Ufffffff, Gwen, gdje me nađe.jastuk1 wrote:Evo Gewn Stefani - davno žena sve i vizuelno objasnila:
Republika Turska
- Challenger__
#276 Re: Republika Turska
-
jastuk1
#277 Re: Republika Turska
Pa to Brko i hoće sada - što veći haos to bolje. Mogli bi oni i GDP lažirat - objaviti brojke daleko gore nego što jesu. I dosta ovih napada - mislim da ima dosta false flagova. Ako kojim slučajem nisu false flagovi, onda su ovi ljevičari najveće budale i kretenčine ikad rođene jer rade sve što Brko sada upravo želi da rade.vivaldi wrote:ipak mislim da je brki prioritet da problem terorizma rijesi sto je prije moguce kako god zna, umije i smije. od plasenja javnosti nema fajde.japin_mutapi wrote:turci preuveličavaju svoje gubitke i smanjuju gubitke terorista pkk kako bi ih prikazali većim i jačim nego što jesu i njma plašili domaću i svjetsku javnost
danasnja vijest, a neku vece sam o ovome pisao
Tourism
Turkish tourism hit by security concerns
Turkey is known as a popular destination for tourists. But more and more visitors are concerned about the escalation in terror attacks. The country's tourism industry could lose up to five billion dollars.
indsutrija se zasad dobro drzi iako je izvoz 13% manji u julu ove u odnosnu na proslu godinu, ali prije svega zbog kursnih razlika, mada pad je pad.
ako se pocnu nizat sranja poput ovih danasnjih bice mrka kapa
- vivaldi
#278 Re: Republika Turska
ako je stvarno tako, to je onda katastrofa. ne moze njegova guzica biti vaznija od 80 miliona ljudi.jastuk1 wrote:Pa to Brko i hoće sada - što veći haos to bolje.
-
jastuk1
#279 Re: Republika Turska
Gluposti. Njegova guzica ako je rječ o takvom u takvom scenariju je najmanje bitna. Jer ne rade to radi njegove guzice, već radi države.vivaldi wrote:ako je stvarno tako, to je onda katastrofa. ne moze njegova guzica biti vaznija od 80 miliona ljudi.jastuk1 wrote:Pa to Brko i hoće sada - što veći haos to bolje.
- sunceKOtepsija
#280 Re: Republika Turska
vivaldi wrote:ako je stvarno tako, to je onda katastrofa. ne moze njegova guzica biti vaznija od 80 miliona ljudi.jastuk1 wrote:Pa to Brko i hoće sada - što veći haos to bolje.

- vivaldi
#281 Re: Republika Turska
ne znam jel glupost, pogotovo jer ja o tim teorijama nikada nisam ni pisao. ali brko zadnje dvvije godine vlada sve crscom rukom i licno se petlja u sve - od toga kolika ce biti kamatna stopa do "radnji" u spavacim sobama.jastuk1 wrote:Gluposti. Njegova guzica ako je rječ o takvom u takvom scenariju je najmanje bitna. Jer ne rade to radi njegove guzice, već radi države.vivaldi wrote:ako je stvarno tako, to je onda katastrofa. ne moze njegova guzica biti vaznija od 80 miliona ljudi.jastuk1 wrote:Pa to Brko i hoće sada - što veći haos to bolje.
vise nisam siguran ni da ratove ne bi pokrenuo zarad vlstite popularnosti.
ustvrai sve se svodi na ovo: njegovi najveci ekomonski i politicki potez su bili visegodisnja visoka stopa ekonomskog rasta i visegodisnje primirje sa kurdima. to je osnova njegove istinske popularnosti medju ljudima.
ako dodje do rasplamsavanja ovog sukoba, obje te stvari dovodi u pitanje, a onda ce crvsta ruka postajati sve cvrsca, a tu onda napretka vise nema
dok ima posla i para narod moze dosta toga progutat i sto mu se ne svidja. ali ako kola krenu nizbrdo...
- Challenger__
#282 Re: Republika Turska
Sve (te izuzetno pozitvne domete) je bacio na kocku samo zato što je slušao one budaletine iz američke adminstracije, 2011, "o brzom padu Assada", a da on samo malo pogura stvar...
Sad je u patu, ili vječnom matu: između Kurda i sopstvenih proksija (ISIL-a, Nusri, Fateha i Šamova).
Sad je u patu, ili vječnom matu: između Kurda i sopstvenih proksija (ISIL-a, Nusri, Fateha i Šamova).
- Kikibombona
#283 Re: Republika Turska
vivaldi wrote:
ne znam jel glupost, pogotovo jer ja o tim teorijama nikada nisam ni pisao. ali brko zadnje dvvije godine vlada sve crscom rukom i licno se petlja u sve - od toga kolika ce biti kamatna stopa do "radnji" u spavacim sobama.
vise nisam siguran ni da ratove ne bi pokrenuo zarad vlstite popularnosti.
ustvrai sve se svodi na ovo: njegovi najveci ekomonski i politicki potez su bili visegodisnja visoka stopa ekonomskog rasta i visegodisnje primirje sa kurdima. to je osnova njegove istinske popularnosti medju ljudima.
ako dodje do rasplamsavanja ovog sukoba, obje te stvari dovodi u pitanje, a onda ce crvsta ruka postajati sve cvrsca, a tu onda napretka vise nema
dok ima posla i para narod moze dosta toga progutat i sto mu se ne svidja. ali ako kola krenu nizbrdo...
Pusti Jastuka...
Kad bi se Erdo sutra upucao, Jastuk bi u tome vidio veliku priliku za AKP i tursku drzavu.... Sta god da urade i sta god da se desi, Jastuk to pozlati i pretvori u veliku tursku pobjedu.
-
jastuk1
#284 Re: Republika Turska
Mislim jedna Rusija stavlja svoju budućnost na kocku ne dajući Siriju, a Erdogan je kao trebao da prkosi lihvarima i stane na stranu zločinačkog režima.Challenger__ wrote:Sve (te izuzetno pozitvne domete) je bacio na kocku samo zato što je slušao one budaletine iz američke adminstracije, 2011, "o brzom padu Assada", a da on samo malo pogura stvar...
Vivaldi,
Nije on popularan radi ekonomije i primirja sa Kurdima. On je prvi pravi strongman nakon katilturka i zato je popularan. Konačno jedan anti-ljigavac nakon decenija i decenija najgnojnije ljigavštine. Popularnost je stekao radi vraćanja digniteta Turskoj.
Njegovo neslušanje naredbi i odbijanje da uđe u rat u Siriji protiv režima je platio krizom krajem 2013. prvo su bili Gazi park protesti, pa kad su oni propali onda su krenuli rušiti privredu obaranjem vrijednosti obveznica što je uzrokovalo vještačko dizanje kamatnih stopa na obveznice. I naravno tada se umješao i inststirao da Centralna banka digne osnovnu kamatnu stopu čime je mešetarima izbio municiju iz rukava da prodaju i obaraju vrijednost cijene obveznica, tako da je taj napad lihvara propao.
Naravno oni mogu uništiti privredu bilo koje zemlje prekonoći - ali kad je Turska u pitanju mislim da su odustali od pravljanja haosa u Turskoj, jer im je funkcionalna Turska ipak potrebnija od nefunkcionalne.
-
jastuk1
#285 Re: Republika Turska
Pa zar ne bi. Turska bi se konačno razrješila tog mrskog diktatora.Kikibombona wrote:
Pusti Jastuka...
Kad bi se Erdo sutra upucao, Jastuk bi u tome vidio veliku priliku za AKP i tursku drzavu.... Sta god da urade i sta god da se desi, Jastuk to pozlati i pretvori u veliku tursku pobjedu.
- Challenger__
#286 Re: Republika Turska
Režima sa kojim su bili u najboljim odnosima, preko koga su počeli stvarati "stratešku dubinu" (carinska unija), preko koga su se, de facto, proširili do Izraela.jastuk1 wrote: Mislim jedna Rusija stavlja svoju budućnost na kocku ne dajući Siriju, a Erdogan je kao trebao da prkosi lihvarima i stane na stranu zločinačkog režima.![]()

Slušali su lihvare i vidi gdje su sad.
- vivaldi
#287 Re: Republika Turska
jebiga jastuk, rast ekonomije je bio baziran na ogormnom prilivu "lihvarskih" milijardi dolara, ali tad nisu bile lihvarske vec su to postale kada su se pocele povlacit.jastuk1 wrote:Vivaldi, Nije on popularan radi ekonomije i primirja sa Kurdima. On je prvi pravi strongman nakon katilturka i zato je popularan. Konačno jedan anti-ljigavac nakon decenija i decenija najgnojnije ljigavštine. Popularnost je stekao radi vraćanja digniteta Turskoj. Njegovo neslušanje naredbi i odbijanje da uđe u rat u Siriji protiv režima je platio krizom krajem 2013. prvo su bili Gazi park protesti, pa kad su oni propali onda su krenuli rušiti privredu obaranjem vrijednosti obveznica što je uzrokovalo vještačko dizanje kamatnih stopa na obveznice. I naravno tada se umješao i inststirao da Centralna banka digne osnovnu kamatnu stopu čime je mešetarima izbio municiju iz rukava da prodaju i obaraju vrijednost cijene obveznica, tako da je taj napad lihvara propao. Naravno oni mogu uništiti privredu bilo koje zemlje prekonoći - ali kad je Turska u pitanju mislim da su odustali od pravljanja haosa u Turskoj, jer im je funkcionalna Turska ipak potrebnija od nefunkcionalne.
a u principu to lihvarsko je poptuno nepotrebno. kada je u americi zbog kamatne politike postalo neispklatno ulagat pare su otisle tamo gdje su se mogle bolje oploditi - dobrim dijelom u tursku.
kada se situacija u usa popravila, doslo je do obratnog procesa. neko tu vidi zavjeru, a ja vidim elementranu ekonomsku logiku.
sto se tice digniteta mislim da je on ipak dobrim dijelom vezan i za debljinu novcanika. necu reci da je samo za to vezan, ali sigurno ima velikog uticaja
-
jastuk1
#288 Re: Republika Turska
To se slažem. Moj termin lihvari - odnosi se na moćnike koji izdaju naređenja vojno-obavještajim strukturama najmoćnijih država.vivaldi wrote:
jebiga jastuk, rast ekonomije je bio baziran na ogormnom prilivu "lihvarskih" milijardi dolara, ali tad nisu bile lihvarske vec su to postale kada su se pocele povlacit.
a u principu to lihvarsko je poptuno nepotrebno. kada je u americi zbog kamatne politike postalo neispklatno ulagat pare su otisle tamo gdje su se mogle bolje oploditi - dobrim dijelom u tursku.
kada se situacija u usa popravila, doslo je do obratnog procesa. neko tu vidi zavjeru, a ja vidim elementranu ekonomsku logiku.
sto se tice digniteta mislim da je on ipak dobrim dijelom vezan i za debljinu novcanika. necu reci da je samo za to vezan, ali sigurno ima velikog uticaja
-
jastuk1
#289 Re: Republika Turska
Eto Asad nije slušao i vidimo gdje je sad. Erdo da je slušao bio bi u istoj ako ne i goroj poziciji. A i on ih više nije slušao nego što ih je slušao. Hoću reći, teško njima možeš reći ne. Eto Putin im je rekao ne i naljepiše mu sankcije koje sigurno grizu običnog Rusa, jer standard nije u Rusiji ni bilizu kakav je bio još prošle godine.Challenger__ wrote:Režima sa kojim su bili u najboljim odnosima, preko koga su počeli stvarati "stratešku dubinu" (carinska unija), preko koga su se, de facto, proširili do Izraela.jastuk1 wrote: Mislim jedna Rusija stavlja svoju budućnost na kocku ne dajući Siriju, a Erdogan je kao trebao da prkosi lihvarima i stane na stranu zločinačkog režima.![]()
Slušali su lihvare i vidi gdje su sad.
- Challenger__
#290 Re: Republika Turska
Pusti Ruse, oni su nebitni u ovoj priči. Plus, sasvim su druga dimenzija. Assad... Neko je morao reći ne, a Erdogan je sada Assad sa početka priče. Nadam se da će se izvući iz zamke; kako on, tako njegova zemlja.
_____
_____
- Maystor
#291 Re: Republika Turska
Ja države i govana, avionima bombarduje sopstvenu teritoriju
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/tursk ... /150811049
Čeli, Turska je uvučena u spiralu iz koje se neće izvući.
-
bluesjunior
#292 Re: Republika Turska
i mi bi svoju da smo imali cim
- asurbanipal
#293 Re: Republika Turska
Challenger__ wrote:Ufffffff, Gwen, gdje me nađe.jastuk1 wrote:Evo Gewn Stefani - davno žena sve i vizuelno objasnila:
Ništa bez Šemse
-
sumirprimus
#294 Re: Republika Turska
jel dvostruka dna il neka druga?Maystor wrote:Ja države i govana, avionima bombarduje sopstvenu teritoriju
- sunceKOtepsija
#295 Re: Republika Turska
potvrdeno da su jucerasnji napad na policijsku stanicu u istanbulu izvrsili pripadnici PKK (nakon prvog napada, nekoliko sati nakon toga uslijedio je i drugi napad na istu policijsku stanicu) izvrsili pripadnici PKKsunceKOtepsija wrote:osim napada na americko veleposlanstvo
-U Bingolu veceras sukob izmedu seoske straze (dobrovoljaca) i PKK-ubijena 2 pripadnika PKK, jedan ranjen-ljekari mu se bore za zivot, dvojica zarobljena-predata vlastima
-takode veceras napad na policijsku stanicu u Tunceliju-nema povrijedenih
-U provinciji Hakari nestalo 7 sluzbenika koji rade na jednom granicnom prelazu, sumnja se da su ih oteli pripadnici PKK, ali jos nista nije sigurno, navodno su ih oteli nakon sto su presreli minibus kojim su se vracali s posla
-napad u istanbulu, tokom noci (nedjelja na pon. napad na policijsku stanicu, auto-bombom(3 policajca poginula mnogo ranjenih), nakon toga ujutro ponovo napad na istu policijsku stanicu i policajce-poginuo jedan policajac i dva napadaca
ogromna steta na okolnim zgradama, zgrada stanice tesko ostecena, navodno ovo je bio i samoubilacki napad, nadeni dijelovi tijela napadaca
snimke razmjene vatre na istom mjestu u Istanbul, ujutro
U provinciji Sirnak, grad Silop aktivirana eksplozivna naprava u trenutku prolaska specijalne jedinice policije, poginula 4 policajca, 3 na mjestu, jedan u bolnici od zadobivenih povreda
-u Hakariju aktivirana eksplozivna naprava na autoputu, neposredno nakon prolaska vojnog vozila, nema poginulih, put demoliran
-granatirana vojna baza Jesilova, na istom podrucju, nema povrijedenih
-U Sirnaku jutros poginuo jedan vojnik, sedam ranjeno u helikopteru, poginuli vojnik trebao za dva dana da ide kuci
-juce u Erzincanu aktivirana eksplozivna naprava u trenutku prolaska teretnog voza, ostecene sine, jedna osoba ranjena
-Danas u Dijarbakiru istovremeno napad na policijsku i stanicu zuandarmerije-nema povrijedenih
-
jastuk1
#296 Re: Republika Turska
Turska je parlamentarna demokratija, a Sirija je fašisoidna genodicašica. I neću da pustim Ruse, da nije bilo njihove pomoći sadista bi davno otišao sa vlasti.Challenger__ wrote:Pusti Ruse, oni su nebitni u ovoj priči. Plus, sasvim su druga dimenzija. Assad... Neko je morao reći ne, a Erdogan je sada Assad sa početka priče. Nadam se da će se izvući iz zamke; kako on, tako njegova zemlja.
_____
Ako ovo nije orkestracija zbog izbora u cilju kompaktiranja glasačkog tijela, i ako stvarno ove kurdske PKK pu kake rade ovaj teror samoorganizovano, onda su stvarno najgluplji pobunjenici ikad zabilježeni.
- asurbanipal
#297 Re: Republika Turska
jastuk1 wrote:
Turska je parlamentarna demokratija, a Sirija je fašisoidna genodicašica. I neću da pustim Ruse, da nije bilo njihove pomoći sadista bi davno otišao sa vlasti.
Govoriš o turskoj državi koja je nastala nakon pogroma i genocida nad Armenima ? Šta ćemo onda sa Saudijskom Arabijom, gdje su njeni kršćani i jevreji, crkve i sinagoge ? Naravno, i u Siriji ima fašizma, upravo zahvaljujući toj parlamentarnoj demokratiji koja ubacuje na sirijsku teritoriju fašističke elememnte popur Nusre, ISIL-a...
-
breuer
#298 Re: Republika Turska
asurbanipal wrote:Govoriš o turskoj državi koja je nastala nakon pogroma i genocida nad Armenima ? Šta ćemo onda sa Saudijskom Arabijom, gdje su njeni kršćani i jevreji, crkve i sinagoge ? Naravno, i u Siriji ima fašizma, upravo zahvaljujući toj parlamentarnoj demokratiji koja ubacuje na sirijsku teritoriju fašističke elememnte popur Nusre, ISIL-a...
-
jastuk1
#299 Re: Republika Turska
Zaista - šta ćemo sa svima koji su nastali na genocidu i protjerivanju drugog i drugačijeg.asurbanipal wrote:jastuk1 wrote:
Turska je parlamentarna demokratija, a Sirija je fašisoidna genodicašica. I neću da pustim Ruse, da nije bilo njihove pomoći sadista bi davno otišao sa vlasti.
Govoriš o turskoj državi koja je nastala nakon pogroma i genocida nad Armenima ? Šta ćemo onda sa Saudijskom Arabijom, gdje su njeni kršćani i jevreji, crkve i sinagoge ? Naravno, i u Siriji ima fašizma, upravo zahvaljujući toj parlamentarnoj demokratiji koja ubacuje na sirijsku teritoriju fašističke elememnte popur Nusre, ISIL-a...
A da je fašista otišao sa vlasti ta parlamentarna demokratija ne bi "ubacivala te fašističke elemente" kako ih nazivaš kao odgovor fašizmu. !!!!!!!
- sunceKOtepsija
#300 Re: Republika Turska
sinoc u Sirrnaku u 00.20 napad na kasarnu turske armije, ubijen jedan vojnik
na podrucju Agiru zestoke borbe izmedu turske armije i pripadnika PKK
na podrucju Agiru zestoke borbe izmedu turske armije i pripadnika PKK