sarajevu? Hocemol je kamenovati kao sto rade u naprednoj drzavi familiks Saud i Wahhabi?

Pa jel ti znas da ti kozojebi dovode njemacke strucnjake da im mjenaju osigurace?
zahone

#287 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zahone »

SkyLimit wrote:Zahone, i sam kazes da nemas problema da zivis u skladu sa svojim svjetonazorima u ovoj drzavi u kojoj su vecina "cafiri, munafici" kako ih ti nazva. E sad ako mozes da mi iskreno odgovoris, da si ti vlast, da su takvi poput tebe vecina, da li bi vi njima dozvolili da zive u skladu sa svojim svjetonazorima? Sta bi bilo recimo sa bludnicima, ateistima, onima koji piju alkohol?

Nisam ja rekao da su vecina kafiri, ova zemlja je puna dobrih insana, muslimana i mumina. Nadji mi citat gdje sam to rekao. Ali sam rekao, da ljudi koji blate islam, koji ljude sa bradama nazivaju kozojebcima, a uz to ne obavljaju ono sto Gospodar od njih trazi, ne robuju mu kako je On s.w.t. zadovoljan, da su oni u najmanju ruku munafici. Da smo mi vecina, u ovoj zemlji bi vladao serijatski zakon, kao sto je i vladao prije 120 godina.
SSP

#288 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by SSP »

Kikibombona wrote:
KUZNETSOV wrote:

hahaha koji mozgovi :lol: :lol: :lol:
Hahaha, koji lik....

Al jbg, u pravu je u neku ruku.... Kod nas su vjernici licemjerni, od vjere uzimaju samo ono sto im se svidja, ostalo odbacuju ili ignorisu....
Za razliku od Fahdovski svjedoka? Jel i Islamu dozvoljen seks s muskarcima? Ako ne, zasto vjerska i politicks elita (koja skoluje i ove nase domace kozojebe) to moze nekasnjeno raditi?
zahone

#289 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zahone »

Izvor Elvedin Pezic, jos jedan Fahdov svjedok. :-)

Pa jel ti znas da su se ove budale "skolovale" u jednoj drzavi gdje vjerska elita po jahtama smerca kokain s dlakavih guzova africki djecaka? Po cemu oni mogu biti uzor morala?

Pa evo prije par godina unuk onog krmka Fahda silovao muskarca u Londonu. Eno ga opet po djedovim jahtama a ti i dalje primad njihovu tkz. skolu preko raznih kozojeba poput pezica i dr. Safeta.

De mi odgovori, koja kazna ceka zenu koja se osudi iz Zenice sjesti u autobus prema Sarajevu? Hocemol je kamenovati kao sto rade u naprednoj drzavi familiks Saud i Wahhabi?

Pa jel ti znas da ti kozojebi dovode njemacke strucnjake da im mjenaju osigurace?

Nema kazne za taj grijeh u serijatskoj drzavi, to je samo preporuka Allahovog poslanika savs, muminima i muminkama. Posto si ti daleko od te kategorije, ne ocekujem da shvatis.

Hudnice, pusti zemlju tu sada, ovdje se radi o propisima vjere koji su svugdje isti. U tom tekstu je govor najboljeg stvorenja, Allahovog Poslanika savs, i govor uleme. Hoces da ti nadjem ucenjaka iz Mauritanije, da vidis sta kaze o ovakvim propisima.
Pusti se fahda, i fahdova. Allah te uputio.
Last edited by zahone on 27/07/2015 16:41, edited 1 time in total.
5 0 5

#290 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

zahone wrote: Imao je bujnu i uređenu bradu, koja mu je padala na prsa. Zato ga ovi insani slijede u stopu. A ako se i pojavi kakav pa mu je rascupana, to govori samo o njemu, i o njegovoj urednosti. Ne mozes na osnovu takvog citave grupe ljudi sirom svijeta nazvati kozojebima!!!

Koliko vi ovdje slijedite Poslanika? Klanjate li 5 vakata svi as?
termin kozojeb ne dolazi od brade, niti ima ikakve veze sa bradom. posto se u arapskom svijetu zena krije kao zmija noge, i posto nema slobodnog ljubavnog procesa, tipa, upoznavanje mladih, druzenje, zaljubljivanje, vodjenje ljubavi, nego se taj proces suzava na roditelje koji trguju sa svojom djecom. onda mladez, trazeci bilo kakav emotivni ili seksualni kontakt, prije tog uredjenog braka, siluju zivotinje (izmedjuostalih i koze). zato se nazivaju kozojebima. ponekad se okrecu i homoseksualizmu. jer je normalno da svaka normalna osoba ima ljubavne i seksualne potrebe. kakva brada i bakraci.

slicno se desava i u kini, gdje postoji vjerovanje da su zenska djeca manje vrijedna, pa su po toj modi roditelji ubijali puno zenskih beba. danas, 20-30 godina poslije imas cijele generacije mladih muskaraca koji si ne mogu naci zenu. pa se isto tako okrecu muskarcima. a onda isti problem konzervatnivne sredine, itd itd.
SSP

#291 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by SSP »

zahone wrote:
swanfilter wrote:

Imao je bujnu i uređenu bradu, koja mu je padala na prsa. Zato ga ovi insani slijede u stopu. A ako se i pojavi kakav pa mu je rascupana, to govori samo o njemu, i o njegovoj urednosti. Ne mozes na osnovu takvog citave grupe ljudi sirom svijeta nazvati kozojebima!!!

Koliko vi ovdje slijedite Poslanika? Nosis li imalo brade? Klanjas li uopste 5 vakata, iko od vas?
Jel Poslanik koristio internet? Ako nije, jesil i ti kjafir jer ne zivis isti zivot kao poslanik...

Ako su farmerke i gillette mach 3 haram samo sto ih Muhamed nije koristio, kako onda mozete koristiti jevrejski Facebook i youtube?
escobar__

#292 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by escobar__ »

zahone wrote:Da smo mi vecina, u ovoj zemlji bi vladao serijatski zakon, kao sto je i vladao prije 120 godina.
:-)

Kako da ne... Pa Šerijata nema gdje su muslimani 99% većina, kamoli ovdje. :lol:
SkyLimit

#293 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by SkyLimit »

zahone wrote: Nisam ja rekao da su vecina kafiri, ova zemlja je puna dobrih insana, muslimana i mumina. Nadji mi citat gdje sam to rekao. Ali sam rekao, da ljudi koji blate islam, koji ljude sa bradama nazivaju kozojebcima, a uz to ne obavljaju ono sto Gospodar od njih trazi, ne robuju mu kako je On s.w.t. zadovoljan, da su oni u najmanju ruku munafici. Da smo mi vecina, u ovoj zemlji bi vladao serijatski zakon, kao sto je i vladao prije 120 godina.
Pa sta bi bilo sa homoseksualcima, ateistima, alkoholicarima, bludnicima, ima li tu zivota za njih? Ako ti se ne svidja trenutno drusteno uredenje koje njima garantuje ravnopravnost, prava i slobode, nemoj zaboravi da upravo taj sistem garantuje sva prava i selefijama.
SSP

#295 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by SSP »

zahone wrote:
SkyLimit wrote:Zahone, i sam kazes da nemas problema da zivis u skladu sa svojim svjetonazorima u ovoj drzavi u kojoj su vecina "cafiri, munafici" kako ih ti nazva. E sad ako mozes da mi iskreno odgovoris, da si ti vlast, da su takvi poput tebe vecina, da li bi vi njima dozvolili da zive u skladu sa svojim svjetonazorima? Sta bi bilo recimo sa bludnicima, ateistima, onima koji piju alkohol?

Nisam ja rekao da su vecina kafiri, ova zemlja je puna dobrih insana, muslimana i mumina. Nadji mi citat gdje sam to rekao. Ali sam rekao, da ljudi koji blate islam, koji ljude sa bradama nazivaju kozojebcima, a uz to ne obavljaju ono sto Gospodar od njih trazi, ne robuju mu kako je On s.w.t. zadovoljan, da su oni u najmanju ruku munafici. Da smo mi vecina, u ovoj zemlji bi vladao serijatski zakon, kao sto je i vladao prije 120 godina.
Da ste vi vecina, vi bi po uzoru saudije rusili ne-vehabijske dzamije. Ne sjecam se jel to bio Pezic ili neki drugi kozojeb koji je rekao da Gazi Husrev-begovu treba sravnati sa zemljom. Eh sada ide malo logiks, probaj pratiti.

Ako smo imali vasu verziju serijata prije 120 godina, kako to da Gazi husrevbegova nije srusena? Kako to da crkve nisu bile srusene kao sto vehabije ruse po bliskom istoku danas? Kako?

Ovi razni Bosnici i doktori profesori iz Fahdove zemlje nemaju veze s politikom Osmanskog carstva.

Lazes
zahone

#296 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zahone »

SkyLimit wrote:
zahone wrote: Nisam ja rekao da su vecina kafiri, ova zemlja je puna dobrih insana, muslimana i mumina. Nadji mi citat gdje sam to rekao. Ali sam rekao, da ljudi koji blate islam, koji ljude sa bradama nazivaju kozojebcima, a uz to ne obavljaju ono sto Gospodar od njih trazi, ne robuju mu kako je On s.w.t. zadovoljan, da su oni u najmanju ruku munafici. Da smo mi vecina, u ovoj zemlji bi vladao serijatski zakon, kao sto je i vladao prije 120 godina.
Pa sta bi bilo sa homoseksualcima, ateistima, alkoholicarima, bludnicima, ima li tu zivota za njih? Ako ti se ne svidja trenutno drusteno uredenje koje njima garantuje ravnopravnost, prava i slobode, nemoj zaboravi da upravo taj sistem garantuje sva prava i selefijama.

Prvo, ja nisam selefija, ja sam musliman.

Drugo, gdje pise da im garantuje ravnopravnost, to je ono sto oni zele, ovdje nikada nece biti ravnopravni, niti ce moci paradirati. Poredis Selefije, i pedere. Decko, ovo je zemlja gdje su muslimani vecina, a ne pederi!
razonoda

#297 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by razonoda »

:-) Da smo mi vecina, u ovoj zemlji bi vladao serijatski zakon, kao sto je i vladao prije 120 godina.

:-?
Ide se ka tome-1. zakon o radu .
zahone

#298 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zahone »

SSP wrote:
zahone wrote:

Da ste vi vecina, vi bi po uzoru saudije rusili ne-vehabijske dzamije. Ne sjecam se jel to bio Pezic ili neki drugi kozojeb koji je rekao da Gazi Husrev-begovu treba sravnati sa zemljom. Eh sada ide malo logiks, probaj pratiti.

Ako smo imali vasu verziju serijata prije 120 godina, kako to da Gazi husrevbegova nije srusena? Kako to da crkve nisu bile srusene kao sto vehabije ruse po bliskom istoku danas? Kako?

Ovi razni Bosnici i doktori profesori iz Fahdove zemlje nemaju veze s politikom Osmanskog carstva.

Lazes

Haahahhahahah, gdje je to rekao, nadji, boj se Allaha, ako si musliman. Kakav ba Bosnic, sta ja imam sa Bosnicem, spineru, uvaljujes pricu i meni i drugima, od koje smo cisti.
zagortenej

#299 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zagortenej »

zahone wrote:
:thumbup: za iskrenost.
5 0 5

#300 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

zahone wrote: Prvo, ja nisam selefija, ja sam musliman.

Drugo, gdje pise da im garantuje ravnopravnost, to je ono sto oni zele, ovdje nikada nece biti ravnopravni, niti ce moci paradirati. Poredis Selefije, i pedere. Decko, ovo je zemlja gdje su muslimani vecina, a ne pederi!
muslimani nisu vecina. vecina su bosnjaci. koliko je muslimana u toj skupini, to se ne zna. a selafije su nista. nisu nikakav poseban faktor u zakonima. imaju pravo vjerske slobode i to je sve. a kao i svaki drugi gradjanin drzave i selafija (sta god da je to) ima pravo da se kandiduje na demokratskim izborima, pa ako dobije dovoljno glasova, onda moze predlagati izmjene zakona. do tad, tisu misu, i cuvaj tu kozu dobro. :thumbup:
Locked