Simply: Oruzje
-
junior3
#276 Re: Simply: Oruzje
Vidi ove hopop kako se razumije. 
-
stafi
#277 Re: Simply: Oruzje
šta kaže zakon glede "jačine" optike?
-
krater
#278 Re: Simply: Oruzje
Ona ima tandjarujunior3 wrote:Vidi ove hopop kako se razumije.
-
junior3
#279 Re: Simply: Oruzje
Nije se sa njom za*ebavati. 
- ho oponopono
#280 Re: Simply: Oruzje
krater wrote:Ona ima tandjarujunior3 wrote:Vidi ove hopop kako se razumije.
...krater boj, puska koja ne puca, zahrdja!
-
ULTRAK
#281 Re: Simply: Oruzje
Hajd mi pojasno malo. Ne kontam sta si napisala. Ja zelim da imam:ho oponopono wrote:...sve " americke sedmice" , obrtnocepni karabini Remington 700, Winchester 70, Ruger 77 delaju na odvec provjerenom Mauserovom M98 sustavu...tako da mozes ti biti vjerni postovalac Remingtona, a isto tako i ponosni vlasnik Winchestera...kao djeve i frajeri, neko preferira plavusu dok drugi crnke...![]()
...sa Bushnellovom ili Leupoldovom optikom mozes se kurciti( da prostis) bilo Remicem ili Wincom...sve je stvar izbora...
1)Legalnu "lovacku pusku";
2) Koja je estetski lijepa kako je mogu koristiti kao ukras u mirnodopskim uslovima;
3) Sa dobrom optikom;
4) Koja moze da se skine sa zida i da se transformise u vrhunsku snajpersku pusku u slucaju nekog belaja.
Sada je samo pitanje koja puska najbolje moze posluziti kao snajperska puska? Naravno od ovih legalnih lovackih.
- ho oponopono
#282 Re: Simply: Oruzje
... tipicni lovacki karabini,( koji brend sve je stvar izbora crnka ili plavusa)ULTRAK wrote:Hajd mi pojasno malo. Ne kontam sta si napisala. Ja zelim da imam:ho oponopono wrote:...sve " americke sedmice" , obrtnocepni karabini Remington 700, Winchester 70, Ruger 77 delaju na odvec provjerenom Mauserovom M98 sustavu...tako da mozes ti biti vjerni postovalac Remingtona, a isto tako i ponosni vlasnik Winchestera...kao djeve i frajeri, neko preferira plavusu dok drugi crnke...![]()
...sa Bushnellovom ili Leupoldovom optikom mozes se kurciti( da prostis) bilo Remicem ili Wincom...sve je stvar izbora...
2) Koja je estetski lijepa kako je mogu koristiti kao ukras u mirnodopskim uslovima;
3) Sa dobrom optikom;
4) Koja moze da se skine sa zida i da se transformise u vrhunsku snajpersku pusku u slucaju nekog belaja.
Sada je samo pitanje koja puska najbolje moze posluziti kao snajperska puska? Naravno od ovih legalnih lovackih.
-
ULTRAK
#283 Re: Simply: Oruzje
Ta optika i nosac bi me skupa doslo u USA oko 200 dolara. A kolko bi to bilo u BiH? Ima li neka web stranica Bosanska sa cijenama? Kolko kosta Winchester 70 u BiH nov recimo i gdje se to kupuje? Kolko treba vremena za vadjenje dozvole?ho oponopono wrote:... tipicni lovacki karabini,( koji brend sve je stvar izbora crnka ili plavusa)ULTRAK wrote:Hajd mi pojasno malo. Ne kontam sta si napisala. Ja zelim da imam:ho oponopono wrote:...sve " americke sedmice" , obrtnocepni karabini Remington 700, Winchester 70, Ruger 77 delaju na odvec provjerenom Mauserovom M98 sustavu...tako da mozes ti biti vjerni postovalac Remingtona, a isto tako i ponosni vlasnik Winchestera...kao djeve i frajeri, neko preferira plavusu dok drugi crnke...![]()
3) Sa dobrom optikom;
Sada je samo pitanje koja puska najbolje moze posluziti kao snajperska puska? Naravno od ovih legalnih lovackih.... plus montiras optiku sa jacinom uvecanja npr. 1.5-6x44 sasvim dovoljna, jer sve preko 10x nepotrebne zahtjevaju lezeci stav sa osloncem zbog podrhtavanja...nosac QR brzoskidajuci Leupoldov ...ili joj se divi na zidu ili pucaj ne mozes mi nista kad naidje belaj..
-
kosava
#284 Re: Simply: Oruzje
Ma jaro, to ce mi biti cast da ja tebi mogu dati savjet o oruziju.Gojeni H wrote:Mogu li se raji pohvaliti da si mi ti savjenik za oruzje?kosava wrote:Remington sa gornje slike je VTR a sa donje Remington REMINGTON 700 SPS TACTICAL AAC SD prvo neces moci ga registrovat u Bosn jer ima razbijac plamena, drugo prigusivaci su u Bosni zabranjeni.
Ja nerazumijem ljude koji zivi u Bosni a hoce Remingtona koji malo malo mora na tvornicku popravku okidaca, stalno ih mjenjaju.
U Bosni je bolje kupiti Winchester M70 kojih ima u Torzokom u Prijedoru i u Kiseljaku u Browingu. Winchester em bolja puska kvalitetom hem ljepsa tradicionlistima, VTR ima trouglastu cijev i gruha ko top.
Inace
-
kosava
#285 Re: Simply: Oruzje
Nije Remington 700 zabranjen u Bosni, ti mozes kupiti VTR i 700 police ali nemozes kupiti ACC SD jer ima razbijac plamena, znaci tactical ACC moze ali SD nemoze jer zakon u svim kantonima brani posjedovanje oruzija sa razbijacem plamen koji SD ima jer razbijac plamena stiti navoje na vrhu cijevi koji sluze za montiranje prigusivaca.ULTRAK wrote:Znaci po kvalitetu je ovaj Winchester bolji od Remingtona? Procitao sam da Remington 700 spada u snajpersko oruzije za specijalnu policiju u zapadnim zemljama. Imas li jos nekih prijedloga za lgealnu lovacku pusku koja se istovremeno koristi kao snajper na zapadu? I jesi li siguran da je Remington 700 zabranjen u BiH?kosava wrote:Remington sa gornje slike je VTR a sa donje Remington REMINGTON 700 SPS TACTICAL AAC SD prvo neces moci ga registrovat u Bosn jer ima razbijac plamena, drugo prigusivaci su u Bosni zabranjeni.
Hvala u svakom slucaju na informacijama. Malo sam razocaran.
Winchester 70:
Nije los ni ovaj Winchester u estetskom smislu. Mogao bi se na zid okaciti iznad kamina.![]()
Remington 700 je odlicna puska ali te koje koristi policija nisu pravo iz kutije pa zandaru u ruke nego ih oruzari policijski doradjuju mjenaju okidace, poliraju zatvarace i tako puska od 600 dolara postane puska od 1600 dolara.
-
kosava
#286 Re: Simply: Oruzje
Dozvola dva mjeseca a lovacki ispit i obuka oko godinu. Ima i Sauer karabini koji su lijepi i precizni.ULTRAK wrote:
Ta optika i nosac bi me skupa doslo u USA oko 200 dolara. A kolko bi to bilo u BiH? Ima li neka web stranica Bosanska sa cijenama? Kolko kosta Winchester 70 u BiH nov recimo i gdje se to kupuje? Kolko treba vremena za vadjenje dozvole?
Evo ti link za http://www.torzokom.com/oruzje-2/winchester
Imas i KM Trade [url]http://km_trade.olx.ba/?stranica=9[/url]
Sad sve je pitanje para jer KM Trade ima Steyr karabine koji prodaju kao lovacko oruzije a u stvari su vojno policijske puske

Last edited by kosava on 06/07/2015 07:41, edited 1 time in total.
-
hali gali halid
#287 Re: Simply: Oruzje
Kakva je procedura za dobijanje dozvole za posjedovanje, i za nošenje?
-
RLewis
#288 Re: Simply: Oruzje
Eno bas juce u njemackoj nakvom dedici iz garaze izvukli tigar, i flak 8,8 plus more pjesackog naoruzanja, loljunior3 wrote:Ne bi me cudilo i da je neko tenk sakrio.
Necemo vise u off, prebice nas dozer.
- sema911s
#289 Re: Simply: Oruzje
RLewis wrote:Eno bas juce u njemackoj nakvom dedici iz garaze izvukli tigar, i flak 8,8 plus more pjesackog naoruzanja, loljunior3 wrote:Ne bi me cudilo i da je neko tenk sakrio.
Necemo vise u off, prebice nas dozer.
Steta nije tigar njega mu nisu nasli.,,, panter bi Sa 7,5 topom,,.,,
Sta toga ima sakrivenooo,., ovaj se samo kurcio u kafani pa GA upozorili da sutii
-
stafi
#290 Re: Simply: Oruzje
ovo je mašina. u teoriji, mogao bi se naći i duži okvir.kosava wrote:Dozvola dva mjeseca a lovacki ispit i obuka oko godinu. Ima i Sauer karabini koji su lijepi i precizni.ULTRAK wrote:
Ta optika i nosac bi me skupa doslo u USA oko 200 dolara. A kolko bi to bilo u BiH? Ima li neka web stranica Bosanska sa cijenama? Kolko kosta Winchester 70 u BiH nov recimo i gdje se to kupuje? Kolko treba vremena za vadjenje dozvole?
Evo ti link za http://www.torzokom.com/oruzje-2/winchester
Imas i KM Trade [url]http://km_trade.olx.ba/?stranica=9[/url]
Sad sve je pitanje para jer KM Trade ima Steyr karabine koji prodaju kao lovacko oruzije a u stvari su vojno policijske puske
-
krater
#291 Re: Simply: Oruzje
Kako se u fabrici pravi okvir http://Www.matra.ba 
-
ULTRAK
#292 Re: Simply: Oruzje

Koja je ovo puska? Winchester 70?
- FAP mashina
#293 Re: Simply: Oruzje
aha, kod nas je zovu papovka.ULTRAK wrote:
Winchester 70?
-
krater
#295 Re: Simply: Oruzje
Na ovo možeš metnut i tromblonsku kumulativnu minuULTRAK wrote:
Koja je ovo puska? Winchester 70?
- sema911s
#296 Re: Simply: Oruzje
O ovom komadu metala prapra mi je pričao dok je gonio partizane i ameriknceKvaziExpert wrote:a ovo je browning
Jedan rafal i čitav vod im shebe
-
hladan.preminger
#297 Re: Simply: Oruzje
My girl:

Plaćen nov 930 KM kod Jaćimovića u BL. Dozeru malo ti je kolega precijenio svoj plovan.

Plaćen nov 930 KM kod Jaćimovića u BL. Dozeru malo ti je kolega precijenio svoj plovan.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#298 Re: Simply: Oruzje
Isti moj
Plaćen 1079 u Visokom, u Sarajevu nisu imali.
-
ULTRAK
#299 Re: Simply: Oruzje
Vidi Katarine sto je se naoruzala. Svaka cast...KatarinaKosaca wrote:Isti moj![]()
-
stafi
#300 Re: Simply: Oruzje
sema911s wrote:O ovom komadu metala prapra mi je pričao dok je gonio partizane i ameriknceKvaziExpert wrote:a ovo je browning
Jedan rafal i čitav vod im shebe