Siizam na Face tv i Hayat

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
BiH38

#276 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by BiH38 »

Ovaj Salik79 je prolupao kao i svaki sijja. Jos procitah gore kaze svjetlosnu godinu ispred ostalih HEHEHE. Jeste svjetlosnu godinu ispred ostalih ali prema Dzehenemu. U to nema sumnje.
kritichar

#277 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by kritichar »

Opetja033 wrote:Nisam gledao taj ramazanski program na Hayatu i smatram da predstavniku organizacije "Mulla Sadr" nije mjesto u ramazanskom programu koji gledaju Bosnjaci.
IZ po ovom pitanju mora i treba reagovati.

Sa druge strane ne znam u cemu je problem sa sejhom Kukavicom? Njega sam slusao na FACE TV-u.
Ocito se ovdje namece teza: selefizam = Ehlu Sunnet.
Kukavica je šija, nije još deklarisani, ali svaki bi mu šija pozavidio, ali tako i većina njih djeluje, pod maskom

a ovdje se namaće teza ako si protiv šija vehabija si i pokušavaju odbraniti neodbranjivo, da IZ nije protiv šija
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#278 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by _BataZiv_0809 »

I sto ih toliko mrzite?
neki

#279 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by neki »

_BataZiv_0809 wrote:I sto ih toliko mrzite?
zato sto je u ljudskoj prirodi da se dijele i mrze medjusobno, pa makar i zbog gluposti :roll:
Coromandel

#280 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Coromandel »

kritichar wrote:
Opetja033 wrote:Nisam gledao taj ramazanski program na Hayatu i smatram da predstavniku organizacije "Mulla Sadr" nije mjesto u ramazanskom programu koji gledaju Bosnjaci.

Sa druge strane ne znam u cemu je problem sa sejhom Kukavicom? Njega sam slusao na FACE TV-u.
Kukavica je šija, nije još deklarisani, ali svaki bi mu šija pozavidio, ali tako i većina njih djeluje, pod maskom

a ovdje se namaće teza ako si protiv šija vehabija si i pokušavaju odbraniti neodbranjivo, da IZ nije protiv šija
nidje veze.

sinoc sam ih zakucao za pod i ako imaju obraza, ne bi trebali vise pisati gluposti.

onaj jedan njihov lik na drugim temama lajka kjafirske postove, ali ovdje ima sta reci u korist siizma.

ima fetva od IZ o sijama i tu je prica ispricana.

postavljaju neke slike sa irancima i nasima iz Islamske zajednice, a ne kontaju da je IZ institucija koja izmedju ostalog mora graditi i diplomatske odnose kako sa vatikanom tako i sa iranom.
zagortenej

#281 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by zagortenej »

Coromandel wrote: nidje veze.

sinoc sam ih zakucao za pod i ako imaju obraza, ne bi trebali vise pisati gluposti.
:pisnuo:
onaj jedan njihov lik na drugim temama lajka kjafirske postove, ali ovdje ima sta reci u korist siizma.

postavljaju neke slike sa irancima i nasima iz Islamske zajednice, a ne kontaju da je IZ institucija koja izmedju ostalog mora graditi i diplomatske odnose kako sa vatikanom tako i sa iranom.
Image
salik79

#282 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by salik79 »

@kriticar i ostali kriticari, samo mi jedno odgovorite - na koga je tacno mislio i na cije jedinstvo je mislio Reis kada je uputio ovu poruku?! Posto sije "nisu muslimani", o kakvom je, onda, islamskom jedinstvu i o kakvim neprijateljima je rijec?! Dobro znam reisov stav o Iranu i sijama, neki dan sam bio i pozvan na iftar u Hotelu Terme, koji je pravio Reis, tako da nudim svakome ko smatra suprotno od ovoga sto tvrdim, a i onome sto je Reis izjavio tokom svoga boravka u Iranu, da mi se javi na pp, a ja cu se potruditi da u najkracem roku organiziram "sastanak" s njim da jednom za svagda rascistimo ove nedoumice.
Reis Kavazović je poručio šiitskoj i sunnitskoj omladini da šire jedinstvo, te istakao da je očuvanje jedinstva među muslimanskom omladinom obavezno jer neprijatelji islama prije svih napadaju upravo omladinu. Prema njegovim riječima, iranska provincija Gulestan je najreprezentativniji primjer suživota šiita i sunnita u Iranu.
salik79

#283 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by salik79 »

Coromandel wrote:
kritichar wrote:

nidje veze.

Dje's ba zakucavac, nismo te prepoznali!? :lol: Sta mislis, sto ne grade diplomatske odnose i sa Izraelom?!

Postoji Reisov stav o "selefijama", tj vehabijama, i tu je prica ispricana:

"Nešto kasnije selefizam je tokom XIX i XX stoljeća korišten u procesu razvaljivanja tradicionalnih muslimanskih država: Osmanlijske carevine, Mogulskog carstva, Kadžarske države u Iranu, od strane zapadnih sila i Rusije. Taj proces je iskorišten kao zgodna prilika za unošenje razdora u svijet islama, kako bi se oslabila njegova koheziona snaga koja je povezivala periferiju islamskog svijeta sa centrom islamske države. Oni koji su stvorili selefizam, oni ga i održavaju, koristeći se njime za postizanje svojih ciljeva: vojnih, političkih i ekonomskih."

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/re ... vog-ucenja
Coromandel

#284 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Coromandel »

zagortenej wrote:
Coromandel wrote: nidje veze.

:pisnuo:

Image
ja makar javno napisem, a ti na hinjaka drkas :D
Coromandel

#285 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Coromandel »

halali homeini, ali nemam vise inspiraciju da se bakcem oko ovoga. inace ne vodim rasprave po forumima, vise volim onako blic uletiti i nesto napisati ili procitati.

pametnom je dosta ono sto sam postavio - fetvu od IZ o sijama, video prilog klanja na kerbeli...

p.s. ali zagoru jos zvoni u usima od sinoc :D
zagortenej

#286 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by zagortenej »

Coromandel wrote:halali homeini, ali nemam vise inspiraciju da se bakcem oko ovoga. inace ne vodim rasprave po forumima, vise volim onako blic uletiti i nesto napisati ili procitati.

pametnom je dosta ono sto sam postavio - fetvu od IZ o sijama, video prilog klanja na kerbeli...

barem si se sinoc povukao na vrijeme :wink:
salik79

#287 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by salik79 »

Coromandel wrote:halali homeini, ali nemam vise inspiraciju da se bakcem oko ovoga. inace ne vodim rasprave po forumima, vise volim onako blic uletiti i nesto napisati ili procitati.

Takodjer, pametnom je dosta stav Reisa po pitanju selefija, odnosno vehabija (kroz citavu historiju, pa do danas).

P.S. Pravi si macak :mrgreen:
RNG_25

#288 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by RNG_25 »

Coromandel wrote:onaj jedan njihov lik na drugim temama lajka kjafirske postove, ali ovdje ima sta reci u korist siizma.
Validan argument je samo šta ko tvrdi, a ne ko šta tvrdi.
kritichar

#289 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by kritichar »

salik79 wrote:

Takodjer, pametnom je dosta stav Reisa po pitanju selefija, odnosno vehabija (kroz citavu historiju, pa do danas).

Da pametnom je dosta!

Prisustvo šiitskog faktora među nama koji do sada nije bio prisutan, on je već tu, toga moramo biti svjesni, a naravno i ekstremističkih, ne bih nikako kazao selefijskog, nego ekstremističkih djelovanja koje su izašle izvan okvira selefi-saliha, dakle koji nisu uopće u tim okvirima i koji imaju sasvim neku drugu interpretaciju islama na ovim prostorima. Reis ul lema Kavazović

Imate sreće što je reis mehak čovjek, zato ste se i raskokodakali.
doviđenja homeini
salik79

#290 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by salik79 »

kritichar wrote:
salik79 wrote:

Da pametnom je dosta!

Prisustvo šiitskog faktora među nama koji do sada nije bio prisutan, on je već tu, toga moramo biti svjesni, a naravno i ekstremističkih, ne bih nikako kazao selefijskog, nego ekstremističkih djelovanja koje su izašle izvan okvira selefi-saliha, dakle koji nisu uopće u tim okvirima i koji imaju sasvim neku drugu interpretaciju islama na ovim prostorima. Reis ul lema Kavazović

doviđenja homeini
"Nešto kasnije selefizam je tokom XIX i XX stoljeća korišten u procesu razvaljivanja tradicionalnih muslimanskih država: Osmanlijske carevine, Mogulskog carstva, Kadžarske države u Iranu, od strane zapadnih sila i Rusije. Taj proces je iskorišten kao zgodna prilika za unošenje razdora u svijet islama, kako bi se oslabila njegova koheziona snaga koja je povezivala periferiju islamskog svijeta sa centrom islamske države. Oni koji su stvorili selefizam, oni ga i održavaju, koristeći se njime za postizanje svojih ciljeva: vojnih, političkih i ekonomskih."

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/re ... vog-ucenja

Imate srece sto je Reis mehak covjek i sto vas je Ceric, onomad, toleris'o - zato ste i uzeli furseta...Dovidjenja Abdul Azize Al Sejhu.
Coromandel

#291 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Coromandel »

kritichar wrote:
salik79 wrote:

Da pametnom je dosta!

doviđenja homeini
ova rasprava postaje neozbiljna :D
kritichar

#292 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by kritichar »

moja izjava je novijeg datuma :wink:
salik79

#293 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by salik79 »

kritichar wrote:moja izjava je novijeg datuma :wink:
To je "tvoja izjava", odnosno "tvoja interpretacija" izjave. Naravno da oni koji sebe nazivaju selefijama nisu i ne mogu biti selefijama. Od samog osnivanja pokreta. Zna se ko su bili selefi salihin (prve generacije muslimana) i taj naziv je samo zloupotrijebljen kao i naziv "Islamska Drzava". Veze oni sa salihinima nisu imali, a osnovani su upravo iz razloga kojeg je Reis i naveo. Zato vas ja nikada ne zovem selefijama, nego pravim imenom - vehabije.
Coromandel

#294 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Coromandel »

salik79 wrote:
To je "tvoja izjava", odnosno "tvoja interpretacija" izjave. Naravno da oni koji sebe nazivaju selefijama nisu i ne mogu biti selefijama. Od samog osnivanja pokreta. Zna se ko su bili selefi salihin (prve generacije muslimana) i taj naziv je samo zloupotrijebljen kao i naziv "Islamska Drzava". Veze oni sa salihinima nisu imali, a osnovani su upravo iz razloga kojeg je Reis i naveo. Zato vas ja nikada ne zovem selefijama, nego pravim imenom - vehabije.
haj sve na stranu, nego jel se i ti fistas onim macetama na dan kerbele :D
Coromandel

#295 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Coromandel »

http://youtu.be/NaroY8UqVJQ

kad vidim ove ublehe, vehabluk mi dodje ko meHlem na ranu :D
salik79

#296 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by salik79 »

Coromandel wrote:
salik79 wrote:
haj sve na stranu, nego jel se i ti fistas onim macetama na dan kerbele :D
Zabranjeno fetvom, barem sto se Irana tice. Nego, jel' se ti, ili neko tvoj, u dogledno vrijeme namjeravate raznijeti u nekoj od sarajevskih dzamija?! Cisto da znamo :run: :mrgreen:
nasa

#297 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by nasa »

:D
Ja bih rekla da neki sanjaju Iran...dobro, sto je babi milo to joj se i snilo...
salik79

#298 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by salik79 »

Coromandel wrote:http://youtu.be/NaroY8UqVJQ

kad vidim ove ublehe, vehabluk mi dodje ko meHlem na ranu :D

Kada vidim ove idiote, i ublehaske im sejhove, sijaluk mi dodje ko budali samar :mrgreen:

Image
zagortenej

#299 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by zagortenej »

nasa wrote::D
Ja bih rekla da neki sanjaju Iran...dobro, sto je babi milo to joj se i snilo...
Toliko o nepristrasnosti :roll:
bingov buraz

#300 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by bingov buraz »

Iran :thumbup:
Post Reply