BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

spree

#276 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by spree »

krakatoa wrote:
spree wrote:zna li neko koliko ima besplatnog interneta na top tim paketu? odnosno da li uopste ima i ima li ono na fer osnovi sa smanjenim brzinama. mislim da je top tim 100 i razlicite su sume koje odredjeni clanovi mogu potrositi.
Ni jedan top tim paket nije isti, svaki se kreira po potrebama firme. Jedino top tim menadžer zna šta konkretno taj paket sadrži.
ma i pretpostavljao sam. hvala svakako :bih:
krakatoa

#277 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

spree wrote:
krakatoa wrote:
spree wrote:zna li neko koliko ima besplatnog interneta na top tim paketu? odnosno da li uopste ima i ima li ono na fer osnovi sa smanjenim brzinama. mislim da je top tim 100 i razlicite su sume koje odredjeni clanovi mogu potrositi.
Ni jedan top tim paket nije isti, svaki se kreira po potrebama firme. Jedino top tim menadžer zna šta konkretno taj paket sadrži.
ma i pretpostavljao sam. hvala svakako :bih:
Niss :thumbup: :)
purgatorio

#278 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

rovac13 wrote:
purgatorio wrote:BHT kod mene nema uopće 3G pokrivenost, dok mtel i eronet imaju. Krivo sam se izrazio, mislio sam na ova druga 2 operatera, jer BHT internet je meni beskoristan.
Kako mozes tako pisati.......sad ces vidjet kad dodju ljudi i ubijede te da samo bht ima pokrivenost :lol: :lol: :lol:
na pretplati sam bh telecoma ima 7 godina, i kad sracunam najisplativiji su jer gotovo svi su mi pozivi prema mobilnoj mrezi bht. Ali ovo s internetom me nervira, moram imati dual sim mobitel da imam net.

Ovaj haloo, ako sam ispravno sracunao daje 2,3GB mjesečno za 5KM sada. A BHT mi daje 50 MB za 3 KM i jos pokrivenost ne valja ništa.
rovac13

#279 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

U ovoj drzavi veliku ulogu u pokrivenosti igra to gdje si nastanjen.

Kad zivis u hercegovini dobro hvatas jedan signal.......u centralnom dijelu drugi.......a u krajini mozda treci........ovdje oko tuzle je to manje bitno.......meni se cini dobra pokrivenost sve tri operatera.......bar ja nisam imao problema ni s jednim.
purgatorio

#280 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

Ma lako je ljudima koji žive u centrima većih gradova, to su pokrili svi, ali par kilometara oko grada i odmah problem. Po Europi 4G ide bez problema, a kod nas muku muče s 3G
escobar__

#281 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

rovac13 wrote:U ovoj drzavi veliku ulogu u pokrivenosti igra to gdje si nastanjen.

Kad zivis u hercegovini dobro hvatas jedan signal.......u centralnom dijelu drugi.......a u krajini mozda treci........ovdje oko tuzle je to manje bitno.......meni se cini dobra pokrivenost sve tri operatera.......bar ja nisam imao problema ni s jednim.
Pokrivenost Eroneta i BH Telekoma je dobra bilo gdje da si, m:tel malo kaska...
prototype

#282 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by prototype »

nightvision wrote:Narednih sest mjeseci sam na eronetu. Trenutno imaju najpovoljniju ponudu za prepaid sa tarifom savrsena. Manje kosta minuta prema bht nego kad se zove unutar mreze medju korisnicima bht-a. Sramota sta je bht dozvolio, unistice ga stranacka pohlepa i familijarni uhljebi. Za sest mjeseci ponovo revidirati ponude telekoma i odabrati najpovoljnijeg. Prenos broja u drugu mrezu je nesto najbolje sto su mogli uraditi za obicnu raju.
kako fercera taj prenos broja, jel komplikovano šta? jesi li bio na pretplati u BHT-u? i ja kontam da se prešaltam na Eronet, da isprobam i tu mrežu i internet njihov, najviše mi se sviđa ova Super Tarifa 25. 2GB interneta! Whooooo! :) Telecom ima internet ponudu iz 2000-te. A gade mi se više..
nightvision

#283 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

prototype wrote: kako fercera taj prenos broja, jel komplikovano šta? jesi li bio na pretplati u BHT-u? i ja kontam da se prešaltam na Eronet, da isprobam i tu mrežu i internet njihov, najviše mi se sviđa ova Super Tarifa 25. 2GB interneta! Whooooo! :) Telecom ima internet ponudu iz 2000-te. A gade mi se više..
Nisam bio na pretplati kod telekoma, a nisam htio ni na pretplatu kod eroneta, kad budem htio ugovore potpisivati ozenicu se. :mrgreen: To cijeli proces znatno olaksava jer je dovoljno znati puk kod od sim-a i s time podnijeti zahtjev u eronetu, znaci telekoma niti ne vidis. Osim ako ne znas puk, onda od telekoma zatrazis, duzni su ti dati. Ako si na pretplati, nisam siguran, ali valjda trebas imati sve obaveze izmirene prema telekomu, i valjda se dobije neki "papir" koji to potvrdjuje, a najbolje je ako ti je usput zatraziti informacije na salteru eroneta. Mozda je prerano reci ali za sad sam sasvim zadovoljan uslugom, signalom i cijenom. Telekom je debelo zasrao sa zadnjim poskupljenjem i izmjenama ultra tarifa ali jasno je da su u principu svi isti, necu ni da previse hvalim eronet a ni da previse kudim telekom, jednostavno je eronet trenutno najpovoljniji spram mojih potreba i ako tako ostane bicu njihov korisnik i nakon obaveznih sest mjeseci, koliko se mora koristiti nova mreza poslije prenosa broja.
kazo

#284 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kazo »

kloniran wrote: p.s. izi otpada najavili gasenje firme za septembar :lol:
ko ti to rece ?
kloniran

#285 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

kazo wrote:
kloniran wrote: p.s. izi otpada najavili gasenje firme za septembar :lol:
ko ti to rece ?
njihova visokopozicionirana osoba, ali jos se ne zna da li ce nekome prodati ili se skroz gasi
uglavnom propali su i to zestoko
po gradu dijele masovno brojeve ne bi li se rijesili zaliha i mozda koju marku zaradili, a i nabijaju aktivne korisnike pred mogucu prodaju
escobar__

#286 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

Iskreno, ne znam kako je IZI do sad uopšte i poslovao... Premalo smo mi tržište za koketiranje s MVNO.
avaks

#287 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

300MB je sada (barem meni je zadnje dvije dopune za 10 bilo tako). Nakon isteka nema taj "usporeni flat" nego prelazi na kredit, znači obračunava ti gprs po kilobajtima i skida sa računa (ako imaš na računu dodatno), brzina kao i do tada, podrazumijeva se. Uglavnom dok ne dopuniš fajrunat :D
avaks

#288 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Ma jašta je nego truba, sve je kod nas tanko osim tog interneta na haloo...
I na ovoj savršenoj je obračunska 60+15 ali izguram ja dosta. S tim da nisam pod ugovorom i 10KM uplatim mjesečno meni ok. Dok neko ponudi nešto bolje odmah prelazim i u krug :thumbup:
avaks

#289 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Pa imam jedno 3, brat bratu :lol:
Većina na bht i eronet, nešto sitno na mtel... Uglavnom odgovara mi ovo prema svima jer su mi miks brojevi koje koristim a sve i jedan operater dere i u svojoj mreži a ne prema drugima (osim haloo naravno, samo uspostava što je super). Tako da mi tih 5KM za pozive ne bi moglo biti pa ni 10 jbg...
avaks

#290 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

A da raja ima i malo u glavi pa pređe na haloo (mislim na nas koji nismo pod ugovorom) pa bi većina pričala samo za uspostavu poziva ali jbg
nightvision

#291 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

avaks wrote:300MB je sada (barem meni je zadnje dvije dopune za 10 bilo tako). Nakon isteka nema taj "usporeni flat" nego prelazi na kredit, znači obračunava ti gprs po kilobajtima i skida sa računa (ako imaš na računu dodatno), brzina kao i do tada, podrazumijeva se. Uglavnom dok ne dopuniš fajrunat :D
Do 23 Sept. je kao akcija gdje daju 50% vise interneta, znaci 300mb mjesto 200 i 750 mjesto 500. Meni je za vajber sasvim dovoljno, mislim da onaj bonus od 80 min necu ni potrositi. :mrgreen: Na ultri za isti novac mogu malo manje od 40 puta okrenuti neki broj. Znaci jednom dnevno nazvati naj-broj, i jos 2-3 puta nekoga drugog, pod uslovom da ne pricam duze od minute. Pa gdje to ima? Bhtelecom, dajemo vise - udaramo po usima. Iskreno se nadam da ce mi za sest mjeseci dati razlog da se vratim ali ce se morati dobro potruditi. Znaci, izjednacavanje plata uhljebima sa realnim sektorom i razumna cijena usluga. S obzirom na tempo zaposljavanja podobnih kadrova i apetite vlasnika, citaj s obzirom na rupe u budzetu vlade fbih, mescini treba cudo da se desi.
neki

#292 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by neki »

Hajde opet malo o iziju, nisi odavno...
nightvision

#293 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

Mogla bi se i ta privatizacija ubrzo desiti, s obzirom da vrijednost stalno opada, isto k'o da se nekome steli manja cijena uz odredjenu proviziju IMT. Naravno, kazem "isto k'o", inace sumnjam da bi neko od nasih postenih politicara cak i pomislio tako nesto. :mrgreen:
gonzalez

#294 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by gonzalez »

prototype wrote:
nightvision wrote:Narednih sest mjeseci sam na eronetu. Trenutno imaju najpovoljniju ponudu za prepaid sa tarifom savrsena. Manje kosta minuta prema bht nego kad se zove unutar mreze medju korisnicima bht-a. Sramota sta je bht dozvolio, unistice ga stranacka pohlepa i familijarni uhljebi. Za sest mjeseci ponovo revidirati ponude telekoma i odabrati najpovoljnijeg. Prenos broja u drugu mrezu je nesto najbolje sto su mogli uraditi za obicnu raju.
kako fercera taj prenos broja, jel komplikovano šta? jesi li bio na pretplati u BHT-u? i ja kontam da se prešaltam na Eronet, da isprobam i tu mrežu i internet njihov, najviše mi se sviđa ova Super Tarifa 25. 2GB interneta! Whooooo! :) Telecom ima internet ponudu iz 2000-te. A gade mi se više..
Ja sam bio na BHT pretplati od 2003 godine i u maju prenio broj na Eronet, uzeo Hej!Savršena 20km tarifu. Jako sam zadovoljan kvalitetom, uslugom i cijenom, te nemam namjeru ih mijenjati. Sve radi, poziv se nikada nije prekinuo, a internet mi je uvijek dostupan. U i oko Sarajeva. 200 minuta, 300 sms, 768 Mb interneta (podigli sa 512 Mb). Do sada nikada nisam ispucao neku od usluga, tako da je ovaj Hej! Savršena za 20km- pljačka! Jedini im je minus što u 200 minuta ne ulaze pozivi prema fiksnim brojevima, nego se odbija sa standardnog računa.
doff

#295 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by doff »

Čovjek fino pita kako funkcioniše prijenos a ti o savršenoj :-)
maxwest

#296 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by maxwest »

Kakve su traume pojedinci doživjeli kad prelaze u JP Hrvatske telekomunikacije dd Mostar. Ja sam dugogodišnji pretplanik (trenutno super tarifa) ali do 10. mjeseca. Prenijet ću broj u trugi operater jer su mobiteli preskupi, jer nema mobitela, jer nestaju bodovi sa plus kluba, jer mi na računu nekad dođe zatezna kamata iako uredno platim račun na vrijeme, jer je inernet spor. Jedino što je valjalo je bila full tarifa za 20 km - 500 min, 500 sms ali su brzo shvatili da toliki broj parazita ne može živjeti od takve tarife pa je ukinuta. :D
nightvision

#297 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

Usrecices se ako izaberes telecom, cekaj samo dok te se ti paraziti dohvate, neces vise ni broj moci prenijeti u drugu mrezu, k'o pit bul su, kad zagrizu ne pustaju. :lol:
avaks

#298 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Pa reci da ne živimo u šup.u svijeta:
http://www.bonbon.hr/ponuda/pretplata/paketi
1000 minuta u mreži
1000 prema drugima
150 poruka prema svima
5GB interneta na 4G brzinama za 100kn (26KM) mjesečno...

Vjerovatno im je loša obračunska pa mogu iskoristiti samo po 500 minuta od ovih 2000 :lol: :run:
avaks

#300 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Uz njihova primanja :izet:
Još smo mi u 20tom vijeku po tom pitanju... Ali i kada 4G puste džaba nam uz 1GB interneta i flat od 32kbps za samo 15KM :lol:
Post Reply