Fear The Walking Dead
Moderator: _BataZiv_0809
- DMXallen
#276 Re: Fear The Walking Dead
Mislim da AMC Europe ima otkupljeno pravo za naše područje, druga je stvar što mnogi operateri nemaju u ponudi.. Ima dobri stari torrent hehe..
Još malo i startamo, a sad da zavirimo u prvu epizodu...
ZAVIRIMO U EPIZODU - Epizoda 2.01 - Monster
http://okruzen-mrtvima-fear.blogspot.ba ... r.html?m=0
Još malo i startamo, a sad da zavirimo u prvu epizodu...
ZAVIRIMO U EPIZODU - Epizoda 2.01 - Monster
http://okruzen-mrtvima-fear.blogspot.ba ... r.html?m=0
- Pandakonda
#277 Re: Fear The Walking Dead
Dobra prva epizoda druge sezone, samo se nadam da će bit manje drame jer mi onaj mali od Travisa užasno ide na živce 
- IcedMFEarth
#278 Re: Fear The Walking Dead
Jao brate izgleda da cemo biti podjeljeni u dva tabora, orginal vs prequel 
Vidim vecini fear bolji od orginala, a meni je ovaj fear smor teški.
- Pandakonda
#279 Re: Fear The Walking Dead
Ma logično svi vole Walking Dead više, nego su digli hype u vezi ovog prequel-a kao da će to bit polako kako je civilizacija propadala i onda su sjebali sve kad su uradili time jump od 12 dana u prvoj sezoni.IcedMFEarth wrote:Jao brate izgleda da cemo biti podjeljeni u dva tabora, orginal vs prequel
- Tito_i_Partija
#280 Re: Fear The Walking Dead
Prva epizoda druge sezone je vecinom okarakterisana glupom djecom. Pocetak epizode zesci facepalm. Babo nosa mrtvu mater okolo jer emo-sin placipicka nece da ide u camac bez nje. Poslije jos hoce da i tuce babu.
Da babo ima imalo muda, prvo bi ga izsut'o na po' plaze, pa onda jos bacio jednog zombija na njega. Da samo znate kako mi ono dijete ide na kurac, pa Glen je mila majka za njega.
Johnny Depp jos nosa okolo onu odjecu sto je hapio od jadnog starca u bolnici. Vise mi zao onog golog starca u Los Angelesu nego sve "junake" ove labilne serije.
Alicia tuka zesca, odvede ih pa haman sve u propast.
Ovdje je daleko najpametniji onaj crnac. I zato imam osjecaj da ce ga uskoro roknut' jer niko drugi nema mozga da pravi kvalitetne, pragmaticne odluke osim njega.
Ocjena 4/10
Johnny Depp jos nosa okolo onu odjecu sto je hapio od jadnog starca u bolnici. Vise mi zao onog golog starca u Los Angelesu nego sve "junake" ove labilne serije.
Alicia tuka zesca, odvede ih pa haman sve u propast.
Ovdje je daleko najpametniji onaj crnac. I zato imam osjecaj da ce ga uskoro roknut' jer niko drugi nema mozga da pravi kvalitetne, pragmaticne odluke osim njega.
Ocjena 4/10
- Pandakonda
#281 Re: Fear The Walking Dead
Da je njima Shane brat tamo na brodu svi bi oni letili
Čovjek ih primio kod sebe na jahtu da troše njegove zalihe džabe a oni hoće čitav spasilački brod da dovedu
Imam neki osjećaj da će ovaj Travis imat transformaciju kao Rick, od pacifiste do ubojice
btw :
Walking Dead had "Stay in the house Carl!".
Fear has "Stay off the damn radio, Alicia!".

Walking Dead had "Stay in the house Carl!".
Fear has "Stay off the damn radio, Alicia!".
- IcedMFEarth
#282 Re: Fear The Walking Dead
Pa dobro, hajde razumijem te pocetnicke gluposti, tek je krenula apokalipsa 
Ali pošto je to sve vidjeno u Walking Deadu, trebali su nekim drugim putem krenuti, ovako je smor.
Ali pošto je to sve vidjeno u Walking Deadu, trebali su nekim drugim putem krenuti, ovako je smor.
- Pandakonda
#283 Re: Fear The Walking Dead
Oni su imali dobru ideju a to je da predstave kako je svijet polako počeo propadat, (za razliku od TWD gdje Rick odjednom upada u "akciju") početak serije je bio dobar, ono kad i dalje ne znaju šta je problem i šta se dešava pa misle da ih mogu izlječit (nešto slično kao što je Hershel radio na farmi u TWD), međutim sjebali su taj koncept i bukvalno su sad napravili isto TWD samo sa drugim likovima...IcedMFEarth wrote:Pa dobro, hajde razumijem te pocetnicke gluposti, tek je krenula apokalipsa
- dale cooper
#284 Re: Fear The Walking Dead
Strand je daleko najbolji lik u ovoj seriji. Dovraga, čak mi je jedan od najdražih u čitavoj franšizi.
Pametan, kalkulativan i odiše nekom pritajenom prijetnjom i misterijom. Imaš osjećaj da je
čovjek spreman na sve mogućnosti i ishode. Ko zna šta je radio prije apokalipse.
Ostali, kao i dobar dio postave Walking Deada, boluju od hroničnog glupitisa, odnosno pravljenja
budalaštinja koje se jednostavno ne prave u ovakoj situaciji. Ali gdje bi bila tenzija i opasnost da ovi
nisu tako tupavi. Ko zna šta li im je ona mala Alicia navukla na vrat.
Pametan, kalkulativan i odiše nekom pritajenom prijetnjom i misterijom. Imaš osjećaj da je
čovjek spreman na sve mogućnosti i ishode. Ko zna šta je radio prije apokalipse.
Ostali, kao i dobar dio postave Walking Deada, boluju od hroničnog glupitisa, odnosno pravljenja
budalaštinja koje se jednostavno ne prave u ovakoj situaciji. Ali gdje bi bila tenzija i opasnost da ovi
nisu tako tupavi. Ko zna šta li im je ona mala Alicia navukla na vrat.
- Jack Be Nimble
#285 Re: Fear The Walking Dead
Mislim da bi mogla biti neka vojska ili mornarica.dale cooper wrote:Ko zna šta li im je ona mala Alicia navukla na vrat.
- dale cooper
#286 Re: Fear The Walking Dead
I ja sam imao taj osjećaj čim je onaj tip rekao "I got you Alicia" i ubrzo nakon toga što se pojavi neštoJack Be Nimble wrote:Mislim da bi mogla biti neka vojska ili mornarica.dale cooper wrote:Ko zna šta li im je ona mala Alicia navukla na vrat.
na Strandovom radaru. Mora biti brod koji ima načina i opremu da registruje i pronađe drugi brod. Vjerovatno
ju je i zato onako dugo držao preko radio stanice.
- SanskiBiser
#287 Re: Fear The Walking Dead
Jack Be Nimble wrote:Mislim da bi mogla biti neka vojska ili mornarica.dale cooper wrote:Ko zna šta li im je ona mala Alicia navukla na vrat.
Pirati neki garant
Bio je trejler za drugu epizodu nece oni ostati na jahti onoj koliko vidim.
- DMXallen
#288 Re: Fear The Walking Dead
Odlična prva epizoda, napeto sa puno detalja, tj više obraćaju pozornost na detalje nego trenutno u TWD.. Vidimo da se manje više sve isto dogodilo u većim gradovima kao i u Atlanti što smo vidjeli u TWD. To je taj tajmdžamp i relativno brzo su digli ruke od svega..tako da bi veći smor bio da su cijelu seriju smjestili u nekih 20 dana.. Prerano je dići ruke od serije..
Sviđa mi se što odmah vidimo da su ljudi veći problem od Walkera i to bi mogla biti velika razlika od TWD gdje smo čekali skoro 5 sezona da se sukobe s ljudima. Tako da vjerovatno ovo neće biti copy paste glavne serije.. Imam osjećaj da ćemo još vidjeti predstavnike vojne sile a možda i neke vlasti.
Čeka se druga...
Sviđa mi se što odmah vidimo da su ljudi veći problem od Walkera i to bi mogla biti velika razlika od TWD gdje smo čekali skoro 5 sezona da se sukobe s ljudima. Tako da vjerovatno ovo neće biti copy paste glavne serije.. Imam osjećaj da ćemo još vidjeti predstavnike vojne sile a možda i neke vlasti.
Čeka se druga...
- Pandakonda
#289 Re: Fear The Walking Dead
Kad si nas znala uvalit sad kolji

- Tito_i_Partija
#290 Re: Fear The Walking Dead
Meni fakat smijesan i onaj ribar cica meksikanac...k'o lafo nema povjerenja u Strand-a jer je eto 'nako misteriozan, a ovaj bolesnik mucio vojnika u podrumu ko zna kol'ko jbt.
Njegova kcerka zasad skroz beskoristan lik, k'o neka lampa il' daska za peglanje, al' mozda je spoje sa Johnny Depp-om pa se tu malo nadje.
Znam da producenti pokusavaju ovu seriju nama prodat' k'o dramu, al' moram priznat' da meni ovo bolje funkcionise na nivou nenamjerne komedije.
Njegova kcerka zasad skroz beskoristan lik, k'o neka lampa il' daska za peglanje, al' mozda je spoje sa Johnny Depp-om pa se tu malo nadje.
Znam da producenti pokusavaju ovu seriju nama prodat' k'o dramu, al' moram priznat' da meni ovo bolje funkcionise na nivou nenamjerne komedije.
- ExNihilo
#291 Re: Fear The Walking Dead
Nemam šta reći na prvu epizodu. Osim da bih puko Ališu.
- Pandakonda
#292 Re: Fear The Walking Dead
Ko ne biExNihilo wrote:Nemam šta reći na prvu epizodu. Osim da bih puko Ališu.

-
Yapi Yapo
#293 Re: Fear The Walking Dead
vrh prva ep.
pregledao sam i ovu avionsku epizodu, bilo bi dobro da se isto ovako osvrnu i na neke druge događaje
pregledao sam i ovu avionsku epizodu, bilo bi dobro da se isto ovako osvrnu i na neke druge događaje
-
veliki_ah
#294 Re: Fear The Walking Dead
Ljudi moji, šta je s ovom glupom djecom? Ili još gore s roditeljima.. Pa ja ne mogu zamisliti šta bi bilo da sam ja nešto dobacio ocu u ratu, a da ne kažem neka sranja i prenemaganja pravio kao ovi debili.. Mala debiluša se zaljubi na svakoj lokaciji, i oni joj još dali radio da se igra. I ona mater plavka luda bi spašavala okolo narod, dobro joj je onaj lik objasinio šta će s onolikim ljudima na brodu?
Al najjača mi je stvar da su donijeli 5 kofera, a svi u krvavim jaknama i džemperima danima po brodu hodaju. Pa ako nista isperi to u morskoj vodi
Al najjača mi je stvar da su donijeli 5 kofera, a svi u krvavim jaknama i džemperima danima po brodu hodaju. Pa ako nista isperi to u morskoj vodi
- ExNihilo
#295 Re: Fear The Walking Dead
Nešto razmišljam o FTWD i TWD, i sve mi se čini da se scenaristi ne mogu odmaknuti od tipske podjele likova na "altruiste" i "utilitariste", dakle one koji bi svima pomagali + moralisali i one koji razmišljaju isključivo u pravcu maksimizacije koristi i opstanka. Svaki lik je primarno i (skoro) isključivo definiran kroz tu podjelu i sva dinamika između likova se zasniva na istoj. Drugim riječima, ili si Morgan ili Šejn. Počinje me to smarati. Kontao sam da će ovaj niger biti malo kompleksniji lik, ali mi se sve čini da i on ide u pravcu Šejna ili novog Ricka, jer su skontali da raja svršava na to.
- Pandakonda
#296 Re: Fear The Walking Dead
Strand i jest kompleksan lik jer jedino što znamo o njemu jeste da je radio u prodaji i da se tako obogatio. Nemamo pojma koji su njegovi motivi i zašto je spasio Nicka ili što je povukao još 5 ljudi zajedno sa njim kada nema nikakve koristi od njih (barem za sad). Razlog zašto su nama glupi likovi jeste jer mi već znamo šta se dešava i kako stvari funkcioniraju zbog TWD, dok oni nemaju pojma i tek se prilagođavaju na situaciju + uzmi u obzir da su to djeca od 18 godina tako da ne možeš nešto pametno od njih očekivat u paniciExNihilo wrote:Nešto razmišljam o FTWD i TWD, i sve mi se čini da se scenaristi ne mogu odmaknuti od tipske podjele likova na "altruiste" i "utilitariste", dakle one koji bi svima pomagali + moralisali i one koji razmišljaju isključivo u pravcu maksimizacije koristi i opstanka. Svaki lik je primarno i (skoro) isključivo definiran kroz tu podjelu i sva dinamika između likova se zasniva na istoj. Drugim riječima, ili si Morgan ili Šejn. Počinje me to smarati. Kontao sam da će ovaj niger biti malo kompleksniji lik, ali mi se sve čini da i on ide u pravcu Šejna ili novog Ricka, jer su skontali da raja svršava na to.
- dale cooper
#297 Re: Fear The Walking Dead
Imam osjećaj da je ExNihilo možda mislio na nešto drugačiju vrsu pucanja.Pandakonda wrote:Ko ne biExNihilo wrote:Nemam šta reći na prvu epizodu. Osim da bih puko Ališu.![]()
![]()
![]()
- Pandakonda
#299 Re: Fear The Walking Dead
Puko bi on nju na sve načinedale cooper wrote:Imam osjećaj da je ExNihilo možda mislio na nešto drugačiju vrsu pucanja.Pandakonda wrote:Ko ne biExNihilo wrote:Nemam šta reći na prvu epizodu. Osim da bih puko Ališu.![]()
![]()
![]()
- DMXallen
#300 Re: Fear The Walking Dead
ZAVIRIMO U EPIZODU - Epizoda 2.02 - We All Fall Down
http://okruzen-mrtvima-fear.blogspot.ba ... l.html?m=0
A evo da vidimo kako su konstruisali scenografiju na Abigail.. U 6 i pol sedmica, svaka čast..
http://youtu.be/HQw7l2wqzEk
http://okruzen-mrtvima-fear.blogspot.ba ... l.html?m=0
A evo da vidimo kako su konstruisali scenografiju na Abigail.. U 6 i pol sedmica, svaka čast..
http://youtu.be/HQw7l2wqzEk