Novi rat

Locked
Skijaš

#276 Re: Novi rat

Post by Skijaš »

Lincoln-Burrows wrote:
@mba wrote: bosnjaci ga sigurno nece zapoceti nikada, u to sam uvjeren!
Eto, riješeno. Nema rata.
Jednostrano stavljanje državnih zakona van snage na teritoriji manjeg entiteta jeste početak rata jer tad ne važe ni entitetski zakoni i svaka povratnička sredina postaje od genocidne vlasti slobodna teritorija.
emmir1

#277 Re: Novi rat

Post by emmir1 »

Kakav klaun je Dodik.

Nova izjava, rezolucija znači raspad BiH.

Ismijao sam se.

On je kao zaštitnik BIH i zato je protiv rezolucije.
L u c i f e r

#278 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Blek Stena wrote:
L u c i f e r wrote:
Blek Stena wrote:Kako je masta opaka stvar, nekad srbi mislili da su sila nebeska sad ih zamjenili bosnjaci! :zzzz:
Na cijeloj temi nije bio ni jedan ofanzivan niti nacionalistički post.

Samo se ljudi neće dati Miletu tako lahko smještati u rezervate kao što je to on zamislio...
trolas ocigledno :thumbup:
Ne znam zašto misliš tako, al haj, helem nejse... :zoka:
triiksa

#279 Re: Novi rat

Post by triiksa »

L u c i f e r wrote:
triiksa wrote:
L u c i f e r wrote:
More bit, more bit...

Enivej, tek sad viđo da imaš samo 25 postova, a Lucifer ne muhabeti sa poletarcima ispod 100, tako da...pomoz bog...
Zapazih da to cesto koristis kad hoces da izofiras sagovornika. To kao kad predjes odredjeni broj postova, postajes pametniji ili sta? Ti to navodis k'o da si doktorirao a ne dangubio po forumu.
Bježi ba mali, idi igraj picigena...
:lol: e nek' si mi rek'o...
emmir1

#280 Re: Novi rat

Post by emmir1 »

Naslovnica wrote:Samo mi nije jasno kako većina kuje planove zauzimanja Brčkog, Pala, Banjaluke...kao da ne bi bilo reakcije Srba? Ko oni bi podvili rep i nastala bi bježanija? Nekakvi tenkovi se spominju? :)
Jeste li baš sigurni da bi to tako išlo kako zamisljate?
:)

Niko ne očekuje da neće biti borbe.

Niko nije rekao da će biti lako, bit će teško.

No mi znamo ako nema Bosne nema ni Bošnjaka, i za svoj opstanak ćemo se boriti.

Posebno nećemo dozvoliti da budemo nespremni kao 90 tih, biti nespreman je zločin prema nama samima
ULTRAK

#281 Re: Novi rat

Post by ULTRAK »

emmir1 wrote:
Naslovnica wrote:Samo mi nije jasno kako većina kuje planove zauzimanja Brčkog, Pala, Banjaluke...kao da ne bi bilo reakcije Srba? Ko oni bi podvili rep i nastala bi bježanija? Nekakvi tenkovi se spominju? :)

Niko ne očekuje da neće biti borbe.

Niko nije rekao da će biti lako, bit će teško.

No mi znamo ako nema Bosne nema ni Bošnjaka, i za svoj opstanak ćemo se boriti.

Posebno nećemo dozvoliti da budemo nespremni kao 90 tih, biti nespreman je zločin prema nama samima
Borbe bi bilo oko Brckog. No za ove planine oko Sarajeva tu bi bilo manjeg puskaranja jer je odnos snaga 1:50 i svaki Srbin koji bi se probao ukopati na Trebevic ili Jahorinu bi se ukopao u svoj grob. To je jasno. Za Brcko bi se oni vjerovatno grcevito borili.
razonoda

#282 Re: Novi rat

Post by razonoda »

Edin H. wrote:
razonoda wrote: :zoka:
Povratnici iz Sirije su velika prijetnja za BiH!
Zar nisu na robiji? :oops:
:?

Čović upozorio je da se više od stotinu građana BiH nalazi po ratištima u svetu i da svojim povratkom stvaraju i mogući ambijent za nove terorističke aktivnosti.
Naslovnica

#283 Re: Novi rat

Post by Naslovnica »

ULTRAK wrote:
Pa evo. Sa jedne strane imas Sarajevo sa pola miliona stanovnika. Sa druge strane Pale, Lukavicu, Vojkovice. U slucaju da su Bosnjaci naoruzani; sto jesu (bolje od Srba) to na papiru pada 1/1. U slucaju da Bosnjacima podrsku pruzaju Turski, Americki sataliti i dronovi kao u slucaju oluje i HV; onda to jos olaksava stvar.
Nisam znao da su Bošnjaci bolje naoružani od Srba?
Lincoln-Burrows

#284 Re: Novi rat

Post by Lincoln-Burrows »

Skijaš wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
@mba wrote: bosnjaci ga sigurno nece zapoceti nikada, u to sam uvjeren!
Eto, riješeno. Nema rata.
Jednostrano stavljanje državnih zakona van snage na teritoriji manjeg entiteta jeste početak rata jer tad ne važe ni entitetski zakoni i svaka povratnička sredina postaje od genocidne vlasti slobodna teritorija.
Gospodin @mba kaže da Bošnjaci neće započeti rat,
tko će onda prvi zapucati?
ULTRAK

#285 Re: Novi rat

Post by ULTRAK »

Naslovnica wrote:
ULTRAK wrote:
Pa evo. Sa jedne strane imas Sarajevo sa pola miliona stanovnika. Sa druge strane Pale, Lukavicu, Vojkovice. U slucaju da su Bosnjaci naoruzani; sto jesu (bolje od Srba) to na papiru pada 1/1. U slucaju da Bosnjacima podrsku pruzaju Turski, Americki sataliti i dronovi kao u slucaju oluje i HV; onda to jos olaksava stvar.
Nisam znao da su Bošnjaci bolje naoružani od Srba?
Pa 50% OSBIH cine Bosnjaci; Srbi oko 33%. Oklopni bataljon je stacionisan u Tuzli i to je jedini oklopni bataljon OSBIH. Glavni operativni stab OSBIH je u Sarajevu; jedna od najvecih helikopterskih baza u Rajlovcu. Dakle vecina tehnike je u rukama Bosnjaka. A uz to skoro svako ima vlastito naoruzanje a Bosnjaka ima mnogo vise od Srba.

Sva vojna industrija je u rukama Bosnjaka. Bez municije nema preduslova za borbu. A ove namjenske undustrije rade punom parom. Dodik nema ni jednu fabriku namjenske industrije.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by ULTRAK on 05/07/2015 15:40, edited 4 times in total.
junior3

#286 Re: Novi rat

Post by junior3 »

Stvarno ko će početi rat?
and

#287 Re: Novi rat

Post by and »

junior3 wrote:Stvarno ko će početi rat?
kome se negdje ide :mrgreen:
razonoda

#288 Re: Novi rat

Post by razonoda »

NE PONOVILO SE

Opsada Sarajeva bila je jedna od najdužih opsada u povijesti modernog ratovanja i najduža opsada jednog glavnog grada ikada.

Trajala je 44 mjeseci, što je tri puta duže od opsade Staljingrada.
sinuhe

#289 Re: Novi rat

Post by sinuhe »

junior3 wrote:Stvarno ko će početi rat?
Pa Bosnjaci, ko drugi uopste spominje mogucnost rata?
Skijaš

#290 Re: Novi rat

Post by Skijaš »

Lincoln-Burrows wrote:
Skijaš wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Eto, riješeno. Nema rata.
Oni koji nasiljem pokušaju nametnuti zakone manjeg entiteta, a koje će se odbaciti onako kako Dodik odbaci državne zakone, jednostrano i bez parlamentarne procedure. To je u najgorem slučaju. U najboljem, na Dodikovu pobunu reaguju OHR i Sarajevo, ali to očigledno nije realno očekivati.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#291 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

L u c i f e r wrote:Ne želim ga, ne prizivam ga, ali ako bude Miletovog referenduma - biće i rata.

Mi rezervne zemlje osim Bosne nemamo.

Haman je vakat za drugo poluvrijeme.

Ne da četnicima đavo mira.

Prognoze, procjene, informacije o vojnoj spremnosti, prijedlozi obavještajnih i vojnih akcija, strateški pravci,...?
Ovaj put bi vam na forumu solila pamet o patriotizmu i "vi dole" :mrgreen: ;-)
L u c i f e r

#292 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

SDS pozvao Milorada Dodika da podnese ostavku
Objavljeno: 05. 07. 2015 - 15:31 Novosti » Iz minute u minutu
A
A
A
Times
Arial
0 Google +0
SDS pozvao Milorada Dodika da podnese ostavku
Foto: Agencije (Dodik: Sukobio se sa svima u okruženju)

Srpska demokratska stranka (SDS) pozvala je danas Milorada Dodika da u interesu budućnosti Republike Srpske odmah podnese ostavku na funkciju predsjednika RS, jer, kako je saopćeno, sukobi sa svima u okruženju i pozivi na obračune sa neistomišljenicima u sopstvenom narodu pogubni za budućnost Republike Srpske.

Iz SDS-a je saopćeno da su zaprepašteni načinom na koji Milorad Dodik "zloupotrebljava funkciju predsjednika Republike Srpske optužujući sve one koji ne vjeruju njegovoj rušilačkoj i pogubnoj politici za RS i njen narod".

- Izlivi bijesa koji su se mogli čuti na pomenu stradalim Srbima u dva posljednja rata u Bratuncu i Kozari vrijeđaju sve žrtve i pogađaju sve dobronamjerne ljude - ističe se u saopćenju.

Politika "Srbe na Srbe" koju propagira Milorad Dodik zloupotrebljavajući funkciju predsjednika RS, koja po Ustavu treba da odražava jedinstvo i da predstavlja sve građane RS, neće donijeti dobro ni RS niti našem narodu – upozorava SDS u saopćenju.

Dodikove tvrdnje o, kako navode, "izdaji i potrebi političkog obračuna sa rukovodstvom SDS-a" izrečene danas na Mrakovici nemaju ni jedan valjan argument.

- Podvalama i lažima Milorad Dodik neće moći da pobjegne od odgovornosti što se u RS desila najveća pljačka naroda u vrijeme njegove desetogodišnje vladavine i što smo danas najsiromašniji narod u regionu i Evropi. Politika SDS-a, kao državotvorne stranke u Republici Srpskoj, je bila i biće isključivo u interesu RS i njenih građana - navode iz SDS-a.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić u izjavi za BN televiziju je kazao:

- Nama ne pada na pamet da pratimo suludu politiku koju u poslednje vrijeme propagira Milorad Dodik. Napuštanje zajedničkih organa je prepuštanje tih institucija preko kojih Srbi i Republika Srpska ostvaruju uticaj na odluke što bi u slučaju da se to uradi bilo samoubistvo za Republiku Srpsku i naš narod. Ja pitam Milorada Dodika zašto nije pozvao na napuštanje parlamenta BiH kada su njegovi poslanici glasali za zakon o Sudu i Tužilaštvu BiH i na takav način omogućili proganjanje hiljada Srba u Republici Srpskoj i BiH? Zašto Dodik nije pozvao na napuštanje svoje poslanike koji su izglasali promjenu Ustava da se definiše status Brčko distrikta u Ustavu BiH? Milorad Dodik je izgubio kompas i ne pada nam na pamet da zbog odgovornosti prema Republici Srpskoj pratimo njegovu politiku. Milorad Dodik je ovim istupima i na ovakav način stvaranjem konflikta trenutno najveća opasnost za Srpsku i najbolje bi bilo da podnese ostavku na mjesto predsjednika Republike Srpske, koji bi po Ustavu trebao da obezbjeđuje jedinstvo naroda u Srpskoj, izričit je Bosić.

Komentarišući istupe Milorada Dodika na Kozari, koji je lidera SDS-a i njegove saradnike nazvao izdajnicima, Bosić kaže "da je to direktan poziv na obračun i linč, bez obzira kako je to Dodik upakovao. Ja se bojim da mi ne dođemo u situaciju koju je opisao Radoje Domanović u svojoj pripovjetki, da narod shvati na kraju puta da je vođa slijep. U slučaju Milorada Dodika se ne radi o sljepilu već o nekoj sasvim drugoj dijagnozi, zaključio je Bosić.
Last edited by L u c i f e r on 05/07/2015 15:49, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#293 Re: Novi rat

Post by Velkoski »

Butmiran wrote:
Velkoski wrote:Ja želim Republiku Sarajevo, od Čaršije do Dobrinje.

Da konačno krenemo naprijed. :)
Gdje sam ja u tom klocu? :D
Ma ti si fosil :D
L u c i f e r

#294 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

KatarinaKosaca wrote:
L u c i f e r wrote:Ne želim ga, ne prizivam ga, ali ako bude Miletovog referenduma - biće i rata.

Mi rezervne zemlje osim Bosne nemamo.

Haman je vakat za drugo poluvrijeme.

Ne da četnicima đavo mira.

Prognoze, procjene, informacije o vojnoj spremnosti, prijedlozi obavještajnih i vojnih akcija, strateški pravci,...?
Ovaj put bi vam na forumu solila pamet o patriotizmu i "vi dole" :mrgreen: ;-)
Ha? :)

ps: ahaa, skonto... :D
Last edited by L u c i f e r on 05/07/2015 15:49, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#295 Re: Novi rat

Post by pici »

samo heftu ranije najavite da odem u šweCku po logistiku :bih:
Edin H.

#296 Re: Novi rat

Post by Edin H. »

Hoce li se opet, mashala, moci dobro uzeti, kao u onom proslom? :zzzz:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#297 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

L u c i f e r wrote:Ha? :)

ps: ahaa, skonto... :D
Ma, i mape ću crtati po forumu kako treba i gdje treba, biću najveći patriJota, veći od ovih što čitamo :D , ali sa daljine. Meni je jedan rat dosta. A, evo zna @Edin H. , zajedno smo se borili i koliko smo doprinijeli i učinili. Jedan rat za jedan život od mene dosta..,... Bolje preko neta, kao što vidimo, to su najveće patriote, ne smiješ reć da nisu :lol: :lol:
Pa, i tata bi tako malo sine ;-)
Sanjarko

#298 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

p206 wrote:Nema bitke, nema rata, bez Jasera Arafata :!:
Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeez BB-a :D
@mba

#299 Re: Novi rat

Post by @mba »

ja predpostavljam da ce neka nova vrsta sa marsa da napravi invaziju na manji bh entitet, i to ce biti pocetak novih sukoba na balkanu, ono ozbiljno sad ti govorim! :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#300 Re: Novi rat

Post by pici »

ja sam već zapiko konzume desno od miljacku, Irpotane i BBI... ostalo ćemo se laHko raskusurat :bih:
Locked