al valja u banovice...
Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?
-
sumirprimus
#276 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
joj sad mi naumpade, kako nastadosmo...
al valja u banovice...
al valja u banovice...
- Dozer
#277 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Ma nees ba...sredicemo s Chmoljom 
Cire
Cire
-
sumirprimus
#278 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
pa ćuj kako.ko i svi.Dozer wrote:Ma nees ba...sredicemo s Chmoljom
Cire
otac nam j. mater. efektno
-
sumirprimus
#279 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
sala sala dozeru druze ne ljuti...
i ja sam za vanzemaljce...
sigurni viver mi je najdraza glumica...
-
TheMule
#280 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Moje rezonovanje se svodi na to da smo proizvod Zemlje, i bilo koja deviacija u atmosferi, grafitaciji, hrani, drugim bicima/zivotinjama, skupu elemenata, plus sama proizvoljnost evolucije, bi proizvela znatno drugacija bica. Bas kao sto je oktopus potpuno drugaciji od nas, a zivi u malo drugacijem okruzenju, tako bi vjerovatno i vanzemaljci bili znatno drugaciji. Usta mozda nisu potrebna, mozda se hrane kao biljke, nekom vrstom foto sinteze i upijanjem elemenata iz zemlje? Zasto ne jedno oko, ili neka vrsta organa koja vidi talase u infracrnevom (kao zmije?). Zasto su noge potrebne, mozda imaju krila a imaju samo jednu nogu ili puzu?sigh wrote:A zasto ? Recimo da zivotu negdje drugo trebaju slicni uslovi kao zivotu na zemlji. Uzmemo ljude za orijentaciju. I zivotu negdje drugo, uz uslov da je zivot negdje drugo moguc samo uz uslove koji vladaju na nasoj zemlji, za prezivljavanje bi trebale oci za promatranje prirode, usta za unos hrane i komunikaciju, usi, ruke za obradu prirode, noge za kretanje, itd. Naravno tu bi bilo nekih odstupanja ali mislim da bi opet vremenom doslo do pojave nekih humanoidnih bica, radom evolucije kao prirodnog mehanizma bi u slicnim uvjetima rezultiralo zivotom slicnim nasim.TheMule wrote:Drugi zivot bi mogo biti tako razlicit, da je moguce da je uopste neprepoznatvljiv. Glupo je da i ovi vanzemaljci imaju oci, usi, 2 ruke i 2 noge. Jedino ako su nas oni stvorili od svog DNK-a mozda da izgledaju ko mi, inace male su sanse da izgledaju ko homo sepieni
Mi homo sepieni smo i ovdje na zemlji zamalo isceznuli, pretpostavljaju da smo jednom bili spali na oko 5000 pojedinaca u Africi. Nas oblik nije bas nesto specijalan: dvije noge - vrlo spori. Ruke -slabe. Samo mozak i gornji organi su zasticeni. Koza tanka. Zubi tupi. Itd itd, cudo je da smo u ovom obliku opstali....
Planete kao nasa Zemlja jos uvjek nisu nasli, iako su nasli slicne Marsu, Jupiteru, itd...
Sve me to vodi da sumljam u onaj oblik (ili slican njemu) koji nam pokazuju teoreticari, osim ako su bas oni nekad bili na Zemlji (Marsu?), pa su ovdje ostavili DNK i pomogli da se razvijemo u odredjenom pravcu.
PS. Jel ko gledo film Prometej?
- Dozer
#281 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
A sto da se ja ljutim Tita ti? Pa to su cinjenicesumirprimus wrote:sala sala dozeru druze ne ljuti...
- shiljak
#282 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Dok sam bio prilično mlad tad sam i vjerovao u izvanzemaljceDozer wrote:Ti si, izgleda, prilicno mlad...shiljak wrote:Naravo, osim ako ne dobiješ dokazNe može nikako da neko krije izvanzemaljce a da na internetu ima preko hiljadu video klipova, pa svakom bi se po jednom ukazao izvanzemaljac do sad, ili bi mi neko pričao.
Inace bi do sada shvatio kako funkcionise svijet, kako se stvari zataskavaju, kako se mase prave ludima, slijepima i gluhima pored zdrave pameti, ociju i usiju.
To sve imas i kod nas. Ne za vanzemaljce, jer vecina nasih mentalnih sklopova nije sposobna za razmisljanje dalje od izlaska na kafu s 2 KM u dzepu, a onda preturanja imaginarnih miliona kroz jos imaginarnije biznise, nego za masu drugih stvari.
Evo ti malo vijesti od 2010...
Nakon ovoga su tamo iznenada otfurali svi redom - Obama, Merkel, Cameron, Putin...
Evo i sta Medvedev rece 2013, javno, jasno i glasno.
http://www.eutimes.net/2013/01/russia-o ... r-we-will/
Ima toga jos koliko hoces. E sad - haj mi reci da je i ovo fake. Rusi lazu. Medvedev je toliko neozbiljan i obozava da se planetarno provaljuje?
Neka neko krije to, ali ako ima ovoliko sadržaja što je neko lično slikao, znači ima toliko ljudi što su vidli, pa prepričavali bi jedno drugima, pa bi i meni neko rekao da je vidio nešto. Ako nije dolazio u BiH, može mi neko iz dijaspore reći da je on vidio, ili da mu je neko pričao da je vidio.
Tu priču niko ne može sakrit, a opet je nema. Ja da vidim nešto vazda bi pričao pa bi mi me svi zapamtili po izvanzemaljcima, nebitno šta oni mislili o tome.
- Dozer
#283 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Mozes ti presipat iz supljeg u prazno do besvijesti, ali nikako da se okrenes i pojasnis mi ove neke trazene detalje 
- madner
#284 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Ogranicenja su tu da ih tehnologija rjesi.sigh wrote:Pa i ne slazem se bas s tim misljenjem, kao prvo mislim da nije se bas toliko stvari trebalo poklopiti. Evo pogledas cega imas najvise u svemiru (hidrogen, helijum, oksigen, ugljik, nitrogen, ostalo ) i onda pogledas cega to ima najvise u ljudskom tijelu ( hidrogen, oksigen, ugljik, nitrogen ,ostalo). I jos trebamo dodati da je zivot baziran na ugljiku, koji je hemijski najaktivniji element. Ako bi zelio imati nesto kompleksno kao zivot, bazirao bi ga na ugljiku.pemanapemani wrote:Možemo razmišljati tako. Naravno, milion stvari se moralo poklopiti, ali uzmimo da su poklopile. Sve se uklapa u tu šemu osim ljudske savjesti.sigh wrote:Mozemo li razmisljati u drugom smjeru ? Mozemo li prihvatiti cinjenicu da smo sastavljeni od tvari koje su najvise prisutne u cijelom svemiru ? Da se zive tvari temelje na elementu koji je najvise aktivan ? Da nisu potrebni nikakvi vanzemaljci ili bogovi
Koliko god razmišljao savjest nikako ne mogu objasniti slučajnim i spontanim nastankom.![]()
Dodaj tome 14 milijardi i prostor velicine koji ne mozes uopste sebi predstaviti. Prostor toliko veliki da recimo sad da imas nacin da se teleportujes do nase najblize susjedne galaksije, mogao bi gledati izumiranje dinosaurusa na zemlji, zbog svjetlosti koja bi tek tad stigla do nase najblize susjedne galaksije.![]()
Drugo, ako nauka nije jos dala jasan odgovor, ne mora znaciti da ljudska svijest nije nesto sto ne moze prirodno nastati. Neki naucnici vec rade sa modelima koji objasnjavaju svijest kroz kvantnu mehaniku i polako se i taj fenomen objasnjava. Nas je svemir stvorio i mi smo ogledalo svemira.![]()
@ Dozer, ja ne iskljucujem postojanje zivota negdje drugo u svemiru. Ali sam skeptican prema razmisljanju kako se raspravlja o tom zivotu na ovoj temi. Ja zamisljam da svemir ima za sve svoja pravila. Tako i za zivot ( zivot baziran na ugljiku, evolucija itd. ). Ako bi zivot postojao negdje drugo ne zamisljam ga drasticno drugacije nego sto je to na zemlji. Pretpostavljam da je moguce da negdje postoji neki humanoidni oblik zivota ali trebamo imati na umu recimo da za nasu vrstu postoje odredjena ogranicenja postavljena svemirom. Vjerovatno nikad necemo moci razviti tehnologiju s kojom bi mogli znacajno istrazivati svemir, jednostavno zbog ogranicenja koja postavlja sam svemir svojom velicinom. To bi isto vazilo i za eventualne ostale zivotne forme u svemiru. Tako da pitanje o vanzemaljcima jeste ineteresantno ali mislim da se ide u pogresnom smjeru kada se raspravlja o istim. Sve u svemu mislim da je bespotrebno uvlaciti neko bozanstvo ili vanzemaljce kao stvoritelje dok imamo svemir kao jedinog opipljivog, mjerljivog, logicnog, prisutnog stvoritelja nas ( a mozda i nekih ostalih ) .
Galaksija je dovoljno velika da moze imati zivot, istu istraziti je vec moguce.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#285 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
dobar postsumirprimus wrote: dozvolices naravno da hos, da ima ljudi kojim je puk krac i dodika,bakira,referenduma,jebi ih vise sve...razvlace pamet i sve u kurg.ako bude ceranja i sranja tu sam,ne bjezim.a od vazemaljaca navece zaspim ko mala beba...od ovih imam nesanicu...
misim daj 99% svega na netu obicno sranje,montaza,daj to top secret njonju bi neko tako lako baco na net...
e sad da smo sami sumnjan, i da ima cudnih stvari u najmanju ruku..definitivno ima...ako nista za razbibrigu meni taman.
- shiljak
#286 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Čim ja odgovorim ti ćeš nova pitanja (klipove) naćiDozer wrote:Mozes ti presipat iz supljeg u prazno do besvijesti, ali nikako da se okrenes i pojasnis mi ove neke trazene detalje
Kao što se ništa nije desilo zadnjih 50 godina što se tiče izvanzemaljaca, tako se neće desiti ni narednih 50 godina. Samo ostaju klipovi i slike i priče, a nikakvih dešavanja neće biti. Pričali mi sad o izvanzemaljcima ili za 50 godina nema razlike.
- fortaleza
#287 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Ne znam samo kako si samo siguran u to, što se sve može promjeniti u 50 godina...shiljak wrote:[Kao što se ništa nije desilo zadnjih 50 godina što se tiče izvanzemaljaca, tako se neće desiti ni narednih 50 godina.
- shiljak
#288 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Tako je neko isto rekao prije 50 godinafortaleza wrote:Ne znam samo kako si samo siguran u to, što se sve može promjeniti u 50 godina...shiljak wrote:[Kao što se ništa nije desilo zadnjih 50 godina što se tiče izvanzemaljaca, tako se neće desiti ni narednih 50 godina.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#289 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Previše kofeina.shiljak wrote:Tako je neko isto rekao prije 50 godinafortaleza wrote:Ne znam samo kako si samo siguran u to, što se sve može promjeniti u 50 godina...shiljak wrote:[Kao što se ništa nije desilo zadnjih 50 godina što se tiče izvanzemaljaca, tako se neće desiti ni narednih 50 godina.Mi smo nazadni za nekog ko može više od brzine svjetlosti doći do nas (i napredniji par miliona godina), nema šta radit. Pogledaj samo nas, sad i prije 100 godina, ili prije 1000 godina. Nismo znali šta je internet i računar. Šta će tek biti za 100 godina, a tek za 1000, 10.000, 50.000.
- Dozer
#290 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Paaaa... Ne bas. Ali, ovo pitanje zahtijeva i malo dublju analizu trenutnog, ali i prethodnog stanja.pop art wrote:A moze li pokretač teme da odgovori kako nastadoše vanzemaljci ili sam bog
Dakle ko je njih stvorio
Tako da se pitanje vrti ukrug kao i ono jel starije jaje ili kokoš tj.predstavlja ona vječna pitanja bez odgovora
Hajmo redom. Kako nastadose vanzemaljci?
Gledajuci poznate hemjske elemente na Zemlji, a od nedavno smo ih spoznali i u svemiru, kao i na drugim planetama, sasvim logican odgovor bi bio da su nastali na identican ili slican nacin kao i mi - podudaranjem uslova na nekoj planeti koji su omogucili da se pokrene zivot. Da li je taj oblik zivota isti kao nas? Vjerovatno ne, ali je isto tako vjerovatno slican. To, opet, zavisi i od uslova na samoj planeti, odnosno udaljenoscu od njihovog Sunca, svjetlosti, temperature, vode, zraka, bakterija, virusa, itd.
Kako nastade bog?
E, ovo je vec kompleksnije pitanje, ali koje za pocetak ima bar dva potpitanja. Prvo je - da li znamo da vanzemaljci imaju i poznaju pojam boga i religija poput nas, ljudi? Ja mislim da ne poznaju, ali to ostaje da se sazna u dogledno vrijeme.
Sto se tice naseg boga, ja mislim da mi i ne znamo da li on uopste postoji, pa samim tim ne mozemo ni reci nista o njegovom stvarnom porijeklu u ljudskoj civilizaciji. Mozemo samo pretpostavljati, a moja licna pretpostavka je sljedeca:
Napredna inteligencija odavno posjecuje nasu planetu, i to su zasigurno dokazane cinjenice. To sto ih masa ljudi ne prihvata, kao i sto ocito postoje oni koji to pokusavaju sakriti, ipak ne mijenja nista sto se tice cinjenica, od kojih su mnoge postavkljene i na ovoj temi.
E sad...bogovi i bozanstva u nasoj istoriji imaju zaista dugu tradiciju, a koja seze i nekih 10.000-ak hiljada godina unazad i broji oko 6.000 poznatih bogova. Ali, s nestankom naroda, njihovom asimilacijom u druge narode, kao i promjenom svijesti radi sticanja novih znanja i saznanja, ti bogovi i vjerovanja su nestajali, a pojavljivali su se novi. Po meni, ovo je samo po sebi vrlo indikativno u svjetlu ove teme i fenomena koji ni danas ljudima nisu jasni, a stari su hiljadama godina.
Mozemo se prebaciti u mladju istoriju, tipa 1500-2000 god. unazad, tj. vrijeme kada su nastale i danas postojece religije h(k)riscanstvo, a malo kasnije i islam. Kako su nastale?
I jedna i druga imaju vrlo slicne, ako ne i identicne postavke i uputstva, kao i objasnjenja nastanka, odnosno svaka nova repligija se dobrim dijelom naslanjala na prethodnu i iz nje kopirala dosta sadrzaja.
I u jednoj i u drugoj imamo obracanja boga nekim ljudima, koji su onda te rijeci pretocili u nama svete knjige. S obzirom na nivo svijesti i znanja ljudi prije 1500-2000 godina, meni je sasvim razumljivo da su oni bez problema mogli prihvatiti svako objasnjenje bilo cega sto tada nisu razumijevali, znali i mogli objasniti.
Kako mozemo biti sigurni da nam upravo ta neka naprednija civilizacija nije imputirala te knjige, kao neka uputstva za nas dalji zivot i razvoj, a da su nasi tadasnji mozgovi to sve pripisali nekom natprirodnom bicu, tj. bogu, sto je i sugerisano u tim knjigama?
Kako znamo da Isus, Mesija, Muhammed itd. nisu bili pripadnici te druge civilizacije, poslani da usmjere nas, ljude?
Ne znamo to. Bar ne jos.
Ali, sta cemo ako se ovo ispostavi kao tacno?
U svakom slucaju - BAJRAM SERIF MUBAREK OSLUN svima koji slave. Iskreno.
Last edited by Dozer on 17/07/2015 08:11, edited 1 time in total.
- nadžak
#291 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Pozdrav.
Samo sam preletio temu prvu i zadnju stranu, drugi put planiram čitat pa ako bude normalne rasprave, mogao bih se uključit.
@dozer , šta ima, živ-zdrav?
Evo malo do bajrama ostalo a neće san na oči, valjda puno kofeina šta li
Odgovor na pitanje prvo: moje ubjeđenje je da nesumnjivo nastadosmo od Boga. Kreatora svega što postoji pa tako i spomenutih aliena. To nije isto, Stvoritelj i stvorenja.
Dozeru, sto posto si u pravu kad si primjetio da su mnoga "božanstava "kroz historiju čovječanstva bili upravo ti alieni. To je jedan od ključnih momenata i tu se stvar odvaja u dva pravca. Moje ubjeđenje i vjerovanje, koje usput rečeno procentualno dijeli i većina stanovnika na planeti
,je to da je Stvoritelj stvorio čovjeka a mnogo prije u vremnu i te aliene, ili kako ih još zovemo "džine". Tih aliena ima mnogo vrsta i njihove mogućnosti su iznad ljudskih i čovjeku se kroz historiju mnoga duhovna bića predstavlja kao bogovi jer su radili stvari koje su čovjeku nezamislive.
Stvar za lijepe priče. Šteta samo što će bit hahah hihihi bez argumenata ili barem uljudnosti u komunikaciji ali eto, takni smo mi.
uvod je tu. Pozz
Samo sam preletio temu prvu i zadnju stranu, drugi put planiram čitat pa ako bude normalne rasprave, mogao bih se uključit.
@dozer , šta ima, živ-zdrav?
Odgovor na pitanje prvo: moje ubjeđenje je da nesumnjivo nastadosmo od Boga. Kreatora svega što postoji pa tako i spomenutih aliena. To nije isto, Stvoritelj i stvorenja.
Dozeru, sto posto si u pravu kad si primjetio da su mnoga "božanstava "kroz historiju čovječanstva bili upravo ti alieni. To je jedan od ključnih momenata i tu se stvar odvaja u dva pravca. Moje ubjeđenje i vjerovanje, koje usput rečeno procentualno dijeli i većina stanovnika na planeti
Stvar za lijepe priče. Šteta samo što će bit hahah hihihi bez argumenata ili barem uljudnosti u komunikaciji ali eto, takni smo mi.
uvod je tu. Pozz
- Dozer
#292 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Ooooo, kako je drug
E, upravo ovo sto si rekao je sustina "problema" - nase ubjedjenje.
Zasto smo ubijedjeni ili vjerujemo da postoji to nesto sto se naziva "bog", a cemu se pripisuju razne moci, sposobnosti, itd., kada ne postoji ni jedan jedini dokaz za postojanje toga? Ja mislim da je taj pojam nastao vrlo davno, prvo kod primitivnih ljudi i vezano za obicne prirodne pojave tipa munja i gromova, a koje oni sebi nisu znali objasniti i sigurno su mislili da to neko ili nesto strasno mocno baca odozgo na njih, kroz sta se vijekovima razvijao strah od toga necega ili nekoga gore, a zatim se to prenosilo s koljena na koljeno generacijama, sve do danas.
Naravno, vremenom se sve to postepeno modifikovalo, razne stvari su se razjasnjavale i vise nisu bile cuda, pa su s tim izumirala i ta vjerovanja, bogovi i religije.
Ali, na identican nacin i istovremeno su se prenosila i druge price i saznanja, i to ona vezana za posjetioce s neba. Svaka religija ih ima, kako one prastare, tako i ove danasnje, nazovimo ih moderne. Ono sto nedostaje u svemu tome, u tim predanjima, pricama i legendama jeste eksplicitna potvrda toga da je bog nesto razlicito od tih posjetilaca.
S druge strane, a na cemu ja baziram svoje ubjedjenje i tvrdnje, jesu upravo te cinjenice o posjetama vanzemaljske inteligencije nama. Evo, pogledaj cak i danas kakvu situaciju imamo - bar 50% ljudi na svijetu ne vjeruje i ne zeli uopste da prica o tim, sada vec vrlo poznatim cinjenicama. Ljudi jednostavno odbijaju da cak i pokusaju povezati te stvari, tj. te cinjenice i racionalno i logicno razmisliti o njima.
Zasto je to tako? Cega se ljudi boje? Gubitka vjere? Pa...ako se nesto cinjenicno dokaze u tom smislu, sta je onda problem?
Nekada su ljudi vjerovali u boga Sunca Ra, Zeusa, Tora, Apolona, itd., pa je to kroz stotine i hiljade godina iscezlo. Zasto se isto ne moze desiti i sa Isusom i Allahom?
E, upravo ovo sto si rekao je sustina "problema" - nase ubjedjenje.
Zasto smo ubijedjeni ili vjerujemo da postoji to nesto sto se naziva "bog", a cemu se pripisuju razne moci, sposobnosti, itd., kada ne postoji ni jedan jedini dokaz za postojanje toga? Ja mislim da je taj pojam nastao vrlo davno, prvo kod primitivnih ljudi i vezano za obicne prirodne pojave tipa munja i gromova, a koje oni sebi nisu znali objasniti i sigurno su mislili da to neko ili nesto strasno mocno baca odozgo na njih, kroz sta se vijekovima razvijao strah od toga necega ili nekoga gore, a zatim se to prenosilo s koljena na koljeno generacijama, sve do danas.
Naravno, vremenom se sve to postepeno modifikovalo, razne stvari su se razjasnjavale i vise nisu bile cuda, pa su s tim izumirala i ta vjerovanja, bogovi i religije.
Ali, na identican nacin i istovremeno su se prenosila i druge price i saznanja, i to ona vezana za posjetioce s neba. Svaka religija ih ima, kako one prastare, tako i ove danasnje, nazovimo ih moderne. Ono sto nedostaje u svemu tome, u tim predanjima, pricama i legendama jeste eksplicitna potvrda toga da je bog nesto razlicito od tih posjetilaca.
S druge strane, a na cemu ja baziram svoje ubjedjenje i tvrdnje, jesu upravo te cinjenice o posjetama vanzemaljske inteligencije nama. Evo, pogledaj cak i danas kakvu situaciju imamo - bar 50% ljudi na svijetu ne vjeruje i ne zeli uopste da prica o tim, sada vec vrlo poznatim cinjenicama. Ljudi jednostavno odbijaju da cak i pokusaju povezati te stvari, tj. te cinjenice i racionalno i logicno razmisliti o njima.
Zasto je to tako? Cega se ljudi boje? Gubitka vjere? Pa...ako se nesto cinjenicno dokaze u tom smislu, sta je onda problem?
Nekada su ljudi vjerovali u boga Sunca Ra, Zeusa, Tora, Apolona, itd., pa je to kroz stotine i hiljade godina iscezlo. Zasto se isto ne moze desiti i sa Isusom i Allahom?
- shiljak
#293 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Ako 50% vjeruje u izvanzemaljce, onda barem 50% vjeruju u vampire (ovi što znaju šta je vampir)
I pošto je toliki broj, onda mora da je istina.
Ako sad neko ovo pročita i kaže niđe veze, to je zato što "bar 50% ljudi na svijetu ne vjeruje i ne zeli uopste da prica o tim, sada vec vrlo poznatim cinjenicama. Ljudi jednostavno odbijaju da cak i pokusaju povezati te stvari, tj. te cinjenice i racionalno i logicno razmisliti o njima."
Može se dosta naći sadržaja na tu temu.
Pronađene kosti
Definitivno vampiri postoje, samo što mi to ne znamo, Sve više i više ljudi nestaje i nikad ne bude pronađeno.
Ne znam što ljudi kriju vampire, možda nas spremaju da nam kažu kroz filmove.
Svi znamo da se vazda priča o doniranju krvi, a krije se da je to za vampire, da nas ne bi napadali. Ali vampira je sve više tako da će doći dan kad će faliti krvi.
Mislim da bi trebao u kući svako imat po jedan kolac. Trebalo bi to pod obavezno uvesti za sve i da se plaća kazna ko nema. A sigurno bi pomoglo i za odbranu od izvanzemaljca ako ti uđe u sobu dok budeš spavao da te ponese u svoj spaceship.
Ako sad neko ovo pročita i kaže niđe veze, to je zato što "bar 50% ljudi na svijetu ne vjeruje i ne zeli uopste da prica o tim, sada vec vrlo poznatim cinjenicama. Ljudi jednostavno odbijaju da cak i pokusaju povezati te stvari, tj. te cinjenice i racionalno i logicno razmisliti o njima."
Može se dosta naći sadržaja na tu temu.
Pronađene kosti
Definitivno vampiri postoje, samo što mi to ne znamo, Sve više i više ljudi nestaje i nikad ne bude pronađeno.
Ne znam što ljudi kriju vampire, možda nas spremaju da nam kažu kroz filmove.
Svi znamo da se vazda priča o doniranju krvi, a krije se da je to za vampire, da nas ne bi napadali. Ali vampira je sve više tako da će doći dan kad će faliti krvi.
Mislim da bi trebao u kući svako imat po jedan kolac. Trebalo bi to pod obavezno uvesti za sve i da se plaća kazna ko nema. A sigurno bi pomoglo i za odbranu od izvanzemaljca ako ti uđe u sobu dok budeš spavao da te ponese u svoj spaceship.
- Dozer
#294 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Ti, po obicaju, nastavljas sa supljiranjem, a da prethodno ne das ni jedan komentar na postavkjena pitanja. A obrazlozenje smijesno - jer ce biti dodatnih pitanja
Btw, vidim da niso pogledao onaj klip s onim iz KGB-a koji nabroja sve vrste koje su nas posjecivale i posjecuju.
Mozda tamo nadjes odgovor i na ovo tvoje o vampirima.
Takodjer, nije ti palo na pamet da su i "vampiri" dio vjekovnih predanja s koljena na koljeno, kao i mnoge druge stvari.
Sta je ljude natjeralo da pocnu pricati o vampirima, pa cak i da ih tako nazovu? Neki stvarni dogadjaji i vidjenja, ili samo ljudska masta?
Ja mislim da je ovo prvo, a onda je ljudska masta doradila ostalo
- shiljak
#295 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Želiš da tražim odgovore za tebe koje već postoje na internetu i da ti onda napišem? Zašto bi gubio vrijeme? Misliš da ja znam sve i da mi ne treba google da nađem odgovor za tebe? Moji odgovori mogu biti: ima dokaz, ima teorija dobra, ima teorija slaba i nema teorije. Šta god da je od ovog se slažem.
Kako znaš da iz KGB ne laže? Možda laže iz tebi nepoznatog razloga.
Vampiri su prvo što mi je palo na pamet, to može biti bilo koja besmislica u kojoj većina ljudi misli a da je pogrešno, tako da ne možeš reći da treba vjerovati u izvanzemaljce zato što dosta ljudi vjeruje.
Izvanzemaljce je neko izmislio da lete oko nas a onda je ljudska masta dodatno doradila godinama kasnije.
Ja koji god lažni primjer da uzmem, kao vampire, ti imaš i za to razlog da vjeruješ i u to.
Ne pada mi više ništa na pamet šta bi mogao reći a da ti kažeš da za to ne vjeruješ također, možda umjesto vampira da gledaš kao da je "Unicorn", a ako vjeruješ i u to onda nešto drugo smislim.
Kako znaš da iz KGB ne laže? Možda laže iz tebi nepoznatog razloga.
Vampiri su prvo što mi je palo na pamet, to može biti bilo koja besmislica u kojoj većina ljudi misli a da je pogrešno, tako da ne možeš reći da treba vjerovati u izvanzemaljce zato što dosta ljudi vjeruje.
Izvanzemaljce je neko izmislio da lete oko nas a onda je ljudska masta dodatno doradila godinama kasnije.
Ja koji god lažni primjer da uzmem, kao vampire, ti imaš i za to razlog da vjeruješ i u to.
Last edited by shiljak on 17/07/2015 22:37, edited 1 time in total.
- Dozer
#296 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Fakat me nasmijavas, al' ozbiljno.
Prvo - ja ne vjerujem ni u sta. Otkad znam za sebe, nekako mi je logika, analiza i rezultat bio prirodan nacin spoznaje.
Diskusije su mi takodjer uvijek bile dobar izvor i informacija, ali i saznanja. I onda opet isti proces - analiza, logika, rezultat.
Ja te samo pitam - sta cemo ako se ispostavi tacno ovo o cemu ja pricam, za naseg zivota? Recimo, te 2025 koju onaj spominje (a nije jedini).
Ovo pitanje, naravno, vazi za sve.
- shiljak
#297 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
logika, analiza i rezultat? Dakle nađeš video kako duh spasi čovjeka na cesti i kažeš da nema razloga da ne bude pravi klip
A dokazi su da već znaš da izvanzemaljci postoje na osnovu tvojih analiza, pa je sasvim pouzdano reći da video nije lažan.
Onda raznih tema, od duha do letećeg tanjira pa do piramide i drugih stvari, svašta nešto postavljaš
NASA rekla do 2025 da će naći.. ali ne ove izvanzemaljce što ti misliš nego neke mikrobe i slično. Sad ispade da si otvorio temu jer izvanzemaljci dolaze 2025. Šta bi bilo kad bi došli to je druga priča. Ako ima šanse da postoje onda ima šanse i da dođu, na osnovu toga i prave lažne klipove, slike, priče.
Onda raznih tema, od duha do letećeg tanjira pa do piramide i drugih stvari, svašta nešto postavljaš
NASA rekla do 2025 da će naći.. ali ne ove izvanzemaljce što ti misliš nego neke mikrobe i slično. Sad ispade da si otvorio temu jer izvanzemaljci dolaze 2025. Šta bi bilo kad bi došli to je druga priča. Ako ima šanse da postoje onda ima šanse i da dođu, na osnovu toga i prave lažne klipove, slike, priče.
- Dozer
#298 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Fakat me fasciniras kolicinom izvrtanja i trolanja.
Hajmo ovako - na Discovery Scinece imas ovih dana serijal pos nazivom "Bliski susreti". Imas to veceras, pa u utorak, itd.
Ako vec nw vjerujes meni, hoces li povjerovati jednom takvom kanalu i ljudima koji svjedoce o tome kao direktni ucesnici dogadjaja, kao i analizama strucnjak, doktora i zvanicnim nalazima....
Ah, da...izvinjavm se... Za tebe je sve to fake, namjesteno, nastimano ,CGI, AAE...
Hajmo ovako - na Discovery Scinece imas ovih dana serijal pos nazivom "Bliski susreti". Imas to veceras, pa u utorak, itd.
Ako vec nw vjerujes meni, hoces li povjerovati jednom takvom kanalu i ljudima koji svjedoce o tome kao direktni ucesnici dogadjaja, kao i analizama strucnjak, doktora i zvanicnim nalazima....
Ah, da...izvinjavm se... Za tebe je sve to fake, namjesteno, nastimano ,CGI, AAE...
-
cekek
#299 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
Na žalost Discovery, NGC, Viasat History, History Channel....postaju sve dubiozniji izvor. Nekada su bili ok, bez dvojbe.Dozer wrote:Fakat me fasciniras kolicinom izvrtanja i trolanja.
Činjenice o temi:
- Život uopšte nije misterija, nastaje spontano ako je zadovoljavajuća biohemija prisutna već kod stvaranja zvjezdanog sistema / planeta.
- Inteligentni život je s druge strane puno rjeđi, puno veće čudo, pogotovu da je u takvom obliku da može uticati na svoju okolinu (mi vs delfini). Daleko od toga da je moguć isključivo vanjskom intervencijom, samo se više zvijezda mora poklopiti.
- Obzirom na veličinu svemira, mogućnost "live" kontakta dvije inteligentne vrste je jako malena. Procjena veličine Mliječnog puta ide između 100k - 180k SG, znači i Star Trek pogonima treba bruka vremena da pređe sa jednog kraja na drugi JEDNE galaksije. Dok dođeš do njih oni izumrli ili se pobili ili odselili
- Postojanje viših bića je glupo isključiti, na kraju krajeva zahvaljujući k.mehanici ispada da je sve prazan prostor + energija, a sve manje materije u klasičnom smislu.
- Prekratko postojimo da bi razvili tehnologiju otkrivanja bilo vanzemaljaca bilo boga.
- panay
#300 Re: Kako nastadosmo - od boga ili vanzemaljaca, ili je to isto?
glede raznoraznih teorija o prirodi koja nas/vas okružuje , a okruživala je i razne naše ljudske pretke i prethodne civilizacije čiji materijalni ostaci su nalaženi postepeno (piramide,uskršnji otoci itd) , i svih religija i mitova starijih i novijih datuma, posmatrano u vijekovima unazad , a danas već i u milenijima te nama iole poznate i uvezane/neprekinute zapisane i/ili usmeno prenesene istorije , vjerujem da su svi čuli i za jednu stvar koja se naziva ''peti element'' , a kao pojam vezan je za sklop fizičko/hemijskih uslova na Zemlji , tj postojanje ''četiri osnovna elementa'' :
1. vode ,
2. zemlje ,
3. zraka
4. vatre.
spominju se ta 4 osnovna od kojih je ''sve satkano i stvoreno'' , stoga je ta brojka (4) prije svega jednostavan razlog zbog čega je dotična tvar/stvar o kojoj se tu pričalo nazvana rednim brojem 5 , i kao takva ušla u kolokvijalni riječnik sve do današnjih dana . Daklem , ''peti element'' , šta je to , ko je to , šta tačno taj pojam označava i jesu li i dokle tu stvar ljudi istraživali i kojim metodama i predhodnim znanjima/saznanjima. tzv ''alhemija'' je dio prošlosti vezan za ''istragu o petom elementu'' ili bi se moglo to reći i ''potragu za njim'' . U nekim definicijama odredili su ga ne kao zaseban element prirode , ali koji je tek ljudima i ljudskim čulima ne tako jasan , realan , vidljiv i shvatljiv kao ta navedena 4 , već kao neku vrstu raskrsnice , čvora , petlje , čvorišne tačke u kojoj se isprepliću ta 4 elementa Zemljine prirode. Time bi ''peti element'' svakako bila platforma i tvar/stvar/mjesto preko koje i kroz koju se ima pristup ali i moguća kontrola nad sva 4 ostala elementa podjednako. I u Kuranu se subjekt kojeg se interpretira kao ''Bog/Alah'' , a sam sebe definira i opisuje kao stvoriteljski/kreatorski izvor ljudi ( njihovog time i fizičkog i duševnog aspekta i znane nam vlastite manifestacije u prirodi ) koristi pojednostavljeno i skraćeno upravo tim načinom opisa stvari , i to vezano upravo za sam nastanak cijelih različitih vrsta živih stvorenja, a dalje se te žive vrste i same razvijaju , traju i mijenjaju u skladu sa svim prirodnim okolnostima ili usljed susreta/kontakata tih vrsta međusobno , ali ne mogu mijenjati samu vrstu kojoj pripadaju , tj element od kojeg su ''stvoreni'' , koji je poput posijane košpice iz koje nikne upravo samo jedna vrsta stabla i nekih daljih plodova koji niknu na njegovim granama.
Tako se spominje da su Ljudi nastali/stvoreni od Zemlje (element zemlja), Dzini od Vatre (element vatra) a Andjeli/Meleci od ''Svjetla'' , što bi mogao biti način opisa upravo ''petog elementa'' , ali moguće da je i to također ''vatra/sunce'' , jer se ta pojava neminovno i veže za svjetlo , kojeg i daje/isijava kad se pojavi u mraku.
Određena živa vrsta koja ima stepen svijesti da počne promišljati sama o sebi ( poput ljudi koji se pitaju takva pitanja ko smo , šta smo , odakle i koja nam je poenta i svrha postojanja , o čemu je upravo i ova forumska tema ) se zapravo tada kao već izniklo i razgranato stablo pita i raspituje o toj svojoj vlastitoj ''košpici / sjemenki'' , da li je posađena namjerno , ciljano i planski i od koga (to bi bilo pitanje naslova ove teme , da li je to ''bog i/ili vanzemaljci'' ) i u koju svrhu .... ili je i sjemenke date žive vrste tek slučajno nanio vjetar na ovu Zemlju , baš kako se i u njenoj prirodi nošene vjetrom (zrak), prenose sjemenke biljnog pokrivača i biljnih vrsta. Pitaju se članovi date vrste i ima li i koliko ima eventualnih drugih sličnih ili manje sličnih ''stabala'' , tj to su ta pitanja pitanja tipa ''jesmo li sami u svemiru'' i kakve li bi bile i od kojih sjemenki nastale neke druge žive vrste i rase , i uz to ide i pitanje koje možda i ponajviše kopka mnoge , jesu li ili nisu potencijalno na višem stepenu razvoja , inteligencije i općeg nivoa svijesti od nas.
Pitanje ''kako nastadosmo'' , ako slovi baš tako , onda je to pitanje u smislu da li smo kao ovakva ljudska vrsta namjerno i ciljano posijani i u svrhu koje i kakve (barem kakva je trebala biti ili nekad bila) ''božije bašte / rajskog vrta'' , ili nas je više slučajno , kao sjemenke odnekle donio na ovu Zemlju koja ima uslove za naš dalji razvoj neki ''svemirski vjetar'' , tj kosmički ekvivalent i pandan vjetru na zemlji koji raznosi dalje sjemenke biljaka , pa kako koja gdje nikne.
Kako su na Zemlju došle ''sjemenke nas samih'' je jedna tema ,a druga tema je koja je uopće naša primarna sjemenka , tu bi odgovor trebao biti da je to element ''zemlja''. Sve dalje nejasnoće oko toga proističu iz nepotpunog i/ili pogrešnog poznavanja cjelovitije priče o ''četiri elementa'' , ko i kako njima barata , da li ih i kako kontrolira i kombinuje , a kao dodatna nejasnoća i vječita intriga , u kojoj se i nalazi velik dio odgovora na tu vrstu pitanja , su (ne)shvatanja o ''petom elementu'' .
1. vode ,
2. zemlje ,
3. zraka
4. vatre.
spominju se ta 4 osnovna od kojih je ''sve satkano i stvoreno'' , stoga je ta brojka (4) prije svega jednostavan razlog zbog čega je dotična tvar/stvar o kojoj se tu pričalo nazvana rednim brojem 5 , i kao takva ušla u kolokvijalni riječnik sve do današnjih dana . Daklem , ''peti element'' , šta je to , ko je to , šta tačno taj pojam označava i jesu li i dokle tu stvar ljudi istraživali i kojim metodama i predhodnim znanjima/saznanjima. tzv ''alhemija'' je dio prošlosti vezan za ''istragu o petom elementu'' ili bi se moglo to reći i ''potragu za njim'' . U nekim definicijama odredili su ga ne kao zaseban element prirode , ali koji je tek ljudima i ljudskim čulima ne tako jasan , realan , vidljiv i shvatljiv kao ta navedena 4 , već kao neku vrstu raskrsnice , čvora , petlje , čvorišne tačke u kojoj se isprepliću ta 4 elementa Zemljine prirode. Time bi ''peti element'' svakako bila platforma i tvar/stvar/mjesto preko koje i kroz koju se ima pristup ali i moguća kontrola nad sva 4 ostala elementa podjednako. I u Kuranu se subjekt kojeg se interpretira kao ''Bog/Alah'' , a sam sebe definira i opisuje kao stvoriteljski/kreatorski izvor ljudi ( njihovog time i fizičkog i duševnog aspekta i znane nam vlastite manifestacije u prirodi ) koristi pojednostavljeno i skraćeno upravo tim načinom opisa stvari , i to vezano upravo za sam nastanak cijelih različitih vrsta živih stvorenja, a dalje se te žive vrste i same razvijaju , traju i mijenjaju u skladu sa svim prirodnim okolnostima ili usljed susreta/kontakata tih vrsta međusobno , ali ne mogu mijenjati samu vrstu kojoj pripadaju , tj element od kojeg su ''stvoreni'' , koji je poput posijane košpice iz koje nikne upravo samo jedna vrsta stabla i nekih daljih plodova koji niknu na njegovim granama.
Tako se spominje da su Ljudi nastali/stvoreni od Zemlje (element zemlja), Dzini od Vatre (element vatra) a Andjeli/Meleci od ''Svjetla'' , što bi mogao biti način opisa upravo ''petog elementa'' , ali moguće da je i to također ''vatra/sunce'' , jer se ta pojava neminovno i veže za svjetlo , kojeg i daje/isijava kad se pojavi u mraku.
Određena živa vrsta koja ima stepen svijesti da počne promišljati sama o sebi ( poput ljudi koji se pitaju takva pitanja ko smo , šta smo , odakle i koja nam je poenta i svrha postojanja , o čemu je upravo i ova forumska tema ) se zapravo tada kao već izniklo i razgranato stablo pita i raspituje o toj svojoj vlastitoj ''košpici / sjemenki'' , da li je posađena namjerno , ciljano i planski i od koga (to bi bilo pitanje naslova ove teme , da li je to ''bog i/ili vanzemaljci'' ) i u koju svrhu .... ili je i sjemenke date žive vrste tek slučajno nanio vjetar na ovu Zemlju , baš kako se i u njenoj prirodi nošene vjetrom (zrak), prenose sjemenke biljnog pokrivača i biljnih vrsta. Pitaju se članovi date vrste i ima li i koliko ima eventualnih drugih sličnih ili manje sličnih ''stabala'' , tj to su ta pitanja pitanja tipa ''jesmo li sami u svemiru'' i kakve li bi bile i od kojih sjemenki nastale neke druge žive vrste i rase , i uz to ide i pitanje koje možda i ponajviše kopka mnoge , jesu li ili nisu potencijalno na višem stepenu razvoja , inteligencije i općeg nivoa svijesti od nas.
Pitanje ''kako nastadosmo'' , ako slovi baš tako , onda je to pitanje u smislu da li smo kao ovakva ljudska vrsta namjerno i ciljano posijani i u svrhu koje i kakve (barem kakva je trebala biti ili nekad bila) ''božije bašte / rajskog vrta'' , ili nas je više slučajno , kao sjemenke odnekle donio na ovu Zemlju koja ima uslove za naš dalji razvoj neki ''svemirski vjetar'' , tj kosmički ekvivalent i pandan vjetru na zemlji koji raznosi dalje sjemenke biljaka , pa kako koja gdje nikne.
Kako su na Zemlju došle ''sjemenke nas samih'' je jedna tema ,a druga tema je koja je uopće naša primarna sjemenka , tu bi odgovor trebao biti da je to element ''zemlja''. Sve dalje nejasnoće oko toga proističu iz nepotpunog i/ili pogrešnog poznavanja cjelovitije priče o ''četiri elementa'' , ko i kako njima barata , da li ih i kako kontrolira i kombinuje , a kao dodatna nejasnoća i vječita intriga , u kojoj se i nalazi velik dio odgovora na tu vrstu pitanja , su (ne)shvatanja o ''petom elementu'' .