Simply: Oruzje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
junior3

#276 Re: Simply: Oruzje

Post by junior3 »

Vidi ove hopop kako se razumije. :mrgreen:
stafi

#277 Re: Simply: Oruzje

Post by stafi »

šta kaže zakon glede "jačine" optike?
krater

#278 Re: Simply: Oruzje

Post by krater »

junior3 wrote:Vidi ove hopop kako se razumije. :mrgreen:
Ona ima tandjaru :mrgreen:
junior3

#279 Re: Simply: Oruzje

Post by junior3 »

Nije se sa njom za*ebavati. :D
ho oponopono

#280 Re: Simply: Oruzje

Post by ho oponopono »

krater wrote:
junior3 wrote:Vidi ove hopop kako se razumije. :mrgreen:
Ona ima tandjaru :mrgreen:

...krater boj, puska koja ne puca, zahrdja! :gunjastajl:
ULTRAK

#281 Re: Simply: Oruzje

Post by ULTRAK »

ho oponopono wrote:...sve " americke sedmice" , obrtnocepni karabini Remington 700, Winchester 70, Ruger 77 delaju na odvec provjerenom Mauserovom M98 sustavu...tako da mozes ti biti vjerni postovalac Remingtona, a isto tako i ponosni vlasnik Winchestera...kao djeve i frajeri, neko preferira plavusu dok drugi crnke... :pusi2:

...sa Bushnellovom ili Leupoldovom optikom mozes se kurciti( da prostis) bilo Remicem ili Wincom...sve je stvar izbora... :drndavi:
Hajd mi pojasno malo. Ne kontam sta si napisala. Ja zelim da imam:

1)Legalnu "lovacku pusku";
2) Koja je estetski lijepa kako je mogu koristiti kao ukras u mirnodopskim uslovima;
3) Sa dobrom optikom;
4) Koja moze da se skine sa zida i da se transformise u vrhunsku snajpersku pusku u slucaju nekog belaja.

Sada je samo pitanje koja puska najbolje moze posluziti kao snajperska puska? Naravno od ovih legalnih lovackih.
ho oponopono

#282 Re: Simply: Oruzje

Post by ho oponopono »

ULTRAK wrote:
ho oponopono wrote:...sve " americke sedmice" , obrtnocepni karabini Remington 700, Winchester 70, Ruger 77 delaju na odvec provjerenom Mauserovom M98 sustavu...tako da mozes ti biti vjerni postovalac Remingtona, a isto tako i ponosni vlasnik Winchestera...kao djeve i frajeri, neko preferira plavusu dok drugi crnke... :pusi2:

...sa Bushnellovom ili Leupoldovom optikom mozes se kurciti( da prostis) bilo Remicem ili Wincom...sve je stvar izbora... :drndavi:

2) Koja je estetski lijepa kako je mogu koristiti kao ukras u mirnodopskim uslovima;
3) Sa dobrom optikom;
4) Koja moze da se skine sa zida i da se transformise u vrhunsku snajpersku pusku u slucaju nekog belaja.

Sada je samo pitanje koja puska najbolje moze posluziti kao snajperska puska? Naravno od ovih legalnih lovackih.
... tipicni lovacki karabini,( koji brend sve je stvar izbora crnka ili plavusa) :mrgreen:... plus montiras optiku sa jacinom uvecanja npr. 1.5-6x44 sasvim dovoljna, jer sve preko 10x nepotrebne zahtjevaju lezeci stav sa osloncem zbog podrhtavanja...nosac QR brzoskidajuci Leupoldov ...ili joj se divi na zidu ili pucaj ne mozes mi nista kad naidje belaj.. :pusi2:
ULTRAK

#283 Re: Simply: Oruzje

Post by ULTRAK »

ho oponopono wrote:
ULTRAK wrote:

3) Sa dobrom optikom;

... tipicni lovacki karabini,( koji brend sve je stvar izbora crnka ili plavusa) :mrgreen:... plus montiras optiku sa jacinom uvecanja npr. 1.5-6x44 sasvim dovoljna, jer sve preko 10x nepotrebne zahtjevaju lezeci stav sa osloncem zbog podrhtavanja...nosac QR brzoskidajuci Leupoldov ...ili joj se divi na zidu ili pucaj ne mozes mi nista kad naidje belaj.. :pusi2:
Ta optika i nosac bi me skupa doslo u USA oko 200 dolara. A kolko bi to bilo u BiH? Ima li neka web stranica Bosanska sa cijenama? Kolko kosta Winchester 70 u BiH nov recimo i gdje se to kupuje? Kolko treba vremena za vadjenje dozvole?
kosava

#284 Re: Simply: Oruzje

Post by kosava »

Gojeni H wrote:
kosava wrote:Remington sa gornje slike je VTR a sa donje Remington REMINGTON 700 SPS TACTICAL AAC SD prvo neces moci ga registrovat u Bosn jer ima razbijac plamena, drugo prigusivaci su u Bosni zabranjeni.

Ja nerazumijem ljude koji zivi u Bosni a hoce Remingtona koji malo malo mora na tvornicku popravku okidaca, stalno ih mjenjaju.

U Bosni je bolje kupiti Winchester M70 kojih ima u Torzokom u Prijedoru i u Kiseljaku u Browingu. Winchester em bolja puska kvalitetom hem ljepsa tradicionlistima, VTR ima trouglastu cijev i gruha ko top.

Image
Mogu li se raji pohvaliti da si mi ti savjenik za oruzje? :D Inace :thumbup:
Ma jaro, to ce mi biti cast da ja tebi mogu dati savjet o oruziju. :D
kosava

#285 Re: Simply: Oruzje

Post by kosava »

ULTRAK wrote:
kosava wrote:Remington sa gornje slike je VTR a sa donje Remington REMINGTON 700 SPS TACTICAL AAC SD prvo neces moci ga registrovat u Bosn jer ima razbijac plamena, drugo prigusivaci su u Bosni zabranjeni.

Image
Znaci po kvalitetu je ovaj Winchester bolji od Remingtona? Procitao sam da Remington 700 spada u snajpersko oruzije za specijalnu policiju u zapadnim zemljama. Imas li jos nekih prijedloga za lgealnu lovacku pusku koja se istovremeno koristi kao snajper na zapadu? I jesi li siguran da je Remington 700 zabranjen u BiH?

Hvala u svakom slucaju na informacijama. Malo sam razocaran. :(

Winchester 70:

Image

Image

:D

Nije los ni ovaj Winchester u estetskom smislu. Mogao bi se na zid okaciti iznad kamina. :D

Image
Nije Remington 700 zabranjen u Bosni, ti mozes kupiti VTR i 700 police ali nemozes kupiti ACC SD jer ima razbijac plamena, znaci tactical ACC moze ali SD nemoze jer zakon u svim kantonima brani posjedovanje oruzija sa razbijacem plamen koji SD ima jer razbijac plamena stiti navoje na vrhu cijevi koji sluze za montiranje prigusivaca.

Remington 700 je odlicna puska ali te koje koristi policija nisu pravo iz kutije pa zandaru u ruke nego ih oruzari policijski doradjuju mjenaju okidace, poliraju zatvarace i tako puska od 600 dolara postane puska od 1600 dolara.
kosava

#286 Re: Simply: Oruzje

Post by kosava »

ULTRAK wrote:
Ta optika i nosac bi me skupa doslo u USA oko 200 dolara. A kolko bi to bilo u BiH? Ima li neka web stranica Bosanska sa cijenama? Kolko kosta Winchester 70 u BiH nov recimo i gdje se to kupuje? Kolko treba vremena za vadjenje dozvole?
Dozvola dva mjeseca a lovacki ispit i obuka oko godinu. Ima i Sauer karabini koji su lijepi i precizni.

Evo ti link za http://www.torzokom.com/oruzje-2/winchester

Imas i KM Trade [url]http://km_trade.olx.ba/?stranica=9[/url]

Sad sve je pitanje para jer KM Trade ima Steyr karabine koji prodaju kao lovacko oruzije a u stvari su vojno policijske puske

Image
Last edited by kosava on 06/07/2015 07:41, edited 1 time in total.
hali gali halid

#287 Re: Simply: Oruzje

Post by hali gali halid »

Kakva je procedura za dobijanje dozvole za posjedovanje, i za nošenje?
RLewis

#288 Re: Simply: Oruzje

Post by RLewis »

junior3 wrote:Ne bi me cudilo i da je neko tenk sakrio.

Necemo vise u off, prebice nas dozer. :D
Eno bas juce u njemackoj nakvom dedici iz garaze izvukli tigar, i flak 8,8 plus more pjesackog naoruzanja, lol
sema911s

#289 Re: Simply: Oruzje

Post by sema911s »

RLewis wrote:
junior3 wrote:Ne bi me cudilo i da je neko tenk sakrio.

Necemo vise u off, prebice nas dozer. :D
Eno bas juce u njemackoj nakvom dedici iz garaze izvukli tigar, i flak 8,8 plus more pjesackog naoruzanja, lol

Steta nije tigar njega mu nisu nasli.,,, panter bi Sa 7,5 topom,,.,,

Sta toga ima sakrivenooo,., ovaj se samo kurcio u kafani pa GA upozorili da sutii
stafi

#290 Re: Simply: Oruzje

Post by stafi »

kosava wrote:
ULTRAK wrote:
Dozvola dva mjeseca a lovacki ispit i obuka oko godinu. Ima i Sauer karabini koji su lijepi i precizni.

Evo ti link za http://www.torzokom.com/oruzje-2/winchester

Imas i KM Trade [url]http://km_trade.olx.ba/?stranica=9[/url]

Sad sve je pitanje para jer KM Trade ima Steyr karabine koji prodaju kao lovacko oruzije a u stvari su vojno policijske puske

Image
ovo je mašina. u teoriji, mogao bi se naći i duži okvir.
krater

#291 Re: Simply: Oruzje

Post by krater »

Kako se u fabrici pravi okvir http://Www.matra.ba :)
ULTRAK

#292 Re: Simply: Oruzje

Post by ULTRAK »

Image

Koja je ovo puska? Winchester 70?
FAP mashina

#293 Re: Simply: Oruzje

Post by FAP mashina »

ULTRAK wrote:Image

Winchester 70?
aha, kod nas je zovu papovka.
junior3

#294 Re: Simply: Oruzje

Post by junior3 »

:lol: :lol: :lol: :lol:
krater

#295 Re: Simply: Oruzje

Post by krater »

ULTRAK wrote:Image

Koja je ovo puska? Winchester 70?
Na ovo možeš metnut i tromblonsku kumulativnu minu :D
sema911s

#296 Re: Simply: Oruzje

Post by sema911s »

KvaziExpert wrote:a ovo je browning :D

Image
O ovom komadu metala prapra mi je pričao dok je gonio partizane i ameriknce

Jedan rafal i čitav vod im shebe
hladan.preminger

#297 Re: Simply: Oruzje

Post by hladan.preminger »

My girl:

Image

Plaćen nov 930 KM kod Jaćimovića u BL. Dozeru malo ti je kolega precijenio svoj plovan. :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#298 Re: Simply: Oruzje

Post by KatarinaKosaca »

Isti moj :D

Plaćen 1079 u Visokom, u Sarajevu nisu imali.
ULTRAK

#299 Re: Simply: Oruzje

Post by ULTRAK »

KatarinaKosaca wrote:Isti moj :D

Plaćen 1079 u Visokom, u Sarajevu nisu imali.
Vidi Katarine sto je se naoruzala. Svaka cast... :thumbup:
stafi

#300 Re: Simply: Oruzje

Post by stafi »

sema911s wrote:
KvaziExpert wrote:a ovo je browning :D

Image
O ovom komadu metala prapra mi je pričao dok je gonio partizane i ameriknce

Jedan rafal i čitav vod im shebe
:roll:
Post Reply